Şimdi Ara

SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU] (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
869
Cevap
8
Favori
44.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

10 yıl garanti iyiymiş gerçekten

Benim görmüş olduğum şu an tek 10 yıl garantili olan SSD modeli.Eğer başka 10 yıl ve üzeri garanti sunan firma varsa ben denk gelmedim.

Bu durum aslında Sandisk' in ürünlerine ne kadar güvendiğinin büyük bir kanıtıdır.Ve Extreme PRO' nun da öyle aşırı bir fiyatı yok.
  • Adamların işin ehli olmuş artık fiyatı da beklediğimden düşükmüş biraz daha pahalıdır diye düşünmüştüm
  • Arkadaşlar , yeni sistem topladım sandisk extreme II 128 gb var elimde , sistemi ssdye kurdum ve yaklaşık yarısı dolu , yaptığım test sonucu bana pek normal gelmedi. Sizce yavaş mı , nasıl düzeltebilirim , ne yapmam gerekli ?
    SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU]
  • @tayfn1907

Öyle garanti süresi ve performansa göre bence de gayet uygun bir fiyat.

@cemcan1245

Merhaba, aramıza hoş geldiniz.

Sistem özellikleriniz nedir ve SATA, SATA2, SATA3 hangi arabirimi kullanıyorsunuz ? Bunlara bağlı olarak performansınız değişir.Akabinde sistem kurulurken BIOS' tan AHCI modun seçilmiş olması gerekmektedir.
  • Sata 3 , win7 kullanıyorum format atıp ahci moda alınca düzeldi sanırım. PC başlatılırken Firmware update yapmaya çalıştığımda failed hatası alıyorum. Nasıl çözebilirim problemi ?
    SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU]
  • cemcan1245 kullanıcısına yanıt
    Değerleriniz şimdi düzelmiş.

Güncellemek istediğiniz sürüm veya başka bir şey de hata olabilir.Aldığınız hatanın SS' sini ekler misiniz ?

Akabinde performans anlamında bir sorununuz yoksa firmware update yapmanız pek gerekli bir şey değil.Zaten Sandisk modellerinde firmware ile düzelen herhangi bir sorun vs. bir durumda bulunmuyor.
  • bu urun şu an en uygun nerede?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhant

bu urun şu an en uygun nerede?

Şu an en uygun Vatan Bilgisayar' da görünüyor.

Ama F/P olarak Ultra II 240GB daha mantıklı bir tercih olacaktır.http://www.n11.com/sandisk-240gb-7mm-550500-sata3-sdssdhii-240g-g25-ultra-ii-P30976464

Eğer Vatan' dan almak isterseniz Ultra Plus yerine Extreme II alırsınız.Aralarında 17 TL fark var ve Extreme II daha iyi ve +2 yıl daha fazla garanti süresi sunan bir SSD.

• quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

quote:

bu urun şu an en uygun nerede?

Şu an en uygun Vatan Bilgisayar' da görünüyor.

Ama F/P olarak Ultra II 240GB daha mantıklı bir tercih olacaktır.http://www.n11.com/sandisk-240gb-7mm-550500-sata3-sdssdhii-240g-g25-ultra-ii-P30976464

Eğer Vatan' dan almak isterseniz Ultra Plus yerine Extreme II alırsınız.Aralarında 17 TL fark var ve Extreme II daha iyi ve +2 yıl daha fazla garanti süresi sunan bir SSD.

Sandisk icin olumsuz seyler duydum ama iyi diyorsaniz olur. Bahsrttiginiz ürün bu mu?

http://www.vatanbilgisayar.com/240gb-extreme-ii-sata-30-ssd-okuma-550mb-_-yazma-510mb.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• oguzhant O kullanıcısına yanıt
    Sandisk için ne gibi olumsuz şeyler duydunuz ? Acaba Ultra II modeli için mi demek istediniz ?

Yoksa '' olumsuz şeyler duydum, iyi diyorsanız olur '' gibi bir yorumu bu konu ile bağdaştıramadım. İnceleme içerisinde yorumlarımı belirttim (uzun geliyorsa sadece sonuç kısmında da okuyabilirsiniz).Buradaki kullanıcıların yorumları da ortada.

Evet bahsettiğim model linktekidir.
  • quote:

Sandisk için ne gibi olumsuz şeyler duydunuz ? Acaba Ultra II modeli için mi demek istediniz ?

Yoksa '' olumsuz şeyler duydum, iyi diyorsanız olur '' gibi bir yorumu bu konu ile bağdaştıramadım. İnceleme içerisinde yorumlarımı belirttim (uzun geliyorsa sadece sonuç kısmında da okuyabilirsiniz).Buradaki kullanıcıların yorumları da ortada.

Evet bahsettiğim model linktekidir.

aldım yavaşladı vs gibi ürün satan sitelerin yorumlarında okudum.
    bu arada ikisi arasında 100tl gibi bir fiyat farkı var...

