Şimdi Ara

SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU] (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
869
Cevap
8
Favori
44.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çoğunluğun 1080P ve üzeri çözünürlük kullandığını düşündüğümüzde artık pek gerek kalmadı böyle bir düzenlemeye.

Ben incelemelerimde ortalama yaparak yazıları yazdığım için zaten telefon, tabletlerde de gayet rahat okunabildiğini test ettim.Öneriniz için teşekkürler ama geneli düşündüğümüzde böyle devam ediyoruz.

@Uwais

Rica ederim.

Sonuçlarınızı beklerim.

@tayfn1907

Bencede gayet yeterli bizler için.

O dediğim örnek 2 yıl içinde muhtemelen gerçekleşmiş olacak.Eğer SSD fiyatları bu şekilde inmeye devam ederse.

@mr.nfyc

Merhaba, SSD'niz hayırlı olsun.

Dediğiniz gibi sonuçlarda yarı yarıya düşüklük olmuş bazım kısımlarda. AHCI moda aldıktan sonra testi tekrarlayıp burada sonuçlarınızı paylaşmanızı istiyorum.Durum değişecektir muhtemelen.Birde DVD-RW yuvasından bağladığınız zaman SATA2'ye mi yoksa SATA3'e mi bağlanıyor bunuda araştırmanız lazım.Yani belki laptopta sadece HDD'nin bağlandığı kısım SATA3 arayüzünü barındırıyor olabilir.

• Biosumunun şifresini sonunda buldum ve baktım. evet benimkide AHCI modda duruyormuş. AHCI moda almama gerek kalmadı.
    yazma hızımdaki düşüklüğün sebebi ne olabilir. Neden dvdroma taktığım harddiskimin sata versiyonu önemli olsunki? büyük ihtimal sata2 dir o kısım.
    Ama ben ssd diskimi ana harddiskimin olduğu bölüme takmıştım. Orası Sata3 ve bilgisayarım gayet performans canavarı bir makina.
    SSD min yazma hızının düşük olması beni şaşırttı.
    Ben windowsu temiz sıfırdan kurmadım. Recoveryi yüklemiştim SSD ye ondan olabilirmi diyorum acaba. Teşekkürler
  • Samsung 256 gb 840 pro
    Sandisk 240 gb extreme pro

Hangisi tercih edilmeli?

SanDisk'te 10 yıl garanti extreme pro serisi için var ama sitede 2 yıl olarak gösteriliyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kreat kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilmiyorsam sandisk daha iyi fakat günlük kullanımda aralarındaki farkı anlamak pek mümkün değil 10 yıl garanti olduğu için ben sandisk tercih ederdim ama 840 Proda güzeldir pişman etmez
  • Hımm. Peki 10 yıllık garanti için ayrı bir işlem yapılıyor mu? Bilginiz var mı bu konuda?

Merhaba,

Samsung 840 PRO'nun rakibi Extreme II'dir.

Extreme PRO ise 850 PRO'nun rakibidir.

Zaten 840 ve Extreme II 5 yıl garantili, 850 PRO ve Extreme PRO 10 yıl garantilidir.

Garanti süresi için; Türkiye'deki bütün elektronik ürünlerin garantisi 2 yıldır. 2 yıldan fazla garanti süresi olan tüm ürünler (anakart, ekran kartı, ssd vb.) direkt olarak markanın Türkiye temsilcisinin veya yurt dışı merkezlerinin garanti hükümlülüğü altına girerler.Yani Extreme PRO için 2 + 8 yıl şeklinde düşünebilirsiniz garanti süresini. 2 yıldan sonra herhangi bir sorun olduğu takdirde Türkiye'de çözüm ortağı olmasa bile direkt olarak yurt dışına ürünü gönderebilirsiniz.Garanti süresi için seri numarasının yeterli olacağını düşünüyorum.Mesela Corsair'in PSU garantilerinde seri no yeterli oluyor.Ama tam emin olmak için Sandisk Türkiye distribütörüne mail atabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 30 Kasım 2014; 22:27:16 >

