Şimdi Ara

Samsung TV lerde PC den 3D iso görüntüsünü aktarma ve PC siz iso dosyası oynatabilme yöntemi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
13
Favori
23.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Detaylı bilgilendirmeniz için teşekkürler. Öncelikle belirteyim, tespitleriniz doğru.Yapmış olduğum denemenin sonuçları ise şu şekilde,
    -SSIF klasörü altında bulunan en yüksek boyutlu .ssif dosyasının uzantısının .ts yapılması durumunda, C serisi TV, dosyayı oldukça zorlanarak ve 2D olarak okuyabilmekte. TV 3D seçeneklerinde de sadece 2D-->3D seçeneği aktif olmakta
    -.m2ts dosyasının .ts ye çevirilmesi durumunda ise 2D olarak okunmasında ise problem yok ama istenen bu olmadığı için çözüm değil
    *Peki çözüm ne olabilir? İlk çözüm, power dvd türü stereoskopik görüntüleme programları ile filmi hdmi ile (sanal sürücü üzerinden) Tv ye gönderme. Bunun en belirgin avantajı, crosstalk'ın orijinal filmde sıfır olduğunu görmek oldu
    *Diğer denediğim çözüm ise, 30 günlük deneme full fonksiyonlu deneme sürümünü internetten indirdiğim dvbfab programının blurap ripper özelliği ile filmi riplemek oldu. Program, orijinal filmi, tek geçiş ile (single pass) yaklaşık 4 saatte sbs hale getirdi (pc i5 dizüstü). çift geçiş için ise 30 saat civarı rip süresi belirttiği için işlemi yapmadım. Tek geçişte oluşturduğu dosyanın bitrate değeri oldukça düşük olduğu için, görüntü kalitesinde orijinale göre bariz fark oldu ve gölgelenme oluştu. İnternette, benim oluşturduğum rip'ten daha küçük dosya boyutuna sahip olarak bulunan (12 GB'a karşı 8GB) filmlerde ise, hem çift geçiş yapılmış, hem görüntü kalitesi daha yüksek. Burada, ripleme yapan kişilerin sürekli bu işi yapmalarından dolayı parametrelere daha hakim olması ya da kullandıkları daha profesyonel program ve bilgisayarlar etken olabilir diye düşünüyorum
    Çok özel filmler için uğraşmaya değebilecek bir çalışma, ama animeler ya da sıradan filmler için, mevcut riplerin izlenmeye devam edilmesi bence yeterli

• quote:

Orijinalden alıntı: rexothek

quote:

Orijinalden alıntı: pudinkk

teşekkürler,ayrıca tebrikler hem böyle bir çözüm düşünüp hem paylaşmak adına yaptığınız gayret adına.

Sağolun

vallah ne yalan söyleyeyim düşünüyordum acaba tşk eden biri çıkarmı diye, tam umudumu kaybetmişken sizin tşk ürünüz moral verdi.

Benden de kocaman bir teşekkür, şimdi indirdiğim 25 GB lik bir blue-ray isoyu verdiğinz bilgilerle açtım. Çok teşekkür.

• çok faydalı bir paylaşım olmuş . teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Arkadaşlar,

SSIF dosyalarını oynatmak sadece D7000 ve D8000 işlemcileri ile mümkün. C 2010 serisi Valencia işlemciler bu işi yapamıyor.

Samsung 2011 D serisi Genoa (Cenova) işlemcisi Frame Squence ( Sıralı-Ardışık Resim gösterme) şeklinde video oynatabildiği için SSIF dosyasın oynatabiliyor. SSIF dosyası 1920x1080 çözünürlük ve 60 kare/saniyelik değere sahiptir. (Aşağıda açıklama mevcut, 60 kare/sn deği ,PAL veya NTSC olması farkettiriyor)

Bluray dosya yapısı hakkında biraz bilgi vermek gerekirse :

3D ... filmine ait iso dosyası diyelim ki 47 gb olsun. Eğer 25 gb'a kadar olursa buna BD25 , 50 gb kapasiteye kadar olursa BD50 deniyor.Bu iso dosyasını sanal cd-dvd-bluray sürücü programı ile bilgisayara yüklersek

E:\BDMV\STREAM ......... klasörü altında filme göre değişmekle beraber 30-40 tane m2ts uzantılı video dosyaları vardır. Bu m2ts dosyalarını iki ayırmak lazım.

