< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung, %50 hız artışı sunan 990 EVO Plus SSD'lerini tanıttı: İşte özellikleri ve fiyatları (2. sayfa)
-
-
Aaa PLP var mı bunda?
-
Bilmiyorum ama koysunlar bir zahmet, çok çok riskli bana göre.
-
update ile sorunlar çözüldü mü hocam ?, 980 pro ya da 990 pro almayı düşünüyorum.
-
Son 1 aydır sistem güncellemesi için anakart işlemci SSD v.s.vs. araştırma içerisindeyim ve benim globalde yabancı donanım forumlarından gördüğüm şu ki, 980 - 990 Pro'ların eski sorunlarından arındırdığını yazan çok fazla insan var ama hala saçma sapan ömrünün çabuk bitmesi, hızlı ve aşırı ısınma sonrası okuma yazma hızlarının 1.000-1.200 MB hızlara kadar düşmesi gibi sorun yaşadığını yazan da var ama bunlar dediğim gibi çok çok az sayıda.. Yeni parti ürünlerde bilinen sorunları çözdüğü söyleniyor.. Yine de işi şansa bırakmamak, iyice araştırmak lazım..
Güzel bir kampanya iyi bir indirim denk gelirse Crucial T500 Pro'ları kesinlikle tavsiye ederim, çoğu inceleme sitesine göre 990 pro en çok tercih edilen diye övülürken, T500'ler en iyi Gen4 SSD olarak seçiliyor.. 980 990'lara alternatif olarak düşün bence.. Daha makul F/P olarak kingston'in SSD'leri de söyleniyor ama şahsen asla tercihim olamaz kingston ürünleri.. Yine de işte kime göre neye göre diyelim, tercih meselesi..
-
Hocam merhaba,
Lexar NM800 Pro yu incelediniz mi? Crucial T500 Pro dan daha iyi deniyor. Fikriniz var mı?
-
Lexar NM800'de güzel bir ürün, öncüsü NM790'da güzeldi ama testlerde biraz dengesiz sonuçlarla çıkınca piyasada pek tutulmadı.. Yine de bence NM790'da duruma göre fiyat performans SSD'si olabilir, dandik gundik ne olduğu belli olmayan fason SSD'lere para vermekse iyi seçenek.. NM800 için konuşursak güzel ve kaliteli bir SSD alınabilir, şahsen eğer ki sistemi toplamaya başladığımda YD'den istediğim fiyatlarda T500 Pro ve T705 getirtemezsem benimde alabilirim dediğim SSD'ler arasında.. Yinede NM800'lerin Genele baktığımda T500'den daha iyi olduğunu düşünmüyorum.
Ek olarak şunu yazmak lazım.. Herkes bu SSD'lerin niyedir bilmiyorum saçma sapan ve günlük kullanıcı için aslında hiç bir şey ifade etmeyen crystaldisk, atto gibi programlarda görünen 50 mb 100 mb düşük veya yüksek hız rakamlarını çok aşırı ciddiye alıyor.. SSD'de uzun ömür ve o süre içerisinde Sorunsuzluk önemli, yoksa yemişim W/R'de 7400 veya 7200 MB hızları..
X marka SSD okuma yazmada içi boş yapılan testlerde göze hoş gelen 7200 - 7000 alıyor, yine bu X marka SSD'in içini %70 doldurduğunuzda hızlar neredeyse yarı yarıya düşüyor.. Sene sonunda SSD'nin sağlığına hızına performansına v.s.vs.v.s bakıyorsun SSD neredeyse tepe hızları törpülenmiş ve SSD sağlığını sadece 1 Senede %5-%7'sini kaybetmiş.. Sonra alan kullanan diyor ki yahuu bu SSD çok hızlıydı ne oldu buna..
A marka SSD okuma yazmada içi boş yapılan testlerde 7000 - 6900 alıyor, yine A marka SSD'in içini %70 doldurduğunuzda hızlarda neredeyse kayıp yok denecek seviyede düşüyor.. Sene sonunda SSD'nin sağlığına hızına performansına v.s.vs.v.s bakıyorsun sene boyunca it gibi köpek gibi her şeyi yükleyip sildiğin SSD'de düşe düşe %98 sağlığa düşmüş, hızını da neredeyse kaybetmemiş..
