Şimdi Ara

Samsung vs AOC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • https://www.samsung.com/tr/business-monitors/c24fg73/

İki monitör arasında kaldım fakat teknik özellik bakımından samsung daha baskın geldi.
    Tasarım olarak'ta aoc... uzun ömürlü kullanım istiyorum.
    Monitör piyasasın tedarikçisi samsung çoğunlukla, kendilerinin daha iyi ekran teknolojisini kendilerine saklayacaklarını düşünüyorum.
    Sizce ne yapmayalım? Ürünü kullanan arkadaşlarımız var ise yardımcı olurlarsa teşekkür ederim.

• Tasarım açısından C24G1'in hiç bir üstünlüğü yok. C24G1 1500R, C24FG73 1800R. Yani C24G1 daha kavisli, C24FG73 daha düz. Ayrıca C24FG73 dikey konuma getirilebiliyor.
    C24FG73 her açıdan daha iyi bir monitör ama muhtemel sorunların en az birine sahip oluyor çoğunlukla, fiyatı da şu an için fena değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leventserdar

Tasarım açısından C24G1'in hiç bir üstünlüğü yok. C24G1 1500R, C24FG73 1800R. Yani C24G1 daha kavisli, C24FG73 daha düz. Ayrıca C24FG73 dikey konuma getirilebiliyor.
    C24FG73 her açıdan daha iyi bir monitör ama muhtemel sorunların en az birine sahip oluyor çoğunlukla, fiyatı da şu an için fena değil.
    Muhtemel sorunlarda şans işi artık hocam ona yapacak bir şey yok maalesef.
    Aoc 'a arkadaşım sahip yukarıdaki ürüne ona da 2 tane ölü piksel gelmişti değiştirdi sonradan her markada olabiliyor dediğiniz durum.
    Samsung almam dediğiniz gibi daha yararlı olacak gibi...
  • WRRKRR kullanıcısına yanıt
    Normal şartlarda iki monitör arasında 300-400 TL civarı fark oluyordu ama şu an gördüğüm kadarıyla hemen hemen aynı fiyatta bulunuyor. Ben ikisini de kullandım ve şu an C24G1 ile devam ediyorum. C24G1 daha ucuz ve daha az sorunlu olduğu için memnunum.
    Kabullenemeyeceğiniz bir sorunu olması durumunda iade konusunda başınızı ağrıtmayacak bir satıcıdan almanızı tavsiye ederim. C24FG73 için şu an Amazon'daki fiyat fena değil, 1 ay koşulsuz iade hakkı da var, ben iki tane iade etmiştim.
    Tasarımla ilgili bir de C24G1 "3-sided frameless" panel, zaten arkadaşınızda görmüşsünüzdür, C24FG73 4 kenar kalın çerçeve. Menü kontrolleri de C24FG73'te arkada joystick aracılığıyla, diğerinde ön altta düğmeler var. C24FG73'ün ayakları biraz fazla yer kaplıyor, teknik özelliklerinde belirtilmiştir mutlaka, aklınızda bulunsun.
  • quote:

Normal şartlarda iki monitör arasında 300-400 TL civarı fark oluyordu ama şu an gördüğüm kadarıyla hemen hemen aynı fiyatta bulunuyor. Ben ikisini de kullandım ve şu an C24G1 ile devam ediyorum. C24G1 daha ucuz ve daha az sorunlu olduğu için memnunum.
    Kabullenemeyeceğiniz bir sorunu olması durumunda iade konusunda başınızı ağrıtmayacak bir satıcıdan almanızı tavsiye ederim. C24FG73 için şu an Amazon'daki fiyat fena değil, 1 ay koşulsuz iade hakkı da var, ben iki tane iade etmiştim.
    Tasarımla ilgili bir de C24G1 "3-sided frameless" panel, zaten arkadaşınızda görmüşsünüzdür, C24FG73 4 kenar kalın çerçeve. Menü kontrolleri de C24FG73'te arkada joystick aracılığıyla, diğerinde ön altta düğmeler var. C24FG73'ün ayakları biraz fazla yer kaplıyor, teknik özelliklerinde belirtilmiştir mutlaka, aklınızda bulunsun.
    Hocam c24fg73 ten c24g1 e geçiş sebebiniz neydi acaba?
    İkisi arasındaki siyah ekran performansı oyun performansı hangisi daha baskındı ? Genellikle oyun ve kodlama yapacağım zaten filmlik bir işim yok bilgisayarda.

C24FG73 için şu yorumu yazmıştım:https://www.amazon.com.tr/gp/customer-reviews/RH1ZOEW1AD7O7/
    Orada bahsettiğim panelin bir bölümünün geri kalanına göre daha sarı/sıcak olması ve sağ-sol kenarlardaki mavi/serin sütunlar rahatsız ediciydi. Zaman ve imkan müsait olduğundan aklıma yatan monitörleri sırayla alır denerim diye düşünüp forumdaki konusunda görünce C24G1 aldım, renk bütünlüğünde bir sorun olmadığından kullanmaya devam ettim. O da sorunsuz değil, zamanla "burn-in" denilen şey oluştu.
    Siyahlarda bir fark yok, ikisi de yeterince karanlık, ikisinde de gözle görülür ışık sızması var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leventserdar -- 10 Nisan 2020; 5:48:58 >

• Hocam birisi o sarı ton ile alakalı şu yorumu yazmış;

Arkadaşlar öncelikle sararma ve mavi şerit sorununa değinicem o sorun gece modu açıkken oluşuyor.Gece modunu windows üzerinden kolay bir şekilde kapatabilirsiniz.