Bilgim yok fakat özel bir şey yapmana gerek yok sanırım
  • Teşekkürler. Bugün vatan blgsyr'a uğradım. SanDisk ssd sordum.SanDisk ürünlerini geri çekmiş. Ne kadar doğruysa artık. 840 pro baktım. Corsair Ls serisi 240 gb gözüme çarptı.R/W hızı 5xx idi ikisi de.Fiyat olarak 3xx civarı idi.Corsair için ne dersiniz?
    Ama diğer taraftan 10 yıllık garanti var sandisk'te. 850 pro'nun rakibi ise fiyat olarak daha avantajlı.
    Ben sandisk ile görüşüp extreme pro almaya bakıcam galiba şimdilik öyle gözüküyor.

• Vatandan geçen gün aldığım 256 gb u.plus geldi. Bir video vardı casper programıyla klonluyordu. Bilgisayar vaio. Bu program ile gizli recovery kısmını da ssd ye aktarmış oluyor muyuz ? Yani ssd taktıktan sonra F10 ile fabrika ayarlarına döndürebiliyor muyuz ?

Hdd yi tamamen aktarmak için usb 3.0 kutusu önerebilir misiniz ?

• @kreat

Sandisk ürünlerini geri çekmiş derken Vatan üzerindekileri mi yoksa piyasa genelinde mi ? Şu an evet Vatan üzerinde görünmüyor.

Bu arada dediğim gibi bana göre Extreme PRO en iyi seçenek sizin için.

@Uwais

Sıfırdan format atmanız daha iyi olur.Akabinde biostan ''AHCI'' modu aktif etmeyide unutmayın.

HDD kutusu olarak Vatan'da Frisby ve Everest'in 30 TL civarında kutuları mevcut (2.5'' USB 3.0).Yanlış hatırlamıyorsam zaten 2 farklı model var.Marka olarak size yakın geleni alabilirsiniz.Daha yüksek fiyatlı çözümlere de bana göre yönelmenize gerek yok.

Birde Vatan'dan SANDISK ürünleri tamamen kalkmış.Yani Ultra Plus'ta uygulanan indirimin nedeni de az çok belli oldu.Stokları hemen eritmek istemişler demek ki.Tahminime göre iki firma arasında bir anlaşmazlık olmuştur.Ama merak etmeyin bu garanti sürecini falan etkilemez.Bu durumun faydası da siz ve sizin gibi 270 TL civarına bu performanstaki bir SSD'yi alanlara oldu.

• Sandisk'e mail attım. Cevap gelince buraya eklerim hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: kreat

Sandisk'e mail attım. Cevap gelince buraya eklerim hocam.

Bekliyoruz.

Ama sadece Vatan'ın üzerindekileri geri çekmiş gibi görünüyor.Çünkü; tüm ülke pazarını bırakmaları için bir neden yok ortada.

• Cevap geldi.

Sayın Furkan,

SanDisk SSD Extreme Pro 240 GB ile hakkında bir kaç şey öğrendiğinizi anlıyorum.

İlk başta 10 yıllık garantisi olduğunu söyleyeyim.

Bir kısıtlama söz konusu aslında yok. Basit şeylere bakıyoruz. Mesela original bir ürün olmalı, garantin kapsamında, fiziksel hasar olmasın.

SanDisk’ in onarım hizmetleri veya yedek parça sunmadığı konusunda sizi bilgilendirmek isteriz.
    Ürününüzün calışır halde olmadığı, orijinal oduğunu belirlediğimiz ve SanDisk warranty ilkelerine uyduğu takdirde değiştireceğiz.

Şimdi ikinci sorununuz da var. "SanDisk ürünlerini geri çekti." Cümlesi ile ne demek istediğinizi anlayamadım. Vatan Bilgisayar yetkili satıcı olur ve SanDisk ürünlerini geri çekmedi. Türkiye’ de gayet normal bir şekilde satılırlar.

Herhangi başka bişey sormak isterseniz, size memnüniyetle yardımcı olurum.

İyi günler diliyorum!

