Şimdi Ara

Samsung T200 Monitör MagicTune,DVI,VGA sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba uzun zamandır yaklaşık 2002'den beri kullandığım emektar samsung 753 dfx'imi emekliye ayırıp yeni bir T200 Lcd monitor aldım , aldım da kafam karıştı yeniliklere adapte olmak biraz sancılı oluyor.

Şimdi arkadaşlar bu kadar geyik yeter hemen konuya giriyorum.Kutudan bir analog vga kablosu ve birde dvi dijital kablo çıktı.Benim kartım nvidia 8500 gt ve dvi çıkışlı dvi to dvi bağlantı kurdum ve sorunsuz bi şekilde bağlandı.
    Fakat sorun magictune da ve ekran çözünürlüğünde.Samasung'un kitabında tavsiye edilen çözünürlük 1680 x 1050 olarak geçiyor.Gayet güzel kenarda boşluk bırakmadan görüntü veriyor fakat analog bağlantıda magictune çalışmıyor.Dijital bağlantıda çalışıyor bu seferde 1280 x 1024 den yukarı çözünürlüklere çıkamıyorum.Bu seferde ekranın yanlarında boşluklar kalıyor.Görüntüyü uzat diyip boşlukları kapatıncada bu sefer görüntüler bombeleşiyor.Magictune olmadan da yandan oyun,metin,internet gibi uygulamaya gör ekranı ayarlayabiliyoruz fakat magictune dan yapmak daha kolay ve pratik arkadşlar çoğu kişi de benimle aynı sorunu yaşıyor maalesef.
    Samsungu aradım monitör bölümünü bayan çıktı tek bildiği otomatik ayar düğmesine basın o ayarlar , ulan öküz onu bizde biliyoruz dicem onu istiyo sonra samsung çağrı merkezi , ithlatçı firma ve tekrar monitor bölümü derken sorunuma hiçbir elle tutulur yanıt alamadım.Yaw kardesim razıyım en azından bir uzman , yetkili herneyse çıkıp , kardesim bu böyle olmuo desin ama o da yok.Yıllar önce crt monitörüm 1 kere yüksek gerilim kartı yanmıştı o zman servistekiler çok ilgilenmişti bu monitor kısmındakiler , o günden bugüne samsungda aşağı yönlü bir ivme görüyorum,yazık

Arkadaşlar uzun oldu ama kusura bakmayın nolur derdimi dökmek istedim oh be dünya varmış soruma yanıt veren vermeyen herkese teşekkürler ,Allah herkesin gönlüne göre versin bye canlar...

• aslında dvi bağlantıda çalışmaz mantıken, magic programı ama bu konuyla ilgili monitörün manuelini okudunmu orda küçük yazıyla böyle şeyler yazabiliyo bazen gözden kaçan,şu şekilde şu çalışmaz diye..

bu arada maalesef 3.dünya ülkesi olduğumuz için, dediklerinde haklısın,adam Yetkili çağrı merkezi kurmuş ama oraya oturttuğu insanın kendinden haberi yok ki,telefonda müşteriye yardım edebilsin,nasıl olsa ülkede kanun var ama yaptırım yok,kim neylesin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 7 Nisan 2009; 12:28:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

aslında dvi bağlantıda çalışmaz mantıken, magic programı ama bu konuyla ilgili monitörün manuelini okudunmu orda küçük yazıyla böyle şeyler yazabiliyo bazen gözden kaçan,şu şekilde şu çalışmaz diye..

bu arada maalesef 3.dünya ülkesi olduğumuz için, dediklerinde haklısın,adam Yetkili çağrı merkezi kurmuş ama oraya oturttuğu insanın kendinden haberi yok ki,telefonda müşteriye yardım edebilsin,nasıl olsa ülkede kanun var ama yaptırım yok,kim neylesin..
    arkadasım bendede t200 var ve ben magictune cd si cıkmadı bende indirdim baglantım digital fakat ondada calıstıramadım bende sorunu araken senin yazını buldum cevap gelirse duzelmissen bana da cavap yazarsan sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: KAZUYA MISHIMA

arkadasım bendede t200 var ve ben magictune cd si cıkmadı bende indirdim baglantım digital fakat ondada calıstıramadım bende sorunu araken senin yazını buldum cevap gelirse duzelmissen bana da cavap yazarsan sevinirim

Alıntıları Göster
    T200 ü aldıktan sonra beraberinde ekran kartınıda değiştirmek gerekli gibi geliyor banada benimde kart GE FORCE FX-5200 ondada 1280*1024 ten yukarı çıkmıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

T200 ü aldıktan sonra beraberinde ekran kartınıda değiştirmek gerekli gibi geliyor banada benimde kart GE FORCE FX-5200 ondada 1280*1024 ten yukarı çıkmıyor..

