SwGc beğenmeyen çeksin gitsin anlayışında bir yer..O yüzden bundan bir adım öteye gidemezler..Oysaki taktir etmek lazım bazı uygulamaları SNN'den çok daha başarılı.. Tabi bunu tartışmak bize düşmez.Madem böyle prensipleri var uygulasınlar..Ama öyle bir server şahsen beni prensiplerime uymaz.. Nicki Ra olan herkese tanrı muamelesi mi yapıcaz? Ben yapmam [}:)]
SNN acilsin counterstrike oynamayi unuttuk yaw...
Wayyy SuX| Jos 'da buradaymış [pray][pray][pray][pray][pray][pray]
ahahah SuX |JeremY [evlol]
Sanane.com'a yakın kaynaklar Esen Oyun’ un duruma oldukça olumlu yaklaştığı sorunun anlaşma ile en kısa sürede çözüme ulaştırılması için çalışıldığını belirtiyorlar. Oyun camiasının diğer büyükleri AGSzone, Anet, ChatlakNet, Kolayoyun ise SNN ile temas içinde oldukları ve durumla ilgili <b>kriz masası</b> oluşturulduğu, gerekli durum değerlendirmelerinin beraber yapıldığı şeklinde.
26.7.2003
alıntıdır..kaynağı açıklamayacam (top secret :P)
Orjinal oyun + hizli net baglantisi ve SANANE gibi saglam bir oyun altyapisi istiyorum.
Korsan CD kullanmanin oyun sektorunu baltaliyor. Multi player oynama sansi sayesinde bi oyunu bitirp atmamiza gerek kalmadi. hala quake 3 cs oynayabilioruz. Umarim Turkiye de internet baglanti hizlari artar (ozellestirme ttnet deolur belki) ve PROORAM EM PE 3 die konuyla alakasi olmayan garip arkadaslara cizik cd satarak adam kaziklama sansini daha fazla vermeyiz
Şuan site adresine girdiğinizde pop up bir reklam ile karşılaşıyorsunuz..Sanırım site yakında aktif hale getirilecek bu onun kanıtı gibi.. bir birleşme iLe SNN'in tekrar açılacağını duydum..Fakat kim ile birleştiği konusunda sadece spekulasyonlar var
ulen su lamerler sayesinde gitti canim SNN ulen ah ah ahhhhhh !!![stmd] [vkng]
won.net tarafından yasal görünmeyen onca server'ı açan snn değilmiydi? kopya cd-keyleriyle oynattıranlarda onlardı.bir gün sierranın türkiyede yetkili satıcısı olduğu zaman bu durum gerçekleşecekti,(3 sene önce söylediğimde ban yemiştim) gerçekleştide.....
bu arada şu kriz masası lafına yarıldım[gitar]
ne olursa olsun o ortamı bi daha yakalayamadim. Şu an SNN açılırsa emin olun ki isterse orjinal CD istesin herkes doluşacak.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Nitrogliserin</i> bu arada şu kriz masası lafına yarıldım[gitar] <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Dikkat çeksin diye <b>bold</b> yazdım zaten [evlol]
Eet işte sanane hakkındaki son duyumlarım..
SNN yönetimi birleşme konusunda tam anlamıyla ikiye bölünmüş durumda..Bİr kısmı biran önce faaliyete geçmek için birleşme yanlısı iken diğer grup kimseyle anlaşmadan tek başına faaliyete geçme yolunu aramakta.. Bu durumda ne olacak? 1- Birleşme olacak veSNN Ağustos ayında faaliyete geçecek 2-Birleşme olmayacak Snn ekim ayının 21 inde faaliyete geçecek..
