hocam körfez sanayi sitesinde keskinay oto var Muhammet usta bir git gör derim bende derince de yaşıyorum gittiğim bildiğim bir yer soran olursa hep onu öneriyorum :) |
Sanayi ustaları neden bu kadar egolu? (2. sayfa)
-
-
-Yeni usta yetişmiyor.
-mevcut olanlar istediği fiyata araç yapabiliyor.
-Bu sebeple iş seçiyorlar.
( hala saygılı ve efendi olarak iş yapanları var. )
randevu sistemini iyi uygulayan pek yok.
-
Usta ve uzman kişiler ego sahibidir. Öyle olmalıdır.
-
büyük özel servisleri tercih ediniz.
-
Üstadım. Bilgiler için teşekkür ederim.. benim aracım 8 yaşında servis şuan çağırıyor beni 650 liraya periyodik bakımını yaparım diyor. Ama istediğim yağı koymuyor. Beni gün boyu beklemeye mahkum ediyor ki bu büyük bir etken. Gittiğim usta Fordun gerçekten iyi bir ustası ama egolu. Ucuz iş yapmıyor adam seni kâale almıyor. Servis bazı konularda mükemmel olsada , bazı konularda negatif. 2000 liraya yaptırdığım triger değişimi için 6000 tl fiyat verince mesafemi koydum.:/
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam, bulunduğunuz şehir hangisi bilmiyorum ama, büyükşehirlerden birindeyseniz, ve birden fazla servis varsa hepsinden fiyat alın ayrıca kampanya takibi yapın. Ben İzmir'deyim burada 7 Tane Renault Yetkili servisi var, ben bakım için 1600 TL fiyattan başladım, en son 917 TL ye yapan yetkili servise yaptırdım, geçen sene de aynısı oldu. Ama aracım Vw veya Toyota olsaydı bu kadar esnek fiyat olmazdı, çünkü burunlarından kıl aldırmıyorlar. Yağ konusuna gelince ben de aracım da MOTUL veya Lique Moly yağ kullanılmasını çok istiyorum ama maalesef ELF den başka yağ kullanmıyorlar. Ama yine de dışarıda abuk subuk insanlara aracımı teslim edip sinir sahibi olmaktansa, yetkili servise fazla para vermeye razı geliyorum, en azından kafam rahat oluyor.
-
Çünkü memlekette usta yok. Eskiden ortaokulda iki sene kalan çocuğun eğitim hayatı bitiyormuş. Ailesi de kolundan tutuyormuş madem ki okumuyorsun sanat öğren diye sanayiye veriyormuş. Memlekete usta yetişiyormuş.
Oturduğum yerde onlarca çiğ köfte satan dükkan var mesela. İçeriye girince adamlar kibarlıktan kırılıyor. Bu işi kimse yapamazsa ve bir tane çiğ köfteci olsa ve önünde kuyruk oluşsa adam yine öyle mi davranacak? Mantık aynı mantık.
Eğitim sistemi mahvedilmiş. Çocuklara acımıyorsunuz, kendinize acıyın bari.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 10 Kasım 2021; 10:17:15 > -
Biraz da sigorta yapıyor bence. Sigorta sistemi sağlık endüstrisinde ilaç fiyatlarının şişmesine neden olduğu gibi servis fiyatlarının da şişmesine neden oluyor. 600bin liralık bir araba kaza yapınca parçaları 150bin tutuyor, servis %10 şişirse (güvenlik payı, handling) kazandığının yanında ne yapsın müşteriyi... Bostancı ve Maslak'ta kaporta hizmeti almaya çalışırken hissettiğim bu oldu. Herkes kaza yapmış yeni bir araba bekliyor. Kasabalarda çok daha iyi hizmet alırsınız, ama onların da ekipmanı olmuyor.
Hep aynı yere geliyor, burası otomobil ülkesi değil.
-
Sanayide çırak olması gereken çocuklar ite kaka zorla abidik gubidik üniversitelerde okutulursa olacağı bu.
Yeni usta yetişmiyor, mevcut ustalara elimiz mahkum, totomuz gardiyan.
Hocam izmit sanayi sitesinde OKSİJEN OTO var. Googleden yorumlara bakarsan anlarsin zaten kalitesini. Reklam gibi olacak ama .. İsin aslı bu. Hatta öncelerde konu açmıştım profilimden görebilirsiniz, bir usta şanzıman inecek dedi, diğeri v kayisi ile isi çözdü diye. Burası idi. Yusuf usta varz karakter olarak efsane birisidir. Tavsiye ederim her markaya bakıyorlar
Türkiye'de nedense iyi niyet suistimal ediliyor siz doğrusunu yapıyorsunuz ama burada kullanılıyor
-
Hocam iyi niyetle, suiistimalle alakalı bir şey değil bu.. Para insanı bozuyor maalesef.
Yakın akrabam sanayide usta hem de işinde iyi ve bilinen 40 yıllık bir usta. Adam 2017-2018 yıllarına kadar ancak 1 ev 1 araba sahibi idi. 2018 den sonra ne olduysa müşteri yağıyor resmen. Sadece ona değil hem de elektrikçisinden döşemecisine kadar şuan tıklım tıklım.
Fiyatlar desen uçtu, eskiden 2018 de 50 liraya yaptıkları işi şuan 250 liraya yapıyorlar. Parça parasıyla birlikte gelirleri de fahiş arttı.
Eskiden tanıdık varsa yönlendirin derken şimdi ''aman kimseyi yollama uğraşamam'' oldu. Bana bile 1 hafta sonraya gün veriyor.
Sözün özü usta takımının cebi para gördü olan bu. Daha da anlaşılır açıklarsak, kurdun dişine kan değdi bundan sonra araç sahipleri düşünsün...
-
Bende de aynısı oldu. 45 gün boyunca tamam kardeşim yapacağım dedi. Kavga etmemek için çekici ile aldım çıkardım arabamı
servisin 1700 lira istediğ. 30 bin bakımını mazot filtresi yağ ve filtresi polen ve hava filtresi şeklinde ben 400 liraya kendim yaptım.liki 5.30 yağ kullandım mazot filtrem orjinaldi diğerleri normal piyasa ürünü filtreler.
zeka seviyemi bilmemekle beraber kullandığım tüm araçlar için bakım öğrenme hobim hep açık ve yeni şeyler katıyorum bilgi dağarcığıma.
fren balatasını değiştirdim mesela,diski torna etdirdim yeni gibi..
-
Bi halttan anlamadıkları icin
o tarz tavırlara takılma yaptığı işe bakacaksın aranda duygusal bağ kurman gerekmıyor. Tavrından iyi mi kotu mu oldugu anlasılmaz sanayıde birçok kotu usta var mlsf sadece arabanı kasıtlı mı bozuyor ona odaklan müşterilerle muhabbet kur ustayla degil
-
yılda 10 bin km kullanıyorum, son 1 yılda hiçbir şey değişmedi. sadece yağ ve filtre
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X