Alıntıları Göster
    çok ilginç ben de samsung t200 monitör için şimdi konu açacaktım. bir arkadaşıma aldık bugün monitörü. bilgisayarında nvidia gtx260 var. taktık bilgisayara monitör olarak tak ve kullan monitör olarak görünüyor. çözünürlük olarak 1280x1024 den sonraki bir adım yüksek çözünürlük 1920x1200. arada optimal çözünürlüğü olan 1680x1050 gibi bir çözünürlük yok. ayarlayamıyoruz. monitörün driverini kurduk, ekran kartı driverini değiştirdik yok. olmadı.

sorunun çözümünü bilen birisi var mı? samsung t200 monitör 1680x1050 çözünürlükte kullanılamıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: UzunERdem

çok ilginç ben de samsung t200 monitör için şimdi konu açacaktım. bir arkadaşıma aldık bugün monitörü. bilgisayarında nvidia gtx260 var. taktık bilgisayara monitör olarak tak ve kullan monitör olarak görünüyor. çözünürlük olarak 1280x1024 den sonraki bir adım yüksek çözünürlük 1920x1200. arada optimal çözünürlüğü olan 1680x1050 gibi bir çözünürlük yok. ayarlayamıyoruz. monitörün driverini kurduk, ekran kartı driverini değiştirdik yok. olmadı.

sorunun çözümünü bilen birisi var mı? samsung t200 monitör 1680x1050 çözünürlükte kullanılamıyor

Alıntıları Göster
    benim ekran kartım saphire hd 4850 sonic ekranınproblemini bugun cozdum guncellemem gerekmis sukur suan super

• quote:

benim ekran kartım saphire hd 4850 sonic ekranınproblemini bugun cozdum guncellemem gerekmis sukur suan super

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: hiachi

neyi güncellemek çözdü hocam ekran kartı driverini mi?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: hiachi

neyi güncellemek çözdü hocam ekran kartı driverini mi?

Alıntıları Göster
    ekran kartı driverini veya monitörle ilgili driveri yüklemek çözer diye biliyorum yanlız benim kart değiştirme ihtimalinde şu kart var aklımda Saphire HD3650 Yada 3850 bunlarda 1680*1050 destekliyormu..

• quote:

ekran kartı driverini veya monitörle ilgili driveri yüklemek çözer diye biliyorum yanlız benim kart değiştirme ihtimalinde şu kart var aklımda Saphire HD3650 Yada 3850 bunlarda 1680*1050 destekliyormu..

Alıntıları Göster
    evet ekran kartını ve magictune ozelligini yuklemek cozdu benim asılsorunu tanıması degildi magicbright3 ozelligini kullanamamam dı onuda hallettim.
  • quote:

evet ekran kartını ve magictune ozelligini yuklemek cozdu benim asılsorunu tanıması degildi magicbright3 ozelligini kullanamamam dı onuda hallettim.

Alıntıları Göster
    arkadaşımın bahsettiğim sorunu her monitörde yok arkadaşlar. arkadaş aldığı yere değiştirmek için monitörü götürmüş. bir kaç tane monitör açtırmış, sorunsuzunu buluınca onu almış. monitör değiştiildi ve sorun bitti. bu monitörü alırken mutlaka deneyerek alın. sorunlu bir seri anlaşılan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzunERdem -- 10 Nisan 2009; 13:21:34 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: UzunERdem

Bende aynı sorunu yaşadım. Aldığım güne lanet ediyorum şu an monitörü. Samsung'un gelen serilerinde yazılımsal problem var arkadaşlar. Distribitör firmaya tekrar gönderinece yazılım atıp veriyorlar. Tabi yazılımı nasıl atıyorlar anlatım size.