Yeni şeyler duyarsam size de çıtlatırım
ahahaha ya snn nin daha forumlari yokken acildigi ilk zamanlardan beri ben o ailenin icindeyim, kimin ne oldugunu biliyorum, ne amacla kuruldugunu neydi ne oldugunu... herneyse bunlar bilmeyenler icin inandirici gelmez zaten TR de herkes kendi menfaatleri icin ugrasio kopya oyunla oyun oynamak herkesin isine geldigi gibi!... snn acilir acilsinda ama neyazakki artik crack key lerle oyun oynayamayacaksiniz-ne yazik-anet, e-kolay serverlarida artik orj cd key istiyor!... snn ye ihtar yapildiginda snn gotuyle gulmustu ama aldilar ellerine(snn ye garezim yok gercektende gotleriylen gulmuslerdi) snn TR de gercektende buyuk hizmetler yapti ama vizyonu ile amaci arasinda buyuk celiskiler wardi artik TR dede bazi seylerin gelismesi (progamer) icin yapmasi gereken orj oyun atagini yapmadi ve sonunda kapandi... orj oyunlar icin acilan butun threadlar itina ile kapğatiliyor ve hatta konuyu acanlar ban laniyorlardi... uzun bir sure ugrastim cok ceza aldim we hatta bir cok ust makamdaki kisilerden ozel mesaj aldim... en sonunda sabit olarak kopya oyunlara karsiyiz yazisi yazmislardi!... level dergisi ilede iliskisi wardir snn nin bunuda bilmeyen yoktur heralde... her iki kurumda yarim agaz " kopyaya hayir oyunlarinizi orj alin" dedi ama TR ye orj oyun gelmemesinin we hatta siparis vermek isteseniz bile butun ulkelerin olupta bizim ulkemezin olmamasinin baslica sebetlerinden sayilirlar...her neyse bunlar herkesi ilgilendirmez ama gercekleri bilmek lazim gerekir... snn ne olacak ben bile merak ediyorum...
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Rainmax</i> <br />ahahaha ya snn nin daha forumlari yokken acildigi ilk zamanlardan beri ben o ailenin icindeyim, kimin ne oldugunu biliyorum, ne amacla kuruldugunu neydi ne oldugunu... herneyse bunlar bilmeyenler icin inandirici gelmez zaten TR de herkes kendi menfaatleri icin ugrasio kopya oyunla oyun oynamak herkesin isine geldigi gibi!... snn acilir acilsinda ama neyazakki artik crack key lerle oyun oynayamayacaksiniz-ne yazik-anet, e-kolay serverlarida artik orj cd key istiyor!... snn ye ihtar yapildiginda snn gotuyle gulmustu ama aldilar ellerine(snn ye garezim yok gercektende gotleriylen gulmuslerdi) snn TR de gercektende buyuk hizmetler yapti ama vizyonu ile amaci arasinda buyuk celiskiler wardi artik TR dede bazi seylerin gelismesi (progamer) icin yapmasi gereken orj oyun atagini yapmadi ve sonunda kapandi... orj oyunlar icin acilan butun threadlar itina ile kapğatiliyor ve hatta konuyu acanlar ban laniyorlardi... uzun bir sure ugrastim cok ceza aldim we hatta bir cok ust makamdaki kisilerden ozel mesaj aldim... en sonunda sabit olarak kopya oyunlara karsiyiz yazisi yazmislardi!... level dergisi ilede iliskisi wardir snn nin bunuda bilmeyen yoktur heralde... her iki kurumda yarim agaz " kopyaya hayir oyunlarinizi orj alin" dedi ama TR ye orj oyun gelmemesinin we hatta siparis vermek isteseniz bile butun ulkelerin olupta bizim ulkemezin olmamasinin baslica sebetlerinden sayilirlar...her neyse bunlar herkesi ilgilendirmez ama gercekleri bilmek lazim gerekir... snn ne olacak ben bile merak ediyorum... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Level dergisinden Selçuk İslamoğlu ile görüş istersen SNN ile ne tür ilişkileri varmış sana açıklasın.. Bariz SwGc den birisn bunu açıklıkla görüyorum..Çünkü bu SNN ile alıp veremediği olan tek community(demek için bin şahit ister ya neyse) SWGC.. SNN doğru birşey yaptı demiyorum..Ama SWGC başkasının payından birileri bana düşsün diye hainşik yaptı..Peki noldu? Esen'in SWGC ile birleşeceksin dayatmalarına ragmen ne oldu? SWGC'nin serverında sNN'den kim var? Ayrıca orjinal oyun ile ilgili thread e (sanane forumlarında) esen oyun kimliğiyle post atan kişi Türkiye'de ki bütün serverlarda hak sahibi oldugunu iddia etmişti..Oradaki gamerlar da gel de benim server ı mı da kapat iddiasına girince..O kimlik çirkinleşmişti..Kİ aynı kmlik SWGC forumlarında da Yılışık , cahil , ukala kimliğini ön plana çıkarmıştı.. Ellerine hiç bir şey geçmeyecek..Sonuçta snn alehine bir mahkeme kararı yok..Sadece ihtiyadi tedbir kararı var..Bu ne demek 6 ay sonra (karardan sonra) SNN açılacak(SWGC ve ESEN bir taraflarını yırtsa da)..Orjinal cd key ile oynanması gözümüzde SNN'in değerini yüceltir..