|
Bildirim
Çok güzel haber. Özellikle After Effects gibi programlar tam bir ram canavarı. Yanında photoshop, illustrator de bolca sekme ile açık olunca, bir de tarayıcı bolca sekmeler ile açık olunca neredeyse ram ihtiyacının sonu olmuyor. Ben yaklaşık 2 senedir 4x16 ile 64gb dayım. Ara ara ram yetersiz uyarısı aldığım oluyor.
Çocukluk zamanlarımda da örneğin Civilization 3'ün hastasıydık arkadaşımla. Bir de mod ile ultra büyük gerçek dünya haritaları ile oynamaya çalışıyorduk. Tarih 1700-1800 lere falan geldiğinde her biri turu geçmek ram yüzünden işkence oluyordu. O zamanlar standart bilgisayarlarda şimdinin 8-16 gb sı gibi 256mb ya da 512mb ram oluyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ben zorlayarak 1,5 gb ye falan çıkartmıştım, yine de yetmiyordu. Yine günümüzde de civilization ya da galactic civilization gibi 4x falan oyunlarda dev haritalarda çoklu ai ile oynayacağım derseniz 32 ya da 64gb ram istiyor. Normal kullanıcılar için 16 muhtemelen yeterlidir. |
16 G RAM kulanıcıların %70'i için, 32 GB RAM ise %99'u için yeter hatta fazla bile.
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 15 Aralık 2023; 21:8:12 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pethidine -- 16 Aralık 2023; 18:50:44 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |