Şimdi Ara

samsung tab 4 sm-t 232 3g tablet telefon ozelligi yuklenebiliyor mu? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
433
Cevap
11
Favori
63.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muttixp

arkadaşım benim verdiğim linkten indirmemişsin

https://mega.co.nz/#F!voZhlK6A!tusU2Wy6RtwidU3quTHwuQ
    t231.rar / içerisinde t231.tar.md5 var senin yüklemeye çalıştığın aynımı bakarmısın sen normal 231 romu yüklemeye çalışıyorsun

Hocam verdiğin linkteki 4 dosyayı da indirdim. Bu 4 dosyadan 2 si (SM-TX32 ve t231) açmaya çalıştığımda "arşiv biçimi tanınmıyor veya arşiv hasarlı" uyarısı çıkıyor. Sence sorun ne olabilir? Yardımcı olursan sevinirim. Yorduk seni.

• muttixp M kullanıcısına yanıt

Bütün romları tek tek indirip denedim hepsinde aynı maalesef :(
    Recovery kurup orijinal 331 romunu yüklememiz gerekecek sanırım.
    Önce cihazı root yapmak gerekiyor

towelroot ile rootladım. rootchecker ile kontrol ettim cihaz rootlandı. Knox hala 0x0 :)

Not: odin ile CF-Auto-Root-millet3g-millet3gjv-smt332 yükleyerek te root yapılabiliyor ama üzerinde custom recovery yok ve knox void oluyormuş o sebeple onu kullanmadım.

superuser (chainfire) yükledim.

cihaz root yetkisine sahip olduğuna göre aşağıdakilerden hangisini uygulamak daha sağlıklı olur sizce :

1- adb üzerinden odinden 331 rom yüklenmesini engelini kaldırmak mümkün olabilir mi ?
    Eğer olursa knoxa mğdahale etmeden cihaza olduğu gibi 331 rom kurulabilir.

2- ADB üzerinden modem.bin non-hlos.bin dosyalarını cihaza yükleyebilirmiyiz ?
    Bu durumda odin ile 331 romundan cache , hiiden ,system yükleyebiliyoruz zaten ama sonuç sağlıklı olur mu denemek lazım :)

3- Cihaza adb veya odin ile recovery yükleyeceğiz (elveda knox demenin dayanılmaz hafifliği) daha sonra 331 romu recovery üzerinden yüklenecek hale zipleyip kuracağız (sağlıklı çalışması gerekiyor cihaz orjinal 331 olacak )

Hangi recovery yazılımını yükleyeceğimi bilemedim, daha doğrusu sm-t332/331 cihazına uygun olanını bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codemaster34 -- 29 Aralık 2014; 16:29:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: muttixp

nasıl çözdüğünüde anlatırsan benzer sorun yaşayacak arkadaşlara katkı olurdu

Kendi kendine duzeldi diyebilirim.
    En son acik sarjda

% 1
    % 24
    % 49
    % 75
    % 100

% 1 sarjdan acik bir sekilde 4 saatte sarj oldu.
    Kapali orjinal sarjla sarj etmeyi denemedim yazarim.
    ancak ben genelde % 15te sarja koyuyorum 3.5 saate bitiyor.

Birfe farkli bir deneme yaptim
    asus orjinal 2 kat guclu bir sarj ile kapali sarj ettim yine 3 saat 45 dakika sifirdan kapali bir sekilde sarj oldu
    sarj izelligi cikus 5volt 2 amper giris 0.30 amper
    samsungta bu degerler 1 amper 0.15 amp

Yani guclu bir adaptor hizli doldurmaya yetmiyor.

Sarjda suna dikkat edin pis uclari oksitleniyormus yada kablodan kaynaklanabiliyormus. Ara kabloyu degistirebilirsiniz. Su an bir sorun yok. Kapali test edip onuda yazacagim. Nasil duzeldi diyorsaniz hicbir fikrim yok belki evin elektrik sisteminden kaynaklandi bilemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Önce Direk romu sağlılı bir yükleme yapalım modem.bn i ayarlıyacağım ben

<ID:0/004> NAND Write Start!!
    <ID:0/004> FAIL! (Auth)

bu hatayı diğer romlarda da verdimi ?

Evet diğer romlarda da veriyor.

331 Rom dosyası içerisinden dosyaları tek tek çıkartıp her birini ayrı ayrı tar.md5 yapıp tek tek yüklemeyi denemiştim daha önce.
    Aşağıdaki dosyalarda fail (auth) veriyor.

