Şimdi Ara

samsung tab 4 sm-t 232 3g tablet telefon ozelligi yuklenebiliyor mu? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
433
Cevap
11
Favori
63.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tek tek rom indrip test edeceğiz desene :)
    Denedigim bütün romlarda phone calisti ancak arama yapamiyor. Uyan romu bulamaz isem tek care twrp ile yüklenebilen 331 romu yapmak sanırım.
    Neyse 2 tane 100 mbit limitsiz fiber baglantisi ile yarin ne kadar 331 rom varsa hepsini indirip tek tek deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codemaster34 -- 29 Aralık 2014; 16:38:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en güzeli hiç biri uymazsa bakacaz ama içimden bir ses biri uyacak diyor
    özel olarak tek tr ye sattı 332 ye modem driveri yazdığını hiç sanmıyorum bu adamların
  • muttixp M kullanıcısına yanıt

Muhtemelen öyledir. Acaba telefon arama özelliğini kilitleyen kod nerede. System.img cache.img ve hidden.img değiştiğine göre oralarda değil.
    Kernel desem pek mantıklı gelmiyor.

Sammobile da 331 için T331XXU1ANDA ülke kodu unknown (bvo) rom var birde onu deneyeyim. ülke kodu olmayan 2 tane 331 romu var.
    Acaba twrp ile modem.bin yükledikten sonra baseband sürümü neden hala 332nin basebandı gözüküyor. Değişmesi gerekmiyor mu?

neyse romları denemekten bıktım. Ssonuç değişmedi. :(

Acaba 331 e ait boot.img twrp ile cihaza yükleyebilirmiyiz? cihaz 331 olarak boot eder mi ?

Neyse bunlar derin konular. Zaten 332 cihazlarda şu ana kadar kimsenin telefon özelliğini aktive etmemesi cihazın bu kısıtlanmış modelinin sadece ülkemizde satılması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codemaster34 -- 29 Aralık 2014; 16:39:09 >
  • ana bant sürümü 332 kalsın o önemli değil kalmalıda zaten ki tekrar odin ile 332 yükleyebilmeli yoksa busefer onu yüklemez
    diğerleri değişmeli
    boot.img ve recovery.img yüklenmemiş sende bunlarda kernel çekirdekleri var yani ana telefon fonksiyonların desteklendiği komut serileri bunlarda
    birde framework-res.apk da tel özelliği kapalı olanlarda bırak tel özellii olmayanlarda bile Secpahone.apk var buda samsung un bu cihazlara androdi seri ürettiğini doğruluyor

boot.img recovery.img modem.img bunları twrp ile yüklenebilecek hale getirsek ve yüklesek ne olur ?
    flashify ile denedim tabi cihazdaki recovery stock olduğu için saçmaladı yükletmedi.
    cihaza twrp yükleyip flashify ile 331 e ait boot.img dosyasını tekrar yüklemeyi deneyeceğim.

hımmm.. twrp yüklü olmasına rağmen flashify stock recovery ile açıyor. illaki img dosyalarını twrp için zipli hale getirmek gerek.
    Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

Ayrıca orjianal 332 romu kurup fabrika ayarlarına getirip twrp kurup modem dosyasını güncelledikten donra başka bir dilaer uygulaması ile denedim yine olmadı :(

Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codemaster34 -- 29 Aralık 2014; 16:40:01 >
  • grekli dosyaları META-INF haline getiriyorum
  • 1.T332_Kernel.zip i indir T331 dosyalaını
    https://mega.co.nz/#!2x4wyB4T!u3FJXtx2pT-9vyk2fT0BmQQ6YBOwZpTC2wnCyfpsfV4
    2. klasöre aç
    3. boot.img - modem.bin - NON-HLOS.bin klasöre kopyala ziple twrp ile yükle bakalım

installing kernel..
    kernel installed.
    331 modem flash.
    flashing modem.bin...

