< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
- Rölanti motoru bozuk derler, rölanti motoru aldırırlar, takarlar, hoşunuza gitmez, başka bir ustaya gidersiniz ve size der ki kardeşim motoru takmışsınız ama fişini takmamışsınız.
- Ucuz işler için arabanıza bakmak istemezler, en aşağı işçiliği 300 tl tutan bişey isteyeceksiniz ki ilgilensinler. Öyle sinyal ampulunuz patladıysa vay halinize. - Arkaya hoparlör taktırırsınız, yuvanın altına koyması gereken pulu koymadığı için hoparlör pandizot sacına vura vura parçalanır, sonra fark edersiniz. - Direksiyon kutusunun arızalı olduğunu söylersiniz, bakarlar sağlam derler, götürdüğünüz 3. farklı usta kutunun arızalı olduğunu anca fark eder. - Subap ayarı yaptırırsınız, motordan ses kesilmez, başka bir ustaya gidersiniz, motoru dinler, bu araba subap ayarı istiyor der. çıldırırsınız. - Yeni Direksiyon kutusu taktırırsınız, orjinalinde olan direksiyon kutusu körüğünü yenisine takmadıklarını 2 hafta sonra fark edersiniz. - Arabada yağ kaçağı olduğunu farkedersiniz, bir usta külbütör kapak contası der, başka bi usta hayır krank keçesi der. - Koltuk minderlerini değiştirirsiniz, koltuğu sabitleyen kızaklara zarar verirler, koltuk lak lak oynamaya başlar. - 40 yıldır türkiyede olan arabaların kaç litre yağ aldığını bilmezler, gider 1 litre daha yağ alırsınız. - Filtre kazanı altındaki gaz kelebeğine balata spreyi sıkmak için 150 tl isteyebilirler. - Direksiyon sertliğini gidermek için lastiklere 40 (evet kırk) hava basabilirler. - Arabanın yüksekliğini değiştirtirsiniz, solunu sağından yüksekte bırakırlar. - Fren balatalarını değiştirirsiniz, balata durum fişlerini takmayıp geçerler. - Arabanın daha akü ışığının neden yandığını bile tespit edemezler. - Cam filmi taktırırsınız, kabarcıklı bırakırlar. - Sağlam aküye takviye yerine değiştirtirler. Allah insanı bir adliyeye iki de sanayiye düşürmesin. |
Ben de başımdan geçen bir olayı anlatayım.
Derin dondurucu alacaktık geçen sene. Uğur markaya karar verdik. Netten araştırdık. 2350ye bulduk. Sonra satıcının ilçemizde olduğunu farkettik. Numarasını bulup aradık. Açık pazar sitesine komisyon ödemesin diye. Adam ne desin. 2600e olur diyor. Bende abi internette şu fiyata satıyorlar deyince onlar depodan satıyorlar, eleman çalıştırmıyorlar masrafları az dedi. Peki dedim kapattım teli. Açtım siteyi aldım aynı adam alışverişi onayladı, kargoladı. Demem o ki internette satıcı ayağına geliyor, dükkan satışında sen gidiyorsun. Fiyatta ona göre şekilleniyor. |
sanayi esnafini sevmem
ama su da var ki adam orada bir dukkan isletiyor, elektrigi suyu gazi calisani ssk si stopaji. devlet herseyine %50 ortak bu yuzden internetin daha ucuz olmasi cok normaldir, cunku saydigim giderlerin cogu yoktur |
Hocam dükkanda fiş mı kesiyor sanki, KDV yok gelir vergisi yok. İnternet alışverişinde her şey faturalı. Bir de işin bu tarafı var .
|
internetten satan zorunlu fatura kestigi icin daha cok vergi veriyordur.
|
Bu yüzden ufak şeylerden korkmayın azıcık tornavida tutmayı biliyorsanız kendiniz yapın.
Bilmiyorsanız Youtube'da her iş için yüzlerce video var izleye izleye yaparsınız. Yoksa sanayi esnafının eline mecbur kalırsınız. Arabayı kaldırma imkanım olsa yağını bile kendim değiştiricem. Hiç bir şeyi araştırmadan almayın. İnternette aradığınız her bilgi, her ürün var. Alacağınız ürünlerde özellikle bol kullanıcı yorumu yapılmış olan ürünleri tercih edin. |
Sadece sanayi değil ki hayatın her anında arkamızı duvara dönerek yürüyoruz aman biri arkadan yaslanmasın diye.. Ülkedeki insan seviyesi belli bu geçirmeye çalışan esnaf birinin üst komşusu birinin dayıoğlu birinin mahalle abisi hep içimizde bu adamlar.
|
Ben esnafları örümcege benzetirim ağını kurmus yakaladıklarının kanını emmek için pusuda bekliyor
|
Benzer durumu arkadaşla aux kablosu almaya gittiğimizde yaşamıştık. N11de kargo dahil 12,90 gibi bir fiyata satan mağazanın yerini bulup gittik. Kabloya 20 lira dedi. İnternette daha ucuza satıyorsunuz dediğimizde senin reklamınla n11e yorum yazan kişinin reklamı bir değil. Orda kaç kişi görüyor, kargoda kampanyalı falan dedi birşeyler saçmaladı.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1FC651D -- 18 Mayıs 2020; 13:52:53 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cseyfe -- 16 Mayıs 2020; 21:7:7 > |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maleguard -- 16 Mayıs 2020; 16:45:49 > |