• oguzhant O kullanıcısına yanıt
    İnceleme ortada, kullanan arkadaşların yorumları ortada. O sitelerde yazan kişiler ahci mod kurulumu vs. işler ile uğraşmamışlardır veya başka firmanın adamları da yazıyor olabilir.Yani o sitelerdeki yorumlara kendi açımdan söylemem gerekirse öyle pek değer vermiyorum.Siz buradaki kullanıcı görüşleri, testleri ve yorumlarına karşılık oradaki sadece '' yazı '' da kalan düşüncelere önem veriyorsanız bilemem.

Evet iki SSD arasında 100 TL fark var.Ama şu an ULTRA II' nin indirimde olmasında kaynaklanıyor bu durum.Akabinde Ultra II 3 yıl, Extreme II 5 yıl garantilidir. Ultra II en son çıkan Sandisk modellerinden biri. Ultra Plus' tan biraz daha performanslıdır ve daha günceldir. F/P olarak gayet alınabilir. 100 TL fazla vermek isterseniz Extreme II' de iyi bir tercihtir.Ama şu fiyatıyla ULTRA II daha iyi olur.
  • selamün aleyküm arkadaşlar bende sandisk 240 gb ultra ll hızlıal dan 315 liraya aldım sizce nasıl kullanan var mı birde ben bu ürünü laptopa takacağım da;

1-ssd takılması
    2-taktıktan sonra ne yapmalı(windows kurmadan önce)
    3-windows kurarken ne yapmalı(normal windows kurmayı biliyorum)
    4-sitemi kurduktan sonra ne yapmalı windowsta ssd ye özel ayarlar var mı
    5-ssd tam performansta çalışması için neler yapmak gerekir

laptop istem özelliklerim;

Packard bell easynote te 11 hc 508 tk

hm77 çipset

i5 3210m işlemci

8 gb 1600 mhz ddr3 ram

bu laptopta kesin sata3 vardır demi harddiski çıkarıp yerine sdd takacağım

Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler beyler.

• tekin224 T kullanıcısına yanıt
    Aleykümesselam,

O fiyata F/P ürünü almışsınız, hayırlı olsun.

1) Ürünü halen bağlamadıysanız; takarken laptopta ekstra bir slot varsa oraya takarsınız.Eğer yoksa HDD'yi çıkarıp SSD'yi takarsınız ve HDD'yi harici diske çevirirsiniz veya yeni bir harici disk alırsınız.İkisini birlikte kullanmak istiyorsanız, en olmadı DVD-RW gözüne bir aparat yardımıyla SSD'yi takabilirsiniz.

2) BIOS'tan AHCI modu seçtikten sonra kurulum yapmalısınız.

3) Windows kurarken bir şey yapmanıza gerek yok (sadece SSD'yi bölmeyin, tek part kullanın).

4) SSD'ye özel , özel bir ayar ancak anakartın SSD ile alâkalı sürücülerini kurmak olabilir.

5) Bu işlemleri yaptıktan sonra SSD'niz tam performans ile çalışacaktır.
  • Dikkatimi çekti de niçin ssd de partition oluşturmamızı istemiyorsunuz ? Ne gibi etkiliyor ? Sonuçta hdd gibi iki ayrı bölüm oluşturuyor hatta çoğu zaman bu bölümü kullanmıyoruz bile sadece yedek amaçlı belgeleri saklamak amacıyla kullanıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertbenzerli

Dikkatimi çekti de niçin ssd de partition oluşturmamızı istemiyorsunuz ? Ne gibi etkiliyor ? Sonuçta hdd gibi iki ayrı bölüm oluşturuyor hatta çoğu zaman bu bölümü kullanmıyoruz bile sadece yedek amaçlı belgeleri saklamak amacıyla kullanıyoruz.

Sanal ortamın genelinde SSD'lerin bölündüğü zaman performanslarının bir miktar düştüğü yönünde bir izlenim var.Ben kendim bizzat deneyimlemedim, ama durum şu an bu yönde.

Akabinde hali hazırda 120 - 128 - 240 - 256 GB SSD'lerin çoğunlukla tercih edildiğini bildiğimiz için birde bu ufak boyutlarına rağmen onları bölmek işkenceden başka bir şey değil. Laptop kullananlar için bir ihtimal bölünebilir ama performans kaybı da yaşanacaktır.

• Bazi forumlarda hdd yi ssd ye kopyaladim vs yazanlar var. Bunu nasil yapiyorlar acaba? Püf noktasi nedir?

• quote:

Bazi forumlarda hdd yi ssd ye kopyaladim vs yazanlar var. Bunu nasil yapiyorlar acaba? Püf noktasi nedir?

HDD'yi SSD'ye kopyaladım derken kastettiğiniz ne gibi şeylerin kopyalanması ? İşletim sistemi vb. gibi mi ?
  • quote:

quote:

Bazi forumlarda hdd yi ssd ye kopyaladim vs yazanlar var. Bunu nasil yapiyorlar acaba? Püf noktasi nedir?

HDD'yi SSD'ye kopyaladım derken kastettiğiniz ne gibi şeylerin kopyalanması ? İşletim sistemi vb. gibi mi ?

tamam halettim

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.