assert failed : write_raw_image ("/tmp/modem.bin", "/dev/block/mmcblk0p2")
    error executing updater binary in zip ' /usb-otg/T332_Kernel.zip'
    error flashing zip '/usb-otg/T332_Kernel.zip'

updating partition details....
    ... done

Failed

:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codemaster34 -- 29 Aralık 2014; 16:40:35 >
  • binary hata vermiş dur bakim :)
  • update-binary.zip 184 KB
    https://mega.co.nz/#!a9gDDJDY!Hf9vz-ls-ZtgF1HAKLdcQ1el8motlen8gf8MP9xbQGE

buraya kopyala içerisindekini
    META-INF\com\google\android
  • Arkadaşlar konuyu bir kaç gündür takip ediyorum, bende elimdeki SM-T312 modelin telefon özelliğini açmayı denemeye karar verdim ve başardım.
    SM-T312 cihaza SM-T311 rom içinde bulunan 9 dosyadan 3 tanesi yazılamıyordu bunlar sboot.bin, tz.img, modem.bin bunları T312 romundan yazılabilen diğer 6 dosyayı T311 romundan (4.2.2 olacak, 4.4.2 romları sorun çıkarıyor) alıp tar.md5 yaptım odinle yükleyince sorunsuz açıldı. Telefon araması hala kapalı olduğundan odinle yazılamayan modem.bin dosyasını twrp ile recovery den flaşladım şu an telefon özelliği açık.
    twrp için updater-script içeriği şu şekilde olacak;

ui_print("");
    ui_print("");
    ui_print(" TWRP 2.8.2.0");
    ui_print(" compiled by gr8nole ");
    ui_print(" for the Galaxy Tab 3 8 inch ");
    ui_print("");
    ui_print("");
    ui_print("");
    show_progress(1.000000, 0);

ui_print("Flashing Modem...");
    set_progress(0.100000);
    package_extract_file("modem.bin", "/dev/block/platform/dw_mmc/by-name/RADIO");

set_progress(1.000000);
    ui_print("Done, reboot recovery...");
    show_progress(1.000000, 0);

ui_print("");

• system.img.ext4
    ve modem.bin bu iş çözülür gibi ozaman diğerlerine pek gerek yok

sm-t312 içinde çözülmüş güzel haber... Umarım 332 için de çözüm buluruz.

Son gönderdiğiniz değişikliği uyguladım ve twrp install başlattım.

flashing modem.bin ...
    biraz uzun sürdü.. 3 dakika kadar.
    script hata vermeden işini yapmış görünüyor.
    reboot ettim,
    twrp den yüklediğim modem.bin boot.img ve non-hlos.bin dosyalarını kullandığım 331 romun system.img.ext4 dosyası ile dün gönderdiğiniz bat ile md5 yaptım,
    odin ile yükledim,
    telefonu denedim,
    arama sonlandırıldı :( değişiklik yok. Nerede hata yapıyorum ?

not: açılışta hala 332 diyor boot.img değiştiğinde 331 olması gerekmiyor mu yoksa ben mi yanlış biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codemaster34 -- 29 Aralık 2014; 16:42:35 >
  • multixp çok teşekkür ediyorum t212 den kurtulup tasarımı daha güzel olan t232 aldım senin sayende. emek ve yardımların için çok sağol. hakkını helal et.

bide arkadaşlar t232 almadan önce nette ve mağazalarda çok araştırdım fiyat bakımından. nette 449 lira ve daha aşağıya bulduğum t232 yi samsung un mağazası 549 tl teknosa 499 tl dedi. teknosaya ve bi kaç mağazaya sorduğumda o ürünlerin teşhir olduğu için ucuz olduğunu,garantiden yada tamirattan gelen cihaz olduğunu söyledi. zaten garanti süresi de 6 ay nette açıklama ile yazıyor. size tavsiyem 3 kuruş aşağıya olsun diye teşhir ürünü almayın. ben teknosadan 499 tl ye aldım ve 5 dk da yedek almadan direk yükledim:D
  • Halal olsun arkadaşlar güle güle kullanın!...
  • boot ta açılışta base ne ise onu açar o önemli değil
    önemli olan yapım numarası değişmeli aslında oda değişmez ise öemli değil şimdi bizdeki sorun tabletin sesli arama özelliği modem driver ile kapatılmış olması birde
    framework-res.apk bunlarla kapatılıyor
    bu ikisini yenilemek bile telefonu açar
  • cihaz elimde olmadığından testleri sağlıklı yapamıyorum
    modem nereye yüklü mesela onu bulsak yanlış direktor de barındırıyo olabiliriz

ok. bulalım, root explorer kursam aratsam ?
    yada twrp içinde de file browser var oradan mı bakayım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codemaster34 -- 29 Aralık 2014; 16:43:09 >
  • pc ye MoboRobo yu kur onla klasörleri görebilirsin
  • birde CPU-Z yi kurup bana Soc ve systemin resimlerini bir paylaş iş inada bindi :)
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.