Şimdi Ara

samsung tab 4 sm-t 232 3g tablet telefon ozelligi yuklenebiliyor mu? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
433
Cevap
11
Favori
63.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Evet sıkıntı odin ile 331 romu 332 cihaza kuramamamız. Kısmi olarak 331 cihaz romuna ait system.img kurulabiliyor sadece.
    TWRP ile muttixp arkadaşın gönderdiği modem.zip (içerisindeki 331 cihaza ait modem.bin değiştirebilyoruz) kurulabiliyor ancak baseband değişmiyor.
    İşin özü 331 cihaza ait resmi rom dosyasının ayıklanarak twrp ile kurulabilecek hale getirilmesi gerekiyor.

Cihaza uygun twrp için önceki mesajlarımda xda developers sitesinden link vermiştim (http://forum.xda-developers.com/tab-4/development/twrp-2-8-2-0-unofficial-t330-t2980716 ) 331 ve 330 cihazlara kurup test ettim .
    TWRP ile 331 rom kurulabilirse cihaz 331 olacak ve telefonu çalışacak (umarım) .
    Ayrıca bu işlemin sonunda ilerde çıkacak 331 romlarını odin ile sıkıntısız olarak kurabileceğiz (yakında lolipop güncellemesi alacağı için).

Not : 330 - 331 - 332 cihazlar için root işlemi için custon recovery yüklemek şart değil. towelroot ile cihaz üzerinden zahmetsizce yapılabilmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codemaster34 -- 29 Aralık 2014; 16:32:35 >

• codemaster34
    aslında modem.bin in dışında direk odin ele hepsi kurulması gerekiyordu
    Odin ile t232 de mesele 2 rom da hiç birini yükletmedi H2 sınıfıydı rom
    acaba son verdiğim Sm-332 yi bakaç başka romlardada denesek mi
    eğer modem bin dişında kurma işlemlerini yaparsa işlem tamadır
    232 de modem yüklemden yapıyoruz mesela N2 modem olduğundan tr romu N2 231 romları direk çalışıyor
  • muttixp M kullanıcısına yanıt

modem.bin dışında aboot.mbn. boot.img vb. dosyalarda odin auth fail veriyor

sadece img.ext4 dosyaları yükletiyor.

332 cihazların rom dosyaları 232 cihazlardan biraz farklı

Dediğiniz gibi 332 cihazın modem dosyası ile 331 cihazların modem dosyaları farklı.
    Benim anlamadığım twrp üzerinden gönderdiğiniz modem.zip kurulmasına rağmen cihazın basebant sürümünün neden değişmediği.
    Bazı xda forumlarında non-hlos.bin dosyasının gsm ile ilgili olduğuna ilişkin bilgiler var (daha çok gsm apn vb. işlemler ile ilgili).

Acaba modemde olduğu gibi non-hlos.bin dosyasını da mı twrp üzerinden kurmamız mı gerekiyor ?
    Zayıfta olsa bir ihtimal twrp üzerinden zipli dosya doğru kurulmuş gözükmesine rağmen aslında doğru kurulmamış olabilir mi ?

Cihazın üzerindeki odin loader sanırım yüklemeden önce yüklenmek istenilen dosyanın içeriğinden cihazın model numarasını kontrol edip hatalı model kurulmaması için
    işlemi bloke ediyor.

TWRP üzerinden stock romu yüklemenin bir yolu olmalı, zira eskiden kichen ile stock romları indirip (bazı cihazların farklı modellerine ait olan ör. lg g503 yerine g500 gibi)
    modifiye edip twrp için zipli hale getirebiliyorduk.

Çok araştırdım 232 cihazlara 231 rom yükleyip telefonu aktif hale getirebilen ilk kişi olmanız mümkün,
    Sanırım 332 cihazlara da bu özelliği getiren ilk kişi yine siz olacaksınız gibi görünüyor.

Şu ana kadar sanırım 5 331 romu denedim ama hepsi odinde yükleme esnasında daha önce belirttiğim aynı sonucu verdi .

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
    Umarım şu rom yükleme işi çözülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codemaster34 -- 25 Aralık 2014; 19:32:09 >

• 332 cihazın modem dosyası ile 331 aslında aynı içerisinde Modem csc serial etiketi olduğundan cihaz bu farklı diyor
    ayrıca boot ederken 332 görülmesi yazmasının bir önemi yok bizdede 232 yazıyor
    diğer yükleyemediklerimizi TWRP ile yükleyeceğiz ona göre bir META-INF hazırlarız ama benim yaptığım yöntemle yapabilirsek çok daha kolay ve kullanışlı olacak
    sonuçta hep root ve META-INF ile kırmışlar ben direk odin ile kırma işlemini yaptım
    çözmeye çalıştığım yüklemediği dosyalarda hiç etiket olmamasına rahmen nerden ayırım yapıyor onu çözmeye çalışıyorum
    tek tek içerisine baktım hiç 231 e ait etiket yok bir şeklde biryerde koruması var ayırt eden bir özellk onu bulmamız lazım
    modem.bin i yüklerken vipe den dataları temizlemen gerekiyor gibi

wipe yaptım yetkisiz işlem yapıldı uyarısı halen var ve arama yaparken hemen call ended diyor hala :(
    Kısacası değişiklik olmadı

odin ile T331XXU1ANH2_T331SER1ANH2_T331XXU1ANH2_HOME.tar ve ilgili modem update ile tekrar deneyeceğim.