1. 1gb tan küçük olanlar. Bunlar film başlarken çıkan yasal uyarı veya ses ve altyazı seçme menüsünü oluşturan videolardır. Çözünürlükleri yine 1920x1080 dir ama süreleri çok kısadır. 1-2 saniye olanlar vardır. En uzun süreli olan ise ses ve altyazı seçme menüsünde arka planda oynayan videodur. 500-600 mb veya üzeri büyüklüğe ve 2-3 dakikalık süreye sahiptir.

2. 10 gb üzeri m2ts videolar. Bunlar filmi oluşturan dosyalardır ve 2 tiptir.

a) En büyük dosya büyüklüğüne sahip olan m2ts dosyasını bilgisayarda açmak mümkündür. Bu dosya yine 3D özelliği olmayan eski nesil 2D bluray oynatıcılar tarafından oynatılabilir. İçinde filme ait tüm sesler içerir.

b) En büyük m2ts dosyasından 5-6 gb daha küçük olan ile diğer göz için kaydedilmiş videodur. İçinde ses yoktur sadece video vardır. Format özelliği "streoskopik" tir ve bilgisayarda açıp izlemek mümkün olmuyor (şimdilik).

Yukarda bahsettiğim 47 gblık örnek film için , yine örnek olarak

00040.m2ts dosyası 25 gb olabilir. Video kısmı 20 gb , İngilizce , Almanca, ....., 7.1 DTS ses , 5.1 ses, hatta AC3 gibi sesler ise 5 gb tutsun
    00041.m2ts dosyası ise 20 gb olabilir ve diğer göz için olan , veya başka bir deyişle filme derinlik verecek olan görüntüdür.

E:\BDMV\STREAM\SSIF .... klasöründe ise yine filme göre değişmekle birlikte 10-15 tane ssif uzantılı dosyalar olur. Bu dosyalar içinde en büyük olanı 3D video dosyasıdır. Büyüklüğü yukardaki örneğe göre 45gb tır. Yine ses ve altyazı seçme menüsünde arka plan videosunun 3D hali 800-900 mb arası yer tutar.

00040.ssif gibi bir dosya adı olursa bize 00040.m2ts ve 00041.m2ts dosyalarının karışımı olduğunu gösterir. İllaki sıralı iki dosya olması veya m2ts ile aynı isme sahip olma zorunluluğu yok.

SSIF dosyası 1920x1080 çözünürlüktedir ve film PAL sisteme göre hazırlanmışsa (23.976x2), NTSC ise (29.76x2) kare /sn değerine sahiptir. SBS veya FULL SBS değildir.

SSIF dosyası aslında sanal bir dosyadır. Yani bluray disk üzerinde gerçekten var değildir. Sadece disk içerik bilgisinde (UDF, universal disc format, FAT dosya yapısının optik disklere karşılık gelen verisyonu) varmış gibi gösterilir ve iki adet m2ts dosyasına eşlenerek oluşturulur.

Yani siz 00040.ssif dosyasını harddiske kopyalamaya çalışırsanız size, 00040.m2ts+00041.m2ts dosyalarını birleştirip, kaynaştırıp (tahin-pekmez) diske 00040.ssif olarak yazar.

Sanal sürücüye yüklediğiniz bluray isosunu harddiske tamamen kopyalamaya çalışırsanız o zaman 45gb değil , 90 gb civarı yere ihtiyacınız olacak. Hani bu diskin kapasitesi en fazla 50Gb'tı , 90 Gb nereden çıktı demeyin çünkü bunun sebebi yukarda anlattığım SSIF dosyalarının sanal olmasıdır.

