Şimdi Ara

Sanayi Esnafı Neden Kazıkçı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kazığından başka sanayi esnafı birazda ilgisiz neden geldin elimde iş var bugun git yarın gelci oluyor. sanayi dışında bulunan özel servisler daha gayretli müşteri memnuniyeti konusunda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamirciler genelde böyledir kardeş , millete kazık atanlar övünüyor işte. Ondan sonra aç kaldık diye ağlarlar ama bmw 320 ye binerler. İşini iyi yapanlar işçiliği neredeyse 2 katı para ile yaparlar.
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Sizin anlattığınız basit bir enflasyon modeli hocam ancak devletin ekonomisini yönlendiren birçok aktör var enflasyon sadece bunlardan birtanesi vergiler ise enflasyonun etkilerini düşürmek adına maliye politikası araçlarındandir mesela artan oranli gelir vergisinin doğru uygulandığı ve duzenli toplandığı ülkelerde enflasyonun etkilerinin düşüktur araştırabilirsiniz mesela kdv otv gibi vergiler ile fiyata direk etki edilebilir ayrıca bizim ülkemizde toplanan vergilerin yüzde 25 civarı kurumlar ve gelir vergilerinden oluşuyor geri kalan ise dolaylı yoldan alınan dediğimiz kdv otv vs. Gibi vergilerden alınıyor Aslı'ndan bu tam tersi olması gerekiyor çünkü gelir dağlığımdan adaletsizlik basta olmak üzere ekonomimizin bir çok sorunu bundan kaynaklanıyor enflasyon konusunda ise en çok mağdur olan çalışan kısımdır sabit ücret ile çalıştıklarından esnaf enflasyon etkilerinden artan fiyatlardan dolayı daha az etkilenir ancak sabit ücretle çalışan kesim icin enflasyon oranından fazla zam almazlar ise fakirleşirler
    Buda talebin düşmesine taleb düşmesi fiyatların ucuzlamasını neden olur ancak bu seferde ekonominin diğer önemli sorunu olan durgunluğa yol acar aradaki bu dengeyi tutturmak çok zordur yanı ekonomiyi yönetmek devlet acısından çok zordur devlet maliye ve para politikası araçları ile ekonomiye müdahale eder sistemli ve denetimim yuksek oldugu ekonomilerde meselasanayi esnafi fiyati o kadar arttıramaz arttırırsa vergisinde öder
    Ayrıca 15 liralık mali 40 liraya satan Ada'mda Sizin verdiğiniz küçük örneğe göre fiyati arttıran kişidir
    Ayrıca enflasyonun m tanımı paranın değer kaybetmesi değildir fiyatlar genel seviyesinin yükselmesi bunun sonucu paranın satın alma gücünü kaybetmesidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhannexus -- 12 Ocak 2016; 8:07:43 >

• gokhannexus G kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsettiginiz ulkeler zenginliklerini vergileri duzenli almalarina degil, teknoloji ihrac ederek kendi sistemlerine para basmadan sokabildiklerinden dolayi enflasyonlari ve haliyle guclu ekonomileri var. Para basmaya ihtiyaclari yok. Misal slovakyada enflasyon eksi seviyededir. Bunun sebebi birilerinin fiyat kirip paranin degerini arttirmasi degil(sizin soylediginizin tam tersi) aksine sisteme giren paradan daha azinin harcanmasidir. Yani kimse fiyati indirmiyor. Burda da kimse fiyati arttirmiyor. Para deger kaybettigi icin fiyatlar artiyor. Televizyon telefon, araba vs teknolojik urunlerin fiyati yabanci paraya bagli oldugu icin artiyor. Yani bu ulkede sanayaii esnafinin kaziklama mantiginin temelinde ebflasyon var.

Diyelim ki esnaf elindeki 5 tl ile mal aliyor rafina koyuyor. Satana kadar elindeki paranin degeri dusuyor ve o malin yeni alis fiyati 7 tl oluyor. Simdi bu adam 5 e aldigi mali 7 ye satamaz. 7 ye satarsa zaten yeni alacagi fiyattan satacagi icin aslinda karsiz satmis olur. Vergileri masraflari da koyunca o malin 15 tl den asagiya satmasi isletmeyi kurtarmaz.

