Şimdi Ara

Sanatkarın Muhteşem Eseri: GÖZ Bilim & Tefekkür

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanatkarın Muhteşem Eseri: GÖZ Bilim & Tefekkür

• Çok güzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pençe_

Çok güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BatuB

Çok güzel.

teşekkür ederim Ümmeti MUHAMMED faydalansın güzel bi bakış açısı ile yararlansın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByKarakurt45

quote:

Orijinalden alıntı: BatuB

Çok güzel.

teşekkür ederim Ümmeti MUHAMMED faydalansın güzel bi bakış açısı ile yararlansın :)

Alıntıları Göster
    biri özet geçebilirmi?

bilim ve tefekkür yazısını görünce okumadım. Yine hacıların bilimi dine yamamaya çalıştıkları bir yazı diye düşündüm... Tutturabildim mi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: MarksmanTr

biri özet geçebilirmi?

bilim ve tefekkür yazısını görünce okumadım. Yine hacıların bilimi dine yamamaya çalıştıkları bir yazı diye düşündüm... Tutturabildim mi acaba?

Alıntıları Göster
    Çok yanlış cümleler olduğunu düşünüyorum. Ne demek 21. yüzyılın kameraları bu ilmi geçemedi ? Yazarın ayakları yere basmıyor. Kamera teknolojisi ve modelleri zaten gözün çalışma prensibi üzerine, göz incelenerek kurgulanmıştır. Kamera teknolojisi hala göz kalitesine ulaşamadı demek ise kısmen doğru değil. Şu an insanın bukalemunu algılayamadığı görüntülerde bilgisayar algoritmaları algılayabiliyor.

Ayrıca birşeye hayran olunursa eleştiri yolu kapanır. Eleştiri olmazsa, ilerleme olmaz bilim ileriye gitmez. Birşeye aşıksanız tarafsız ve eleştirel düşünemezsiniz. Asıl tefekkür etmek tarafsız bakmakla, eleştirel bakabilmekle mümkün olur. Müslüman coğrafyanın eleştiri süzgecini artık bir alet olarak kabullenmesi gerekiyor.

Ne güzel kafa ya... Rabbim ne güzel yaratmış oh oh ne güzel diyelim oturalım. Üstüne birde "gavur neler yapıyor" demek kalsın. Sonra gözü yücelten kafamızda oturalım da elin batılısı Google Project Glass'ı icat etsin. Bu kafa değişmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: LasTSuRvivoR

Çok yanlış cümleler olduğunu düşünüyorum. Ne demek 21. yüzyılın kameraları bu ilmi geçemedi ? Yazarın ayakları yere basmıyor. Kamera teknolojisi ve modelleri zaten gözün çalışma prensibi üzerine, göz incelenerek kurgulanmıştır. Kamera teknolojisi hala göz kalitesine ulaşamadı demek ise kısmen doğru değil. Şu an insanın bukalemunu algılayamadığı görüntülerde bilgisayar algoritmaları algılayabiliyor.

Ayrıca birşeye hayran olunursa eleştiri yolu kapanır. Eleştiri olmazsa, ilerleme olmaz bilim ileriye gitmez. Birşeye aşıksanız tarafsız ve eleştirel düşünemezsiniz. Asıl tefekkür etmek tarafsız bakmakla, eleştirel bakabilmekle mümkün olur. Müslüman coğrafyanın eleştiri süzgecini artık bir alet olarak kabullenmesi gerekiyor.

Ne güzel kafa ya... Rabbim ne güzel yaratmış oh oh ne güzel diyelim oturalım. Üstüne birde "gavur neler yapıyor" demek kalsın. Sonra gözü yücelten kafamızda oturalım da elin batılısı Google Project Glass'ı icat etsin. Bu kafa değişmeli.

Alıntıları Göster
    Göz herşeyiyle iyi güzel de bir de şu 'taklitten öteye geçemeyen' 21. yüzyılın kameralarındaki zoomlama özelliği olsaydı ne iyi olurdu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Target Human

Göz herşeyiyle iyi güzel de bir de şu 'taklitten öteye geçemeyen' 21. yüzyılın kameralarındaki zoomlama özelliği olsaydı ne iyi olurdu.

Alıntıları Göster
    Bilgisayar mükemmel, telefon mükemmel, tırnak makası mükemmel, masa mükemmel.
    Her şey birer harika.
    Güzellikten geçilmiyor gibi bir düşüncesi olması lazım sanırım böyle düşünen bir insanın.

Çünkü burada bir şeyin sadece olumlu yanlarına bakmak var.
    Oysa gözde de başka şeylerde de eksik olan yanlar var.
    Nereden bakıldığı da önemli tabi.
    Bir yaratıcı var ve onun eseri olarak görülüyorsa, bunlar mükemmel demek daha doğru onlara göre.
    Yoksa göz var ve nedir bu göz diye bakılırsa her şey harikulade diye söylemek saçmalık.