Winrar ile çıkartılan dosyaları kontrol etmekte fayda var. Bazı dosyaları ne hikmetse çıkartmıyor , atlıyor. Sanal sürücüye yükleyip( mount) oradan da dosyaları çıkartabilirsiniz.

Arkadaşlar konu biraz karışık , örnek vererek anlatmaya çalıştım ama yine de çok ilgili olmayan arkadaşlar için konu hala karışık gelecektir.

selam ender..cok ıyı bır acıklama yapmışsın.kafadakı coğu soruları yanıtlamış oldun..

samsung c tv den sonra epson tw 9000w projeksıyon aldım..3 d keyfını abarttım,.
    yanlız sbs değil de artık 3d ıso dosyalarından ızlemek ıstıyorum..
    şimdi elimdekı pc den faydalanmak için ekran kartını değiştirmem mi gerekiyor.
    bendekı ekran kartı ati 5750 model.bu ekran kartı olayı 1,4 hdmı desteklemezse olmazsa olmazlardanmıdır.

yoksa hıç bunlarla uğraşma 3d ıso dosyalarını calıştıran mediaplayer lar cıktı onlardan bırınımi al dersin.yanlız bunların fıyatlarıda 300tl cıvarı..
    yada ekran kartını değiştirip parayı buraya harcamak 2 şekilde kazanç olurmu dersın. hem 3d ıso dosyalarını açmak hemde pc de yenı nesıl oyunları daha rahat oynamak..
    kafam karıştı bir el at kolay gelsin..

• teşekkürler bende sonunda çözdüm sorunu mu. ama sanki half sbslerde 3d görüntü çok daha güzel gibi geldi bana yada bu source format silik çıkıyor bende auto detect otomatik seçili zaten değiştiremiyorum acaba ondan olabilir mi? yani half sbs şeklinde izleme imkanı var mı acaba power dvd de biliyorsan yazarsan sevinirim. sağol.
  • Orginal 3D Bluray filmin kendisinde türkçe altyazı var 3D olarak bunu samsung 55es8000'de bir türlü göremiyorum menüden altyazı seçeneği çıkmıyor.
    Filme gömülü haldeki altyazıları nasıl oynatabiliriz?
  • Harici diskdeki filmleri 3d tvde oynatıyorum fakat film içinde gömülü olan türkçe altyazıyı göremiyorum. Özelliklde iso bluray filmlerde altyazı seçenneği hiç çıkmıyor bunun bir yöntemi varmıdır. ?

altyazıda 3d olsun istiyorum. Problem bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agtr

Sayın Ender,
    Detaylı bilgilendirmeniz için teşekkürler. Öncelikle belirteyim, tespitleriniz doğru.Yapmış olduğum denemenin sonuçları ise şu şekilde,
    -SSIF klasörü altında bulunan en yüksek boyutlu .ssif dosyasının uzantısının .ts yapılması durumunda, C serisi TV, dosyayı oldukça zorlanarak ve 2D olarak okuyabilmekte. TV 3D seçeneklerinde de sadece 2D-->3D seçeneği aktif olmakta
    -.m2ts dosyasının .ts ye çevirilmesi durumunda ise 2D olarak okunmasında ise problem yok ama istenen bu olmadığı için çözüm değil
    *Peki çözüm ne olabilir? İlk çözüm, power dvd türü stereoskopik görüntüleme programları ile filmi hdmi ile (sanal sürücü üzerinden) Tv ye gönderme. Bunun en belirgin avantajı, crosstalk'ın orijinal filmde sıfır olduğunu görmek oldu
    *Diğer denediğim çözüm ise, 30 günlük deneme full fonksiyonlu deneme sürümünü internetten indirdiğim dvbfab programının blurap ripper özelliği ile filmi riplemek oldu. Program, orijinal filmi, tek geçiş ile (single pass) yaklaşık 4 saatte sbs hale getirdi (pc i5 dizüstü). çift geçiş için ise 30 saat civarı rip süresi belirttiği için işlemi yapmadım. Tek geçişte oluşturduğu dosyanın bitrate değeri oldukça düşük olduğu için, görüntü kalitesinde orijinale göre bariz fark oldu ve gölgelenme oluştu. İnternette, benim oluşturduğum rip'ten daha küçük dosya boyutuna sahip olarak bulunan (12 GB'a karşı 8GB) filmlerde ise, hem çift geçiş yapılmış, hem görüntü kalitesi daha yüksek. Burada, ripleme yapan kişilerin sürekli bu işi yapmalarından dolayı parametrelere daha hakim olması ya da kullandıkları daha profesyonel program ve bilgisayarlar etken olabilir diye düşünüyorum
    Çok özel filmler için uğraşmaya değebilecek bir çalışma, ama animeler ya da sıradan filmler için, mevcut riplerin izlenmeye devam edilmesi bence yeterli

