Şimdi Ara

samsung tab 4 sm-t 232 3g tablet telefon ozelligi yuklenebiliyor mu? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
433
Cevap
11
Favori
63.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

:) umarım olur
  • olmaması mümkün değilki :)
    olması mümkün yeterki bulalım bulacağızda
    ben gece gündüz uğraştım kaynak yok yapan yok
    7 kez brick oldu
    önce android.phone durduruldu dedi
    sonra arama sonlandıra geçti
    sonra bingo :)
    öyle kolay değil sabır :)
  • muttixp M kullanıcısına yanıt

modem.bin dosyası 40 mb civarı
    twrp update yaparken işlemin 0.5 saniye civarı sürmesi fazla kısa değil mi ?
    gerçi odin ile bu dosyaların tamamı system.img hariç 2 - 3 saniye civarı sürüyor.
    zipli dosya usb-utg üzerindeki flash diskte sanırım onun için hızlı oluyor.

zipli dosyaları update yaptıktan sonra cihazın içindeki dev klasöründe ilgili path içinde görünen dosyaların tamamı 1 kb boyutunda

331 romun system.img dosyası ile aynı romun modem.bin dosyasını kullandığımıza göre uyumsuzluk yapmaması gerekiyor. Hatta aynı romun kernel (boot.img) dosyasını da
    kullanıyoruz. Acaba geriye kalan bu mbn uzantılı dosyalar 332 roma ait olduğu için mi sorun çıkartıyor ?

331 romdaki mbn uzantılı dosyalar odinde auth fail deyip yüklenmiyor. Bu dosyalar twrp ile yüklenebilir mi ? / yüklenmeli mi ?

Biliyorum çok fazla soru soruyorum :)

xda sitesinde s4 mini cihazlarda modem.bin ve non-hlos.bin dosyalarının aynı script ile güncellenmesi esnasında hata vermediği ancak modem dosyalarının update olmadığına
    ilişkin bir forum var. Orada bunun sebebinin modem dosyalarının yazılacağı bölümün yazma korumalı olduğunu söylüyorlar.
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2710737

sanki bizde aynı sorunu yaşıyoruz gibi

burada da modem kernel vb. bileşenler için samsung cihazlardaki pathler / partitionlar ile ilgili bilgiler var.
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1959445

bu arada updater script değiştirdim

ui_print("T331 Kernel Swapper");
    ui_print("....By muttixp....");
    ui_print("....................");
    ui_print(".Installing Kernel..");
    package_extract_file("boot.img","/tmp/boot.img");
    write_raw_image("/tmp/boot.img", "/dev/block/mmcblk0p7");
    delete("/tmp/boot.img");
    ui_print("..Kernel Installed..");

ui_print(" ###################### ");
    ui_print(" T331 Modem Flash ");
    ui_print(" ###################### ");
    ui_print("");
    ui_print("");
    show_progress(1.000000, 0);

ui_print("Flashing modem.bin...");

package_extract_file("modem.bin", "/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/RADIO");

set_progress(0.100000);
    assert(package_extract_file("bin/modem.bin", "/tmp/modem.bin"),
    write_raw_image("/tmp/modem.bin", "/dev/block/mmcblk0p1"),
    delete("/tmp/modem.bin"));
    set_progress(0.500000);

ui_print("Done!");

ui_print("..Install Complete..");
    ui_print(".If this helped you.");
    ui_print("....Click Thanks....");

sonuç değişmedi ama şu ana kadar yetkisiz eylemler tespit edildi hatası vermedi cihaz.
    cihaza vodafone avea ve turkcell hatlarını ayrı ayrı takıp denedim (bütün hatlarımda kouşma paketi + data paketi var) hepsi internete bağlandı ama sesli görüşme yok :(

Ayrıca 332 romu kurup full wipe yaptıktan sonra 331 romundan system , cache ve hidden img dosyalarını odinle flashlayıp başka müdahalede bulunmadan cpu-z kurup kernel
    versiyonuna baktım. kernel update yapmamış olmama rağmen kernel 331 romun kerneli gibi görünüyordu. cpu-z sanırım sistem.img içindeki yapım numarasını yazıyor.

keşke 212 alsaydım demeye başladım. Ama bu cihazın ekranı gözü daha az yoruyor.
    ülkemizde adam gibi sip/voice hizmeti olsa işimiz kolaydı uğraşmazdık sesli arama işiyle.

