Şimdi Ara

Samsung TV lerde PC den 3D iso görüntüsünü aktarma ve PC siz iso dosyası oynatabilme yöntemi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
13
Favori
23.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • belki çeviri programları ile çevrildi ise tv nin desteklemediği bir format olabilir.
  • hernedesense ben izleyemedim avatar 45 gb 3d half sbs blurey filmi power dvd playerda açtım ama 3d açmıyor sorun diyor hdm kabloyu 1.4 aldım olmadı sıkıntı ekran kartında sanırım 3d destekleyen ekran kartı olması lazım..lakin pc yi panasonic st 50 3d tv bağladım sonuç hüsran...tek sorun ekran kartı kaldı.Ancak ıso daki filmi çıkartıp 2d olarak izledim mükemmel bir görüntü var dı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: rexothek

Sevgili dostlar,

bluray iso dosyalarının oynatımı konusunda çeşitli fikirlerin ortada olduğunu fakat kimi arkadaşların yardıma ihtiyaç duyduğunu görüyorum. Piyasadaki tv lerin ne özellikte olduğunu bilemem ama samsung d serisi ile nasıl sonuç alınabildiğini paylaşabilirim. Sonuç olarak elde edeceğiniz görüntü kimilerine göre mkv dosyalarına oranla pek bir şey fark ettirmese de bana göre aralarına çok ciddi farklar ortaya çıkıyor. Hele hele yakın mesafelerden izlendiğinde bu farkın ne denli büyük olduğunu görebilirsiniz. Neyse az laf çok iş:

İhtiyaç listesi: Orta sınıf işlemcili ve HDMI çıkışlı bir PC (ekran kartı özelliğinin 3d olması gerekmez)
    HDMI bağlantı kablosu (illa 1.4 özellikli olası gerekmez)
    PowerDVD 10 Mark II Ulta ve üstü (tercihen PowerDVD 11)
    Herhangi bir sanal sürücü pro.su (mesela Alcohol 120)
    Ve 3D iso dosyası

1. İndirdiğimiz iso dosyasını sanal sürücümüze takıyoruz.

2. PowerDVD otomatik olarak devreye girer. Ekranın en altında 3D işareti ni seçip ve yanındaki ayar düğmesine basıyoruz ve “3D Display Configuration” karşımıza çıkıyor. Buradan “Source Format” sekmesine tıklıyoruz ve “Auto detect”i seçiyoruz. “Display Device” sekmesine geçip sağdaki ok işaretini tıklayıp “3D-Ready HDTV (Checkboard)”u seçiyoruz. Bilgisayar ayarlarımız bu kadardır.

3. TV’mize geçiyoruz. HDMI kablomuzu 1 nolu (DVI) yazan girişe takıyoruz ve TV yi açıyoruz. Sonra mutlaka bu girişin adını TV’mizde değiştiriyoruz. Bunun için kumandadan “SOURCE” tuşuna basıyoruz ve “HDMI1/DVI” yi seçiyoruz. Oyalanmadan “TOOLS” tuşuna basıp “İsim Değiştir” diyoruz ve “PC” yi seçiyoruz. Bilgisayarımızın ekranını görüyor olmamız lazım, tabii eğer PC nin görüntü çıkışını da TV ye verdiyseniz.

4. Filmimizi oynatmaya başlıyoruz ve görüntüyü görür görmez TV kumandasından 3D tuşuna basıp en sağdan bir önceki seçeneği alıyoruz. Şimdi gözlüğünüzü takın ve gerçek Bluray kalitesinde görüntünün tadına varın. Eğer PC’niz donmalar yaşarsa tüm arka plan işlemleri kapatın.

Bilgisayarsız iso oynatımının yolu da aşağıdaki gibidir:

1. Elinizdeki 3D iso dosyasını winrar 4.01 ve üstü versiyonla boş bir klasöre çıkarıyoruz. Bu klasörün taşınabilir HDD nizde olması sizin için zaman tasarrufu olur zira 90 GB lık dosyayı bir de USB HDD ye kopyalamak için zaman kaybedersiniz.

2. Şimdi bu klasörün içine giriyoruz ve şu yolu izliyoruz :\BDMV\STREAM\SSIF. Buradaki en büyük dosya nın uzantısını MP4, TS veya m2TS olarak değiştiriyoruz.

