Şimdi Ara

sanal bellek sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Resimde işaretlediğim "SD Kullanımı" alanı,bilgisayarımı ilk açtığımda gördüğünüz değerlerdeyken,zamanla(5-6 saat sonra) 1,3 gb gibi değerlere yükseliyor ve en sonunda da bilgisayarım kilitleniyor.Hatta bazen Windows,sanal bellek yetersizliği hatası verip kilitleniyor.Bu sorunu(sanal bellek uyarısını) sanal bellek miktarını artırarak engellemiş olsam da,daha önce hiç olmayan bu sorunu nasıl hallediceğimi bilemiyorum.Bu "Sd Kullanımı" değerinin yükselmesini sebebi ne olabilir bilemiyorum.Bu sorun son 1 ayda(hatta tam olarak 1 Ağustos'dan itibaren) ortaya çıktı.Bunun sebebi bir program olabilir mi diye düşündüm ancak son zamanlarda yeni bir program kullanmadım(her zaman olduğu gibi uTorrent programı en çok kullandığım program ve versiyon değişikliği de yapmadım,yani bu soruna neden olabilecek yeni bir program yok).
    bu sorunu çözmede bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• Hddnizde sanal belleğin kullanılabilmesi için yeteri kadar boş yer olması lazım. Hddnizde yer açınız (b, kaç program kaldırsanız da olur)
  • harddiskinizde 4 gb dan fazla bos yer warsa baska bi sorun olabilir
    virüs gibi çünkü bazı virüsler sürekli kendini kopyalayarak belleğinizde cok buyuk boyutlarda yer işgal edebiliyor
    buna cok dikkat edin makinayı virüs taramasında gecirin birkac farklı virüs programıyla
    ve sildiğinizden emin olun sorununuz dewam etiiği taktirde cewap atın baska yolunu bulmaya çalışalım
    saygılar.
  • Sanal bellek miktarını C yerine(ki C'de sadece 2,38 gblık boş yer var) başka bir bölüme(10 gb boş yer olan bir bölüme) atıyorum ancak sistemi her başlattığımda sanal bellek yine C'de görünüyor.Bunu 3 kez tekrarladım ancak nedense C dışında bir bölüme alamıyorum.Bu durumda C'deki 2,38 yeterli midir yoksa alan açmak için uğraşmalı mıyım? Ayrıca neden C'den başka bir bölüme alamıyorum?

bu arada önceki cevaplar için teşekkürler.
  • Siz C de yer açmaya çalışın.. Mesela C deki sistem geri yükleme noktasını kapatarak başlayabilirsiniz. Önemli bir yer açarsınız..
  • C'de 5,85 gblık yer var şu anda.
    ancak buna rağmen "SD Kullanımı" yazan yerdeki grafik(ve tabii ki rakam) sürekli yükseliyor(daha önce hiç olmadığı kadar)
    ram boşaltan programlar da denedim.boş ram miktarını artırmakta başarılı ancal bu SD problemine bir çözüm olmadı.
    acaba aranızdan biri "SD Kullanımı" nın değişimini ve miktarını kendi bilgisayarında gözlemleyebilir mi? 320 mb ile başlayan bu rakam zamanla yükseliyor ve gb lara çıkıyor. bu sorunu daha önce yaşamış arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
    cevaplar için yine teşekkürler.
    NOT: bu arada 512 MB ram miktarım var ve XP kullanıyorum. ayrıca oyun oynamıyorum ve arka planda çalışan program sayısı çok az. bu problem sanki bir programda var olan bir kaçak gibi görünüyor ancak teknik bilgim bunu anlamaya yeterli değil. sizce böyle bir sorun olabilir mi? eğer böyle bir sorun söz konusu ise çözümü ne olabilir?

düzeltme: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exproud -- 7 Eylül 2007; 17:13:21 >

• Öncelikle şunu belirtmeliyim ben kendi pcmde 400 üstü görmedim o ram bölümünü.
    şu an sistemi kontrol altında tutuyorum hız bakımından arkada çalışan programları minimum seviyede tutmaya çalışıyorum ve ram kullanımı 244mb.
    + 7 8 saat kullanım sonucu bile sistemin performansında bi değiişiklik olmuyor.

bence senin sistemde bi problem var bikere ram i boşaltmıyor. +ram i dolduran bi virüs olabilir.
  • ilk olarak verdiğiniz cevaplar için hepinize teşekkür ederim.
    belki de ilk başta yapmam gerekeni,yani virüs taramasını yapsaydım bu kadar uzamıyacaktı bu konu.bilgisayırımda 6 tane virüs ve 2 tane de trojan bulundu.ve bunları sildikten sonra sistemim düzene girdi.
    aslında daha önce sistemimde hiç virüs bulmamıştım.internet kullanım alışkanlıklarım değişmediği halde(aynı siteler vs.) sistemime virüs bulaşması ve bunun böyle bir soruna neden olması beni çok şaşırttı.
    her neyse,yardımcı olmaya çalışan "xXx_xXx" "dejaay" ve "zelljug" arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
  • Sorunun çözüldüyse ne mutlu sana.

Ayrıca tavsiye antivirüs olarak bitdefender 8.0 pro plus kullan. spy veya adware türü şeyler için spybot kullan.

• Rica ederim.
  • Donanım problemleri yetmedi şimdide virüslerle uğraşıyoruz bende de Bitdefender var virüs buluyor temizleyemiyor tekrar kasperskiye geçecem herhalde
  • +1
    sanal bellek sistemdeki boş hafızaya göre arttırılabiliyor.
    bilgisayarım özellikleri/gelişmiş/performan başlığı altında "ayarlar" butonuna basıyoruz. gelen pencerede "gelişmiş" sekmesine tıklıyoruz sanal bellek başlığı altında "değiştir"i tıklıyoruz ve boş alanımıza göre ordaki değerleri arttırıyoruz. daha detaylı bilgi vermek isteyenler buyursun lütfen. kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.