Şimdi Ara

Sanayi Esnafı Her Daim Saplamanın Peşinde (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
6.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Al sat olayında internet herkesi bitirdi gibi bir şey. Aklı olan e ticarete girdi. Para eden şeyler var evet ama teknoloji, bilgisayar, yazılım bilgisi gerektiriyor. Yeni eve taşındım birkaç eksiğim vardı. Cadde üstünde annemle bir dükkana girdik, annemin daha önce alışveriş yaptığı. Arzum’un kahve makinası vardı annem onu sordu. Kadın 500 küsür lira fiyat verdi. Hemen modeline baktım n11 e yazdım 295 tl :) anneme ben bunu istemiyorum dedim çıktık. Dedim o karı kafayı yemiş. İnternette arzum garantili 295 tl böyle insanlara para kazandırmaya gerek yok. Aynı semtteyiz diye senin kiranı ben mi sırtlayacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternette kargo dahil 30 lira siz niye bu kadar istiyorsunuz dediğimde ise o kalitesizdir ya da sen o zaman internetten al cevabını aldım.

Bunu dediğinde abi bu ithal, daha kaliteli diyen olmadı mı?
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Merhaba tenekekutu Konu ile ilgili size yardımcı olmak isteriz. İletişim bilginizi bize PM olarak iletmeniz halinde ilgili ekibimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: n11

Merhaba tenekekutu Konu ile ilgili size yardımcı olmak isteriz. İletişim bilginizi bize PM olarak iletmeniz halinde ilgili ekibimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.
    Sizin buradaki hesabınızı silmek lazım. Bir işe yaradığınız yok. Geçen hafta arama isteği bıraktım sitenizden. Daha dün geri döndüler. Saniyelik çağrı bırakıp kapattılar. Geri aradım , 15 dakika bekledim geri dönen yok. Kim bilir ne kadar sürede arıyorsunuz buradan iletişim bilgilerini isteyip.

• tenekekutu kullanıcısına yanıt
    İşin ekonomik boyutuna güzel değinmişsiniz konuyada benimde demek istediğim benzer şeyler zaten.N11 hepsiburada gibi siteler aracı ve burada satılan ürünlerin çoğuda dediğiniz gibi tedarikçilerden temin ediliyor.Fakat tedarikçi dediklerimizinde çoğu sanayideki dükkanlar gibi.Yani hem parakende hem online satış yapan yerler.O adamlarda dükkan kirası veriyor,vergisini veriyor vs.

Dediğiniz gibi herkes %10 karlarla satsa son tüketici fiyatları çok daha düşük olur.Stok tutma maliyeti vs gibi kalemleri bahane göstererek fiyat şişirme var.Alan kişilerde arabası bozuk,yaptırmak zorunda olan 3 5 gün daha beklemesin dedikleri için alıyorlar bu tip fahiş fiyatlara.Yada internetteki fiyatlardan haberi olmayan kişiler.

İşin özü,düzgün güvenebileceğiniz bir ustanız yoksa kendi aracınızın ustası olacaksınız.Rutin bakımları zaten herkes yapabilir.Çoğu arızanında hata kodu var bağlayın bilgisayarınıza öğrenin.Yaptırmanız gerekse bile arızayı bilerek gidersiniz ustanın yanına.Çünkü çoğu şurası olabilir,orası değilse şuradır diye diye deneme tahtasına çeviriyorlar aracınızı ve özelliklede cebinizi.

• Ucuzsa internetten alın o zaman.
    Sonuçta mahallenizdeki aksesuarcıda başka yerden alıyor üstüne koyup satıyor.
    Bir ürünü kim ucuza mal ediyorsa ondan alırsın.
  • Yalnız işin garip tarafı o internette uygun fiyata satanlar da böyle küçük esnaf genelde
  • Bir yere yorum yazarsın kardeşim ekmeğimizle oynuyorsun derler. Kusura bakmasınlar 2 kablo bağlamaya ebesinin hoşafını isterlerse millet de bunların ekmeğini keser. Zaten son zamanlarda kendi işini kendin yap yani DIY do it yourself tarzı videolar çoğalmaya başladı, eli takım tutan herkes basit şeyleri yapabilir.

• İnternette pazar yerlerinde satış yapmak ve fiyatları belirlemenin kriterleri farklı.

Dükkanda satarken, kendi işletme maliyetlerini, amortisman, kar marjı vs. hesaplarsın ve örneğin alış fiyatının üzerine %50-80-100 koyarsın.
    İnternette satarken, başka satanların fiyatlarına bakarsın, onlara yakın bir fiyata koyarsın, az altına veya üstüne. %3-5 kar ile satış yaptığın zamanlar olur. Yani internette fiyatı belirleyen diğer fiyatlardır.

Dükkancılar da internet fiyatlarından hep şikayet ederler, hem de o fiyatlara yakın internette satış yaparlar.
    Müşteriler artık ellerinde telefon ekranında fiyatlar ile dükkana girip fiyat sorar ve sonrasında da ekrandan internet fiyatlarını gösteriyorlar. Bana bu fiyattan ver alayım der. Dükkancılar da sinir oluyor.

Ben bulunduğum sektörde 4 markanın sahibi ve üreticisiyim, 7 dünya markasının da Türkiye distribütörüyüm. Fason üretim yaptığım markalar da var.
    Sektördeki diğer ithalatçıları, üreticileri ve toptancıları da yakınen tanırım.
    Ama bana, kendimde olmayan bir ürün gerektiğinde diğer üreticiler veya ithalatçılardan almıyorum, internetten hepsiburada veya n11'den alıyorum ve daha ucuza geliyor.

İnternet alışverişi artık böyle.
    Bütün ticaret zamanla e-ticarete kayacak. Dünyada ara toptancılık yapanlar da müşteri bulamayacak. Üreticiden direkt dükkancıya/küçük esnafa ve/veya son kullanıcıya şeklinde gelişecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 19 Mayıs 2020; 22:54:54 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.