O yüzden yaratıcının eseri harikulade, eksiksik gibi söylemler boş geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: destroyer39

Bilgisayar mükemmel, telefon mükemmel, tırnak makası mükemmel, masa mükemmel.
    Her şey birer harika.
    Güzellikten geçilmiyor gibi bir düşüncesi olması lazım sanırım böyle düşünen bir insanın.

Çünkü burada bir şeyin sadece olumlu yanlarına bakmak var.
    Oysa gözde de başka şeylerde de eksik olan yanlar var.
    Nereden bakıldığı da önemli tabi.
    Bir yaratıcı var ve onun eseri olarak görülüyorsa, bunlar mükemmel demek daha doğru onlara göre.
    Yoksa göz var ve nedir bu göz diye bakılırsa her şey harikulade diye söylemek saçmalık.

O yüzden yaratıcının eseri harikulade, eksiksik gibi söylemler boş geliyor.

Alıntıları Göster
    beğenmeyenler veya yetersiz görenler aynısını değil, benzerlerini yapsınlar da görelim

• quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

beğenmeyenler veya yetersiz görenler aynısını değil, benzerlerini yapsınlar da görelim

Ne yani ? Yapılamayacak deyipte yapılmasına uğraşmayalım mı ?
  • quote:

Beğenenler ve yeterli görenler aynısını değil, daha eski model bir kamerayı topraktan yaratsında görelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarksmanTr

quote:

Beğenenler ve yeterli görenler aynısını değil, daha eski model bir kamerayı topraktan yaratsında görelim

• quote:

Nedir bu basitliğin arkasına sığınma olayı, bir şeyi beğenmeyen onu yapmak zorunda değilki.
    Sinema eleştirmeni filmi eleştirir, ben hiçbir aklı olan yönetmenin begenmedinse geç sen yönet dedigini duymadım, ülkemize ait bir saçmalık bu.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Göz günümüzdeki çoğu kameradan kusurlu bir görüşe sahiptir. Yakına odaklanamaz, odak değişimi çok yavaştır, kör bir noktayı beynin desteği ile tölere eder. Basit bir yapı demiyorum ancak bahsedildiği kadar mükemmel bir yapı değil kesinlikle.

• quote:

Orijinalden alıntı: IExpectedBetterFromYou

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    insan gözü zifiri karanlıkta bile görürken neyle kıyas ediliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wampaa

Zifiri karanlık derken ?.. Baykuşla gece görüşümüzü kıyasladınızmı hiç ?

Gözün evrimiyle ilgili nefis bir belgesel;

Bölüm 1;
    http://www.facebook.com/photo.php?v=114176315335023&set=vb.163940083664075&type=3&permPage=1

Bölüm 2;
    http://www.facebook.com/photo.php?v=114177055334949&set=vb.163940083664075&type=3&permPage=1

Bölüm 3;
    http://www.facebook.com/photo.php?v=10150616534860121&set=vb.163940083664075&type=3&permPage=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanKoKan -- 3 Ocak 2013; 18:08:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

quote:

Orijinalden alıntı: wampaa

Zifiri karanlık derken ?.. Baykuşla gece görüşümüzü kıyasladınızmı hiç ?

Gözün evrimiyle ilgili nefis bir belgesel;

Bölüm 1;
    http://www.facebook.com/photo.php?v=114176315335023&set=vb.163940083664075&type=3&permPage=1

Bölüm 2;
    http://www.facebook.com/photo.php?v=114177055334949&set=vb.163940083664075&type=3&permPage=1

Bölüm 3;
    http://www.facebook.com/photo.php?v=10150616534860121&set=vb.163940083664075&type=3&permPage=1

Alıntıları Göster
    Cok guzel ya

• quote:

Orijinalden alıntı: OK4N-38

Cok guzel ya

Alıntıları Göster
    Göze basit bir yapı demiyeceğim ama bahsedildiği gibi mükemmel falanda değil gözünde kusurları var..

@wampaa zifiri karanlıktan kastınız ne bilmiyorum ama hiç ışığın bulunmadığı bir ortamda hiç bir şey göremezsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: víkingr

Göze basit bir yapı demiyeceğim ama bahsedildiği gibi mükemmel falanda değil gözünde kusurları var..

@wampaa zifiri karanlıktan kastınız ne bilmiyorum ama hiç ışığın bulunmadığı bir ortamda hiç bir şey göremezsiniz..

Alıntıları Göster
    Allah akıl fikir versin,
    Elalem Aya gidiyor biz kaldık yaya!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fyarsey

Göz ışığın olmadığında karanlığı görür polat alemdar bile demiştir göz karanlıkta da görür ama karanlığı görür geçen arkadaşlarla tartıştık zaten
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.