Yukarıda dediğim gibi maalesef biraz marka algısı da işin içine giriyor.. Bu sene ki PC bileşenleri ile alakalı fuarlarda çok yeni SSD'lerin geleceği de açıklandı, belki 1 ay sonra öyle ürünler çıkacak ki şuan piyasadaki çoğu ürüne o paraları vermek israftır diyeceğiz bilemeyiz.
-
hayır, geneli dahil eder isek yanlış algı oluşturmuş oluruz.
tam tersine dram olmaması, genel olarak daha fazla ısındığı anlamına gelmiyor.
hemen kullanıp deneyimlediklerimden örnekler vereyim:
sandisk ultra m.2 nvme 3d, wd sn550, sn570 ve son olarak sadece sıcaklığını yokladığım kioxia exceria plus g3, dram yongası bulunmayan ve az ısınan sürücüler idiler. ortalama 35-55° cıvarlarında gözlemledim. dramsiz sürücülerde uzun süreli kullanım ve dayanıklılık yönünden sandisk ve wd blue konusunda olumlu konuşabilirim fakat kioxia exceria plus g3 için birşeyler söylemek erken olur.
dram yongalı adata xpg s70 blade bile soğutucusuna rağmen ani işlemlerde 55-70° seviyelerine çıkabiliyor fakat bu s70 blade 'in çok ısındığı anlamına gelmiyor.
dram bellekli crucial, wd black, samsung evo, pro gibi sürücülerin daha sıcak çalıştığını deneyimledim.
970 evo plus yüksek ısıdan ötürü bükülmüştü. fakat bu durum samsung sürücülerin çok ısındığı ya da arızalandığı anlamına gelmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 12 Ekim 2024; 2:40:46 >
-
Evet, o yüzden Kioxia Exceria 500'lük NVMe.2 SsD elimde patladı. Öldüğünde sürücüye parmağımın ucunu bile değdiremiyordum. Yerine S 990 aldım ve o da dramsız. HdD aitivite ışığı hiç sönmüyor, dramsız disklerin hiçbirisinde sönmüyor.
-
geçmiş olsun. sorun çıkaran exceria hangisi idi, öğrenebilir miyim?
aynı sorunu başkalarının yaşamaması için onbilgi edinelim.
kioxia ve xpg sürücülerde hatalı üretimler yoğun oılarak çıkabiliyor.
samsung 980 ve 990 pro sürücülerde de hızlı tbw kaybı yaşanıyordu.
sandisk ultra nvme 3d ve wd blue nvme sürücülerde herhangi bir soruna denk gelmedim.
kioxia exceria plus g3 sürücüleri pek deneme şansım olmadı fakat exceria plus g3 için ısınmadığını söylemem yanlış olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 12 Ekim 2024; 2:42:0 > -
abim nasıl hesap yaptın yav. 365 x 5 =1815 gün
2400 TB / 1815 gün = 1.31 TB. yani normal kullanıcının bu ssd'yi 5 yılı boşver 10 senede bile ömrünü tüketmesi imkansız.
-
Ee tamam, neyi beğenmediniz?
1,31 TB/gün / 4 TB = 0,3 DWPD
D: 4 TB
PD: /gün
Kime göre imkansız, normal kullanıcı ne demek?
Takas belleği en basit, sürekli kullanımda.
Ne için kullanacağını nereden biliyorsunuz?
VM veri diski olarak kullanır... Aktif veri (hot storage) için kullanır ve yetmez.
DWPD zaten bir gösterge, asıl önemli olan ve çoğunlukla biz tüketicilere sunulmayan, hücrelerin P/E değerinin bir yansıması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 2 Aralık 2024; 22:37:19 > -
Fiyat seven arkadaşlar...
Samsung'un fiyat hareketlerini şuradan görebilirsiniz:
Bakın bakalım, 3 ayda nelerinin fiyatları 3 katına, dalır bazında hem de, çıkış mıı çıkrılmış mı...
samsung usMSRP Price Sheets | Samsung Business | undefined UShttps://www.samsung.com/us/business/solutions/industries/government/msrp-price-sheets/ -
Bu niye ucuz? sahte olabilir mi? Bu alınır mı? elmacık satıyor. 3.703 TL - Amazon.com 4.200 TL
Bu ürünün yetkili ithalatçısı kimdir?
idefixCrucial T500 CT1000T500SSD5 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD - idefixhttps://www.idefix.com/crucial-t500-ct1000t500ssd5-pci-express-40-1-tb-m2-ssd-p-2973608?vendorId=2317&ref=akakce&v=1.20.7
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC//DC -- 12 Aralık 2024; 18:45:26 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X