Şimdi Ara

SAMSUNG WAVE Şarj Ömrü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 Gün önce yeni samsung wave aldım aldığım yerdeki eleman bana 3 kez 12 saat kapalı olarak şarja tak dedi. Tabi ben hevesliyim telefon az şarjla elime geçti. İnternetten araştırdım samsungun sitesine falan girdim. Şarjın "batarya dolu" uyarısı gelene kadar yapılması yeterli oluyormuş onu öğrendim. Doldurup hemen cebime koydum kurcalamaya başladım. şuana kadar sadece 1 kez telefon kapalıyken şarj ettim onun haricinde hep açıkken şarja taktım. Dolana kadar şarj ettim hiç 12 saat bekletmedim

Şimdi sormak istediğim şu
    Bu telefon maximum 24 saat dayanıor. Ki çok fazla kurcalamıyorum sıradan telefon kullanıcısı sayılırım. Bunda bi anormallik var mı? Şarj Ömrü şampiyonu olduğu için almıştım oysa. Veya telefon orjinal ayarlarında olduğu için şarj tüketimi daha fazla olabilir mi? eski nokia 5800 ımda bi program vardı batarya yardımcısı görevini görüodu ordan bi tıkta bütün renk ve parlaklık ayarları değiştiriliodu badada o tip bi program varmı tavsiye edermisiniz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxdeathly -- 22 Ağustos 2010; 16:57:10 >

• Özet olarak ben bu telefonun şarj ömrünü nasıl uzatırım tavsiyeleriniz neler?
  • Merhaba;

12 saat şarja koyma olayları eskidendi. Yeni nesil pillerde böyle bir ihtiyaç yok. Zaten dolduktan sonra akım kesiliyor. Ama ben yinede birazcık daha tutuyorum, dolumun tam olarak bitmesi için. Bu süre en fazla yarım saat oluyor. 12 saat gibi bir durum yok yani.

Benim şarjım çok yoğun kullanımda 1,5 gün gidiyor, yoğun kullanımda 2 gün, normal kullanımda 3 ya da 4 gün gidiyor. Wi-Fi, Bluetooth ya da açıkta olan bir program olduğunu düşünüyorum. Bunları kontrol etmeniz lazım. Bazı uygulamalar Wi-Fi'yi otomatikman açabiliyor. Bazı uygulamalarda tam olarak kapanmıyor, arka planda çalışıyor. Görev yöneticisinden kapatmanız gerekiyor.

Bu telefon batarya şampiyonu ama bu sözü, saatlerce oyun oynayıp, internete girip, mesajlaşıp, konuşup ve kurcalayıp 3-4 gün gitmesi olarak algılayanlar var. Böyle bir düşünceye kapılmayın. İşlemci gücü bu kadar yükse bir telefonun 2-3 gün dayanması çok iyi değerler.

Sizin biraz daha iyi kontrol etmeniz gerekiyor. Açık uygulamaları kapatıp, Wi-Fi kullanmadan bir test edin lütfen. Ekran widgetlerinden bazıları çok şarj götürebilir, buna da dikkat edin. Bataryanızda bir sorun var mı ona göre kara verelim. Eğer bu durumda bile 1 günde bitiyorsa bir sorun olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.r.t -- 22 Ağustos 2010; 17:18:26 >

• Yorum için teşekkürler. Benim evimde wireless modemim var ve ben evdeyken sürekli olarak yukarıdaki wi-fi ibaresi açık. genelde widgetler kapalı oluor ama hani bana ip uçları verebilirseniz bu konuda çünkü ben çok yeni bi kullanıcıyım bilmiyorum fazla ve donanımhaberden başka da bu telefonun üzerine bilgiler veren türkçe kaynak yok. Mümkünse biraz şarj ömrü uzatma konusunda ip uçları verirmisiniz.
  • ekranın süper amoled olması zaten şarj'ı hızlı bitmesindeki en başlıca sebepdir ekranın parlaklığını azaltın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nick0tin

ekranın süper amoled olması zaten şarj'ı hızlı bitmesindeki en başlıca sebepdir ekranın parlaklığını azaltın

ekranın süper amoled olması amoled den %20 daha az şarj harcıyor demek kaldıki amoled bile diğer bildiğimiz ekranlardan daha az şarj harcarken süper amoled dahada az
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxdeathly

Yorum için teşekkürler. Benim evimde wireless modemim var ve ben evdeyken sürekli olarak yukarıdaki wi-fi ibaresi açık. genelde widgetler kapalı oluor ama hani bana ip uçları verebilirseniz bu konuda çünkü ben çok yeni bi kullanıcıyım bilmiyorum fazla ve donanımhaberden başka da bu telefonun üzerine bilgiler veren türkçe kaynak yok. Mümkünse biraz şarj ömrü uzatma konusunda ip uçları verirmisiniz.

ben galaxy s kullanıyorum sendede öylemi bilmiyorum ama sanırım sende wirelles sürekli açık çünkü wirelles açıkken ve bir ağa bağlı değilken yukarda simgesi çıkmıyor sende onu kapalı sanıyor olabilirsin sağdece bağlıyken simge çıkıyor bende ona bir bak istersen :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarperkaya -- 22 Ağustos 2010; 17:45:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İphone X batarya değişimi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxdeathly

Yorum için teşekkürler. Benim evimde wireless modemim var ve ben evdeyken sürekli olarak yukarıdaki wi-fi ibaresi açık. genelde widgetler kapalı oluor ama hani bana ip uçları verebilirseniz bu konuda çünkü ben çok yeni bi kullanıcıyım bilmiyorum fazla ve donanımhaberden başka da bu telefonun üzerine bilgiler veren türkçe kaynak yok. Mümkünse biraz şarj ömrü uzatma konusunda ip uçları verirmisiniz.

Wi-Fi ibaresi açıksa bitmesi normal. İnternete girmediğin zamanlar kapalı olmalı. Arkaplanda çalışan uygulama olmamalı. Ekran parlaklığı 3-4-5 arası yeterli olur daha fazlasına gerek yok. SAMOLED ekran enerji tasarrufu en iyi olan ekrandır, ama hem ekran pikseli fazla hemde işlemci yüksek hızlı olduğu için pil çabuk bitebiliyor.

Bazı widgetler çok pil harcar, hava durumunu gösterenler mesela. Deneyerek en uygununu bulabilirsin. Menü tuşuna uzun basarak görev yöneticisini açıp, kullanmadığın ve açıkta kalan programları kapatabilirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.