Şimdi Ara

Samsung'un iddialı işlemcisi Exynos 2600'ün üretimi iptal edilebilir: İşte nedeni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung'un iddialı işlemcisi Exynos 2600'ün üretimi iptal edilebilir: İşte nedeni
    Samsung'un merakla beklenen Exynos 2600 yonga setinin üretimi, şirketin 2nm üretim sürecinde karşılaştığı ciddi zorluklar nedeniyle iptal edilebilir. Sektör kaynaklarından gelen son raporlar, üretim verim oranlarının %10-20 gibi kritik seviyelerde seyrettiğini gösteriyor. Bu durumun, Samsung'un mobil işlemci pazarındaki konumunu ve gelecek stratejilerini yeniden değerlendirmesine neden olduğu belirtiliyor.

Ayrıca Bkz.Oppo Reno 13 serisinin Dimensity 8350'den güç alacağı onaylandı

2nm üretim sürecindeki zorluklar Samsung'u stratejik kararlara itiyor

Samsung Foundry'nin ileri teknoloji üretim süreçlerindeki zorlukları yeni değil. Bir önceki model olan Exynos 2500'ün 3nm üretim sürecinde de benzer sorunlar yaşanmış ve verim oranları %20'nin altına düşmüştü. Bu süregelen zorluklar, Samsung'un yarı iletken endüstrisindeki rekabet gücünü koruma çabalarını önemli ölçüde etkiliyor ve şirketi alternatif çözümler aramaya itiyor.

Samsung'un iddialı işlemcisi Exynos 2600'ün üretimi iptal edilebilir: İşte nedeni
    Üretim zorluklarına ek olarak, Samsung'un organizasyonel yapısında da önemli değişiklikler yaşanıyor. Şirket, 4nm, 5nm ve 7nm teknolojilerini kullanan bazı üretim tesislerini kapatma kararı aldı. Samsung'un karşı karşıya kaldığı bu zorluklar, şirketi TSMC gibi rakip üreticilerle iş birliği yapmaya yönlendirebilir. Ancak dış kaynak kullanımı, üretim maliyetlerinin artmasına ve dolayısıyla son kullanıcı fiyatlarının yükselmesine neden olabilir.

Kaynak:https://x.com/Jukanlosreve/status/1859806474282910073
    Kaynak:https://www.reddit.com/r/technews/comments/1fgoqsq/with_2nm_yields_at_1020_samsung_delays_production/?rdt=59027

• Galaxy s4 alırken exinos konuşuluyordu performans ve ısınma diye. S25 çıkacak hala exinos iptal edilebilir diye haber yapmak saflıktan başka bişey değil...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 40 yıllık çakal bu Samsung "Üretim maliyeti"ni bahane edecek son şirket.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Üretimi tsmc ye yaptırsın sorunlar bitsin

• samsung mu kaldı la? üretse ne üretmese ne

hayvan gibi bloatware taşıyor telefondan

• hala exynos çakma derdindeler bunlar ellerindeki stokları eritene dek exynos çakmayada devam edicekler gibi gözüküyor

• Mr. Pink kullanıcısına yanıt

Alternatif olarak ne var mesela, söyler misin? Hayırsız BBK markaları mı yoksa?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Surface Area S kullanıcısına yanıt
    Apple

Android cephesinden alternatif peki?

• Hele Bir 2500 gelsin

• Yılan hikayesine döndü bu exynos ama inadım inat diyorlar.

Optimizasyon özürlüsü çöp yazılıma sahip Xiaomi ile karıştırdınız galiba ?

Video moduna pause tuşunu daha yeni getiren pek inovatif marka değil mi o ? Samsung'un iddialı işlemcisi Exynos 2600'ün üretimi iptal edilebilir: İşte nedeni 

• NvdiaAmd kullanıcısına yanıt
    Exynos'taki sıkıntıdan bahsetmiyor, üretimdeki sıkıntıdan bahsediyor. TSMC'de üretse belki sıkıntı çıkmayacak.

• serafon kullanıcısına yanıt
    Exynos dan kim memnun hacı, snapdragon ya da mediatek dusunucem bundan sonra android de. A54 var bende, şahsen islemcisinden memnun değilim.

Tepe modellerden ziyade orta segment Exynos SoC'lerden şikayet eden pek duymadım.

• Ben 'iddialı işlemci' cümlesine takıldım açıkçası.
    Sanki üretim verimliliğinde sıkıntı olmasa işlemci iddialı olacak, tövbe tövbe..

Exynos'u oturtamadılar da burada üretimden bahsediyor, ona dikkat çektim. Henüz bahsedilen işlemciyi görmedik. Belki tsmc de üretilse daha iyi sonuç verecek belki iyi olmadığı için samsung üretimi bahane ediyor, bilemiyoruz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.