Şimdi Ara

Samsung UE55H6470 Mi ? LG 55LB652V Mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
9.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben de teknosadan aldım harika bir ürün çok kullanışlı SMART TV ÖZELLİĞİ EN HIZLI VE KULLANIŞLI BİR TV ŞİMDİDE KABLOSUZ BİR KLAVYE ARAŞTIRIYORUM ORJİNAL SAMSUNG KLAVYESİ BİRAZ PAHALI SECENEKLERİ DE YOK DEĞİL YANİ LOGİTECH K-400 GİBİ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: reasdmusti

iyi bir televizyoncu olarak sunu soyleye bilirim

lg samsungun her zaman kelite olarak altındadır

için rajat olsun mercedes ile renoyu aynı kefeye koymayalım

Son iki satir cumlenden sonra ilk satiri silmen gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

Forumda bu karşılaştırmada sürekli Samsung öneriliyor, ben de genel olarak tercihimi her zaman Samsung'dan yana kullanırım ama, geçtiğimiz günlerde yan oda için aldığım 32LB652V'yi çok kısa kurcaladıktan sonra ve mağazalarda LG'nin bu ve üst serileri ile Samsung modellerini karşılaştırdıktan sonra, artık tartışmasız Samsung diyemiyorum.

Ben birkaç yıldır projeksiyon kullandığım ve normal Tv hemen hemen hiç kullanmadığım için (hala 46B653 Lcd Tv'im duruyor), Tv modellerinden biraz uzak kalmıştık. Şimdi ise 55" bir tv almam gerektiği için yine araştırma moduna girdim.

Normalde ben de Samsung der geçerim ama artık LG ile Samsung arasında önceki yıllarda gördüğüm farkı görmediğim için ve LG'nin pasif 3D modu nedeniyle LG'ye doğru kayıyor gibiyim.

Çünkü 2 yıldır kullandığım Epson TW6000 3D projeksiyonun aktif gözlükleri tam bir baş ağrısı. O kadar direndim 3D film izlemek için ama bir türlü sinemadaki gibi rahat 3D keyfi alamadım. Gerçi projeksiyon cihazımı değiştireceğim ama yine aktif 3D olacak. Bu nedenle eğer görüntü kaliteleri ve özellikleri aynı ise Tv'yi LG alayım, en azından bir de 55" pasif 3D cihazım olur diye düşünüyorum. Belki LB652 de LB670 alırım.

Yukarıda söylediklerimin aksini söyleyebilecek olan, Samsung 55H6470 ile LG 55LB652 veya LB670 arasında görüntü kalitesinde belirgin fark olduğunu söyleyecek olan var mı ? Tabi sadece kendi aldığı Tv'yi övenler yerine mukayese etme imkanı olanların yorumları daha önemli :) Bu arada Tv'yi daha çok günlük Tv kullanımı ve belki ara sıra 3D için kullanacağım. Film ve maç için ayrı projeksiyon odam var.

Hocam merhaba.Kesinlikle tv pazarindan bihaber olanlar eskisi gibi lgnin samsungun gerisinde kaldigini dusunur.Ama isler cok degisti.Benim size kisa ve net onerim 55 inch gibi buyuk ekranlarda 6470 mis 6500 mis gibi vasat modelleri dusunmeyin.
    Bu ekran boyutlarinda tvnin panel kalitesinin vasat olmasi seyir zevkinizi daha kucuk ekranli tvlere gore daha fazla etkileyecektir.Samsung daha iyi yeaaa diyen arkadaslar icin panel kalitesi yerlerde bir samsung tv ile cok saglam panele sahip gercek net goruntuyu veren ust duzey lg tvyi kiyaslayin,onlar samsung diyecektir eminim.Cunku abarti renkler parlak detaylar musteride oyle bir algi birakir.Bu renk gercekte varmi sorgulamaz.Ama gercekle ilgilenen,panelleri birbirinden ayirabilen,goruntu kalitesini renk abarmisligi olarak gormeyen bilincli musteri hangisi daha iyiyse onu sececektir.
    Benim size onerim butcenizi dusunerek 50lb670dir hazir fiyati 2100lere inmisken 5 inch farktan vazgecilebilir.Birde objektif olarak bakarsak diger onerim kaliteli bir seri olan samsung h7000dir,Ancak 55 i hala uygun fiyatlara inmedi,46 si 2400 civarinda satiliyor.Sizin icin 10 inch ekran kucultmek ve stok sikintili bu cihazi bulmak sorun olacagindan fiyatlari guzel seviyeye inmisken 670 oneriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prydzsnare -- 24 Aralık 2014; 4:02:44 >

• öncelikle hayırlı olsun

nasıl memnun musun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: prydzsnare
    Hocam merhaba.Kesinlikle tv pazarindan bihaber olanlar eskisi gibi lgnin samsungun gerisinde kaldigini dusunur.Ama isler cok degisti.Benim size kisa ve net onerim 55 inch gibi buyuk ekranlarda 6470 mis 6500 mis gibi vasat modelleri dusunmeyin.