Saygılarımızla
    Elif C.
    SanDisk Technical Support

==============================
    Mağazadaki eleman uydurmuş olabilir hocam.
    Hızlıal sitesinden alıcam ya da Amazon üzerinden almak gibi düşüncem oldu.

http://www.amazon.com/gp/aw/d/B00KHRYRNM/ref=mp_s_a_1_1?qid=1417647767&sr=8-1

Fiyat güzel ama gümrükte takılırsa diye çekiniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kreat -- 4 Aralık 2014; 16:24:13 >

Garanti konusunda bir kısıtlama olmadığı zaten biliniyordu.Yani size açıkladığım gibi Extreme PRO için direkt olarak 10 yıllık (2+8) garanti mevcut diye algılayabilirsiniz.

Sandisk bu mailinde ''ürünlerimizi geri çekmedik'' demiş ama şu an Vatan'ın internet satışında Sandisk marka bir ürün bulunmuyor.Belki belli bir süre kalkmıştır o zaman.Bu kısa süreyi de size ''ürünler geri çekildi'' diyen arkadaş yanlış anlamış olabilir.

Ama detaylı cevapları için Sandisk'e ayrıca teşekkür etmek gerek.Forumda bazen başka markalar tarafından gelen maillerde bu tavırdan çok uzak durumlar ile karşılaşabiliyoruz olumsuz yönde.
  • Sandisk'in extreme pro ürün sayfasında "sınırlı garanti" yazısını gördüğüm için özellikle sordum.

Vatan Bilgisayar'a da mail attım.

Ben daha resmi bi cevap bekliyordum. Gayet ilgili ve ayrıntılı yanıtlar verdi. Kendisine teşekür edip tekrar soru sordum.

Webdenal sitesinde indirim de gözüküyor. Tercihim orası olucak büyük ihtimal.

Tüm modellerde zaten sınırlı garanti ibaresi yer alıyor. 2 yıldan fazla garanti sunulduğu için.Size verilen cevaplar neticesinde görüldüğü üzere seri numarası olduktan sonra bir sıkıntı olmayacaktır benim de belirttiğim gibi.

Mail gerçekten çok samimi bir mail olmuş, firma tarafından yazılmasına rağmen.Bu da bir artı firma için.

• Redstone hocam merhabalar, Sandisk ve SSD konusunda bilgilisiniz diye düşündüm ve sizden bilgi almak istedim. Amazondan Ultra II aldım. Bazı testler yaptım. Win 8.1 kurulu şu an. UEFI değil sistem. AMD ve SATA 3 bu arada.
    Bunlar review testleri
    http://www.guru3d.com/articles_pages/sandisk_ultra_ii_240_gb_ssd_review,12.html
    http://www.guru3d.com/articles_pages/sandisk_ultra_ii_240_gb_ssd_review,13.html
    http://www.guru3d.com/articles_pages/sandisk_ultra_ii_240_gb_ssd_review,15.html

Bunlarda benim yaptığım sonuçlar ,
    SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU]

Dashboard önbellek yükleme kapalı,

Sorun nerde bilmiyorum.

• Arkadaşlar Merhaba, bende aranıza Hızlıal dan 308TL ye Sandisk UltraII 240GB SSD alarak katıldım. Asus backtracker programı ile yedekledim SSD ye sistemi recoveryden ancak performanslı gelmedi güncelleştirmeler yüklenmiyor. Tekrar kuruyorum windowsu şimdi. Ama Test yaptım sonuçlar oldukça iyi siz ne dersiniz??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salsakingss -- 10 Aralık 2014; 22:26:34 >

• Hocam listeye beni de ekler misin ?
    kreat - Sandisk Extreme Pro 240GB

Ürünü bugün aldım.Kayıt ettim ve garanti süresi başladı.Önce bios'tan achi modunu etkinleştireyim dedim ama öyle bir ayar bulamadım.Flash bellekten windows 7 sp1 64 bit kurdum.İlk açılış çok hızlı idi.Fakat programlar yüklendikçe biraz düştü.Ama kapanma süresi 4 sn sabit gibi.
    Harici hdd'ten virüs bulaştığı için tekrar format atıp yedek alıcam inş.
    1.Önceliğim bios güncellemesi,
    2.Toplu driver güncellemesi,
    3.Netteki ssd ipuçlarını uygulamak.

