Şimdi Ara

Sanal bellek Ayarlarını Kaç Yapmalıyım? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
1
Favori
103.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ram kendini aşan bi durumla karşılaşırsa sanal bellek kullanır mı yoksa kendisini aşmayan dosyayıda mı sanal bellekle birlikte kullanır
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat2468

ram kendini aşan bi durumla karşılaşırsa sanal bellek kullanır mı yoksa kendisini aşmayan dosyayıda mı sanal bellekle birlikte kullanır

Windows PageFile sistemi ile alakalıdır, yani RAM sıkıştığı takdirde kullanılır. Ancak kullanılmadığında sistem boştayken bile HDD'den en küçük değeri alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

quote:

Orijinalden alıntı: murat2468

ram kendini aşan bi durumla karşılaşırsa sanal bellek kullanır mı yoksa kendisini aşmayan dosyayıda mı sanal bellekle birlikte kullanır

Windows PageFile sistemi ile alakalıdır, yani RAM sıkıştığı takdirde kullanılır. Ancak kullanılmadığında sistem boştayken bile HDD'den en küçük değeri alınır.

bişey sorcam ama bu hızlandırır mı bilgisayarımı pek emin değilim de :)
  • RAM'iniz yetersiz ise hızlandıracaktır. 1 Gb ve altı ise fark edersiniz.

İyi günler.
  • konuyu hortlatmak gibi olcak ama bence faydalı bir konu.. bende 4 gb ram vr 3.5 kullanılabilir.. forumda belirtilen gibi en az 1.5 en çok 3 katı hesabına göre 6000 e 12000 gibi yapmam gerekiyor yoksa dahamı farklı..

ram ve işlemci kullanımı resimdeki gibi.. buna göre sanal bellek en az ve en çok ne kadar olmalı yada işlemci ve ram kullanımından bağımsız bi şekildemi ayarlamam gerek

Sanal bellek Ayarlarını Kaç Yapmalıyım?
  • bende hortlatıyım annemin pc sini ramini c min 2048 max 2048 d min 2048 max 2048 yaptım sıkıntı olurmu :D ama süper hızlandı
  • kardes benim 3 cg bayt kac yapmam lazım
  • arkadaşlar sanal bellek ayarım kaç olmalı en az 1.5 en fazla 3 katı yaparsam ohoooo :)

i5 2.50 - 3.10 işlemci
    12 gb ram
    4 gb ekran kartı
    1 tb hdd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakdogrul20 -- 21 Ocak 2014; 16:08:34 >
  • Sanal bellek nedir?
    Windows 7 Daha fazlası
    Bilgisayarınızda bir programı çalıştırmak veya işlemi gerçekleştirmek için yeterli rasgele erişim belleği (RAM) yoksa, Windows onun yerine sanal belleği kullanır. Bilgisayarınızdaki RAM miktarını öğrenmek için bkz.Bilgisayarınızdaki RAM miktarını öğrenme.

Sanal bellek, bilgisayarınızın RAM'ini sabit diskinizdeki geçici alanla birleştirir. RAM azaldığında, sanal bellek, RAM'deki verileri disk belleği dosyası adı verilen bir alana taşır. Verilerin disk belleği dosyasına taşınması ve gerektiğinde buradan alınması, bilgisayarınıza ilgili işi tamamlamak için gereken miktarda RAM sağlar.

Bilgisayarınızdaki RAM ne kadar fazla olursa, programlarınız da genellikle o kadar hızlı çalışır. RAM azlığından dolayı bilgisayarınız yavaşlıyorsa, oluşan açığı karşılamak için sanal belleği arttırmanız gerekebilir. Ancak bilgisayarınız RAM'deki verileri, sabit diskteki verileri okuduğundan çok daha hızlı okuyabilir, bu nedenle RAM eklemek en iyi çözümdür.

Sanal bellek ve hata iletileri

Sanal belleğin azaldığını belirten hata iletileri alırsanız, bilgisayarınızdaki programları çalıştırabilmek için daha fazla RAM eklemeniz veya disk belleği dosyanızın boyutunu arttırmanız gerekebilir. Windows bunu genellikle otomatik olarak yönetir, ancak varsayılan boyut sizin gereksinimlerinizi karşılamıyorsa sanal belleğin boyutunu elle değiştirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Sanal belleğin boyutunu değiştirme.

• Benim şöyle bir sorunum var arkadaşlar. Tera Online adında bir oyun oynuyorum ve durup dururken masaütsüne çok sık atıyor. Oyun hiç hata vermeden tamamen kapanıyor ve tekrar açmak zorunda kalıyorum.

Sistemin şöyle:

Anakart:
    CPU Türü DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 2666 MHz (8 x 333)
    Anakart Adı Gigabyte GA-EP45-DS3R (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394)
    Anakart Çipseti Intel Eaglelake P45
    Sistem Belleği [ TRIAL VERSION ]
    DIMM1: Kingston 2G-UDIMM 2 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
    DIMM3: Kingston 2G-UDIMM [ TRIAL VERSION ]

Görüntü Birimi:
    Görüntü Bağdaştırıcısı ATI Radeon HD 4800 Series (512 MB)

Depolama :
    Disk Sürücüsü ST1000DM003-1CH162 ATA Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-III)
    Optik Sürücü ASUS DRW-2014S1T ATA Device (DVD+R9:8x, DVD-R9:8x, DVD+RW:20x/8x, DVD-RW:20x/6x, DVD-RAM:14x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)

Bu veriler everessten alınma. Bazen hatalı yazabiliyor.Yani şöyleki 2x2 gb 800 mhz. ramim var ve 500 gb hdd var. İşletim sistemim windows 7 32 bit ultimate. Windows rami 3.25 gb görüyor. Bunu zaten biliyorum.