25 Mart tarihinde Samsung T220 monitör siparisi verdik Koyuncu Elektronikten. Tabi DVI dan max çözünürlüğü alamadım haliyle soluğu monitörü aldığım yerde buldum. Onlarında pek bir bilgisi olmadğınıdan aradım Koyuncu Elektroniği böyle böyle kardeşim dedim. Onlarda Samsung'un T modellerinin genelinde böyle bir problem olduğunu yeni firmware yükleyerek sorunu giderebildiklerini söylediler. Tmm dedik yazılımla ilgili bişeyse "içi açılmayacak,parça değişilmeyecek bişeyse" gönderelim gitsin. Her neyse gönderdik monitörü yaklaşık 1 hafta sonra monitör geldi. Ama nasıl geldi. Monitörün sağ üst köşesinde çok güzel bir çatlak oluşturmuşlar görünüme güzellik katsın diye heralde. Hadi dedim kargoda taşıma esnasında olmuştur. Monitör elime aldım arkasından çakır çukur sesler geliyor. (Artık hangi parçayı takmayı unuttuysalar.) Monitörün vida girişlerine baktım. Bariz bir şekilde tornavida değdiği belli oluyor. (Arkadaşlar yazılım atacaklardıya heralde içini çok merak ettiler açıp bir bakalım dediler.) Tabi bütün bunları görünce benim kan beynime sıçradı. Tekrar gönderidk monitörü yenisini gönderin diye.(muhtemelen yeni gelen monitördede yine çözünürlük sorunu çıkacak o ayrı konu) Bugün aradım daha ellerine geçmemiş. Yarın tekrar görüşücem iade etmeyi düşünüyorum Samsung'dan tamamen soğudum. Servis olayı sıfır

Velhasılkelam şu an için T serisi monitörlere bulaşmayın arkadaşlar. Alan varsada aman servise göndermesin direk iade

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozdurak -- 10 Nisan 2009; 19:15:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mozdurak

quote:

Bende aynı sorunu yaşadım. Aldığım güne lanet ediyorum şu an monitörü. Samsung'un gelen serilerinde yazılımsal problem var arkadaşlar. Distribitör firmaya tekrar gönderinece yazılım atıp veriyorlar. Tabi yazılımı nasıl atıyorlar anlatım size.

25 Mart tarihinde Samsung T220 monitör siparisi verdik Koyuncu Elektronikten. Tabi DVI dan max çözünürlüğü alamadım haliyle soluğu monitörü aldığım yerde buldum. Onlarında pek bir bilgisi olmadğınıdan aradım Koyuncu Elektroniği böyle böyle kardeşim dedim. Onlarda Samsung'un T modellerinin genelinde böyle bir problem olduğunu yeni firmware yükleyerek sorunu giderebildiklerini söylediler. Tmm dedik yazılımla ilgili bişeyse "içi açılmayacak,parça değişilmeyecek bişeyse" gönderelim gitsin. Her neyse gönderdik monitörü yaklaşık 1 hafta sonra monitör geldi. Ama nasıl geldi. Monitörün sağ üst köşesinde çok güzel bir çatlak oluşturmuşlar görünüme güzellik katsın diye heralde. Hadi dedim kargoda taşıma esnasında olmuştur. Monitör elime aldım arkasından çakır çukur sesler geliyor. (Artık hangi parçayı takmayı unuttuysalar.) Monitörün vida girişlerine baktım. Bariz bir şekilde tornavida değdiği belli oluyor. (Arkadaşlar yazılım atacaklardıya heralde içini çok merak ettiler açıp bir bakalım dediler.) Tabi bütün bunları görünce benim kan beynime sıçradı. Tekrar gönderidk monitörü yenisini gönderin diye.(muhtemelen yeni gelen monitördede yine çözünürlük sorunu çıkacak o ayrı konu) Bugün aradım daha ellerine geçmemiş. Yarın tekrar görüşücem iade etmeyi düşünüyorum Samsung'dan tamamen soğudum. Servis olayı sıfır

Velhasılkelam şu an için T serisi monitörlere bulaşmayın arkadaşlar. Alan varsada aman servise göndermesin direk iade

Alıntıları Göster
    ekran kartı ayarlarınızı sıfırlayın tekrar deneyin

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_30662566/tm.htm

@scorpionmusti

Evdeki çözümün servise göndermekten çok daha az riskli olduğunu söylemiştim. İçinin açılmasına da gerek yok bu işlem için DVI kablosundan yapılabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: gurkans

quote:

@scorpionmusti

Evdeki çözümün servise göndermekten çok daha az riskli olduğunu söylemiştim. İçinin açılmasına da gerek yok bu işlem için DVI kablosundan yapılabiliyor.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ben bu monitörden almayı düşünüyorum.Forumu inceleyince kafam allak bullak oldu.Çözünürlük sorunu tüm T200 lerde varmı.20" almayı düşünüyorum en güzel modelde bu.Alıyımmı yoksa kalsınmı.

