Şimdi Ara

Samsung T200 Monitör MagicTune,DVI,VGA sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: sonsuzuncu

quote:

Orjinalden alıntı: risingforce

Samsung t200 monitorunu dvı dan 1680x1050 cozunurlugunde sorunsuz kullanan varmı?varsa kucuk bır yardım rıca edeceğım,acaba EDID dosyasını bızımle paylasabılırmı bu sayede ben ve benım gıbı sorun yasayanlar servısle falan ugrasmadan kendımız cozebılırız sorunu.ben forumda t220 edid dosyasını gordum de t200 gormedım.

evet ben kullanıyorum. kasım aralık ayında internetten almıştım. o zamandan beri hep 1680*1050 kullanıyorum. hiç sorun çıkmadı.
    bu akşam eve gelince buraya r*pid adresini veririm istediğiniz dosyanın. akşam saat 6 gibi.

http://rapid-share.de/files/47699871/samsungt200.dat.html - işaretini kaldırın. dediğiniz gibi yaptım.

dvi olarak kullanıyorum. ayrıca panel tipine de baktım CLA. nazar değmesin 7-8 aydır sorunsuz kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonsuzuncu -- 29 Haziran 2009; 17:47:00 >

• Arkadaşım bu dosyayı nasıl kurucaz acaba , teşekkürler...
  • risingforce nickli arkadaş biliyor sanırım. benden monitörün .dat dosyasını istedi ve sanırım faydası da oldu. inşallah burada nasıl yapılacağını gösterir. ben teknik olarak bilmiyorum çünkü.
  • öncelikle sonsuzuncu kardeş edid için tekrar çok teşekkür ederim.dun gece kendı monıtorumu duzeltınce foruma bakmayı unuttum
    http://forum.donanimhaber.com/m_30662566/mpage_1/key_//tm.htm#30662566 burda gurkans arkadaşımızın sayfanın ortasına doğru yazdıgı mesajındakı yöntemıyle çozdum bende sorunumu.elımızde edid oldugu ıcın phoenix programına gerek yok.lisanslı powerstrip programını kullanarak sorun çözülüyor.yöntem şöyle.
    EDID yazma işlemi için yazma korumasını inaktif hale getirmek gerekiyor. Bunun için de

- Brightness ve contrass sıfıra getirilir.
    - Monitor menusunde iken
    - monitorun sagındakı tuslardan dorduncu sırada olan Source tuşuna 5 saniye basılır.

monıtorun ortasında kırmızılı bır menu cıkar.

daha sonra powerstrip programını açın.windowsun sağ altında ıkonu çıkar ordan sağ mouse ıle options daha sonra monitor information seçilir.
    çıkan yenı ekranda sol alttakı options kısmından update EDID seçılır.bısı sorarsa ok denır.dosya gosterılmesı ıstenıldıgınde sonsuzuncu kardeşimizin yolladığı t200.dat dosyası gösterilir.gene bişi sorarsa ok seçilir monitor yazılımı yüklenir daha sonra kendi resetlenmesi gerektiği uyarısı yapar.hatırlamıorum ya kendı resetlıyordu wındows ya da sızın resetlemenız gerekıyordu ama mutlaka monıtor resetlenmesı gerekır uyarısından sonra resetleyin windowsu. bu esnada monitorun hiçbirşekilde herhangı bır dugmesıne basılmaması gerekir.windows tekrar açılınca sonunda düzgün değerli t200 e kavuşmus oluyoruz

bir not ilave edeyim powerstripte monitor informationsda update edid dendiginde monitorun edid dosyası gosterılmesı gerektıgınde t200.dat ı seçtıkten sonra eğer invalid file gibi bir hata çıkarırsa gene orda önce read data from stored edid,daha sonra read data directly from edid seçip daha sonra update edid seçin.anlamsız gelebılır ama bu invalid file hatasını bu yontem cozdu bende.kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi risingforce -- 30 Haziran 2009; 11:08:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: scorpion4201

arkadaşlar t200 kullanmaktayım monitör RTA mod 2 seçili iken internet sayfalarında kenarlarda renkli dalgalanmalar yapıyor özelliklewww.koyuncu.com.tr sitesinde sayfayı yukarı aşağı oynatınca oluyor bu durum bir bende mi var acaba kontrol edip cevaplarsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkürler.(RTA off iken sorun yok)

Bendede dediğin gibi renk dalgalanmaları oluyor. Benim monitörümde T200. Bir sitede gezinirken RTA2 de kullanmanın daha iyi olduğunu söylemişlerdi o günden beri RTA2 modunda kullanıyorum. Renkli dalgalanmalar sürekli sinirimi bozuyordu.

OFF yapınca veya RTA1 de sorun yok ama sadece RTA2 de böyle bir sorun var... OFF olarak kullanmamımı önerirsiniz yoksa RTA1 mi? RTA2 deki renk dalgalanması yüzünden monitörü garantiye verip değiştirebilirmiyim yoksa herkesde oluyormu bu olay?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.