ilginç yetkisiz eylemler tespit edildi hatası vermedi cihaz 1 saatten fazla oldu diyecektim ki yine verdi bu uyarıyı. Çok ta tınnn :)

twrp den boot kısmını backup aldım cihazın, log içerisinde bişey dikkatimi çekti

Partition Logs:
    /boot | /dev/block/mmcblk0p14 | Size: 10MB
    Flags: Can_Be_Backed_Up IsPresent
    Primary_Block_Device: /dev/block/mmcblk0p14
    Display_Name: Boot
    Storage_Name: boot
    Backup_Path: /boot
    Backup_Name: boot
    Backup_Display_Name: Boot
    Storage_Path: /boot
    Current_File_System: emmc
    Fstab_File_System: emmc
    Backup_Method: dd

/modem | /dev/block/mmcblk0p1 | Size: 14MB
    Flags: IsPresent
    Primary_Block_Device: /dev/block/mmcblk0p1
    Display_Name: modem
    Storage_Name: modem
    Backup_Path: /modem
    Backup_Name: modem
    Backup_Display_Name: modem
    Storage_Path: /modem

/mdm | /dev/block/mmcblk0p2 | Size: 49MB
    Flags: IsPresent
    Primary_Block_Device: /dev/block/mmcblk0p2
    Display_Name: mdm
    Storage_Name: mdm
    Backup_Path: /mdm
    Backup_Name: mdm
    Backup_Display_Name: mdm
    Storage_Path: /mdm

modem.bin 40 mb iken neden 14 mb , mdm olan klasör neyin nesi ?

cihaz üzerinde terminal ile ( ls -al /dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name ) komutunu verdim...

aboot (aboot.mbn) > mmcblk0p6
    apnhlos (non-hlos.bin) > mmcblk0p1
    backup > mmcblk0p17
    boot (boot.bin) > mmcblk0p14
    cache (cache.img.ext4) > mmcblk0p24
    dbi > mmcblk0p4
    ddr > mmcblk0p5
    efs > mmcblk0p11 efs klasörü yedek aldım ne olur ne olmaz diye
    fota > mmcblk0p16
    fsc > mmcblk0p19
    fsg > mmcblk0p18
    hidden (hidden.img.ext4) > mmcblk0p25
    modem (modem.bin) > mmcblk0p2
    modemst1 > mmcblk0p12
    modemst2 > mmcblk0p13
    pad > mmcblk0p9
    param > mmcblk0p10
    persdata > mmcblk0p22
    persist > mmcblk0p21
    recovery (recovery.img) > mmcblk0p15
    rpm (rpm.mbn) > mmcblk0p7
    sbl1 (sbl1.mbn) > mmcblk0p3
    ssd > mmcblk0p20
    system (system.img.ext4) > mmcblk0p23
    tz (tz.mbn) > mmcblk0p8
    userdata > mmcblk0p26

romdaki sdi.mbn dosyasının hangi partition yazıldığını çözemedim şimdilik. Belki scriptler için faydası olur bunların.

Aşağıdaki script ile denedim sonuç değişmedi

ui_print(".Installing Kernel..");

package_extract_file("boot.img","/tmp/boot.img");
    write_raw_image("/tmp/boot.img", "/dev/block/mmcblk0p14");
    delete("/tmp/boot.img");

ui_print("..Kernel Installed..");

ui_print("Flashing modem.bin...");

package_extract_file("modem.bin", "/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/mdm");

set_progress(0.100000);
    assert(package_extract_file("bin/modem.bin", "/tmp/modem.bin"),
    write_raw_image("/tmp/modem.bin", "/dev/block/mmcblk0p2"),
    delete("/tmp/modem.bin"));
    set_progress(0.500000);

assert(package_extract_file("bin/NON-HLOS.bin", "/tmp/NON-HLOS.bin"),
    write_raw_image("/tmp/NON-HLOS.bin", "/dev/block/mmcblk0p1"),
    delete("/tmp/NON-HLOS.bin"));

ui_print("Done!");
    ui_print("..Install Complete..");

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codemaster34 -- 29 Aralık 2014; 16:27:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fatal_flex

quote:

Orijinalden alıntı: muttixp

arkadaşım benim verdiğim linkten indirmemişsin

https://mega.co.nz/#F!voZhlK6A!tusU2Wy6RtwidU3quTHwuQ
    t231.rar / içerisinde t231.tar.md5 var senin yüklemeye çalıştığın aynımı bakarmısın sen normal 231 romu yüklemeye çalışıyorsun

Hocam verdiğin linkteki 4 dosyayı da indirdim. Bu 4 dosyadan 2 si (SM-TX32 ve t231) açmaya çalıştığımda "arşiv biçimi tanınmıyor veya arşiv hasarlı" uyarısı çıkıyor. Sence sorun ne olabilir? Yardımcı olursan sevinirim. Yorduk seni.

