Şimdi Ara

Sandisk Sansa FUZE+ ve Clip+ Karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
3.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir süredir kullandığım ve tadına doyamadığım Clip+ modelinden sonra şimdi de Fuze+ kullanmaya başladım. Yılbaşında Amerika'dan alma şansım oldu. Ürün çok yeni olduğundan pek fazla inceleme yazısı bulma şansım olmadı. Ancak Sansalar genel olarak o kadar iyi ki pek fazla da düşünmedim alırken açıkçası. Her neyse teknik özellikler aşağıda zaten ama birçoğumuzun en önem verdiği nokta olan ses kalitesi bu modelde de son derece tatmin edici. Clip+ ile arasında hissedilir bir fark var. Clip+ bile çok kaliteli sese sahipken bu modelde daha da güzel olması büyük bir kazanç. Aslında frekans değerleriyle filan denemek lazım profesyonelce ama benim tek deneme şansım var o da Ortofon e-q7 kulaklıklarla clip+ modelinde kullandığım hafıza kartını bu üründe denemek. Aşağıda boyutları karşılaştırabilmek açısından koyduğum resim var. Clip+ ve Fuze+ yanyana.

- Ses kalitesi daha iyi gibi geldi bana ama henüz rockbox desteği başlamadığından ekolayzer ayarları filan sınırlı. ince ayar yapamıyoruz henüz.
    - ekran oldukça güzel klipleri son derece hızlı oynatıyor. 32gb kart desteği mevcut ve kart fiyatları sürekli düşüşte olduğundan bence en düşük kapasiteli modelleri tercih edin. ben de gittim 4gb modelini aldım. zaten entegre belleği kullanmıyorum 16gb kart var. entegre bellek hız olarakta düşük gibi geliyor.
    - Pil süresi clip+ ile aynı gibi geldi bana ama arayüz kullanımı çok farklı. kontroller dokunmatik yapılıyor ve tuşlu clip+'tan sonra garip geldi. bir de iphone filan da kullanmayan yani dokunmatik sistemlerle arası olmayan biri olarak zor alıştım diyebilirim. bu arada belirteyim yazılım güncellemesi mevcut ve güncelleme sonrası kullanım kolaylaştı gibi geldi.
    - şimdilik aklıma gelenler bunlar. sorular olursa cevaplamaya çalışayım.

Specifications/Features:

* Capacities**: 4GB, 8GB, 16GB
    * 2.4" bright QVGA screen (320 x 240, 30 FPS) LCD screen
    * Audio formats: MP3, WMA, Secure WMA, Ogg Vorbis, FLAC, AAC, Audible, Podcasts
    * Video formats: MPEG-4***, H.264, WMV and Flip Video™***
    * Photo formats: JPEG and BMP; photo formats can be further extended with Sansa Media Converter PC software download∞, enabling TIFF, GIF, and PNG formats
    * Digital FM Tuner with record functions
    * Rechargeable battery lasts up to 24 hours for audio playback and 5 hours of video playback†
    * Hi-speed micro-USB 2.0 port
    * Expandable microSDTM card slot and microSDHCTM card slot
    * Ready for slotRadio™ & slotMusic™ memory cards
    * Sleek industrial design with “invisible” capacitive touch control and highly intuitive graphical user interface

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xedos. -- 15 Ocak 2011; 22:07:22 >

• hayırlı olsun ne kadara almıştın bu ürünü?

Bende yeni fuze aldım, ama tr de fuze+ göremedim satan. Daha buraya gelmemiş sanırım, internetten anca sanırım.
  • yılbaşında amerikadan aldım bir kaç tane. burada satan yok ama ikinci el kısmına ilan verdim diğerini satmak için. distribütör firma çakıldı bildiğim kadarıyla. kullanmaya başlayalı kısa bir zaman geçti. dokunmatik sisteme alıştım ve ses kalitesi çok hoşuma gidiyor. clip+ modeli de çok güzeldi bu konuda ama bu biraz daha iyi. yalnız iki model çok farklı. hem malzeme kalitesi hem de görünüşleri çok farklı. fuze+ çok daha elit bir cihaz olarak görünüyor. clip+ ise çok daha kolay taşınan ve kullanılan bir ürün. mesela outdoor spor yaparken clip+ daha ideal bir ürün olabilir ya da ekrana hiç ihtiyaç duymayacak shuffle benzeri ürünleri sevenler için. fuze+ daha bir ipod kalıyor onlara göre. parlak boyası ve kaliteli görünüşü cezbediyor. çok kaliteli, üst sınıf bir kulaklığınız da varsa bu ürün güneş gibi parlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xed

yılbaşında amerikadan aldım bir kaç tane. burada satan yok ama ikinci el kısmına ilan verdim diğerini satmak için. distribütör firma çakıldı bildiğim kadarıyla. kullanmaya başlayalı kısa bir zaman geçti. dokunmatik sisteme alıştım ve ses kalitesi çok hoşuma gidiyor. clip+ modeli de çok güzeldi bu konuda ama bu biraz daha iyi. yalnız iki model çok farklı. hem malzeme kalitesi hem de görünüşleri çok farklı. fuze+ çok daha elit bir cihaz olarak görünüyor. clip+ ise çok daha kolay taşınan ve kullanılan bir ürün. mesela outdoor spor yaparken clip+ daha ideal bir ürün olabilir ya da ekrana hiç ihtiyaç duymayacak shuffle benzeri ürünleri sevenler için. fuze+ daha bir ipod kalıyor onlara göre. parlak boyası ve kaliteli görünüşü cezbediyor. çok kaliteli, üst sınıf bir kulaklığınız da varsa bu ürün güneş gibi parlıyor.