Bu ekran boyutlarinda tvnin panel kalitesinin vasat olmasi seyir zevkinizi daha kucuk ekranli tvlere gore daha fazla etkileyecektir.Samsung daha iyi yeaaa diyen arkadaslar icin panel kalitesi yerlerde bir samsung tv ile cok saglam panele sahip gercek net goruntuyu veren ust duzey lg tvyi kiyaslayin,onlar samsung diyecektir eminim.Cunku abarti renkler parlak detaylar musteride oyle bir algi birakir.Bu renk gercekte varmi sorgulamaz.Ama gercekle ilgilenen,panelleri birbirinden ayirabilen,goruntu kalitesini renk abarmisligi olarak gormeyen bilincli musteri hangisi daha iyiyse onu sececektir.

Benim size onerim butcenizi dusunerek 50lb670dir hazir fiyati 2100lere inmisken 5 inch farktan vazgecilebilir.Birde objektif olarak bakarsak diger onerim kaliteli bir seri olan samsung h7000dir,Ancak 55 i hala uygun fiyatlara inmedi,46 si 2400 civarinda satiliyor.Sizin icin 10 inch ekran kucultmek ve stok sikintili bu cihazi bulmak sorun olacagindan fiyatlari guzel seviyeye inmisken 670 oneriyorum.

Ben aslında pek Tv izleyen biri değilim ve projeksiyon odam ayrıca var. O oda varken oturup salonda film izlemem ama salonda da bir tv olması gerekiyor ve almışken fena olmasın diyorum.

Son dönemde LG'nin atak yaptığını ben de farkettim ve zaten küçük oda için 32" olarak LB652 aldım, fena bir televizyon değil. Dün 3D'sine biraz baktım. Ben projeksiyonda 3D izlemeye alışık olduğum için pek sarmadı beni ama Tv'de 3D izlemek isteyen biri için pasif gözlükler göz yormuyor gerçekten. Tv büyüdükçe 3D keyfi de artacaktır diye düşünüyorum.

Ama hem yurtiçi hem yurtdışı forumlarda LB650, LB670 ve hatta LB730 dahil sorunlardan bahsediliyor ve ancak LB870 için bilinen sorunların olmadığına dair yorumlar okuyorum. Zaten LB870'in panelinin 200hz olması, dahili sound bar olması, dahili kamerası gibi avantajları var. Belli ki LG bu seride üst kalite donanımlar kullanmış.

Eğer LB870 tekrar 3200 + %10 hediye çeki seviyesine inse düşünmeden alacağım ama bu durumda 3.300 - 3.400 TL aralığında geziniyor ve o farkı Tv'Ye vermeyi pek düşünmüyorum; projeksiyon cihazına veya perdesine yatırım yaparım daha iyi. Hiç olmadı kaliteli bir sound bar alırım. Gerçi LB870 alırsam ayrı bir soundbar'a pek gerek kalmayacak gibi; dahili sound bar dedikleri çok üst model olmasa da standart tv hoparlöründen daha iyidir diye düşünüyorum.

50LB670 aslında duvarıma biraz ufak geliyor. Duvarda tv için yer yapıldı ve 55 alırsam tam güzel oturuyor ve Tv ne kadar büyük olursa o kadar iyi olacağını tecrübe etmiş birisiyim. Zaten 50LB670 ben karar verinceye kadar yine 2.399 TL'ye çıkmış ve cazibesini kaybetti.

Şimdi yine beklemeye devam. Ben son haftaya güveniyordum indirimler için ama gözüken firmalar ciro hedeflerine ulaştılar ve yılbaşına kadar pek bir indirim olmayacak. Yıl başından sonra da kolay kolay kampanya gelmez. Biraz geç kaldım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 24 Aralık 2014; 10:38:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: signore

quote:

Orijinalden alıntı: prydzsnare

Ben aslında pek Tv izleyen biri değilim ve projeksiyon odam ayrıca var. O oda varken oturup salonda film izlemem ama salonda da bir tv olması gerekiyor ve almışken fena olmasın diyorum.

Son dönemde LG'nin atak yaptığını ben de farkettim ve zaten küçük oda için 32" olarak LB652 aldım, fena bir televizyon değil. Dün 3D'sine biraz baktım. Ben projeksiyonda 3D izlemeye alışık olduğum için pek sarmadı beni ama Tv'de 3D izlemek isteyen biri için pasif gözlükler göz yormuyor gerçekten. Tv büyüdükçe 3D keyfi de artacaktır diye düşünüyorum.