Yukarida arkadaslarin %300 kar koyuyor demeleri bunu anlayamadiklarindan dolayi. Adam 5 e aldigi mali 15 e satinca kazikci oluyor. Hayir olmuyor. Tonla vergi dolayli vergi geldi bir de gizli enflasyon oldu sana mal 15 tl. Vatandas 5 tl lik mala 15 tl odeyince bu adami kazikci yapiyor. Hayir! Kaziklayan vergi ve ekonomi sistemi diyorum ben de.

• hısızlık babadan evlada geçermiş..
  • Valla ben bugüne kadar fakir sanayici görmedim.
    Hepsinde evler, arabalar hep son model. Bugün en kötü sanayici bile 3000 TL'den aşağı kapamıyor 1 günü.

Çalışsın kazansınlar helali hoş olsun. Ama 50 liralık işçiliği 250'ye itelemeseler kimse demez sanayi kazık diye.
    Geçen gün anahtar yapımına 150 lira istediler, araştırdık biraz 20'ye bitti iş. 5 liralık maliyetli işi 150'ye yapmak isteyen adamdan hayır gelmez.

Sadece sanayi değil. Bütün esnaf için geçerli bu. Hiç kimse dürüst kazanmanın peşinde değil, 1 e aldığını 50'e satma peşinde. Bu zihniyetler umarım batarlar bir daha geri dönemezler.
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    esnaf mali aldiginda kdv sini ödeyip alıyor zaten atıyorum 5 liraya aldığı mali alırken kdv sini verip ödüyor sende esnaftan mali alırken KDV'sini ödüyorsun ancak esnaf sattığı malın yüzde 5 ine fiş fatura kesmediginden senin kdv olarak ödediğin tutarlar devlete gideceğine esnafın cebine giriyor yeterli denetimli bir sistem olmadıgından bunlar tespit edilemiyor söyle küçük bir örnek sen 10 liraya mal aldın bunun 2 lirası kdv olsun malın maliyeti ne kadar 6 lira 2 lira kar ile satıyor olsun yanı kdv hariç tutar 8 lira Ada'm mali sattığında kazandığı para 8 lira devlete giden 2 lira sen diyorsun ki fişsiz ver 9 lira yap adam tamm diyor sen bir lira indirim ve yaptığını düşünüyorsun ancak Ada'ma 1 lira fazladan kazandırıyorsun devlettende 1 lira zarara sokuyorsun devlet o bir lirayı yatırım ve teşviklerde kullanacakken sen buna engel oluyosun
    ekomomide herşey birbirine bağlıdır hocam bir yer yanlış dgidiyorsa diğer tarafta kotu gidecektir
    Diğer devletlerden örnek vermişsiniz mesela ABD mesela Almanya bu ülkeler evet gelişmiş büyük ülkelerdir ancak disiplin ve sağlam mali düzenleri olmasa idi gerekli yatırım ve teşvikler yapılamayacaktı teknolojinin gelişmesi icin fonlar sağlanamayacaktı
    Fiyatların artması evet kurla ilgilidir maliyet enflasyonuna neden olur buda fiyatları arttırır bunun icin ihracat yapma yatırımları çekmek hatta yabancılara devlet tahvili satmak gerekir ancak cinden 1 dolara gelen malın esnafta 40 liraya satılması açıklanamaz bu soygunculuktur çıkar kovalamaktır benim gözümde hele bunu birde vergi kaçırarak yapıyorsa diyecek birşeyim yoktur ona

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhannexus -- 12 Ocak 2016; 14:02:04 >

• ivedik sanayi'ye girdim. sanayi girişinde 4 filtrete 185tl dediler. indirim yok mu dedim. herif söver gibi filtreleri tezgahtan toplayıp, dolaba koydu ve zaten uygun veriyoruz dedi. tok ve terbiyesiz esnaf tipi dedim, hemen dükkandan çıktım. (ercan ford)

başka bir fordçuya gittim. aynı filtrelere 175tl dedi. 170 yaparız dedi. 150m mesafeyle 15tl fiyat farkı çıkmıştı. yaklaşımları da gayet düzgündü. almayı düşündüm sonra birkaç yere daha bakayım dedim. (altaylar ford)

son olarak yine ivedik'te başka bir fordçu buldum. bu biraz daha içerde kalıyordu. 4 filtreye 155tl fiyat çıkardı. 150 vereyim dedim, kabul etti. esnaflıkları çok iyiydi. tekrar gelmeyi düşündüğüm bir yer oldu (ziya ford)

500m'lik bir radyus içinde hem fiyatta, hem de esnaflık kalitesinde ciddi bir fark olabiliyor. 185 liraya alabilirdim. 150 liraya aldım. 35tl cebimde kaldı. 35tl aynı sepet için nereden baksan %20 indirim demek.