3. HDD mizi Tv mize takıp uzantısını değiştirdiğimiz dosyayı çalıştırıyoruz. İşte bu kadar.

Fakat bu yöntemin dezavantajı şudur ki durdurma ve tekrar oynatma haricinde ileri geri sarma veya sahne aratma veya zamana atlama gibi işlemleri yapamazsınız. Fakat dil seçeneği ve altyazı seçme gibi işlemler mevcuttur. Fakat görüntü bakımından gerçek Blueray çözünürlülüğünde bir zevk alırsınız.
    Ukalalık yapmadan bazı arkadaşlarımıza yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Herkese iyi seyirler diliyorum.

Arkadaşar HDD'de bulunan 25-30 GB civarı/üzeri BD gibi bazı medyaları, Samsung D5550 ses sisteminin media player'ında ve/veya Samsung 40c650 TV'nin media player'ında oynatırken ileri/geri sarma yapamıyorum. Halbuki HDD'yi PC'ye taktığımda ileri/geri sarmada sıkıntı yok. Ama bu filmler büyük boyutlu olduğundan PC'den oynatamıyorum, donuyor. Yani ses sistemi ve/veya TV'de oynatmaya mecburum. Bunun için ne yapabilirim?

Yakın zamanda ES serisi 3D TV almayı düşünüyorum. Sanırım bu sorun (bazı filmlerin ileri/geri sarılamaması) o tv'ler de de var.

Bunun için illa media player mi almam gerekir?

• dostum pover dvd 13 le dediğini yaptım ama samsung 40f6100 de 3dye basınca sadece sbs ve yukarı aşağı seçenekleri var stereocospice geçmiyor fakat ps3 de 3d oyun açınca otomatik olarak geçiyor
  • LÜTFEN YARDIM..! Arkadaşlar. Benim tv 47lm640s. iso formatlı bluray izlemek istiyorum.. Pc kasası 2007 model. benim izlemek için çarem kalmadı mı? yardım edersiniz sevinirim..
  • arkadaşın dedikleriin aynen yaptım LG TV oldugu için tam ekran olmadı, onun haricinde pc'den 3D ISO lu filmleri izlemeyi zorda olsa başardım
  • ben avatar 3d indireceğimde...(46gb) indireceğim dosyada Avatar 3D 2009 PANASONIC EXCLUSIVE 1080p BluRay ISO (panasonic'e özel) yazısı kafamı karıştırdı. benim tv lg47lm640s bir sorun olur mu? yardım ederseniz sevinirim...
  • arkadaşlar dediniz yöntemle iso formatındaki filmleri .ts formatına çevirdim ve lg lm 660 s tv imde izleyemiyorum 2d gözüküyor sbs görünmüyor yardım lütfen nerde hata yaptım
  • arkadaşlar samsung 55f6500 tv sahibiyim 3d mkv ve 3d iso filmlerde srt altyazıları 3d olması için 3dsubtitler programı ile 3d sub idx, sup dosyalarına ceviriyorum...Filmle aynı isimle external hdd ye koymama ragmen tv altyazıları tanımıyor, srt lerde sıkıntı yok fakat anladığım kadaRIYLA 3D SRT altyazı hazırlamak mümkün değil yada ben bilmiyorum....samsung sub idx altyazı desteğide sağlamadığına göre ne yapılabilir...?
  • tarihi bir donanım haber forum konusu daha. Hemen favorilerime ekledim. O kadar değerli bilgiler ki para pulla ölçülmez. Milyarlık cihazlarımın bu bilgiler olmadan süsten öteye geçmiyor. Paylaşımı yapan tüm arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederim. Gerçekten bilgiler çok işime yarayacak.

