Şimdi Ara

SAMSUNG ULTRABOOK SSD UPGRADE HAKKINDA 128'DEN 256 GB'A

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

malumunuz gün geçtikçe verilerimiz artıyor ve 6 ay önce aldığım 128 gb ssd li ultrabookumdaki alan bana artık yetmemekte
    bu yüzden upgrade etmeye karar aldım.
    şu anda üzerinde bulunan ssd disk şu özelliklerde.

SAMSUNG 830 Series SSD mSATA, 128GB (MZMPC128HBFU)
    mini PCIe, MLC, read: 500 MB/s, write: 255 MB/s • mikro SATA III 6.0Gb/s

benim alacağım ise;
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/samsung-840-basic-mz-7td250bw-25-250gb-sata3-ssd-disk.aspx

bu ssd disk benim ultrabook'uma %100 uyum sağlar değil mi? alayım mı? yada başka tavsiyesi olan var mıdır?

şimdiden teşekkürler arkadaşlar

• daha hzılsını istemiyorsan yeter..
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

daha hzılsını istemiyorsan yeter..

cevap için teşekkürler daha hızlısında gözüm yok sadece kapasite artsın yeter :) ama uyum sağlama açısından hiç bir sıkıntı çekmem değil mi?
  • diğer ssd de çekemdiysen bundada çekmezsin büyük ihtimal.. çünkü bağlantı tipi vs hep aynı.
  • o ssd yi takabileceğinden eminmisin. senin laptopta msata disk varmış, linkini verdiğin ise 2.5" bir ssd. biri anakart üzerinde bir yuvaya diğeri ise sürücü bölümüne (eğer varsa) takılıyor. Bu arada eğer 120liği satlığa çıkarırsan talip olabilirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz101

o ssd yi takabileceğinden eminmisin. senin laptopta msata disk varmış, linkini verdiğin ise 2.5" bir ssd. biri anakart üzerinde bir yuvaya diğeri ise sürücü bölümüne (eğer varsa) takılıyor. Bu arada eğer 120liği satlığa çıkarırsan talip olabilirim...

anakartın sürücü bölümü var altında ramlerin yanında zaten harddiskte orada çalışıyor ikiside 7 inç sonuçta takılır diye düşünüyorum
  • msata dedikleri diskler minnacık bişey, wi-fi modülü kadar.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz101

msata dedikleri diskler minnacık bişey, wi-fi modülü kadar.....

şimdi açıp baktım evet ya benimki normal harddisklere göre küçük bişey msata heralde internette msata harddisk bakıyorum ssd 256 gb hiç yok sanırım şöyle yapacağım usb 3.0 64 veya 128 gb usb bellek alıp kişisel dosyalarımı ona atacağım
  • çok gereksiz ve pahalı olur. 128gb usb bellekler 190TL mi neydi en son...

normal 1TB'lık harici bellek alsanız işinizi görür... zaten sadece veri depolamak için kullanılacak flash bellek tipine ihtiyacınız yok, üstelik normal harici hard diskler daha güvenilirdir, büyük kapasiteli flash belleklere göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: n1ghtr4v3n

çok gereksiz ve pahalı olur. 128gb usb bellekler 190TL mi neydi en son...

normal 1TB'lık harici bellek alsanız işinizi görür... zaten sadece veri depolamak için kullanılacak flash bellek tipine ihtiyacınız yok, üstelik normal harici hard diskler daha güvenilirdir, büyük kapasiteli flash belleklere göre.

aslında 750 gb harici hdd'm var ama komple içi film ve dizi arşivim ve kişisel dosyalarım dolu, ben ikinci bir yedek istediğim ve ayrıca hızlı erişim için ya notebookun içinde tutucam yada usb flash disk alacağım onun içinde depolayacağım çünkü her daim harici hdd taşımaya imkan olmuyor maalesef.
  • iki ürün arasında kaldım

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/kingston-64gb-usb3-0-siyah-usbbellek-kargobedava-93366179?id=93366179
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/kingston-64gb-mini-metal-bellek-kargo-bedava-93265768?id=93265768

64 gb bana yeterde artar bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TG07 -- 13 Eylül 2013; 14:59:18 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.