• bozak07 kullanıcısına yanıt
    Yağı filtreyi piyasadan yada internetten temin edip sanayide değiştirilebilir, çokda makul olur,
  • Sanayi esnafi ne yapsin o mekanı döndürmek zorunda aldigini iki kati fiyatina satamazsa ne anlami varki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: [A]narchy

ben mi birşey kaçırıyorum ama adam istediği fiyattan satar birader ? hayatınızda ticaretmi yapmadınız isterse 10tllik şeyi 80tlye satar

bu bile ahlaksızlık olarak görülüyor ya forumda valla değişik gerçi 15tlnin lafını yapan adamın ticaret bildiğini sanmıyorum

Müslümansanız ilmihal okuyun lütfen!
    Evin bir köşesinde, tozlu bir rafta olması lazım
  • Dükkan kirası,vergisi cartı curtu bunlar hep bahane,bizim insanımızın büyük çoğunluğu ahlaksızdır,kazıklamayı,kısa yoldan para kazanmayı marifet sayar. Buyurun bu da Amerika'daki Türk tamirciler ile alakalı video.Bir Hristiyan bizden daha dürüst eski İstanbul'un gayri müslim esnaflarını bilenler ne demek istediğimi anlarlar.

https://www.youtube.com/watch?v=06ei_fbc0f8
  • geçen hafta triger seti sordum,210 diyen oldu 165-200 diye değişik fiyatlar gördüm, bunda bir sıkıntı yok araştırırsınız işinize gelen yerden alırsınız.

bazı esnaflar rekabet için kâr payını düşük tutuyor bu diğerini kazıkçı yapmaz,yıllardır parça alırım huylarını bilirim.

bide örneğin aracınıza fren balatası sordunuz atıyorum trw marka hepsi farklı fiyat verebilir ,çünki uyumlu birçok modeli oluyor 40 liralıkta var 60-80 de her parçada böyle, baskı balatada valeonun aynı araca uyan birçok modeli var 150 ye satılanıda 250 ye satılanıda var aynen cep telefonu gibi düşünün .

arada uçuk fark var ise aynı marka olsada aynı ürün kesinlikle değildir , genelde böyle istisnalar olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: torku42

quote:

ben mi birşey kaçırıyorum ama adam istediği fiyattan satar birader ? hayatınızda ticaretmi yapmadınız isterse 10tllik şeyi 80tlye satar

bu bile ahlaksızlık olarak görülüyor ya forumda valla değişik gerçi 15tlnin lafını yapan adamın ticaret bildiğini sanmıyorum

değilim

• quote:

quote:

Müslümanın Kuran okuması daha mantıklı değil mi?
    Kuran okuyan adam, ilmihali birkaç sayfa okuduktan sonra direk kenara bırakır

• quote:

quote:

yıllardır şu forumdasın konuyu bir şekilde dine getirmeyi başarıyorsun hocam

• ticarette "din" sadece bir refaranstır.
    cumada omuz omuza verip yere kapaklananlar, 5 dakıka sonra birbirinin arkasına nasıl geçeriz onu konuşurlar.
    mesela inşaat sektörü

ben bir tane ateist müteahhit görmedim. görsem hemen ev alırım.
  • Sanayici esnafı da başka esnaflar da malesef böyle. kimse de vergiydi, sigortaydı falan demesin. arabayı tamire götürdüğünüzde hiç fiş fatura vs. aldınız mı? veya orada çalışanların sigortalarının yattığını mı sanıyorsunuz?

mesele tamamen, sizinle alakalı bir şey. eğer tanıdıksanız ve biraz işi biliyorsanız sizi kazıklamaya çalışmıyorlar. yok yabancıysanız veya bilmediğinizi hissederlerse de ne geçirirsek diyorlar.
  • quote:

bendeki inwells silecekleri de vatandaşın biri lütuf etti de, 15tl farkla aldı.

nasıl yani? silecekler dolar euro gibi bozdurulabiliyor mu yani böyle?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.