Aboot.mbn => boot knox sanırım
    boot.img
    NON-HLOS.bin => ?
    modem.bin => gsm modem ile ilgili
    recovery.img => samsungun recoverysi
    rpm.mbn => ?
    sbl1.mbn => ?
    sdi.mbn => ?
    tz.mb => kernel sanırım

Ayrıca modem.bin dosyasını direkt odin üzerinden phone (CP) ile yüklediğimde de aynı hatayı verdi

331 romlarındaki aşağıda yazılan dosyaları md5 haline getirince hata vermeden yükleyebiliyor.
    cache.img.ext4
    hidden.img.ext4
    system.img.ext4

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • T331XXU1ANH2

1.T332.TWRP.2.8.2.0.v2.tar.md5 9.4 MB TWRP yi kur
    https://mega.co.nz/#!r9hWCBJS!xUI8-SEhorW_jFMCZsL7E3hXUpGslJy7MZHV1IvKMHU

2.UPDATE-SuperSU-v2.40.zip 3.8 MB i kur hafıza kartına atıp yada cihaza
    https://mega.co.nz/#!HkwGHY6T!PmDWEea2YxAWFCPWJ8Z1tWQvfocz8xmHitSs4Nb8CkE

3.T332_Modem.zip 21.1 MB ( not : T331XXU1ANH2 sen hangi romu yükledinse o modem bini içerisine kayabilirsin )
    https://mega.co.nz/#!u4wUnIjb!nq95LtBSTQGiBEFzSsicTdWSQtf5VTwktX7EaKBOWZ4

• t 332 nasıl açıcaz şu tabletin telefonunu dostlar detaylı anlatırsanız memnun olurum indirme linkleriyle şimdiden teşekkürler
  • henüz dene aşamasında elimde t332 olmadığından test edemiyorum
    rom yükleme konusunda biraz bilgin varsa seni buradan yönlendirebilrim
  • tamam az da olsa var yapalım

• benim internet yavaş indiriyor
    Orjinal romu indirdim t 331 rom da iniyor şu anda sıradaki işlem nedir acaba? @muttixp
  • yarın cıhazdan almak istiyorum iphonumu satıp ancak sammobile sitesinden gerekli dökümanı indiremiyorum registre diyor yardım edebilirmisiniz iyi geceler
  • T332 için codemaster34 verdiğim modem i yükleyecekti onu bir bekleyelim derim sonuçlara göre gideceğiz
  • çıkış yapın sonra tekrar girin
    tamam artık top codemaster34 te

Modemi yüklemek için TWRP recovery kurdum odin hata vermedi.
    Ama cihazı custom recovery mode geçirdiğimde cihazın ekranında

"could not do normal boot"
    mesajı alıyorum . Anladığım kadarıyla recovery olmadı. Odinde Auto reboot check devre dışı bırakıp yüklediğimde de aynı sorunu veriyor.
    CWM recovey buldum xda developers sitesinde gerçi galaxy tab 4 10" cihaz içindi ama uyma ihtimali olur diye onuda yükledim yine aynı sorunu verdi.

Cihazı root yapmak için towelroot kullanmamla ilgisi olabilir diye CF-auto-root smt332 ile root ettim ve TWRP ile CWM recovery yükledim ancak
    her seferinde recovery mode alınca cihazda "could not do normal boot" hatası verdi.

Sıkıntı sanırım cihaza uyumlu custom reovery bulmakta.
    Tabi recovery yüklenemeyince modem.zip yükleme işi yattı :(

Not: cihazın kendi romunu kurumca knox 0x0 oldu yine.

http://forum.xda-developers.com/tab-4/development/twrp-2-8-2-0-unofficial-t330-t2980716 burada 330 ve 331 için recovery var
    deneyeceğim birazdan.

ok denedim ve recovery oldu yukarıda verdiğim linkte smt-331 için olanı kurmak gerekiyor.
    Birazdan modem.zip deneyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codemaster34 -- 29 Aralık 2014; 16:30:56 >

• palagibi P kullanıcısına yanıt
    muttixp M kullanıcısına yanıt

Modem.zip yükledim.
    Cihazı boot ettikten sonra ayarlardan baktığımda baseband değişmedi ? Halen 332 sistem img kurulu olduğundan olabileceğini düşünerek :

1- 331 in romundan system.img.ext4 , cache.img.ext4 ve hidden img.ext4 dosyalarını ayıklayıp cygwin ile tar.md5 yapıp odin ile yükledim.
    2- Cihaz reboot ettikten sonra twrp scripleri çalıştırdı 3 - 4 dakika kadar sürdü ve tekrar reboot etti.
    3- smt 332 logosu ile açıldı ( 331 romundaki diğer dosyaları twrp ile yükleyebilirsek sanırım 331 logosu ile açılır ).
    4- android os sürümü yükseltiliyor dedi 3 -4 dakika daha bekledik...
    5- cihaz açıldı model no smt331 ve yapım no 331 olarak gözüktü ama anabant sürümü halen 332 gözüküyor.
    6- daha önce modem.zip yüklemeden bu işlemleri yaptığım esnada aldığım "Yetkisiz eylemler tespit edildi" güvenlik bildirimi yine gözüktü.
    7- telefon arama yine arama sonlandırıldı diyor gprs internet var
    :(

non-hlos.bin dosyası da modem ile ilgili sanırım onuda twrp ile değiştirmek gerekecek.
    twrp ile 331 romu olduğu gibi yüklemenin bir yolu varsa olacak gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codemaster34 -- 29 Aralık 2014; 16:31:49 >

• 331romu sıfırdan yüklemek mantıklı görünüyor. Heyecanla bekliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.