Şimdi Ara

Sanal bellek Ayarlarını Kaç Yapmalıyım? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
103.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tamam sağolun bide bunun ayarlarını düşürünce sistem zarar görüyomuş doğru mudur bide sizden duyalım
  • RAM yetersiz geldiğinde takas için HDD de tutulan pagefile.sys adlı bir dosyayı kullanır. Bu dosyada yetersiz geliyorsa ( Kullanıcı olmaması gereken bir değer girmiştir yada hdd de yer kalmamıştır ) sistem yavaşlar yavaşlar ve şişer, çoğu zaman reset atmanız gerekir. Bunun haricinde fiziksel bir zararı olmaz.
  • gerek yok o zaman ya ben crysıs2 oynuyom 2gb ile demekki yetiyo
  • untumaman gereken şey pagefile dosyasını mümkünse 2. harddiske, değilse d: sürücüsüne atın.
  • bakın yaptığım ayarlar C:sistem tarafından yönetilen D: sistem tarafından yönetilen E:en küçük boyutu 6000 en büyük boyut 6000 ben şimdi C: dosyası haricinde bu ayarların D: ve E: dosyalarında çalışmıcanğını öğrendim bu yüzden ayarları düşürmem doğru olur mu ya da D: ve E: dosyalarındakileri kaldırıp sadece C: dosyasına 10 gb bellekmi ayırayım cevaplarınızı bekliyorum
  • benım ram 2gb sanal bellekte 2gb ayarlamış kendisi
  • c ve e yi kaldırın yalnızca d 'de sistem yönetimli bellek yeterli olacaktır.
  • kardeş C: dosyası sistem dosyaları var C: dosyasında etkili olur diyolar doğru değil mi şimdi :)
  • sorunu tam anlamadım ama windowsun kurulu olduğu yerde sanal bellek tavsiye edilmez. başka bir sürücüde sanal bellek kullanırsan pc performansı artar.
  • bak şöyle özetliyim C: dosysına sanal belleği yükle diyolar D: ve E: ye yüklersem faydası olmaz diyolar kısacası bu
  • 2 Gb veya üstü bellek miktarı bulunan sistemlerde sanal bellek ayarı yapılmasına gerek yoktur. Herhangi bir farklılık oluşturmaz, ayrıca sanal belleğin normalden fazla arttırılması, performansa olumsuz etki yapacaktır.
  • usta bu ayar bı de photoshopda var o performansa etkili olurmu sizce
     Sanal bellek Ayarlarını Kaç Yapmalıyım?
  • Bu sizin Photoshop'u kullanma aralığınıza göre değişir. Yani sürekli işiniz bununla ise yüksek tutun.
  • yok arada sırada kullanıyorum çalışma disklerini ne yapıyım ıkısınıde seçsemmi ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

yok arada sırada kullanıyorum çalışma disklerini ne yapıyım ıkısınıde seçsemmi ki

Şu an gerek yok, ancak çalışma diskiniz yani C:/ dolu olduğunda diğer birimlere atamanız performansı arttırıcı etki yapar.

Her ikisinde bulunmasına dediğim gibi gerek yok.
  • anladım teşekkürler..
  • 1. sorum =makedonn 2 gb ramim var 10 gb sanal bellek yaptım performansımı düşürür mü

2. sorum =2 gb rame hangi ayarları yaparsam max hıza gelirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat2468

1. sorum =makedonn 2 gb ramim var 10 gb sanal bellek yaptım performansımı düşürür mü

2. sorum =2 gb rame hangi ayarları yaparsam max hıza gelirim

En küçük değeri 2 Gb

En büyük değeri ise 3 Gb olarak ayarlayın.

Dolaylı olarak 1.sorunuza cevapta vermiş oldum.
  • makedonn en küçük değerle en büyük değerin anlamını biliyomusunuz biliyosanız nedir merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat2468

makedonn en küçük değerle en büyük değerin anlamını biliyomusunuz biliyosanız nedir merak ettim

En küçük değer HDD'den ayırdığınız en küçük boyutu ifade eder. Duruma göre en fazla da ''en büyük'' değer kullanılır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.