Çünkü orası bir server olma niteliğindne öte bir COMMUNITY idi..SErver lar açıldığında yine o serverlara girebilmek için akın edicez.."retry" yazıp enter tuşuna basıcaz.. SWGC ne olacak? Walla orayı sen benden daha iyi bilirsin zaten topu topu 3-5 kişisiniz..Bir arada yaşar durursunuz.. Orjinal oyun konusuna gelince..Türkiye'de oyun distrübütorlugu için Unkapan'ından bir şirket geliyorsa..Ve Türk yasalarındaki Sanata eserleri hakkındaki telif haklarında boşlukları kullnaıp rant elde etmeye çalışıyorsa..Ondan orjinal oyun almıyorum..AL-MA-YA-CA-ĞIM.. HL2 çıktıgında da yurt dışından getirttiririm , amazon'dan sipariş ederim ama oraya 5 kuruşumu vermem..Müşterisiyle savaşan bir kurumun aklından şüphe ederim..Adamlar SNN'yi kapattırarak tüm oyun camiasını zaten karşısına aldı...(bu hareketiyle kaç cd satmışlar merak ediyorum)
cok sacma konusuyosun... adamlar naapsaydi peki snn ye odulmu werseler iyimi yapiosunuz deselerdi!... aslinda adamlar iyilik yapiolar haberiniz yok senin gibi cok adam war ama hepsi bos konusuyo soledigini 2 cumle sonra celiskiye dusuruyo.... snn uyarildi orj a gecmesi icin ama YAPMADI we hatta karsi cikti bu yuzden snn nin ustune gidildi... simdi snn ye aferin siz crackli oyun oynatin bizde o oyunlarin 10 kati fiyatina orj larini satalim ve hatta orj satin alan kisilerde crack li serverlarda oyun oynasinlar, bole APTAL ca bir dusunce olabilirmi, bu nasil bir mantik... bak bikere sen belescisin snn senin gibileri kullanio... ben swgc ci falan degilim he orda yazi yazarim o baska bak bende orj hl war ama swgc serverlarinda oynamiyorum oynamicamda ordaki hl de oynayanlari tanimiyorum bile, ama dusunuyorum adamlar hakli... esen elektronik aslina bakarsan buyuk bir is basardi 18 milyona orj hl alinabiliyo sen disardan getir bakalim bu paranin kac katina maal oluo... iste bole dusuncesiz seyler yapmain, esen sonuna kadar haklidir yaptigi sey yanlis degil sadece belesciler icin kotu oldu ama madem sen sadece cs oynuosun 18 milyon cok buyuk bi parta degil alir baba gibi oynardin... ayrica olay sadece cs degil ben war3 oyuncusuyum zamaninida sc de oynadim diablo 1,2 oyuzden bu olayi cok genis dusunuyorum, esen in TR de blizzard distributoru olmasi demek seneye cikacak olan world of warcraft icin TR de server olmasi demek... olaylari bukadar basit dusunmein... swgc deki tartismalari izledim katildim hic bir zaman swgc yazarlari hakaret etmediler ama ne yazikki snn fanlari -ne yazik- hep sacma sapan ayni sorulari sordular... cewap kisa artik TR de sierra distributoru war ve artik serverlar dikkatli we akilli dawranmali snn bunu yapmadi ve 6 sure kapandi ilerde ne olur bilemem ama anet, e-kolay bile artik orj olduysa eh artik crack biraz zor gibi gelio bana... snn neden zamaninda orj a gecmedi bunu hic dusundun mu? peki neden snn hemen kapatilda aylar gecmesine ragmen a-net hemen kaptilmadi? a-net orj a gecti cunku isin ne oldunu kavrayabildi ama snn amaclarina ters dustugu icin yapmadi... hep ah snn ah deniyo neden bukadar dar dusunuluo onuda anlayamiyorum snn war gecelmez degil snn gibi okadar cok yer warki sadece TR olarak dusunmein yabanci siteleride dusunun, ben snn de senden cok daha eskiydim bak diyorumki daha forumlar yokken ordaydim ama waz gecilmez olmadi benim icin benimde super anilarim war snn de ama yanlis bir seyler yapio onun onunde duracaksin bu bilinctir.. bak sana bir sey daha soliyim ben dail-up ile oyun oynuyorum ve cs de orj server lar crack li lere gore cok daha lagli oluyor dailler icin ama ben buna ragmen hala orj u sawunuyorum cunku gercegi ve haklisi bu...
en cok su sorunun cewabini merak ediyorum:
sence esen snn yi kapatmakta haklimi? hayirsa neden?
bu soruyu cok merak ediyorum nedeninide bakalim...
