Şimdi Ara

Samsung ve Asus DVD Yazıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SAMSUNG SH-S202N 20X ve ASUS DRW-1814BLT 18X dvd yazıcılar araında kararsız kaldım. samsung 20x ama gürültü yapar diye tereddüt ediyorum. hangisini önerirsiniz? şimdiden sağolun ..

• ben de aynı ikilemdeyim lütfen bilenler cevap yazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Arhan

ben de aynı ikilemdeyim lütfen bilenler cevap yazsın.
    ben asus tercih ettim daha 2gün oldu ama şimdililk memnunum hiç bi sorun çıkarmadı
  • ben asus 1814 bl sata kullanıyorum kalitesiz cd dvdlerde bile okuma yazma sorunuyla karşılaşmadım gürültü de yapmıyor tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drfarukay

ben asus 1814 bl sata kullanıyorum kalitesiz cd dvdlerde bile okuma yazma sorunuyla karşılaşmadım gürültü de yapmıyor tavsiye ederim.
    ben LiteOn aldım 20x sorunlu çıktı, Samsunf 203D ile değiştirdim.
    ürün bugun elime geldi, akşama deneme şansım olacak.

www.cdrlabs.com 'da incelemler bulabilirisn, asus 1814 performans açısından 6/10 almış. samsıngın 203B modeli 8 almış.
    samsungun bütün 20x leri aynı şekilde yazıyorsa kağıt üzerinde samsung daha iyi gibi.

EXA da 27.99 dolar. Kargo ücretsiz. asustan 8-9 dolar daha ucuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

www.cdrlabs.com 'da incelemler bulabilirisn, asus 1814 performans açısından 6/10 almış. samsıngın 203B modeli 8 almış.
    samsungun bütün 20x leri aynı şekilde yazıyorsa kağıt üzerinde samsung daha iyi gibi.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: SPaCeLoRD

lite onda nasıl bir sorun yaşadın bende 2 tane liteon var sorunsuz kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: RoyalForce

quote:

Orjinalden alıntı: SPaCeLoRD

lite onda nasıl bir sorun yaşadın bende 2 tane liteon var sorunsuz kullanıyorum.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: RoyalForce

CD leri okumuyordu, Boş 0KB Dolu 0KB şeklinde bilgi verip bekliyodu, bilgisaayrım'a girince pc 1 dk ya yakın kilitleniyordu, 1-2 tane dışında ne kopysam okuyamadı.
    ama dvd yazabiliyordu :) yazdığı dvd yi okumadı, kalite testi yapamadı.
    başka bir pc de denedim, orda okudu ama baya bi ağırdı.
    fiyatının aynı olması sebebi ile samsungla değiştirilmesni istedim, umarım pişman olmam :D

LiteOn'un modeli LH-20A3P'idi, bü versiyonu 1-2 ay önce çıkmış sanırım

LiteOn la ilgili olarak açtıpım konudan bi alıntım :)

quote:

bugun exadan aldım bitane, şekli şemali küçük bişey.

bi dvd taktım, okuyamadı, kapasite 0 boş alan 0 vs vs şeklinde bilgi verdi.
    bi dvd yazim dedim, 4 GBlık veriyi 16x te gayet güzel 5:30 gibi bi sürede yazdı.
    ama yazdığı dvd yi okuyamadı, kalite testi yapim dedim, orda da test başlatılamadı diye hata verip kapandı. etraftaki dvd leri cd leri denedim 1-2 cd de sorunsuz okudu, ama kalanlarda içini görüyor, dosya ya da klasörlere grmeye çalışınca öyle bekliyor :)

pio moda mı geçti diye baktım, bios selected modundaydı, onu udma4 yaptım, yine aynı.

bunun düzgün okuması için bşey yapmamız mı gerekiyor ? ya da sıfır ürün alıp bozuğa denk gelme sırası bana mı gelmiş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPaCeLoRD -- 6 Aralık 2007; 13:52:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung LED Tv Hard disk Çıkarma
    14 yıl önce açıldı
    Samsung laptop mavi ekran sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

CD leri okumuyordu, Boş 0KB Dolu 0KB şeklinde bilgi verip bekliyodu, bilgisaayrım'a girince pc 1 dk ya yakın kilitleniyordu, 1-2 tane dışında ne kopysam okuyamadı.
    ama dvd yazabiliyordu :) yazdığı dvd yi okumadı, kalite testi yapamadı.
    başka bir pc de denedim, orda okudu ama baya bi ağırdı.
    fiyatının aynı olması sebebi ile samsungla değiştirilmesni istedim, umarım pişman olmam :D

LiteOn'un modeli LH-20A3P'idi, bü versiyonu 1-2 ay önce çıkmış sanırım

LiteOn la ilgili olarak açtıpım konudan bi alıntım :)

quote:

bugun exadan aldım bitane, şekli şemali küçük bişey.

bi dvd taktım, okuyamadı, kapasite 0 boş alan 0 vs vs şeklinde bilgi verdi.
    bi dvd yazim dedim, 4 GBlık veriyi 16x te gayet güzel 5:30 gibi bi sürede yazdı.
    ama yazdığı dvd yi okuyamadı, kalite testi yapim dedim, orda da test başlatılamadı diye hata verip kapandı. etraftaki dvd leri cd leri denedim 1-2 cd de sorunsuz okudu, ama kalanlarda içini görüyor, dosya ya da klasörlere grmeye çalışınca öyle bekliyor :)

pio moda mı geçti diye baktım, bios selected modundaydı, onu udma4 yaptım, yine aynı.

bunun düzgün okuması için bşey yapmamız mı gerekiyor ? ya da sıfır ürün alıp bozuğa denk gelme sırası bana mı gelmiş :)

Alıntıları Göster
    asus 1814blt kullanıyorum baya oldu alalı bir problem yaşamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

asus 1814blt kullanıyorum baya oldu alalı bir problem yaşamadım

Alıntıları Göster
    asus 1814 almayı düşünüyorum. sata mı alsam ide mi alsam kararsız kaldım. intel pentium 4 ht işlemcim ve agp ekran kartım var. bilgisayarım yanımda olmadığı için (boşta) sata bağlantısı olup olmadığını bilmiyorum. sata nın ide ye göre çok da avantajı yokmuş okuduğum-duyduğum kadarıyla. hatta bazen sorun da çıkarabiliyormuş. tavsiyelerinizi bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Arhan

asus 1814 almayı düşünüyorum. sata mı alsam ide mi alsam kararsız kaldım. intel pentium 4 ht işlemcim ve agp ekran kartım var. bilgisayarım yanımda olmadığı için (boşta) sata bağlantısı olup olmadığını bilmiyorum. sata nın ide ye göre çok da avantajı yokmuş okuduğum-duyduğum kadarıyla. hatta bazen sorun da çıkarabiliyormuş. tavsiyelerinizi bekliyorum.

Alıntıları Göster
    PLEXTOR 810SA

• quote:

Orijinalden alıntı: RoyalForce

PLEXTOR 810SA

Alıntıları Göster
    quote:

PLEXTOR 810SA

astra mı megan mı alayım diyen adama mersedes al diyosun resmen.
  • quote:

quote:

PLEXTOR 810SA

astra mı megan mı alayım diyen adama mersedes al diyosun resmen.

Alıntıları Göster
    Bir kaç saat önce SAMSUNG SH-S202N 20X elime ulaştı. Tabi daha gününü bile doldurmadığı için,
    süper, mükemmel, sorunsuz çalışıyor, çarpıldımi bayıldım gibi saçma sapan yorumlar yazacak değilim.
    Philips 16LS 25 ay sorunsuz çalıştı, o da bu kadar çalışırsa ne ala.

Neyse, yazarken aşırı sessiz, okurken 16LS'den gürültülü, ilk izlenimler bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: TRQX

Bir kaç saat önce SAMSUNG SH-S202N 20X elime ulaştı. Tabi daha gününü bile doldurmadığı için,
    süper, mükemmel, sorunsuz çalışıyor, çarpıldımi bayıldım gibi saçma sapan yorumlar yazacak değilim.
    Philips 16LS 25 ay sorunsuz çalıştı, o da bu kadar çalışırsa ne ala.

Neyse, yazarken aşırı sessiz, okurken 16LS'den gürültülü, ilk izlenimler bunlar.

Alıntıları Göster
    3-4 gün önce aldığım samsung S203B fena değil gibi, hatta cdfreaksta baya bi hayran kitlesi yaratmış kendine,
    regedit hacktan sonra S203B SB00 FirmWare'ı ile yaptığım bir cd kalitesi testi,

Bunlar da CDRInfodan; SB01 FirmWare'ı ile.

• quote:

3-4 gün önce aldığım samsung S203B fena değil gibi, hatta cdfreaksta baya bi hayran kitlesi yaratmış kendine,
    regedit hacktan sonra S203B SB00 FirmWare'ı ile yaptığım bir cd kalitesi testi,

Bunlar da CDRInfodan; SB01 FirmWare'ı ile.

Alıntıları Göster
    ASUS DRW-1814BLT 1-1.5 aydır kullanıyorum.....kullandıgım tum medyalarda hıcbır sorunla karsılasmadım sesındende memnunum tavsıye ederım.........

• quote:

Orijinalden alıntı: plextor

ASUS DRW-1814BLT 1-1.5 aydır kullanıyorum.....kullandıgım tum medyalarda hıcbır sorunla karsılasmadım sesındende memnunum tavsıye ederım.........

Alıntıları Göster
    @SPaCeLoRD , bir yorum yapsaydın bari verdiğin SS'lere, hangisi en iyisi hangisi en kötüsü, değil mi ama

Bu arada ben başlatamıyorum testi, bu tab'dayken Start Düğmesi kullnılabilir olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRQX -- 11 Aralık 2007; 1:01:32 >

• quote:

@SPaCeLoRD , bir yorum yapsaydın bari verdiğin SS'lere, hangisi en iyisi hangisi en kötüsü, değil mi ama

Bu arada ben başlatamıyorum testi, bu tab'dayken Start Düğmesi kullnılabilir olmuyor.

Alıntıları Göster
    Ben de saçma bir Nec 3550 macerasından sonra Asus 1814 BLT IDE aldım;gayet memnunum.Bunun yanında Samsung'un 20x olmasının fazla bir avantajı yok gözümde açıkçası..Zaten sağda solda ulaştığımız medyaların çoğu azami 16x desteği veriyor.Bunun yanında veri güvenilirliği açısından düşük hızda yazdırmak daha az risk taşıyor.Asus diyorum.Buna Kont-Çizgi servis anlayışı da dahil

Düzenleme: imza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aytürk -- 11 Aralık 2007; 2:11:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Ben de saçma bir Nec 3550 macerasından sonra Asus 1814 BLT IDE aldım;gayet memnunum.Bunun yanında Samsung'un 20x olmasının fazla bir avantajı yok gözümde açıkçası..Zaten sağda solda ulaştığımız medyaların çoğu azami 16x desteği veriyor.Bunun yanında veri güvenilirliği açısından düşük hızda yazdırmak daha az risk taşıyor.Asus diyorum.Buna Kont-Çizgi servis anlayışı da dahil

Düzenleme: imza

Alıntıları Göster
    asus 1814BLT aldım burdaki yorumlardan esinlenerek. kapağı titreyerek içeri giriyor. ve philips marka 16x dvd leri 4x görüyor meret. eski nec var 3540A modeli her türlü dvdyi üzerindeki max hızı ile sorunsuz yazabiliyor. anlamadığım yeni bir model alıyoruz uzun zamandır piyasada olan 16x hızındaki dvdyi 4x olarak görmesi. hadi görüyorsun bari ona uygun firmvare çıkar o da yok. bu asusun dvd medya seçme özelliği en gıcık gittiğim yanı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2x+1 -- 11 Aralık 2007; 2:48:24 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: TRQX

verdiğim grafikler hata düzeltme başarısı oluyor, ve her yazıcıda aynı olmayabiliyor. Değerler kadar düşükse o kadar iyi, üsttekinin ortalaması 200 - 250'e kadar normaldi sanırım, alttaki kısım da 8-10 civarı bişey olmalıydı diye hatırlıyorum. 2-3 sene önde yine donanımhaberde okumuştum bunları. zaten çıkan sonuç aşırı kötü olduğunda hem puan düşüyor, hem de grafik kırmızı arka plana dönüşüyor, ve bu değerler dvd'nin ömrünü belirliyor diye de biliyorum,

samsung'da kalite testi için 1-2 ayar yapman lazım :)
    nero8 ve öncesi için regeditten neronun bloklu markalar kısmıyla oynaman lazım, o da şu şekilde oluyor

Nero8'e kadar
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ahead\Nero Toolkit\CD Speed\CD Quality]
    "Blocked"="SAMSUNG,TSST,HL-DT-ST,PLEXTOR"

Nero8 için;

"[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Nero\Nero8\Nero Toolkit\DiscSpeed\CD Quality]"Blocked"="SAMSUNG,TSST,HL-DT-ST,Plextor"

ilgili satırlardaki TSST ve SAMSUNG 'u silersen Disk Kalitesi sekkmesinde iken başlatma düğmesi aktif olacaktır. (cihaz tsst olarak gözüküyor, belki samsung'u silmene gerek kalmayabilir, ama ben sildim :) ) LG için de HL-DT-ST'yi silmek gerekiyor sanırım.
    bu taramanın ne kadar düzgün olduğu tartışılır belki ama, 3 aşağı 5 yukarı medya ve cihaz uyumluluğu hakkında bilgi verebilir diye tahmin ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2x+1

asus 1814BLT aldım burdaki yorumlardan esinlenerek. kapağı titreyerek içeri giriyor. ve philips marka 16x dvd leri 4x görüyor meret. eski nec var 3540A modeli her türlü dvdyi üzerindeki max hızı ile sorunsuz yazabiliyor. anlamadığım yeni bir model alıyoruz uzun zamandır piyasada olan 16x hızındaki dvdyi 4x olarak görmesi. hadi görüyorsun bari ona uygun firmvare çıkar o da yok. bu asusun dvd medya seçme özelliği en gıcık gittiğim yanı.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: 2x+1

Hepinizde böyleyse almaya deymez ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 2x+1

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: 2x+1

bazı dvd leri 4x görmesinin sebebi ne olabilir ki? bu çok garip bir şey. böyle kaliteli bir cihaz bunu neden yapar? yorumlar ltf...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.