• quote:

Orijinalden alıntı: gurkans

quote:

@scorpionmusti

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: gurkans

@scorpionmusti

Ben gönderdikten sonra konuya cvp yazdın kardeş. Zaten servise göndermeden önce olayın bu kadar kolay çözüldüğünü bilseydim göndermezdim

• quote:

Orijinalden alıntı: mozdurak

quote:

Orjinalden alıntı: gurkans

@scorpionmusti

Ben gönderdikten sonra konuya cvp yazdın kardeş. Zaten servise göndermeden önce olayın bu kadar kolay çözüldüğünü bilseydim göndermezdim

Alıntıları Göster
    Şimdi bu samsung T serilerinde böyle bir problem varsa o zaman hiç almamak daha iyi olucak gibi..

ama yazılım DVI kablosu üzerinden nasıl yapılıyor arkadaşlar orayı bir açarmısınız..
    yoksa servise mi göndermek gerekiyor?

böyle giderse bu sorunun nasıl çözüldügüne dair o zaman gider LG alırım mecburum çünkü aldığım zamanda 50 saat bunlarla uğraşamam.
    ama her T serisinde böyle problem yoksa o zaman birşey olmaz.

• quote:

Şimdi bu samsung T serilerinde böyle bir problem varsa o zaman hiç almamak daha iyi olucak gibi..

ama yazılım DVI kablosu üzerinden nasıl yapılıyor arkadaşlar orayı bir açarmısınız..
    yoksa servise mi göndermek gerekiyor?

böyle giderse bu sorunun nasıl çözüldügüne dair o zaman gider LG alırım mecburum çünkü aldığım zamanda 50 saat bunlarla uğraşamam.
    ama her T serisinde böyle problem yoksa o zaman birşey olmaz.

Alıntıları Göster
    Dostum sen sen ol sakın DVI kablosu üzerinden 1280x1024 olan çözünürlük sorununu kendin güncellemeye kalkma. Forumda bir arkadaşımızın yaptığı şekilde aynen denedim yükledi oldu ama sonra bilgisayarı yeniden başlatınca DVI girişinden görüntü gelmedi. Analog girişi taktım görüntü geldi bu seferde çözünürlük hala 1280x1024 dı. Siz siz olun sakın denemeyin direk servise veya aldığınız yere götürün arkadaşlar!

• quote:

Orijinalden alıntı: toprakyalin

Dostum sen sen ol sakın DVI kablosu üzerinden 1280x1024 olan çözünürlük sorununu kendin güncellemeye kalkma. Forumda bir arkadaşımızın yaptığı şekilde aynen denedim yükledi oldu ama sonra bilgisayarı yeniden başlatınca DVI girişinden görüntü gelmedi. Analog girişi taktım görüntü geldi bu seferde çözünürlük hala 1280x1024 dı. Siz siz olun sakın denemeyin direk servise veya aldığınız yere götürün arkadaşlar!

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: toprakyalin

tamam açıklamanız için sağol uyardığınız için ama ben beceremezsem zaten aldığım yere götürür orda yazılım işlemini halletiririm yada servise yollamam gibi direk aldığım yerde bulurum kendimi..

ama olmazsa bu olmayabilir gibi o zaman P2070 alırım ama onunda türkiyeye giriş fiyatı ne kadar olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 11 Nisan 2009; 20:17:12 >

• quote:

quote:

tamam açıklamanız için sağol uyardığınız için ama ben beceremezsem zaten aldığım yere götürür orda yazılım işlemini halletiririm yada servise yollamam gibi direk aldığım yerde bulurum kendimi..

ama olmazsa bu olmayabilir gibi o zaman P2070 alırım ama onunda türkiyeye giriş fiyatı ne kadar olur.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar t 200 çok güzel monitğr ama deneyerek alın ben de aldım sorun yaşadım götürdüm sorunsuz olan yenisiyle değiştirdiler

• quote:

Orijinalden alıntı: toprakyalin

Alıntıları Göster
    quote:

Demek ki yazanın aynısını yapamamışsınız.

SAygılarımla.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.