Şimdi Ara

Sanatkarın Muhteşem Eseri: GÖZ Bilim & Tefekkür (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: wampaa

quote:

Orijinalden alıntı: Fyarsey

Göze basit bir yapı demiyeceğim ama bahsedildiği gibi mükemmel falanda değil gözünde kusurları var..

@wampaa zifiri karanlıktan kastınız ne bilmiyorum ama hiç ışığın bulunmadığı bir ortamda hiç bir şey göremezsiniz..

Göz ışığın olmadığında karanlığı görür polat alemdar bile demiştir göz karanlıkta da görür ama karanlığı görür geçen arkadaşlarla tartıştık zaten

Fiziksel olarak karanlık diye bir şey olmadığından karanlık görülmez..Karanlık yoktur ışıksızlık vardır..
  • quote:

quote:

quote:

Göze basit bir yapı demiyeceğim ama bahsedildiği gibi mükemmel falanda değil gözünde kusurları var..

@wampaa zifiri karanlıktan kastınız ne bilmiyorum ama hiç ışığın bulunmadığı bir ortamda hiç bir şey göremezsiniz..

Göz ışığın olmadığında karanlığı görür polat alemdar bile demiştir göz karanlıkta da görür ama karanlığı görür geçen arkadaşlarla tartıştık zaten

Fiziksel olarak karanlık diye bir şey olmadığından karanlık görülmez..Karanlık yoktur ışıksızlık vardır..

Işığın olmadığını görüyoruz yani görüyoruz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Işık olmadığında gözdeki çubuk ve koni hücreleri uyarılmazlar.Bu uyarım eksikliği nedeniyle fotoreseptör hücreler; frekans ve dalgaboyunu ayırt edemezler. Oluşan son algı grimsi ya da karanlık olarak tanımlanan siyahtır..

http://tr.wikipedia.org/wiki/Karanl%C4%B1k

• quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Sanatkarın Muhteşem Eseri: GÖZ Bilim & Tefekkür

• quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

Önce sol gözünü kapatıp sağ gözünle kırmızı cisme bak kafanı hafifçe ileri geri oynat.Daha sonra diğer gözünle diğer cisim için aynısını yap,işin ilginç yanı burada.

• quote:

Orijinalden alıntı: MarksmanTr

quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

beğenmeyenler veya yetersiz görenler aynısını değil, benzerlerini yapsınlar da görelim

Beğenenler ve yeterli görenler aynısını değil, daha eski model bir kamerayı topraktan yaratsında görelim

Var olan kameralar ne ile yapıldı :)
    Uzaydan gelen özel bir teknolojik cisimle yapılmadı.
    Sonuçta şu anki çalışan tüm elektronik bileşenler bir şekilde madenlerden elde ediliyor zaten.

Yani sizin bu mantığınıza göre daha iyisi yapılmış durumda hemde topraktan, hem de insan oğlu tarafından.

Bu ne yaratıcının varlığını kanıtlar, ne de aksini.

• İnançsızlık, umutsuzlukla nasılda yan yana, el ele
    Neredeyse aynı anlamda kullanılabilirler
    Bazıları-mızda çokça görülen bir durum
    Ama evet sorular yeni değil ki
    Belki de bu yüzden cevaplar,heyecanlandırmıyor
  • En kral torna tezgahini yapan 10 parmak ve 2 avucicinden olusan 2 tane el... O eller uzay mekiklerinden burj el araba kadar muhtesem icatlar ve yapilar urettiler, goren goz ve 500 gram sarmal et parcasindan

Ceza vermek icin firsat kollayanlar var, yazmiyorum daha... Basitlik kelimesini kullanan sahis da o lafini papyon yapsin kendisine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

En kral torna tezgahini yapan 10 parmak ve 2 avucicinden olusan 2 tane el... O eller uzay mekiklerinden burj el araba kadar muhtesem icatlar ve yapilar urettiler, goren goz ve 500 gram sarmal et parcasindan

Ceza vermek icin firsat kollayanlar var, yazmiyorum daha... Basitlik kelimesini kullanan sahis da o lafini papyon yapsin kendisine

Yukarıda verdiğim belgeseli seyrettinizmi bilmiyorum seyretmenizi tavsiye ederim, o icatları yapan insanların ataları kırmızı rengi bile göremiyorlardı, bugün hala sonradan kazandığımız bu yeteneğin aksadığı ve renk körlüğünün oluştuğu görülüyor, insan Dünya'ya gelir gelmez uçaklar, uzay mekikleri yapmadı ki sizinde yanıldığınız bu nokta, milyonlarca yıl önce yaptığımız el aletleri nerdeyse bugünün maymunların yaptıklarına yakındı, asırlar süren kültürel evrimin sonucu bugünün dehası ortaya çıktı.

Her nekadar mağara adamları inanç sistemlerine ayrı düşsede, dini kurumlar tarafından red edilsede,homo erectusundan homo habilisine kadar var oldular ve yeteneklerini geliştirdiler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Işık olmadığında gözdeki çubuk ve koni hücreleri uyarılmazlar.Bu uyarım eksikliği nedeniyle fotoreseptör hücreler; frekans ve dalgaboyunu ayırt edemezler. Oluşan son algı grimsi ya da karanlık olarak tanımlanan siyahtır..

Tamam işte görüyoruz sonuçta yine bir şeyleri

• quote:

quote:

quote:

Önce sol gözünü kapatıp sağ gözünle kırmızı cisme bak kafanı hafifçe ileri geri oynat.Daha sonra diğer gözünle diğer cisim için aynısını yap,işin ilginç yanı burada.

ne olması gerekiyordu

denedim ama bişi olmadı ...beceremedim galiba...

