Şimdi Ara

Samsung Yazılım Downgrade (Alt sürüme geçme) - REHBER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
6
Favori
56.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung'un yeni güncellemesini mi yüklediniz? Şarjınız az mı gitmeye başladı? Hatalar mı var yeni sürümde? Aşağıdaki şekilde bir alt sürüme geçebilirsiniz:

1.)
    Updato
    Firmware Downloads - All Official Android & Samsung Firmware Updates
    https://updato.com/firmware-archive-select-model
    adresinden telefonunuza uygun eski yazılımlardan birini indirin. İndirdikten sonra masaüstüne rar'lı klasörün içindeki dosyaları çıkarın.

2.) Odin indirin. Masaüstüne zip'li klasörün içindeki dosyaları çıkarın.
    odindownload.com
    Download Odin 3.13.1 - Samsung Odin download with ROM Flashing Tool
    https://odindownload.com

3.) Telefonu download moduna alın.

4.) Odin'i açın. Download moduna alınmış telefonu, kablo ile bilgisayara bağlayın. Odin aracılığıyla yazılımı telefona yükleyin.

(YAZILIMI KURDUKTAN SONRA, TELEFONU AÇTIĞINIZDA WI-FI İLE BAĞLANMAYIN. MOBİL ŞEBEKE (3G YA DA 4.5G) İLE BAĞLANIN. AYARLAR'DAN "YAZILIM GÜNCELLEŞTİRME" KISMINA GİRİN. "GÜNCELLEMELERİ OTOMATİK İNDİR" SEÇENEĞİNİ KAPATIN. EĞER WI-FI İLE TELEFONU AÇARSANIZ, SON GÜNCELLEME İNDİRMEYE BAŞLAR)

Ben kendi telefonuma yaptım bu işlemi, ama sorumluluk kabul etmem, bilginize.

Not: Yüklemeden önce yedek alın, bilgiler siliniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet_yıldırann -- 30 Nisan 2018; 16:23:0 >

• Samsung cihazlarında android sürümü nasıl düşürülür onu anlatacağım.

Yazılım seçerken bakmamız gereken yer; telefon hakkında ya girip yazılım bilgisine bakmaktır. Ana bant sürümü veya yapım numarasına bakıyoruz. Yada cihazı recovery moda alıp o şekilde de yazılım bilgisini öğrenebilirsiniz. Diğer yöntem ise *#1234# yapıp öğrenmektir.

Önemli olan nokta U harfinden sonraki rakamdır 0 , 1 , 2 , 3 , 4 , 5 veya 6 olur genelde bazı yazılımlarda U yerine S olur. S1 , S2 , S3 , S4 sürümleri genelde aynı U1, U2 , U3 , U4 gibi sürümlere yüklenebilir.

Yazılım düşüreceksek U dan sonraki rakam aynı olmalıdır. bir örnekle açıklayalım.
    Modelimiz Samsung Galaxy SM-G935F olsun 7.0.1 yüklü olsun.

Ana bant sürmüne bakıyoruz. G935FXXU1DQBO olduğunu görüyoruz. Dikkat edeceğimiz nokta "U" harfinden sonraki rakamdır Yani "1". Yükleceğimiz yazılımda da "U" dan sonraki rakam "1" olmalıdır. Örneğin G935FXXU1BPLB.

Başka bir örnek verelim. SM-A710FN olsun modelimiz 7.0.1 yüklü numaramız A710FXXU2CQE3
    U dan sonraki rakam "2" dir. 6.0.1 yapmak istiyorsak U dan sonraki rakamı 2 olan bir yazılım seçmeliyiz.

Örneğin A710FXXU2BQC8 bunu yükleyebiliriz. 5.1.1 e düşürmek istersek U2 olan 5.1.1 yazılım yok hepsi U1 dir. Onun için öncelikle aynı sürmde yani 6.0.1 de U1 olan bir yazılım (örneğin A710FXXU1BPG6) kuruyoruz.

Sonra U1 olan 5.1.1 yazılımımızı kuruyoruz örneğin A710FXXU1APBA

Aynı işlemler combination dosyaları içinde geçerlidir.
  • Knox sayacı artmaz, garanti bozulmaz.
  • Odin Yükleme Adımları

-Odin Programını açıyoruz
    -Eğer varsa dosya isminde BL yada BOOTLOADER kelimesi geçen dosyayı BOOTLOADER yada BL kısmından seçiyoruz.
    -PDA yada AP butonuna tıklıyoruz. Bilgisayarımızda bulunan isminde CODE yada AP kelimesi geçen dosyayı seçiyoruz.
    -PHONE yada CP butonuna tıklıyoruz. Bilgiyarımızda bulunan isminde MODEM yada CP kelimesi geçen dosyayı seçiyoruz.
    -CSC butonuna tıklıyoruz. Bilgisayarımızda bulunan isminde CSC kelimesi geçen dosyayı seçiyoruz.
    -Telefonumuzu download moduna alıyoruz ve usb kablo ile bilgisayara bağlıyoruz.
    -ID:COM yazan bölümün altındaki kutucuklarda com port numarası belirecektir. Belirdiğinde Start butonuna basıp yüklemeyi başlatıyoruz.

