Merhaba, Geçen hafta Gold mağazasından Sandisk Ultra 16GB Class 10 microsd hafıza kartı aldım. Telefona taktığımda hafıza kartını görmediğini farkettim. Daha sonra microsd adaptörü ile notebooğa taktım, biçimlendirdim telefona taktığımda sorunsuz çalıştı. Hemen "SD Card Tester" uygulamasını indirip okuma ve yazma hızını test ettim. Sonuçları gördüğümde ne kadar şaşırdım anlatamam. Eski Class 4 kartımla hemen hemen aynı sonucu aldım. Test işlemini birçok kez tekrarladım. Her seferinde hemen hemen aynı sonucu aldım.
Aldığım sonuç; (Farklı boyutlarda dosya oluşturarak denedim. Sonuçlar hemen hemen aynı)
Bu kadar düşük bi sonuç alacağımı zannetmiyordum. Sizce bu sorun hafıza kartından mı kaynaklı yoksa benden mi kaynaklanıyor? Biçimlendirme şeklimden kaynaklanmış olabilir mi? Yada telefondan kaynaklanma ihtimali varmı? Bu kartı daha önce deneyen bilen varmı? 38TL verip Class 10 aldık 25TL'lik Class 4'le aynı performansı veriyor. Aldığım mağazada uzak baya gidip gelme imkanım yok pek. Gitsemde ne diyebilirim? Kabında 30mb/s'e kadar yazıyor. İade gibi bi imkanım olabilir mi?
Yardımcı olursanız sevinirim. Bu kartı ileriye dönük olarak almıştım. Daha önce Kingston 8GB Class 4 kullanıyordum Ace 2'de hemen hemen aynı performansı alıyordum.
Aldığım ürün; Linki koymak için Gold'un sitesine girdiğimde ürünün siteden kaldırıldığını farkettim
bende aynisindan migrostan aldim. clasd 10 fiyat ucuz diye atladik ama ucuz etin yahnisi misali oldu :) yalniz sizin sonuclar baya dusuk kartiniz dolumu acaba? benim yazma : 8.5 okuma : 21 cikti 500mb test ile.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: Duratorq_
bende aynisindan migrostan aldim. clasd 10 fiyat ucuz diye atladik ama ucuz etin yahnisi misali oldu :) yalniz sizin sonuclar baya dusuk kartiniz dolumu acaba? benim yazma : 8.5 okuma : 21 cikti 500mb test ile.
Kullanım için 14.8GB gibi bir alan bırakılmış zaten, 12GB dolu, 2.8GB boş yer var. Almadan öncede araştırmıştım baya. Herkes Sandisk diyordu neden böyle oldu anlamadım. Şimdi mağazaya gitsem ne diyecem, kartta sorun yok diyip gönderecekler. Keşke acele etmeyip Toshiba felan alsaydım. Ama iş işten geçti artık Kartın dolu olmasından mı kaynaklanır bu problem? Yada biçimlendirme tarzımdan kaynaklı olabilir mi acaba? İlk aldığımda nedense sorun çıkardı aktarım yapamadım karta. Bende bilgisayarda biçimlendirip tekrardan taktım telefona aktarma sorunu çözülmüştü. Birde bu hız problemi çıktı. Keşke diyorum Toshiba'nın class 4 ünü alsaydım 30tl'ye Test sonuclarına baktmı asagı yukarı benim sonuclarla aynı...
Belki kullandığınız cihazların okuma yazma hızının yavaşlığındandır.