Ama hem yurtiçi hem yurtdışı forumlarda LB650, LB670 ve hatta LB730 dahil sorunlardan bahsediliyor ve ancak LB870 için bilinen sorunların olmadığına dair yorumlar okuyorum. Zaten LB870'in panelinin 200hz olması, dahili sound bar olması, dahili kamerası gibi avantajları var. Belli ki LG bu seride üst kalite donanımlar kullanmış.

Eğer LB870 tekrar 3200 + %10 hediye çeki seviyesine inse düşünmeden alacağım ama bu durumda 3.300 - 3.400 TL aralığında geziniyor ve o farkı Tv'Ye vermeyi pek düşünmüyorum; projeksiyon cihazına veya perdesine yatırım yaparım daha iyi. Hiç olmadı kaliteli bir sound bar alırım. Gerçi LB870 alırsam ayrı bir soundbar'a pek gerek kalmayacak gibi; dahili sound bar dedikleri çok üst model olmasa da standart tv hoparlöründen daha iyidir diye düşünüyorum.

50LB670 aslında duvarıma biraz ufak geliyor. Duvarda tv için yer yapıldı ve 55 alırsam tam güzel oturuyor ve Tv ne kadar büyük olursa o kadar iyi olacağını tecrübe etmiş birisiyim. Zaten 50LB670 ben karar verinceye kadar yine 2.399 TL'ye çıkmış ve cazibesini kaybetti.

Şimdi yine beklemeye devam. Ben son haftaya güveniyordum indirimler için ama gözüken firmalar ciro hedeflerine ulaştılar ve yılbaşına kadar pek bir indirim olmayacak. Yıl başından sonra da kolay kolay kampanya gelmez. Biraz geç kaldım...

Tabiki 870 daha iyi bir tvdir.652 aldiginizda biliyorum.Boyle bir kampanya varken faydalanin diye dusunmustum ama kalkmis su an icin.Bu paralari vermeyi dusunuyorsaniz 870 kesinlikle tatmin edecektir.Ancak istediginiz kampanya gelse dahi hediye ceki olayini iyi arastirin, kullanmak icin yeniden yuksek mablagli alisveris yapmanizi isteyebilir.Onun disinda soundbar kampanya dahilinde verilecekse neden olmasin ama ekstra almaya degmez.Zaten kendi ses sistemleri cok basarili bu tvlerin.Illa alacam diyorsaniz 400 500 lkra vermek yerine cok uygun fiyata bir 2+, 5+1 daha mantikli olacaktir.
    Sonuc olarak butceniz bu kadar yuksekken en tepe urunlerden birini almaniz guzel bir tercih olacaktir.

• Yorumlarınız İçin Teşekkürler :) Alalı 7 Ay Oldu Galiba Şuan a Kadar Hiçbir Sorun Yok Şükür :)

3D Konusunda Bence Gayet Rahat İzleniyor Şimdiye Kadar 20 Film İzledik Bir Sıkıntı Olmadı :) Hala Almak İsteyen Olursa Samsung'un Bu Modelini Öneririm :)

LG Kullanan Var İse ; LG 55LB652V Yorum Yapabilir.
  • Lgde şikayet fazla olmasi normal türkiye pazarindaki dağılımı yüksek %60i lg %21samsung
    %19philips
    Çok satıldığı için olabilir
    Bu 3 firma arasındaki dağılım 2014 sonunsa bu sekildeydi.

• 55 ekran 6500 vatanda 2700

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-ue55h6500-55140-cm3d-fhd-smart-led-tv-dahili-hd-uydu-wifi-2-gozluk.html

• 6500 İle 6470 Aynı Gibi Fiyatı da İyimiş 2700 TL :D Şimdi Olsam 6500 Alırdım Ama Malımdan Memnunum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: raxert

Lgde şikayet fazla olmasi normal türkiye pazarindaki dağılımı yüksek %60i lg %21samsung
    %19philips
    Çok satıldığı için olabilir
    Bu 3 firma arasındaki dağılım 2014 sonunsa bu sekildeydi.

bu rakamları nerden aldığınız ? Link verebilir misiniz ?