Teşekkürler. Teşekkürler. Teşekkürler. :)
  • LG tv modeliniz nedir. Bende 42LA660S modeli var. Bu yöntemle izleyebilir miyim?
  • HERKESE MERHABA HARİKA BİLGİLER BUNLAR. ARKADAŞLAR BENDE LG LA660S VAR. BU YAZILANLARI BİR DENEYEYİM HEMEN FORUMA AKTARICAM BLUERAY İLE İLGİLİ BİLDİĞİNİZ BİR YÖNTEM VARSA AKTARABİLİRMİSİNİZ.
  • Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar.Uzun süredir donanımhaber forumlarını büyük bir keyifle takip ediyordum ve sonunda üye olma zamanının geldiğini düşünüp üye oldum.Umarım üyelik sürem boyunca yardımcı olabileceğim mesajlar yazıp güzel konular açabilirim.
    Bende ufak bir yardımım olması açısından ilk bilgi paylaşımımı arkadaşımızın vermiş olduğu yöntemle ilgili yaptığım denemeyi sizlere aktararak yapmayı uygun gördüm.LG 32LA620S ve LG 32LA660S tvlerde bu yöntemi denedim.Avatar.3D.BluRay.1080p.iso formatındaki 46.6 GB lık filmimin içindeki en büyük SSIF dosyasının uzantısını TS ye çevirdim ve WD marka harici HDD min içine attım.Daha sonra ana usb girişinde tv ye bağlayarak dosyayı açtım.Film müthiş bir görüntü kalitesiyle açıldı ve filmin içindeki ses dosyaları arasında geçiş yapabildim.Ancak altyazılara ulaşamadım ve en önemlisi film 3D olarak açılmadı normal 2D görüntüyle açıldı.Bugün birkaç deneme daha yapacağım eğer çözüme ulaşabilirsem onuda yazarım.Umarım ufakta olsa bir bilgilendirme olur bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TylersStepSon -- 21 Kasım 2013; 14:29:47 >

• \BDMV\STREAM\SSIF içindeki en büyük dosyasnın uzantısı degişmiyor.mp4 ts filn yapıyorum üstteki adres cubugu yenileme yaparken yeşil doluyor doluyor en sonda duruyor..tvye baglayınca da yükleniyor diyor ama açılmıyor...bu dosya uzantısı değiştirme işlemini nasıl yapıyoruz?hdd den gerçek 3d nasıl izleriz?

@TylersStepSon

hocam siz naptınız hddden 3d izleyebildiniz mi?bende de la690 var..
  • derebeyi01 kullanıcısına yanıt
    valla hocam ben dosyaya sağ tıklayıp yeniden alandır dedim uzantı kısmını silip ts yaptım hemen oldu.ama 3d olayını bende çözemedim böyle uzantıyı değiştirdiğimde hala 3d izleyemiyorum 2d olarak izleyebiliyorum.eğer bir çözüm bulursam bilgilendiririm.
  • aslında bilgisayarda bluray 3d oynatıp altyazıyı da ayrı olarak kabul eden bi player programı olsa hiç sorunumuz kalmicak ama..bildigim powerdvd'yle total media var.onlar da altyazıyı almıyorlar işte dışardan...
  • derebeyi01 kullanıcısına yanıt
    Maalesef o konuda da yardımcı olamayacağım ama benim bugüne kadar indirdiğm hemen hemen tüm 3d iso bluray lerde türkçe altyazı içinde vadı.Senin filmin içinde yokmu?
  • pacific rim'le man of steel'i indirdim bluray 2sinde de yok..indirdigim sitede de inceledim hiçbir blurayde türkçe altyazı yok..olsa bi sıkıntı kalmaz benim açımdan...türk sitelerden mi indiriyorsun hocam sen?pm atabilir misin nerden indirdigini çok makbule geçer...
  • Arkadaşlar merhaba ,iso film indirdiğiniz site adreslerini bende Pm alabilirsem sevinirim. Benim indirdiğim site davetiye ile üyelik alıyor. 1 hakkım vardı onuda arkadaşın birine verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TylersStepSon

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar.Uzun süredir donanımhaber forumlarını büyük bir keyifle takip ediyordum ve sonunda üye olma zamanının geldiğini düşünüp üye oldum.Umarım üyelik sürem boyunca yardımcı olabileceğim mesajlar yazıp güzel konular açabilirim.
    Bende ufak bir yardımım olması açısından ilk bilgi paylaşımımı arkadaşımızın vermiş olduğu yöntemle ilgili yaptığım denemeyi sizlere aktararak yapmayı uygun gördüm.LG 32LA620S ve LG 32LA660S tvlerde bu yöntemi denedim.Avatar.3D.BluRay.1080p.iso formatındaki 46.6 GB lık filmimin içindeki en büyük SSIF dosyasının uzantısını TS ye çevirdim ve WD marka harici HDD min içine attım.Daha sonra ana usb girişinde tv ye bağlayarak dosyayı açtım.Film müthiş bir görüntü kalitesiyle açıldı ve filmin içindeki ses dosyaları arasında geçiş yapabildim.Ancak altyazılara ulaşamadım ve en önemlisi film 3D olarak açılmadı normal 2D görüntüyle açıldı.Bugün birkaç deneme daha yapacağım eğer çözüme ulaşabilirsem onuda yazarım.Umarım ufakta olsa bir bilgilendirme olur bu.

Bi gelişme var mı acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.