Güzel açkılma için teşekkürler fakat!
    ben hala samsung 55 es 8000 tv'de 3D org blu-ray filmi kendi org 3d altyazısı ile izleyemiyorum sorun bu bunu nasıl çözebiliriz.
    örnek elimde 50 gb'lık avatar ve transformers 3D filmleri var. bu filmleri bilgisayarda açtığımda 3d türkçe altyazıyı görebiliyorum gayter güzel bir şekilde ama harici disk ile tv'ye taktığımda menü seçeneğinde altyazı seçeneği bile gözükmüyor.

• bu arada hortlatmış gibi olucam ama bahsedilen yöntemi denememe rağmen film açılmadı bs player da media player classic de desteklenmeyen format olarak görüyo açmıyo video yu
  • gerçekten çok ama çok teşekkürler..harika bir konu çok açıklayıcı olmuş..yardımseverliğiniz için sağolun :)
  • [Deleted by Admins]
  • Kalite kalite kalite işte aradığım buydu. Rexothek Allah razı olsun kardeş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir konuya açıklama getirilmiş, konu güncel tutulup herkes ile paylaşılmalı zira ben kaç aydır bunun çözümü için forum forum geziyorum hatta bu forumda da çok aradım ama mesaj sayısı az olduğu için sanırsam google kardeş çok geri sayfalarda sonucu gösteriyor.
  • Bahsettiğiniz 2. yöntemi deneyeceğim. Teşekkürler.
  • indirdiğim 2 farklı iso formatında ki filmden birini türkçe ses ile izleyebiliyorum fakat diğerinde türkçe ses yok bunun nedeni ne olabilir?

iki filmde de DTS english ve Dolby Digital Audio Turkish yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: angelkill

indirdiğim 2 farklı iso formatında ki filmden birini türkçe ses ile izleyebiliyorum fakat diğerinde türkçe ses yok bunun nedeni ne olabilir?

ayarlardan türkçe dil seçeneğini göremiyormusunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramis61

quote:

indirdiğim 2 farklı iso formatında ki filmden birini türkçe ses ile izleyebiliyorum fakat diğerinde türkçe ses yok bunun nedeni ne olabilir?

Hayır göremiyorum. pc de gom player da açıyorum dil seçeneklerinde türkçe var ama tv de çıkmıyor?
  • quote:

quote:

quote:

Hayır göremiyorum. pc de gom player da açıyorum dil seçeneklerinde türkçe var ama tv de çıkmıyor?

SAMSUNG resmi wep sitesinde onlien chat ile bir sorun bu durumu sorunun neden kaynaklandığını.

• quote:

quote:

quote:

quote:

SAMSUNG resmi wep sitesinde onlien chat ile bir sorun bu durumu sorunun neden kaynaklandığını.

canlı yardım aldım fakat pek işe yaramayacak gibi. oynatmak istedigim filmlerin ses formatları dahil bit rate leri bile aynı. müşteri temsilcisine bunu yazıyorum. o inatla o formatın içinde derinlemesine başka bir format olabilir diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: anduril_86

Samsung d7000 tv de avatarın 3d bluray ini dediğiniz gibi yaparak açtım ancak sadece fransızca ses dosyası var diğerlerini görmüyo ne yapabilirim ?

anduril kardeşim sen dil sorununu çözdün mü??
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.