Hocam başka bilgisayarlardan başka internet bağlantılarından da indirdim SM-TX32 ve t231 dosyalarında hep arşiv biçimi tanınmıyor veya arşiv hasarlı uyarısı çıkıyor. acaba dosyalarda bir bozulma mı oldu? Yardımcı olur musun tableti aldım 1 haftadır öyle duruyor halledemedim. Olayı öğrendim 10dk da halledicem ama dosyaları açamıyorum.

• fatal_flex F kullanıcısına yanıt

Winrar versiyonunu kontrol et son sürüm olmayınca bende de aynı hatayı veriyordu.
  • mdm NON-HLOS.bin
    modemin vois ses özelliğini bu açıyo bunu yüklemenin yöntemini buldukmu iş tamam gibi ama nereye yükleneceğini bulmak gerekiyo
  • bu zamana kadar uyguladığımız romların modem listsini versene
    T331XXU1ANH2_T331UUB1ANF1 gibi
  • muttixp M kullanıcısına yanıt

Product Code: SER (rusya ) PDA: T331XXU1ANJ4 CSC: T331SER1ANJ4 MODEM: T331XXU1ANJ4
    Product Code: SER (rusya) PDA: T331XXU1ANH2 CSC: T331SER1ANH2 MODEM: T331XXU1ANH2
    Product Code: SER (rusya) PDA: T331XXU1ANDA CSC: T331SER1ANDA MODEM: T331XXU1ANDA
    Product Code: XME (Malezya) PDA: T331XXU1ANDB CSC: T331OLB1AND4 MODEM: T331XXU1ANDA
    Product Code: BVO (vodafone ama ülke belli değil) PDA: T331XXU1ANDA CSC: T331UUB1ANDA MODEM: T331XXU1ANDA

birde Vietnam romu vardı öbür bilgisayarımda kaldığı için detaylarını hatırlamıyorum.

apnhlos (non-hlos.bin)
    modem (modem.bin)

Bu arada cpu-z denen programın kernel bilgilerini doğru olarak yansıtmadığını da öğrenmiş olduk.

ayrıca
    şu sitede açıklanan :http://www.alliance-rom.com/threads/i9505-modem-bin-and-non-hlos-bin-temporary-flashing-method.8676/

adb Shell ile aşağıdaki komutları da denedim

su
    cd mnt/UsbDriveA (otg ile flash bağlı bin dosyalarım burada)
    dd if=NON-HLOS.bin of=/dev/block/mmcblk0p1
    dd if=modem.bin of=/dev/block/mmcblk0p2

herşey yolunda gibi gözükmesine rağmen yine olmadı.

edit :

dd if=NON-HLOS.bin of=/dev/block/mmcblk0p1 yerine orijinal rom kurulu ve rootlu iken cihaz üzerinde terminal emulatör ile
    dd if=modem.bin of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/modem komutunu verip reboot edince cihazın baseband kısmı unkown oldu.

Cihaz bu işlemden sonra zırt pırt kilitlenmeye başladı. orijinal modem.bin dosyası aynı komut ile yüklendiğinde sorun kalmadı ama arama yapmıyor tabiki.
    cihaza 331 romun system , cache ve hidden img dosyalarını odin ile flashlayıp denediğimde de aynı sonucu verdi.
    332 cihazların basebandı ile uyumlu 331 rom yok sanırım.
    cihazın csc kodu değişiyor ama cp (modem - telefon) kodu değişmiyor.