• quote:

quote:

quote:

quote:

ne olması gerekiyordu

Belirli bir mesafede siyah nokya kaybolur.

• quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

quote:

quote:

quote:

ne olması gerekiyordu

Belirli bir mesafede siyah nokya kaybolur.

yerinde duruyor arkadaş..ben bağımsız bir evrim süreci geçirmişim galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: LasTSuRvivoR

Çok yanlış cümleler olduğunu düşünüyorum. Ne demek 21. yüzyılın kameraları bu ilmi geçemedi ? Yazarın ayakları yere basmıyor. Kamera teknolojisi ve modelleri zaten gözün çalışma prensibi üzerine, göz incelenerek kurgulanmıştır. Kamera teknolojisi hala göz kalitesine ulaşamadı demek ise kısmen doğru değil. Şu an insanın bukalemunu algılayamadığı görüntülerde bilgisayar algoritmaları algılayabiliyor.

Ayrıca birşeye hayran olunursa eleştiri yolu kapanır. Eleştiri olmazsa, ilerleme olmaz bilim ileriye gitmez. Birşeye aşıksanız tarafsız ve eleştirel düşünemezsiniz. Asıl tefekkür etmek tarafsız bakmakla, eleştirel bakabilmekle mümkün olur. Müslüman coğrafyanın eleştiri süzgecini artık bir alet olarak kabullenmesi gerekiyor.

Ne güzel kafa ya... Rabbim ne güzel yaratmış oh oh ne güzel diyelim oturalım. Üstüne birde "gavur neler yapıyor" demek kalsın. Sonra gözü yücelten kafamızda oturalım da elin batılısı Google Project Glass'ı icat etsin. Bu kafa değişmeli.

+1

• Evet göz muhteşem bir eserdir..Çünki TAKLİT değildir.İnsanoğlunun yaptığı kameralar ise o beyenilmeyen gözün taklitidir...Hatta en mucit insan en taklitci insandır..Doğayı taklit eder..Sonucta Muhteşeme ulaşsa bile ilk adımını takliti sayesinde atar...Bir yolu bitirmekden daha önemli olan o yola başlamaktır..İnsan ve tüm hayvanlar göremeyen gözleri olmayan ancak diğer hisleri olan varlıklar olsaydı bir kamera icat edilebilirmiydi? Hicbir insan kendi başına cıkıpta alın işte bunuda ben buldum evrende yok bu benim eserim tamamen bana has diyemiyor..Ama kalkıp benim kameram daha iyi diyebiliyor..Eğer o göz olmasaydı senin kameran hiç olmazdı..Kuşlar ve ucaklar birşeyler hatırladınızmı? Sizce hangisi gökyüzünde daha kontrollü...Bir kuşun hassasiyetinde jetlerimiz varda benmi bilmiyorum?Bizler nedense cok benciliz hepimiz icin söylüyorum.Herşeyin üstünde görüyoruz kendimizi..Ama o basit dediğimiz şeyler olmasaydı elimizde koca bir sıfır olurdu..Aklımızın bize hicbir yararı olmazdı..Çünki insanoğlunun kafasının çalışma prensibinde yaratmak yoktur.Olanı görmek tenkit etmek bulmak ve bilmek vardır..Yapılan tüm icatlarda doğadan ve o beğenmediğiniz varlıklardan ya bu da cok basitmiş dediğiniz maddelerden esinlenilmiştir.Sözün kısası gözün muhteşemliği anlayabilenedir..Göz en muhteşem şekli ile yapılmıştır. Grafik tasarımından tutun calısma prensibine kadar eğer ilk defa boyle birşey yapılmıs olsaydı en muhteşem şey olacaktı..Buradaki mana budur..Yani siz hıcbır bılgı yokken görme olayı yaratıp sonra bır makıne yapsaydınız muhtemelen şuanki gözümüzden cok daha ilkel birşey olurdu..Burada anlatılmak istenen göz ve görme olayı en muhteşem şekliyledir..Yani hicbir bilgi yokken yapılabilecek en muhteşem kameradır..Burdaki mana burdadır..Yoksa tabiki zaman ilerledikce insanoğlu daha gelişmiş şeyler yapabilir..Eğer herşey en son limitte en mükemmel şekilde olsaydı biz insanlar icin kamera yapmaya gerek kalmazdı..Dedikki ha gözlerimiz şunu yapamıyor ama bizim şuna ıhtıyacımız var..Yani yine başlangıcınız bir gözdür..Neyse anlayabilene daha doğrusu anlamak isteyene......

• Amma uzattınız be arkadaş...
    Dünyanın en güzel gözleri eşeklerdedir. O yüzden sanatçı en büyük güzelliği eşeklere vermiştir. Hadi uyuyun artık...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lath.Crusader

Amma uzattınız be arkadaş...
    Dünyanın en güzel gözleri eşeklerdedir. O yüzden sanatçı en büyük güzelliği eşeklere vermiştir. Hadi uyuyun artık...

• quote:

Konu kapanabilir arkadaşlar adam noktayı koydu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi víkingr -- 4 Ocak 2013; 23:04:53 >
  • quote:

LOKMAN 31/19. "Yürüyüşünde tabii ol; sesini kıs. Seslerin en çirkini şüphesiz merkeblerin sesidir."

Şu gözde gösterdiği sanatı birazda sesde göstereymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanKoKan -- 5 Ocak 2013; 1:38:04 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tamam işte görüyoruz sonuçta yine bir şeyleri

Bak no signal diye monitor hata verir. Bu da monitörün görüntü girdisi alamaması durumudur. İşte karanlıkta buna benzer bir şey oluyor. Bir girdi alamıyorsun.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.