Acaba ram yetersizliğinden mi oyundan atıyor diye araştırıyorum. Windows normal haldeyken ram görüntülerim şöyle:

Boş alan burada çok az gözüküyor ve oyuna girdiğim zaman direk sıfıra iniyor.
    Yeşil kısım kullanılan mavi kısım beklemede gözüküyor. Bana ne yapmamı önerirsiniz?
    Sanal bellek ayarını değiştirdim. En düşüğü 4989 en yükseği 9978 yaptım.
    Farkeden şu oldu. Oyuna girer girmez atmıyor artık 5-6 sn sonra atıyor.

Yardıma ihtiyacım var. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ranthar -- 19 Nisan 2015; 1:29:16 >

• Yokmudur Ram ve sanal bellek ile ilgili detaylı bilgisi olan, oyunlarda bu atmaların önüne geçebilecek bir haraket ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ranthar

Benim şöyle bir sorunum var arkadaşlar. Tera Online adında bir oyun oynuyorum ve durup dururken masaütsüne çok sık atıyor. Oyun hiç hata vermeden tamamen kapanıyor ve tekrar açmak zorunda kalıyorum.

Sistemin şöyle:

Anakart:
    CPU Türü DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 2666 MHz (8 x 333)
    Anakart Adı Gigabyte GA-EP45-DS3R (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394)
    Anakart Çipseti Intel Eaglelake P45
    Sistem Belleği [ TRIAL VERSION ]
    DIMM1: Kingston 2G-UDIMM 2 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
    DIMM3: Kingston 2G-UDIMM [ TRIAL VERSION ]

Görüntü Birimi:
    Görüntü Bağdaştırıcısı ATI Radeon HD 4800 Series (512 MB)

Depolama :
    Disk Sürücüsü ST1000DM003-1CH162 ATA Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-III)
    Optik Sürücü ASUS DRW-2014S1T ATA Device (DVD+R9:8x, DVD-R9:8x, DVD+RW:20x/8x, DVD-RW:20x/6x, DVD-RAM:14x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)

Bu veriler everessten alınma. Bazen hatalı yazabiliyor.Yani şöyleki 2x2 gb 800 mhz. ramim var ve 500 gb hdd var. İşletim sistemim windows 7 32 bit ultimate. Windows rami 3.25 gb görüyor. Bunu zaten biliyorum.

Acaba ram yetersizliğinden mi oyundan atıyor diye araştırıyorum. Windows normal haldeyken ram görüntülerim şöyle:

Boş alan burada çok az gözüküyor ve oyuna girdiğim zaman direk sıfıra iniyor.
    Yeşil kısım kullanılan mavi kısım beklemede gözüküyor. Bana ne yapmamı önerirsiniz?
    Sanal bellek ayarını değiştirdim. En düşüğü 4989 en yükseği 9978 yaptım.
    Farkeden şu oldu. Oyuna girer girmez atmıyor artık 5-6 sn sonra atıyor.

Yardıma ihtiyacım var. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

oyun yaklaşık 45 gb gibi bir boyuta sahip ve haliyle grafik kalitesi max düzeyde ayrıntılar çok var ve bu nedenle sağlam bir işlemci olmadan oyun pek sağlam çalışmayacaktır işlemcinizden kaynaklı bir durum gibi geldi bana yanlışım varsa düzeltin

• Tera Online HARDWARE REQUIREMENTS

Minimum System Requirements
    CPU AMD Athlon64 3200+ or INTEL Pentium4 3.20GHZ
    RAM 2GB
    GRAPHICS ATI Radeon X1600XT or NVIDIA GeForce 7600GT
    HARDDRIVE 50GB (for digital edition) or 30GB (Standard version)
    OS Windows XP (only 32 Bit)*, Vista, 7 or 8 (newest service pack)
    DIRECTX 9.0C or higher

sistemim karşılıyor gibi, işlemci 3 ghz gözüküyor benim overclock mu yapıyım dersin?
  • Arkadaşlar tam anlamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim 8gb ramim var 2gb ekran kartı 1tb hdd önerileni 4578 şu an ayırılanı ise 2989 gösteriyor iyimidir c ye ve d ye 1500-3000 ayarladım yardımcı olursanız sevinirim
  • sanal bellek ayarı yaparken sistemi 16gb olacak şekilde ayarlamak faydanıza olacaktır.

windowsa göre 1024mb=1gb

kasada 8gb fiziksel ram varsa toplam yüklü ram miktarını 16gb yapmak için sanal bellek ayarına başlangıç 8192mb yine en yüksek 8192mb yapmanızı öneriyorum.

sistemde 4gb fiziksel ram varsa yine 16gb yapmak için 12288mb sanal bellek ayarı yapılmalıdır.

kasadaki yüklü fiziksel rama göre toplam yüklü rami 16gb yapmak için 1024mb ile çarparak ayarlarınızı yapın

not: kasanızda 16gb veya daha fazla fiziksel ram varsa yinede 1gb sanal bellek ayarlamanız sistemin kararlı çalışması açısından önemli. kesinlikle sanal belleği kapatmayın. bu durumda sanal bellek ayarına 1024mb ayarı verilmelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-AKBAL -- 5 Mart 2017; 16:46:32 >
  • Ranthar R kullanıcısına yanıt

pc kaldırmayacağı bir oyun oynuyorsun belkide ondan olabilir

• Ranthar R kullanıcısına yanıt

bence ekran kartına mı yapacaksın yaparsan performans artacaktır yanlız overclock yaptımmı ekran kartı gibi yada işlemci gibi aşırı ısınma sorunları yaşayabilirsin

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.