Sorunun çözülebilmesi için sm-t 331 romlarda bulunan aşağıdaki dosyaların TWRP ile yüklenebilir hale getirilmesi gerekiyor.. (cihaz odinde bile 331 model olarak tanımlanmalı)

Aboot.mbn
    rpm.mbn
    sbl1.mbn
    sdi.mbn
    tz.mbn

cihaz rootlu iken ...................
    boot.img >>>>> twrp ile veya adb üzerinden yüklenebiliyor (not img için flash_image desteği yüklenmeli)
    modem.bin >>>>> twrp ile veya adb üzerinden yüklenebiliyor dd if=modem.bin of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/modem
    NON-HLOS.bin >>>>> twrp ile veya adb üzerinden yüklenebiliyor dd if=NON-HLOS.bin of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/apnhlos

aşağıdaki dosyalar odin ile sıkıntı çıkartmadan yüklenebiliyor.....
    cache.img.ext4
    system.img.ext4
    hidden.img.ext4
    recovery.img (twrp ile işiniz bittiğinde en son olarak yükleyin)

Not :

Bütün bu işlemlerden sonra bile cihazın knox durumu 0x0 :) birden fazla kontrol uygulamasıyla denetlettim cihaz halen garanti kapsamında.
    Benden bu kadar şimdilik orijinal roma dönüp sm-t332 cihazların telefon arama özelliği ile ilgili çözüm üreten olur mu diye bekleyeceğim.

sip voice aldım 0850 ile başlayan numara almak bedava içine 1 defaya mahsus 50 tl yükledim. Telefonumu ulaşılamaz konumda iken yeni aldığım numaraya yönlendirdim.

şimdilik işimi görüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codemaster34 -- 30 Aralık 2014; 16:16:10 >

• yokmu t 332 telefon özelliğini açan bizede yardım edin
  • karasongur K kullanıcısına yanıt

Üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Linux ve android ile bilginiz yeterli seviyede ise yardımcı olmak için formun önceki sayfalarını okuyarak uyguladığımız yöntemlere göz atabilirsiniz.

Amacımız en kısa zamanda 332 cihazlarında telefon özelliğini açmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codemaster34 -- 29 Aralık 2014; 13:41:52 >
  • md5 dosyası hangi programla açılıyor ! winrar dan acıyorum düz 1.8 gb dosya gelıyor md 5 yazıyor uzantısı
  • rukvol R kullanıcısına yanıt

md5 uzantılı dosyaları winrar ile açabilirsiniz. (Birlikte aç seçeneği ile bir defaya mahsus winrar ile ilişkilendirmeniz yeterlidir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codemaster34 -- 29 Aralık 2014; 16:49:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: codemaster34

Winrar versiyonunu kontrol et son sürüm olmayınca bende de aynı hatayı veriyordu.

Hocam çok saol ya winrarı güncelleyince açtı dosyayı 7dk sürdü sürmedi telefon özelliği açıldı.
  • muttixp çok teşekkürler abi hakkın ödenmez o derece.
  • güle güle kulan
    birde 332 yi bir açalım
  • t232 nasıl root edip supersu kurabilirim. yardımcı olabilirmisiniz. root etmem durumunda sayaçta artma oluyormu ya da garanti dışı kalırmı tablet.
  • Selam arkadaşlar;
    aklıma takılan bir konuyu siz kullanıcılara danışmak istiyorum, sizin cevaplarınıza göre satın alma arefesindeyiim.

avea 3g ile bağlanıyorum nete ve hattımı bu tablette kullanıcam yani wifi ile değil.Fakat note 3 telefonumun veri bağlantısını açınca pili resmen sömürüyüyor dakika %1-1,5 düşüyor diyebilirim.Bu tablette aynı şey geçerli olurmu.
  • t232 için soruyorsan ben sürekli veri kullanımım açık gezerim 4gb paketim var hattım avea. Note 2 kullanıyordum. Note 2 şarjının uzun süre gitmesiyle bilinir. Bu tablet note 2 den daha fazla gidiyor diyebilirim. 2 günde 1 şarj ediyorum ancak çok kurcalamıyorum telefonu sürekli oyun video vs. çabuk bitirir.
  • WEHWETIM W kullanıcısına yanıt

Tabletin kendi internet browser'ından towelroot arat çıkan ilk linke tıkla.

Açılan sayfanın ortasındaki kırmızı simgeye tıkladığında tr.apk dosyası yüklenecek kurup çalıştır.

Çıkan ekranda ortadaki butona tıkla. Sucess..... vs. yazacak.

Marketten su arat ilk seçenektekini yükle ve çalıştır. SU Update yapacak. Daha sonra cwm değil normal yöntemi seç Su açıkken knox uyarısı gelince iptal veya newer seçeneğini
    seç. Knoxa zarar vermeden ve cwm kurmadan root etmiş olursun.

Bu şekilde root edince orijinal rom güncellemelerini alabiliyorsun.
  • dediğinizi yaptım fakat
    This phone isn't currently supported - Bu telefon şu anda desteklenmiyor
    uyarısı verdi
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.