Yaşım14. Ders notlarım o kadar da kötü değil normalde 90 üstü geliyor fakat denemeler bazen 15 bazen 20 yanlış gbi geliyor. Bana göre kötü. Çok kararsızım okursam acaba iş bulabir myim. Yada eğer sanayide çalışırsam üstünden kalkabilirmiyim diye düşünüyorum. Çıraklık eğitim ile giderim sanayiye gidersem. Hangisi daha mantıklı bazı forumlarda sanayi ortamı çekilmez diyorlar bazı forumlarda da okuyup iş bualamayacağına iş öğren gelecekte dükkan açarsın elinde bir iş olur diyorlar yapmalıyım size göre hangisi mantıklı? Yardımcı olursanız sevinirim. |
Sanayi de çalışılır mı?
-
-
Sen 14 yaşında bunları düşünebiliyorsan istediğini kapacak kapasitede olduğunu düşünüyorum. Notlar ile netler paralel gitmeyebilir. Öğretmen sınıf ortalamasına göre sorar belki kolay gelir. Ama denemelerin bir standartı vardır. Sen ne yapacaksın? Denemelerdeki yanlışlarının kaynağını, bilgi eksiklerini bulup onlara çalışacaksın. Yaptığın yanlış soruları saklayacaksın. Ara ara yanlışlarını açıp çözeceksin ki konu eksiklerini tamamlamış mısın onu göresin. Öğretmenin ders anlatışı sana hitap etmeyebilir. Sen kendin konu anlatımlı kitaptan, özel dersten, youtube'dan ayrı çalışacaksın, imkanına göre.
Gerçekten bu dersler zor değil. Biraz dikkatli ve uzun süre sabırlı çalıştığında hemen her dersi %80 başarı ile yaparsın. Çünkü zeka değil çalışmak gerekiyor. Notları ve netleri lisede kötü bir öğretmen olarak yazıyorum bunları sana.
Haa.. Tabi ki her şey okumak değil. Ticaret, işçilik hepsi yapılabilir. En önemlisi sevdiğin işi yapabilmekte. Sevdiğin işi yapma hayaliyle çalışacaksın. Selametle.
-
quote:
Orijinalden alıntı: muhammetcSen 14 yaşında bunları düşünebiliyorsan istediğini kapacak kapasitede olduğunu düşünüyorum. Notlar ile netler paralel gitmeyebilir. Öğretmen sınıf ortalamasına göre sorar belki kolay gelir. Ama denemelerin bir standartı vardır. Sen ne yapacaksın? Denemelerdeki yanlışlarının kaynağını, bilgi eksiklerini bulup onlara çalışacaksın. Yaptığın yanlış soruları saklayacaksın. Ara ara yanlışlarını açıp çözeceksin ki konu eksiklerini tamamlamış mısın onu göresin. Öğretmenin ders anlatışı sana hitap etmeyebilir. Sen kendin konu anlatımlı kitaptan, özel dersten, youtube'dan ayrı çalışacaksın, imkanına göre.
Gerçekten bu dersler zor değil. Biraz dikkatli ve uzun süre sabırlı çalıştığında hemen her dersi %80 başarı ile yaparsın. Çünkü zeka değil çalışmak gerekiyor. Notları ve netleri lisede kötü bir öğretmen olarak yazıyorum bunları sana.
Haa.. Tabi ki her şey okumak değil. Ticaret, işçilik hepsi yapılabilir. En önemlisi sevdiğin işi yapabilmekte. Sevdiğin işi yapma hayaliyle çalışacaksın. Selametle.
Önelikle sağolun hocam yardmınız için. Evet hele matematik öğretmeni anlaşamıyorum bir türlü. Eve gidince hevesim düşük oluyor. Arabalara tamir işlerine cidden çok seviyorum. Hatta ara sıra araba tamir videoları izliyorum yani nedense konu anlatım videoları değilde şu videolar daha beni kendine çekiyor. Ailem ise bana oku diyor. Aynı sizin gibi aklına koyarsan başarırsın diyorlar. Tekrardan yardımınız için teşekkür ederim hocam.Kalın sağlıcakla.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X