tamam sağolun bide bunun ayarlarını düşürünce sistem zarar görüyomuş doğru mudur bide sizden duyalım
RAM yetersiz geldiğinde takas için HDD de tutulan pagefile.sys adlı bir dosyayı kullanır. Bu dosyada yetersiz geliyorsa ( Kullanıcı olmaması gereken bir değer girmiştir yada hdd de yer kalmamıştır ) sistem yavaşlar yavaşlar ve şişer, çoğu zaman reset atmanız gerekir. Bunun haricinde fiziksel bir zararı olmaz.
gerek yok o zaman ya ben crysıs2 oynuyom 2gb ile demekki yetiyo
untumaman gereken şey pagefile dosyasını mümkünse 2. harddiske, değilse d: sürücüsüne atın.
bakın yaptığım ayarlar C:sistem tarafından yönetilen D: sistem tarafından yönetilen E:en küçük boyutu 6000 en büyük boyut 6000 ben şimdi C: dosyası haricinde bu ayarların D: ve E: dosyalarında çalışmıcanğını öğrendim bu yüzden ayarları düşürmem doğru olur mu ya da D: ve E: dosyalarındakileri kaldırıp sadece C: dosyasına 10 gb bellekmi ayırayım cevaplarınızı bekliyorum
benım ram 2gb sanal bellekte 2gb ayarlamış kendisi
c ve e yi kaldırın yalnızca d 'de sistem yönetimli bellek yeterli olacaktır.
kardeş C: dosyası sistem dosyaları var C: dosyasında etkili olur diyolar doğru değil mi şimdi :)
sorunu tam anlamadım ama windowsun kurulu olduğu yerde sanal bellek tavsiye edilmez. başka bir sürücüde sanal bellek kullanırsan pc performansı artar.
bak şöyle özetliyim C: dosysına sanal belleği yükle diyolar D: ve E: ye yüklersem faydası olmaz diyolar kısacası bu
2 Gb veya üstü bellek miktarı bulunan sistemlerde sanal bellek ayarı yapılmasına gerek yoktur. Herhangi bir farklılık oluşturmaz, ayrıca sanal belleğin normalden fazla arttırılması, performansa olumsuz etki yapacaktır.
usta bu ayar bı de photoshopda var o performansa etkili olurmu sizce
Bu sizin Photoshop'u kullanma aralığınıza göre değişir. Yani sürekli işiniz bununla ise yüksek tutun.
yok arada sırada kullanıyorum çalışma disklerini ne yapıyım ıkısınıde seçsemmi ki
quote:
Orijinalden alıntı: yhackup
yok arada sırada kullanıyorum çalışma disklerini ne yapıyım ıkısınıde seçsemmi ki
Şu an gerek yok, ancak çalışma diskiniz yani C:/ dolu olduğunda diğer birimlere atamanız performansı arttırıcı etki yapar.