Denerken bir şey dikkatimi çekti :
    sm-t332 fix.bat çalışırken fix kısmına gelince "geçersiz parametre sayısı" konsol mesajı göründü daha önce dikkatimi çekmemişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codemaster34 -- 29 Aralık 2014; 16:33:50 >
  • merakla takip ediyorum gelişmeleri
  • o cihazın elimde olomasını isterdim sanırım en fazla 4 gün dayanırdı sonra pes ederdi herşeyi ful çalışırdı hoş benimkisi 7 gün direndi :)

fix.bat dosyasındaki hata neden oldu anlamadım.

içeriğini incelediğimde 331 romundaki modem.bin ve aboot.mbn haricindeki dosyaları 332 klasörüne açılan orijinal dosyalrın üzerine kopyalayıp tar.md5 yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codemaster34 -- 25 Aralık 2014; 22:42:06 >
  • hata nedir düzeltelim

sm-t332 fix.bat çalışırken fix kısmına gelince "geçersiz parametre sayısı" konsol mesajı veriyor.
  • @ECHO OFF
    TITLE THRiVE boot image extractor
    cls

SETLOCAL ENABLEDELAYEDEXPANSION
    call set curentDir="%cd%%"
    set TX31="!curentDir!\SM-TX31\"
    set TX32="!curentDir!\SM-TX32\"
    cd !TX31!
    echo --------------- extract SM-TX31... -------------
    !curentDir!\BIN\tar --extract -f *.tar.md5

cd !TX32!
    echo --------------- extract SM-TX32... -------------
    !curentDir!\BIN\tar --extract -f *.tar.md5

cd !curentDir!

rem Create the tar file:
    SETLOCAL ENABLEDELAYEDEXPANSION
    call set curentDir="%cd%%"

set DR="!curentDir!\SM-TX32\"
    cd !curentDir!\SM-TX31\
    echo --------------- Fix... -------------

cd !DR!
    !curentDir!\BIN\tar --create --format=gnu -b20 --quoting-style=escape --owner=0 --group=0 --totals --mode=644 -f ../SM-T332.tar *.*

cd !curentDir!
    rem Create the md5 final file:
    FOR /f "delims=" %%G in ('DIR /S /A:-D /B *.tar') do (
    call cd %%~dpG
    call !curentDir!\BIN\md5sum -t %%~nxG >> %%~nxG
    call !curentDir!\BIN\mv %%~nxG %%~nxG.md5
    )

cd !curentDir!

echo --------------- create SM-TX32.tar.md5 -------------

@ odin.bat
    pause

• yukardakini deneme.bat olarak ykaydet
    SM-TX32 klasörü içerisinde çalış

Şimdi hata vermedi bat dosyada.
    332 romunu olduğu gibi yeniden oluşturdu.
    Ayrıca ayıklanan kaynak md5 dosya silinmeden işleme alındığı için oluşturulan md5 dosyanın içine 332 nin md5 dosyasını da eklemiş.
    Delete ve xcopy işemi vardı önceki fix.bat dosyasında sanırım hata oradaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codemaster34 -- 29 Aralık 2014; 16:34:40 >
  • tarlar açıldıktan sonra manuel sil
    sonra içerisine ne ekler çıkartırsan onu yapacaktır

Teşekkürler. En azından cygwin ile komutlarla boğuşmaktan kurtuldum.

T331XXU1ANH2 5.8.2014 tarihli rom daha yeni.
    orijinal 332 romu 28.4.2014 tarihli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codemaster34 -- 29 Aralık 2014; 16:35:08 >
  • cygwin güzeldirde yetersiz linux te kodlamak daha harika benden demesi
  • sonçta android de bir linüx çekirdeği
    ama ubuntu hem telefonlarda hem pc çalışan versiyonunu yazıyo ozaman anroide dönüpte bakmayız bile
    android aptallaştırılmış linüx gibi gelmiştir hep bana

Hımm. ilginç gelişme oldu.

Yeni tarihli rus romundan ext4 uzantılı img dosyalarını odinle flashladım.
    Birde recovery.img yeni tarihli rus romdan güncelleyebiliyorum odinle.
    Halen arama sonlandırıldı diyor. Bakalım modem.bini odinle güncelleyebilecek mi ? (pek sanmıyorum)
    Olmadı yine twrp atıp modem.zip ile güncellerim.

edit : Olmadı yine olmadı sonuç aynı..

Aklıma gelmişken cihazın kendi recoverysinde adb sideload var, oradan olmaz mı ?
    Neyse zaten twrp yükledim yine modemi install için.
    Bu cihaza twrp ile 331 romu kuramadıkça olmayacak anlaşılan

Twrp için zipli hale getirmek lazım 331 romunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codemaster34 -- 29 Aralık 2014; 16:37:02 >
  • bak modem yüklemeden 232 de açılıyo sebep aynı sınıf modem kötü olan ise 332 nin sınıfında bir modem yok gibi ama eminim biri tutuyodur
    işte oazaman modemi yüklemeden açacak
    ilk dememde bende adroid.phone çalışmayı durdurdu dedi
    2. denemede arama sonlandırıldı dedi
    taki NWM yi yükleyene kadar
    Sendekide NON-HLOS.bin karşılığı yani
  • çalışmaların bana ışık oluyor bilesin bunların toplamı eder bir telefon özellikli 332 :)
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.