Samsung Yazılım Downgrade (Alt sürüme geçme) - REHBER

• Örnek:

Download moduna alma (Samsung Galaxy J7 Prime)

Yapmanız gereken öncelikle download moduna geçireceğiniz telefonunuz açık ise önce onu kapatmanız gerekmektedir. Bu işlemden sonra aynı anda 3 tane tuşa basılı tutarak bir mavi ekranın gelmesini sağlayacaksınız. Bu tuşlar ‘’ ses indirme + orta tuş ve güç tuşu ‘’ bu yazılan 3 butona aynı anda basılı tutarak telefonun açılmasını bekliyoruz. Biraz geçtikten sonra ekranda bir mavi temalı yazılar belirecek. Burada sizden download moduna geçmek istiyor musunuz yoksa çıkmak mı istiyorsunuz diye soru soracak. Eğer sizin tercihiniz download modundan yana ise ‘’ ses yükseltme ‘’ tuşuna basarak işlemi onaylıyorsunuz. Bundan sonra ise cihazınız download moduna geçmiş olacaktır.
  • Not: Whatsapp konuşmalarınızı ve medya içeriğini Google Drive’a yedekleyebilir, rehberinizi Gmail’e aktarabilirsiniz.

Etiketler: Sürüm düşürme, geri yükleme, yazılım güncelleme, sürüm yükseltme, Android işletim sistemi, Samsung, bir önceki sürüm, güncelleme düşürmek, eski sürüme dönüş, geri dönme, yazılım, eski sürüme dönme, nougat, oreo, android 7, android 8, android 6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet_yıldırann -- 10 Mayıs 2018; 8:28:5 >
  • Note FE'de Orjinal 7 sürümüne geri dönüş yaptım sorunsuz bir şekilde. Bilgiler için teşekkürler...
  • eeznoraa E kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Faydalı olduysa ne mutlu bana
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Normalde odin ile eski sürüme dönmüyor,burada fazladan ne gibi bi ayar yapıp eski sürüme dönebiliyoruz.
  • B.AYAR kullanıcısına yanıt
    Samsung Galaxy S8 için Oreo'dan Nougat'a geçtim, bir önceki sürüme yani. (Odin kullanarak)
  • Anlatıldığı gibi tüm işlemleri uyguladım. Odin ile Samsung Note Fan Edition telime 7.0 arap rom yüklemeye çalıştığımda yükleme tamamlanamadı. yani eski sürüme tekrar geri dönüş işlemi yapılmıyor.Anlatılanlar dışında ekstradan başka birşey yapmamız gerekiyormuydu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gkslbyr -- 10 Mayıs 2018; 16:21:11 >
  • Gkslbyr kullanıcısına yanıt
    Benim cihaz, Türkiye cihazı. Türkiye romunu yükledim. Cihazın model isminin doğru olduğundan emin misiniz?
  • ahmet_yıldırann kullanıcısına yanıt
    İthal Samsung Fan Edition SM-N935F Orjinal 7.0 arap rom yükledim 8.0 dan 7.0 ye dönüşe izin verilmiyor daha öncede denemiştim sizin konu başlığınızı 8.0 den 7.0 ye dönüş yapan bi arkadaş Fan Editon sayfasında paylaştığı görünce tekrar deneyeyim dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gkslbyr

İthal Samsung Fan Edition SM-N935F Orjinal 7.0 arap rom yükledim 8.0 dan 7.0 ye dönüşe izin verilmiyor daha öncede denemiştim sizin konu başlığınızı 8.0 den 7.0 ye dönüş yapan bi arkadaş Fan Editon sayfasında paylaştığı görünce tekrar deneyeyim dedim.
    Aleti bozucaksın fazla deneme sen :)
    Peki :)
  • Merhaba
    Bende denemedim ama surum aynı kaldı cihaz S8. kacırdıgım ne var anlamadım
  • S8de deniyorum bie türlü başaramadım neyi yanlıs yapıyorum anlamadım.
    Hocam downgrade yaparken eski yazılımda hem csc hem de home csc var hangisi yüklenecek. Bir de telefonu download moduna almadan hard reset yap yoksa samsung logosunda kalır dediler doğru mu. Teşekkürler.
  • eeznoraa E kullanıcısına yanıt
    Home csc mi csc mi yüklediniz android 8 den yediye dönmek için.
  • OsmanlıKafası kullanıcısına yanıt
    Kendim cevaplayım kesinlikle home csc yüklenmeyecek CSC yüklenecek.
  • A7 2017 kullanıyorum. Sammobile üzerinden orjinal android 6 türkiye romunu indirdim. Yükleme esnasında 'sw rev check fail' uyarısı verip yükleme iptal ediliyor.

Sizin verdiğiniz likteki romlar sammobile sitesindeki romdan farklı mı.?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.