Bende fuze var , resimden gördüğüm kadarıylla fuze+ fuzeden daha buyuk gozukuyor. Sansa View vardı markette onun gibi sanırsam.

• çok büyük ihtimalle daha büyük evet. view boyutunda mı bilemiyorum ama benzerlik olması açısından şöyle söyleyeyim; boyu ve genişliği bir samsung e250 ile aynı. ondan daha ince tabi. ekranı çok daha büyük ondan.
  • Google'da Sansa Fuze+ fotolarına baktım. Ben de Sansa Fuze var.

Anladığım kadarıyla radyoda yine RDS yok.

Yıl olmuş 2011 hala RDS'siz radyolu ürün çıkarıyorlar.
  • Güzel cihaz
  • RDS yok sanırım. sanırım diyorum çünkü belki bir yerinden açılıyordur ama bilemedim.

- fuze bence rockbox desteklediğinden daha ideal bir cihaz ve üretimi bittiğinden daha değerlenecek gibi.
    - ses farkları var mı tanımlayamadım ancak fuze+ sanki daha yüksek ses çıkışına sahip.
    - fuze+ daha büyük bir yapıya sahip. eski view modeli kadar olmasa da belirgin derecede büyük fuze modeline göre.
    - fuze+ dik ekrana sahipken fuze modelinde yatay ekran mevcuttu.
    - artık clip+ döneminin kapanması lazım diyeceğim ama hem çok küçük boyutta hem de daha ucuz.

aslında bu sansaların gene özellikleri beni memnun ediyor. ürünlerde ortak özellik FLAC ve hafıza kartı desteği ile yüksek kalitede ses vermesi. çok iddialı ürünler. şu ara fuze+ değil fuze kullanıyorum. rockbox rocks!!!
  • Clip kullandım.. Şu an clip+ kullanıyorum.. Özellikle pil kaliteleri çok iyi.. ilk aldığım clip'i 2.5 sene kullandım ve pili hala iyi durumdaydı..
    Clip sevimli bir cihaz.. rockbox'la ses tonlaması bayağı bir iyileşiyor.. sahne derinliği ve tiz - bas kalitesi hissedilir derecede güzelleşiyor..
    Şimdi de fuze+ siparişi vermeyi düşünüyorum.. Yeni model fuze'ye henüz rockbox yazılımı çıkmadı sanıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 14 Nisan 2011; 19:38:28 >
  • Arkadasa fuze+ almak icin epeydir arastiriyoruz. yabanci siteler cogunlukla gondermiyor o yuzden tek secenek ebay kaliyor ama orda da posta ucretini cok cekiyorlar. Normal postayla gonderen bulmak cok zor, takipli gonderenler de 25 30 dolar posta ucreti cekiyorlar..
  • Bir yerde okumuştum yurtdışından alınca radyo konusunda Türkiye de sıkıntılar varmış... Tam olarak ne sıkıntısı olduğunu hatırlamıyorum ama var mı acaba böyle bir durum?
  • pil süresi hakkında bilgi aldığımız çok iyi oldu. akla pek gelmez ama önemli bir şey aslında. değişmesi zor çünkü.

fuze+ modelinde hala rockbox yok. o yüzden koydum bir kenara ve fuze kullanıyorum. rockbox muhteşem bir şey. istediğim tınıyı alabilmemi o sağlıyor.

@enginco06
    satışını yaptığım için yorum yapmam yanlış olur ama fiyat/risk değerlendirmesi yapmalı. ebaydeki satıcı göndermeyip gönderdim deme hakkına sahip. gg değil tam olarak.

radyo sorunsuz çalışıyor. o daha ziyade buradan oraya götürülen cihazlarda sorun olur diye düşünüyorum çünkü amerikada dx-local olayı var. yakındaki ve uzaktaki sinyal eşlenmesiyle ilgili bir standarttı sanırım. bizde yok.
  • Ona göre her önüne gelen satıcıdan alışveriş yapmayacaksın işte, dediğin gibi az para olmadığı için ince eleyip sık dokumak lazım. Bir de ürün ulaşmayınca ya da kaybolunca iade ediyorlar parayı. Bir kaç satıcının yorumlarında gördüm bu tarz yorumlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xed

radyo sorunsuz çalışıyor. o daha ziyade buradan oraya götürülen cihazlarda sorun olur diye düşünüyorum çünkü amerikada dx-local olayı var. yakındaki ve uzaktaki sinyal eşlenmesiyle ilgili bir standarttı sanırım. bizde yok.

Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: enginco06

Ona göre her önüne gelen satıcıdan alışveriş yapmayacaksın işte, dediğin gibi az para olmadığı için ince eleyip sık dokumak lazım. Bir de ürün ulaşmayınca ya da kaybolunca iade ediyorlar parayı. Bir kaç satıcının yorumlarında gördüm bu tarz yorumlar..

kesinlikle. takipli kargo ile gönderildiğinde ulaşma ihtimali daha yüksek. gümrük sıkıntı çıkarmazsa gelir. standart shipment ile getirmek tümüyle risk. hem çok uzun sürebilir hem de kaybolma riski yüksek. clip+ ingiltereden buraya 5 haftada gelmişti bana standart ile. takipli ile 15 gün civarında geldi başka bir ürünüm ama gümrük çağrı yaptı. ya örnekler çok. kumar kadar olmasa da getirme işi riskli.
  • fuze+ ya rockbox desteği geldimi?
  • Gelmedi.
  • yarın fuze yada fuze+ alacağım.Hangisini tavsiye edersiniz?
  • İkisi arasında Fuze al derim. Fuze+ kullandım bi süre ve orta dokunmatik kısmı haşat. Bi süre sonra algısı azalıyo.
  • ses kalitesi açısından hangisi daha iyidir peki?asıl önemli olan benim için ses kalitesi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.