Siz de gece modu açık mıydı ?

Bu monitörde alınabilir gibi geldi bana hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WRRKRR -- 10 Nisan 2020; 10:24:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SAMSUNG 22" 226BW vs 2232GW
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba Benim sana tavsiyem daha farklı bir ürün olucak ki bence ikisinden de iyi samsung tepkime süresi olarak 4ms aoc iyise renk değerleri çok solgun ASUS VP249QGR modeli ıps panel ve 1ms 144hz öneririm bakmanı.
    www.hepsiburada.com
    Asus VP249QGR 23.8" 144Hz 1ms (Analog+Display+HDMI) FreeSync Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/asus-vp249qgr-23-8-144hz-1ms-analog-display-hdmi-freesync-full-hd-ips-monitor-p-HBV00000RRJ7L

• quote:

Orijinalden alıntı: erman.77

Merhaba Benim sana tavsiyem daha farklı bir ürün olucak ki bence ikisinden de iyi samsung tepkime süresi olarak 4ms aoc iyise renk değerleri çok solgun ASUS VP249QGR modeli ıps panel ve 1ms 144hz öneririm bakmanı.
    www.hepsiburada.com
    Asus VP249QGR 23.8" 144Hz 1ms (Analog+Display+HDMI) FreeSync Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/asus-vp249qgr-23-8-144hz-1ms-analog-display-hdmi-freesync-full-hd-ips-monitor-p-HBV00000RRJ7L
    Hocam attığınız üründe de tepkime süresi 4ms. (Tepki Süresi : 1ms MPRT , 4ms (Gray to Gray))
    1 mprt mantığı ile çoğu monitör bu konuda da 1-4 ms arasında tepkime hızı sunması. Samsung da öyle aoc ta öyle maalesef...

Ürün dikkatimi çekti fakat bununda kontrast rengi düşük geldi.

Renk gamı bakımından samsung daha baskın. Adobe rgb desteklemesi de ayrı bir avantaj.
    Bu elektroniğin sonu gelmiyor. Elektrik Elektronik müh. olduğum için teknik bilgilere hakimim fakat bi süre sonra benim beynimde yanıyor çünkü birisi onda kötüyken birisi iyi kalıyor, tercihler karışıyor insanın kafası da karışıyor. Ne alacağını kestiremiyor hiç...

Viewsonic:
    Renk Gamı: NTSC: %72 boyut (Tip)
    sRGB: %104 boyut (Tip

Samsung:
    Renk Gamı (NTSC 1976)
    Tipik 88%
    Renk Gamı (DCI Kapsamı)
    Tipik 92%
    sRGB Kapsamı
    Tipik 125%
    Adobe RGB Kapsamı
    Tipik 92%

Piksel boyut olarak

Samsung :
    521.3952 mm x 293.2848 mm

Viewsonic:
    521,39 x 293,28 mm mm

Attığınız ürünün:

527.04 x 296.46 mm ( Yani samsung aoc viewsonic daha net görüntü verme konusunda piksel boyutundan anlaşılıyor.)

Viewsonic Piksel Boyutu: 0.275 mm (Yatay) x 0.275 mm (Dikey)
    olmasıyla ekran boyutuna daha çok piksel sıkıştırıp daha net görüntü vermekte muhtelemen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WRRKRR -- 10 Nisan 2020; 11:25:12 >

• Viewsonic in 6 bit+FRC olmasından dolayı vazgeçtim.
    8 bit gerçek görsel sunmuyor.
    Gece modu açık değil, mesele o olsa panelin genelinde olur, bu monitörde belirli bir alan kalanına göre daha sarı.
    Bu arada C24G1 de gerçek 8 bit değil, 6+2 ama renk doygunluğunu menüden bir özellik sayesinde arttırmak-azaltmak mümkün, televizyonlardaki renk ayarı gibi düşünün.
    Bir de 4 ms GtG tepki süresi fena değil.
  • quote:

Gece modu açık değil, mesele o olsa panelin genelinde olur, bu monitörde belirli bir alan kalanına göre daha sarı.
    Bu arada C24G1 de gerçek 8 bit değil, 6+2 ama renk doygunluğunu menüden bir özellik sayesinde arttırmak-azaltmak mümkün, televizyonlardaki renk ayarı gibi düşünün.
    Bir de 4 ms GtG tepki süresi fena değil.
    Hocam ben gece modu deyince koyu mod olarak algıladım. Gece ışığı diye geçtiği için gece modu koyu mod olarak düşünmeme sebep oldu şuan anladım gece ışığından dolayı öyle bir yorum yaptığını oradaki şahsın.
    Hocam o zaman kapılar c24g1 e çıkıyor pazar günü onu sipariş edeceğim. Mesajlarınız için çok teşekkür ederim umarım iyi bir seçim yapmışımdır. Az buz para değil ve uzun kullanım isteğimi karşılar umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WRRKRR -- 10 Nisan 2020; 13:15:14 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.