%60 bayağı bi abartı rakam lg %40 almak için yırtınıyor bildiğim kadarıyla ki &21 de samsung a yazmışsın komik olmuş
  • Sektörde çalışıyorum ve rakamlar küsürleri dışında doğru. Hatta lg bu şekilde dünyada 4 ülkede bu rakamlara ulaşıyor. Dünyada genel ağırlık samsungda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxert -- 19 Ocak 2015; 0:17:14 >
  • quote:

Sektörde çalışıyorum ve rakamlar küsürleri dışında doğru. Hatta lg bu şekilde dünyada 4 ülkede bu rakamlara ulaşıyor. Dünyada genel ağırlık samsungda

çok merak ettim hangi mağazada çalışıyorsun ve o mağazada lg %60 mı ? ben sana samsung un %50 lerde olduğu 100-150 teknosa ve 30-35 tane vatan mağazası sayabilirim . Lg diğer mağazalarda %100 olsa bile bu senin söylediğin rakamı yakalayamaz. Ben Adana şehiriçi Vatan mazağazsında çalışıyorum . Mesela Aralık ayı lg için muhteşimbir aydı . Bizim orada yakaladığı rakam %50 . Ki 1 yıl içinde sadece 1 ayda olan rakam bu . Diğer aylarda %40 %40 gider .
  • Vatanın en çok satış yaptığı mağazalar hangileri? Topkapı Söğütözü ve bostancı bu mağalardaki tv dağılımlarını yöneticinizden teori ss den isteyin :) Tartışmaya gerek yok sizin firmanızında dahil olduğu sistemde firmaların ciro adet paylarının dağıldığı ve ücret ödeyerek verileri aldığınız sistemden geliyor bu sonuçlar. Mağaza yöneticinize sorarsanız böyle bir sistemin olduğunun teyidini alırsınız. Verilerin doğruluğuna inanıp inanmamak sizin tercihiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxert -- 19 Ocak 2015; 0:36:09 >
  • quote:

Vatanın en çok satış yaptığı mağalar hangileri? Topkapı Söğütözü ve bostancı bu mağalardaki tv dağılımlarını yöneticinizden toeri ss den isteyin :) Tartışmaya gerek yok sizin firmanızında dahil olduğu sistemde firmaların ciro adet paylarının dağıldığı ve ücret ödeyerek verileri aldığınız sistemden geliyor bu sonuçlar. Mağaza yöneticinize sorarsanız böyle bir sistemin olduğunun teyidini alırsınız. Verilerin doğruluğuna inanıp inanmamak sizin tercihiniz

Vatan topkapıda Samsung 700.000 tl ciro çekiyor . Sizin hesabınıza göre

samsung : %21 700.000 tl .
    Lg : %60 2.100.000 :))

İnandım inandım :)))

Ayrıca tartışmıyoruz sadece yukarıda ki gülünç cümlelere gülüyoruz . Bu arada yöneticinizden isteyin demişken yöneticimin bir sözünü söyleyeyim :

Ne zaman Samsung satılsa mağaza Ciro çekiyor ...

firma bizden yıllık satışları istedi . Kesin sonuçlar geldiği zaman paylaşacağım buradan .

• Yöneticinize sorup gelin lütfen:) Samsung personeliysenizde eğitim sorumlunuz volkan bey e sorun:) iç anadolu saha sorumlunuz Halil bey'e sorun veriler vardır onlarda gerçi Samsung vatandan satış adetlerini 5 aydır falan alamıyor. Samsung personeliyseniz fazladan satış yazabilirsiniz :)

Vatan personeli rapor vermediğine göre samsung firma temsilcisi olma ihtimaliniz yüksek :) Firma temsilcileri rapor yolluyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxert -- 19 Ocak 2015; 0:58:24 >
  • quote:

Yöneticinize sorup gelin lütfen:) Samsung personeliysenizde eğitim sorumlunuz volkan bey e sorun:) iç anadolu saha sorumlunuz Halil bey'e sorun veriler vardır onlarda gerçi Samsung vatandan satış adetlerini 5 aydır falan alamıyor. Samsung personeliyseniz fazladan satış yazabilirsiniz :)

Arkadaşım yanlış anlamada bu saydıklarının hiçbirini tanımıyorum :) Eğitim sorumlumuz Onur Bey dir. Adanadayım yazmıştım iç anadolu satış sorumlusunuda tanımıyorum . Halan hangi mağazada olduğunu bile yazamayan biriyle neden böyle bir tartışmaya girdim onu bile bilmiyorum :)) Zaten konunun baştan yanlışı senin hesabına göre Samsung , lg,phılıps dışında başka ürün satılmıyor memlekette :)) %60 ha :)) İnan hala gülüyorum
  • ryan cohen R kullanıcısına yanıt
    Okuduğunu anlamak önemlidir. Bu 3 firma arasındaki dağılım yazmıştım bakarsan. Onur beye sor o zaman volkan beyi iyi tanır almancı volkan derler:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxert -- 19 Ocak 2015; 1:02:20 >
  • Sonuçları aldığında görüşmek üzere:)

• beyler biz de merak ettik şu sonuçları yazın da biz de görelim neymiş:)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.