Şimdi Ara

SANAT TARİHİ OKUYUP TARİHÇİ OLMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sanat tarihi bölümünü okuyup tarihçi akademisyen olabilir miyim ?

sanat tarihi okuyup yüksek lisansımı yada doktora mı tarih üzerine yapabilir miyim böyle bir imkan var mı varsa tüm üniversitelerde geçerli midir ?

• yardım edecek yokmu beyler
  • Yapabilirsin.
  • birisi bazı anabilim dalları almayabilir dedi hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tapeles

birisi bazı anabilim dalları almayabilir dedi hocam ?

Yüksek lisans bir konuda uzmanlaşmak içindir, oraya gidip genel tarih dersleri almayacaksın zaten, belli bir konuda uzmanlaşacaksın. Bunun altyapısını da sanat tarihi bölümünü okurken seçmeli dersler alarak, ya da kendin bir şeyler yaparak oluşturabilirsin. Yani kendini hazırlarsan ortalaman da iyi olursa girersin rahatlıkla.
  • sanat tarihi degılde baska bolum olsa yine yapabilirim dimi hocam ama genel bilgimin olması için ya seçmeli ders alıcam ya da kendim okuyarak öğrencem ??
  • quote:

sanat tarihi degılde baska bolum olsa yine yapabilirim dimi hocam ama genel bilgimin olması için ya seçmeli ders alıcam ya da kendim okuyarak öğrencem ??

Yeterli olabileceğini gösterdikten sonra siyaset biliminde de yaparsın önemli değil ne bölümü okuduğun ki sanat tarihi de tarih de tarih bölümü zaten. Sanat tarihinin herhangi bir üniversitede programına bakarsan zaten bir sürü tarih dersi var, seçmeliden kastım mesela Fransız tarihinin ihtilal dönemi üzerinde yüksek lisans yapmak istiyorsun, onunla ilgili bir ders alabilirsin. Ama elzem değil tabii ki.
  • teşekkürler hocam
  • quote:

merhaba arkadaşlar

sanat tarihi okuyup yüksek lisansımı yada doktora mı tarih üzerine yapabilir miyim böyle bir imkan var mı varsa tüm üniversitelerde geçerli midir ?

sanat tarihinin kendi alanında y.lisans yaparsın tarih bölümü kendi alanında yapar yani sanat tarihi okuyan biri büyük selcuklu imp. şeklinde bi y.lisans yapamaz

kendi dersleri farklı zaten tarih bölümü okuyorum y.lisans araştırmalarımda yoğun o yüzden yanıltmayalım ayrıca sanat tarihi zevklidir tarihe kalırsa.
    fakat türkiye şartlarında okunmaz yüksek lisans için dil şart %100 dil geliştiririm diyorsan ne bölümü okursan oku zaten önün açık az gayretle tabi başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gönderiliyor...

quote:

merhaba arkadaşlar

sanat tarihinin kendi alanında y.lisans yaparsın tarih bölümü kendi alanında yapar yani sanat tarihi okuyan biri büyük selcuklu imp. şeklinde bi y.lisans yapamaz

kendi dersleri farklı zaten tarih bölümü okuyorum y.lisans araştırmalarımda yoğun o yüzden yanıltmayalım ayrıca sanat tarihi zevklidir tarihe kalırsa.
    fakat türkiye şartlarında okunmaz yüksek lisans için dil şart %100 dil geliştiririm diyorsan ne bölümü okursan oku zaten önün açık az gayretle tabi başarılar.

sanat tarihi okuyup yüksek lisansı tarih üzerinden yapamammı diyorsun ? herkes oluyor diyor

• Gönderiliyor... kullanıcısına yanıt
    eminmisin ???? farklı bolumlerde okusan bile yuksek lisans tarih yapabilirsin yazıyor
  • Ben dediğimin arkasındayım, yapılabilir. Mesela Atilla Yayla.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Atilla_Yayla

Lisans, yüksek lisans, doktora yapmış, üçü de alakasız bölümler.
  • erhan afyoncu da oyle yukarıdaki kardeş trolledi galiba
  • quote:

erhan afyoncu da oyle yukarıdaki kardeş trolledi galiba

arkadaşım trolleme falan yapmadım sadece kısaca anlattım yapamazsın diye yok ille başaracam diyorsan al buyur , yüksek lisansınızı istediğiniz her bölüm üzerine yapabilirsin. tabi farklı bölüm olduğu için bir yıl bilimsel hazırlık dersleri alırsın yani fark derslerini. ve o derslerden birinden dahi kalsanız yüksek lisans programından atılırsınız 1 yıl bilimsel derslerin için temel sıfır olduğu ve ileri seviyesini görceğin için neredeyse çoğu derse zaten fransız kalırsın her üniversite yüksek lisansa almada yaklaşık aynı puan ortalamalarını alıyor. alesin %50'sini, okul ortalamasının %30'unu e kpss ya da ünin %20'sini. oluşan puana göre sıralama yapılıyor. bazı üniversiteler yalnızca bu puanlarla alıyor ama bazıları buna ek olarak mülakat da yapıyor. ayrıca üniler öğrenci secerken kendi alanlarından secerler tarih tarzı bölümlere cünkü ne bibliyoğrafya bilgisi olur başka alanların ne osmanlıca bilir ne farsca ne devletlerden ne savaşlardan haberdardır bazı üni lerde çince orta asya dersleri bile var göz korkutmak şart çünkü bu heves hayat karartır tarihçi olucam dersen.

• Bakınız veresim geldi ama neyse
    Nurhan atasoy işin markasıdır.
    ama murat bardakçı nerdeyse her programda sanat tarihçilerine sallar.
    neymiş efendim türkiyede sanat tarihçisi yokmuş.sanat tarihçileri osmanlıca, arapça, farsça, ingiizce falan bilmeliymiş elin ingilizi bu dilleri öğreniyomuş üstüne bide grekçe latince falan öğeniyormus.
    ayrıca murat bardakçıya göre nurhan hoca sanat tarihçisi değil kültür tarihçisiymiş.
    sen bilirsin tabi
  • Gönderiliyor... kullanıcısına yanıt
    hocam tarihe ilgim var zaten hedefim oydu istanbul dısına cıkmak istemiyorum burdaki tarihlere yetmezse sanat tarihi yazıcam ist üni yandal yada çapa başvurcam tanıdıklarım var orda hem ilgim hemde bilgim var kendimi geliştirebilirim merak etmeyin
  • quote:

hocam tarihe ilgim var zaten hedefim oydu istanbul dısına cıkmak istemiyorum burdaki tarihlere yetmezse sanat tarihi yazıcam ist üni yandal yada çapa başvurcam tanıdıklarım var orda hem ilgim hemde bilgim var kendimi geliştirebilirim merak etmeyin

Nurhan hocaya selam sole ne diyelim zaten basarili olursan alan disina cikmana izin vermezler :) basarilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gönderiliyor...

quote:

Nurhan hocaya selam sole ne diyelim zaten basarili olursan alan disina cikmana izin vermezler :) basarilar

nurhan ı başkası yazdı hocam :D hayallerimle oynamayın :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.