Arkadaşım EULA diye birşeyden haberin var mı senin? EULA kişilere göre yorumlanamaz..Herşey gayet açıktır..Orada yazan neyse o uygulanır..Dedicated serverla ilgili olanları oku oke?Ayrıca SNN crackli server kurdu diye madalya mı verin demişiz...Yazdıklarmı düzgün oku.. Ayrıca SWGC'deki adamları methetmişsin falan..Terbiyesizleşmeleri ile ilgili kaç tanre post var..aşağıya örneklendiricem onları.. Ben olayın oluşumuna karşıyım kardeşim..YOksa Snn başındaki adamla , SWGC'nin başındaki adamların birbirlerinde farkı yok..Zaten SWGC deki elemanlar daha önce SNN deydi..
Konu SNN'in sadece dedicated serverıyla alakalı değil..Sorun Esen oyun ve swgc 'nin pis işbirliğidir..Swgc ile birleşirsen davamdan vazgecerim diyerek santaj yapan Esen oyun , cdlerini 5 milyonan satsa dahi ALMIYORUM..
Adamlar benim cafemden kuracağım 24 kşilik serverdan telif hakkı istiyorlar..Sen verir misin?Ona ne benim dedicated serverımdan..Sierra'nın kendisi dahi dedicated serverdan mali bir çıkar beklemezken , esen oyun kimdir ki? ben cafemde 32 kişilik server kuruyorum gelsin benim serverımı da kapatsın..Ama kapatamaz..Benden ne beklentisi olabiri ki..Ben wcg'nin ana sponsorumuyum ki..Günde 250000'in üstünde hit alan bir sitem mi var ki?Olay açık seçik görünüyo sevgili arkadaşım.. Görmek isteyen görür..Yeter ki gözlerini kapatma..at gözlüğü ile bakma etrafa..
bak sana swgc forumunda moderatorlerden bir kaçının soyledikleri
*Welcome to "önümüze gelene bir tekme devri", Long gone to "toleransımızı kötüye kullanmazlar aslında" devri. (tehanu)
*tam isabet olmu$, tehanu da super yazmI$ yani bu kadar oturur.(aynı post..destinova)
*Bundan sonra SNN ve Esen oyun`la ilgili her forum ya kitlenicek yada silinecekdir (jacjjoker) *SwGC'de darbe oldu ve yönetim ESEN tarafından ele geçirildi. Keltosh, şirket çalışanlarımızdan birinin nicki. Bütün IP databaseleri bugünden itibaren bizim database'imizdir. 2.bir emre kadar bütün sorular yasaklanmıştır.(esen oyun)[bu adam şirket adına konuşuyordu forumlarda.sululuğa dikkat lütfen] *Küfür eden saptandı. Tiz kellesi vurula!...(esen oyun){sululuğa devam] *SwGC crew,
Bu forumlarda aleyhimize konuşanların tümünün IP no.larını akşam bize gelirken unutmayın, konuşma databaseleri ile bekliyoruz.
Buradan hareketle tüm aleyhimizdekilerin dökümlerini Telekom'daki dostlarımızdan aldık mı,iş tamam.(esen oyun)[küstahlaşıyorlar]
-Tepkisizlik bundan sonra elde edeceginiz tek cevaptir. Nasil biliyorsaniz oyle olsun....(Ra) swgc'nin tanrısı[evlol]
Daha devam ediyor..Gmaerların soru sorma çabalarına , cevap isteklerine bakınız swgc yönetimi ve esen oyun nasıl cevap vermiş.izlemek isteyenelere aşağıda link veriyorum takip etsinler.. Zaten bu forumdan sonra esen oyun distrübütor mu - traş makinası mı ayırt edeceksiniz gönül rahatlığı ile
swgc nin icinde degilsin swgc server alrini orj yapti bu nedenlede esen e yakin oldu ve beraber is birligi yaptilar bu gayet dogla ayni sey snn yede teklif edildi ama onlar kabul etmediler... distributor un anlamini bilmiyosun heralde heralde sierra gelipte burdaki kafeleri basamaz tabi senin buna kafan basmio o baska bu isi distributor firmalar yapar !... ben sana bi soru sordum zaten senin gibi dusunen kime sorsam ayni seyler oluyo adam soruyu cewaplamayim sacma sapan yerlerte cekio olaylari... swgc ne yazikki yanlis yonlere celdi bu yuzdende snn hakkindaki konular kapatilmaya baslandi... ayni aptal ve mantiksiz yazilardan herkes sıkıldı tabii... bak ben esen olsam once senin kafeni basardim heralde oyle olmus zuahha, sen bole konusmaya ve haksiz tarafta olursan daha cokl seyden basin agrayacak.. halbuki hic sesini cikarmasan zaten sana kimse dokunmayacak... bak senin yazilarini duzgun okudun ama sen benim yazilarimi anlayamamissin bak bida oku ne diyorum: snn uyarildi orj a gecmesi icin ama YAPMADI we hatta karsi cikti bu yuzden snn nin ustune gidildi... simdi snn ye aferin siz crackli oyun oynatin bizde o oyunlarin 10 kati fiyatina orj larini satalim ve hatta orj satin alan kisilerde crack li serverlarda oyun oynasinlar, bole APTAL ca bir dusunce olabilirmi, bu nasil bir mantik... bak burayi iyi anla...