Başka ne gibi tavsiyeler verebilirsiniz arkadaşlar.

SSD alma sürecinde yardımlarını ve bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.Saolun.

• @zagapos

Merhaba,

Öncelikle SSD'niz hayırlı olsun.Gözlemlediğiniz üzere ilk SSD'm SANDISK olduğu için dediğiniz gibi SANDISK SSD ailesi hakkında kendi çapımda bilgiliyim denebilir.

ULTRA II için gördüğünüz üzere okuma - yazma hızları normal diyebileceğimiz düzeyde ve sıkıntı 4K değerlerinde.Bu da maalesef AMD sata kontrolcülerinin azizliğinden kaynaklanıyor.Ama AMD sistem kullanıp, bu değerleri yüksek olan arkadaşlarımızda var.Belki anakart ile alakalı ekstra bir sürücü veya BIOS üzerinden ekstra bir ayar yapmanız gerekiyor olabilir.Mesela @tayfn1907 arkadaşımız AMD sistem kullanmasına rağmen benim sonuçlarımdan biraz daha iyi sonuçlar almıştır. Kendisini buradan haberdar edeyim, birde onun görüşlerini alalım AMD sistem konusunda.

Bundan öncede; incelemiş olduğum MEMORIGHT V3M 240GB'ın hem AMD sistem hem de INTEL sistem altındaki performansına göz atmanızı istiyorum.Değerlerdeki farkı rahatlıkla görebilirsiniz.

INTEL Sistem:http://forum.donanimhaber.com/m_100112044/f_/key_memoright//tm.htm#100112044

AMD Sistem:http://forum.donanimhaber.com/m_97265059/f_/key_memoright//tm.htm#99810148

@salsakingss

Merhaba,

SSD'niz hayırlı olsun.

Okuma - yazma hızlarınız olması gerektiği gibi.Genel performans olarakta güzel.Eğer imzanızdaki sistem ile kullanıyorsanız performans kısmında yavaş gelmesi olasıdır (eğer daha önce masaüstü bir sistemde veya daha yüksek bir sistemde SSD kullandıysanız).

4K değerlerinin de sistem kaynaklı düşük olabileceğini düşünüyorum.Çünkü; Sandisk Ultra Plus'tan bile performanslı bir SSD sonuçta.Performans anlamında memnun etmedi derken; açılış - kapanış, ön yükleme süreleri vs. durumlarda hiç mi memnun etmedi ? Güncelleştirme yükleme hızını falanda söylüyorsanız bu konuda da fevkalade hız artışı yaşamış olmalısınız.Ben HDD'den SSD'ye ilk adım attığım zaman bu hızlanmaları bizzat yaşamıştım.

Bu arada WIN8 kullandığınız görüyorum. 8.1'e geçmenizi tavsiye ederim ya da WIN7 x64 SP1 .Yani ya 8.1 kullanın ya da WIN7 x64 SP1'e geçin derim.

@kreat

Merhaba, hayırlı olsun.Tabii ki eklerim.

Yapılabilecek şeyleri yazmışsınız zaten.Bunun haricinde anakart ile alakalı tüm sata, ahci sürücülerini de ihmal etmeyin derim. BIOS'ta AHCI modu kesinlikle vardır.İnternet üzerinden anakart modelinizin videolarından kontrol edebilirsiniz veya kendiniz de tek tek menüleri gezerek bulabilirsiniz.

Performans konusunda ise; dediğiniz gibi sıfır halinde olan performans çok çok az miktarda düşer programlar vs. kurulduktan sonra ama bu hali bile gayet yeterlidir.Zaten sizin almış olduğunuz SSD şu an SANDISK'in tepe seviyesi konumunda bildiğiniz üzere.

Kayıt işlemi derken ?

@muvee

Bu arada seni de buraya alalım, ULTRA PLUS'ın ile.

Hayırlı olsun, umarım uzun bir süre sorunsuz bir şekilde kullanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 14 Aralık 2014; 10:18:14 >

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.