bak arkadasim HAKSIZSIN konusmay,n abi haksizsiniz yanlis is yapiosunuz bide fala konusuosunuz rahatlik bitarafiniza batio sizin sus kes sesini cikarma sana dokunmazlar ama is isten gecmis ola... he yazdiklarini okudum sidik yaristirmak istemiyorum yazdiklarinin konu ile yakindan alakasi yok konun ozune gore cewap ver ama ole cewap vermek istesen veremeyecegini biliyorum cunku haksiz durumdasiniz hatalarinizi sizde biliosunuz...
Okuduklarından hiç birşey anlamayan başka bir insanla inan tanışmadım..Mutant olman lazım benim yazdıklarmdan çıkardıkların bunlarsa..Ben de bundan sonra Anlattıklarımı idrak edemiyeceğini düşünürek güzel parmakcıklarımı yoramıycam..Seni dünyanla başbaşa bırakıyorum güzel çocuk..
Sierra gelsin cafe mi bassın demişsiz e iq su yüksek arkadaşım..Nerden buldun da çıkardın o anlamı..Esen oyunun yaptıgı ne biliyo musun? bak en kolay şöyle anlatılır..bunu da anlamazsan Allah'a havale ediyorum seni.. Bakkala gittin.Ciklet istedin bir tane..Adam verdi..Ne kadar dedin? 250 bin dedi adam Sen şaşırdın..AA her yerde 150 bin siz de niye böyle ben ambalajından da para alıyorum, dedi iyi de ambalajı sen yapmadın ki ,dedin.. İyi de ben böyle satıyorum dedi.. Ben diyorum ki öyle satmaya hakkın yok..Sen diyosun ki öyle satmaya hakkı var ben alırım..<b> A L </b>
bu konu hakkındaki son postumdur
off arkadasim bak sende orj mu war hl warsa bi arkasini oku wer istersen gerci sende zeka sewiyesi dusuk gerizekali bebek ama belki anlayabilirsin bi dene... senin gibilerin sonuda gelir... sen kenidi bisey yapiyorum zannediyosun daha ne yaptignin olaylarin farkinda bile degilsin daha konuyla ilgili cewap bile wermekten acizsin senin gibiler cok bu dunyada... zaten pek umutlanma hepinizin got olacagi zamanlar yakin k.o.c.u.m benim!... zaten senin gibiler hep en sonunda pes eder cewap werecek seyler bulamazlar zuahah ah ah gerizekali herif...
rainmax sağa sola hakaret ediosun ama esas bi haltdan haberi olmıyan sensin bi ton saçmalıklar felan, yok ilk gündn beri o ailenin içindeymiş cartmış curt muş, utanmasan magnus ben disq batak çeviriyoruz diceksin... sana magnus un şimdiye kadar yaptıklarını annatmaya kalksam , yarısından çoğunu unutmuş olmama rağmen uzun sürecek... sen boulderdash oynarken biz........ die devam etcem geik olcak ama öyle maalesef... SNN dedin şey çok küçük bi azınlık raksnet server larında quake1 ! ve quake2 oynarken, magnus amcamın 30 pıng le server lara girmesi ve benım server acabılcek baglantım kaynaklarım vsvs var maksat tekel olmasın ! dierek den riff the asskicker in büüük yardımları ve çabaları ile 2 si tarafından kurulmuştur...
Tabi magnus un ilk günlerinde söylediği şu lafı hiç unutamıyorum : yaw sorun deil maksat tekel olmasın tekel i sevmem sadece raksnet olmasın bizde açalım!
Elbetteki magnus un kurduğu server ların büyüyüp gelişmesiyle ve bu sefer kendisinin tekel olması yoludnaki çabaları felan anlatmak istemiyorum kitap olur neyse THNX