Şimdi Ara

SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU] (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
869
Cevap
8
Favori
44.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende ultra plus 256 gb kullanıcıyım beni de ekleyebilirsiniz.Benim sorum bu ssdnin firmware güncellemesini yapmak için ne yapmamız lazım otomatik mi yapıyor yoksa?
  • Merhaba, ekledim sizi de.

Herhangi bir yazılım olmadan otomatik olmuyor maalesef firmware güncellemesi.Depolama birimlerinde bir sorun olmadıktan sonra firmware güncellemesi yapılması taraftarı değilim, bundan dolayı konu içerisinde değinmedim.Ama zaten yapılışı basit.Sitesinden gerekli yazılımı indirip, oradaki yönergeleri takip ederek rahatlıkla yapabilirsiniz.Ama dediğim gibi eğer bir performans sorununuz ve başka bir sıkıntınız yoksa firmware güncellemesi yapmanızı şahsen önermem.Ancak fabrika tarafından falan bir soruna karşılık çıkarılan firmware olmalı ki o zaman güncelleme yapılsın, ama ortada öyle bir durumda mevcut değil.Siz güncelleme yapmak istediğiniz zaman, yapamadığınız noktalar olursa hem konu üzerinden hem de PM üzerinden yardımcı olurum.Ama performansta sorun yoksa böyle devam edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Merhaba, ekledim sizi de.

Herhangi bir yazılım olmadan otomatik olmuyor maalesef firmware güncellemesi.Depolama birimlerinde bir sorun olmadıktan sonra firmware güncellemesi yapılması taraftarı değilim, bundan dolayı konu içerisinde değinmedim.Ama zaten yapılışı basit.Sitesinden gerekli yazılımı indirip, oradaki yönergeleri takip ederek rahatlıkla yapabilirsiniz.Ama dediğim gibi eğer bir performans sorununuz ve başka bir sıkıntınız yoksa firmware güncellemesi yapmanızı şahsen önermem.Ancak fabrika tarafından falan bir soruna karşılık çıkarılan firmware olmalı ki o zaman güncelleme yapılsın, ama ortada öyle bir durumda mevcut değil.Siz güncelleme yapmak istediğiniz zaman, yapamadığınız noktalar olursa hem konu üzerinden hem de PM üzerinden yardımcı olurum.Ama performansta sorun yoksa böyle devam edin.

Anladım hocam,performans iyileştirmesi tarzı bir şey olabilir diye yapmayı düşünüyordum ben.Ama daha 2 aylık SSD

• Peformans'ı iyileştirmenin değilde performans kaybı yaşamamak istiyorsan Ssd'yi tam doldurma en azından 40 gb filan alan kalsın
  • Firmware güncellemeleri ile öyle aman aman bir performans artışı beklemeyin zaten.Çünkü; atıyorum Ultra Plus bir firmware güncellemesi ile Extreme kadar performans verse bu sefer ayrı model yapmanın pek bir anlamı kalmazdı.
  • Sandisk 250 GB ultraplus sahibiyim yurtdışından amerikadan aldırdım buradaki fiyatlara bakınca insan sadece artık gülüyor kazık yemeye alıştık. Bir kaç sorum var AHCI ile win7 kurdum ama boş alan 240 a yakın gözüküyor hardisk. Birde firewire update windows kuruluyken yapılabilir mi? Baya araştırdım net bilgi bulamadım.
  • ssd yi taktım kullanıyorum yanlız 4k sonuçları düşük firma satarken 90 k falan diyor çıkan sonuçlara bakın

sandisk ultra 2 240 gb

SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekin224 -- 12 Kasım 2014; 19:54:33 >
  • @Namevt88

Merhaba,

Evet Windows üzerinde yapılabilir.

http://www.sandisk.com.tr/products/ssd/sata/ultra-plus/?capacity=256GB bu adres üzerinden SSD Toolkit'i indirerek en güncel firmware'ı aratıp kurabilirsiniz ama yukarıda bir arkadaşa firmware update'in ne zaman gerekli olduğu konusunda bilgiler verdim.Bence onları okuduktan sonra böyle bir işlem yapın derim.Yani performans konusunda bir sıkıntınız yoksa SSD'yi aynen kullanmaya devam etmelisiniz.

@tekin224

Hayırlı olsun.

Sisteminiz AMD mi yoksa INTEL tabanlı mı ? Bu birinci önceliktir.Daha sonra ise firmaların yazdıkları değerler zaten çok üst seviye sistemlerde ve koşullarda ulaştıkları test değerleridir.Yani günlük kullanımda alâkası olmuyor bunun pek.Birde günlük kullanımda performans konusunda bir sıkıntınız yoksa yani; açılış - kapanış, programların yüklenme süreleri vb. durumlar hızlı ise pek test değerlerine takılmanıza gerek yok. Okuma ve yazma hızlarınız da olması gereken seviyelerde zaten.

• @R£DSTON£

intel tabanlı sistemim ama ıoips değerleride düşük

yarı yarıya düşük ahcı mod aktif sebebi nedir.sizin değerlerinize baktım onlar buna göre nerdeyse 2 kat fazla ya bir sıkıntı var yada bu ultra 2 performans lı bir ssd değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekin224 -- 13 Kasım 2014; 11:13:53 >

• SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU]
  • Sandisk Extreme II 120GB ekle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @tekin224

ULTRA II'nin U-PLUS'tan daha iyi performans vermesi lazım.Muhtemelen bağladığınız sata portunda veya sata kablosunda problem olabilir.Bağladığınız kablonun da sata 3 olması önemli mesela.

İkinci paylaştığınız SS ne içindi ?

@TheRad67

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 16 Kasım 2014; 16:39:53 >
  • Arkadaşlar merhaba,

Ultra Plus modeli Vatan'da webe özel 269 TL fiyatına düşmüştür. SSD alacak olan arkadaşlara duyrulur.

http://www.vatanbilgisayar.com/sandisk-256gb-ultra-plus-sata-30-ssd-okuma-530mb-_-yazma-445mb.html

@tayfn1907

Selam,

Dostum baksana bizim SSD'nin fiyatları nerelere geldi...

Ama genel manâda bir düşüş var SSD fiyatlarında.Önümüzdeki süreçte 500GB - 1TB SSD fiyatlarının da düşmesini umuyorum.

• Umarım dediğin gibi olur gerçekten geçen seneye göre tahmin ettiğimiz gibi düşüş oldu diyebiliriz fiyatlarda şimdi baktım tekrar benim aldığım bimekste fiyat hala 412 tl lakin alacak olanlar varsa kesinlikle şuan internet üzerinden vatandan almasını öneriyorum hocam şu fiyata bir bak ya 120-128 gb fiyatı resmen
    http://www.vatanbilgisayar.com/sandisk-256gb-ultra-plus-sata-30-ssd-okuma-530mb-_-yazma-445mb.html

• Vatan kampanyasından 1adet ultra plus 256 gb
    273 lira (kargo dahil) aldım. F/p olarak uygun gibi geldi. Beni de listeye atıverin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @tayfn1907

O kadar uygundu ki fiyat bir gün içinde adamlar 27 tanesini satıverdi.

1 senede yaklaşık olarak yarı fiyatına geriledi SSD. Eğer böyle devam ederse önümüzdeki yıl sonu gibi SSD piyasasında büyük fiyat indirimleri olacaktır. Ama tabii piyasadaki (PCI-EX harici) çoğu SSD modelinin Sata 3 olmasından da kaynaklanıyor bu durum. Z97 chipsetlerde görmeye başladığımız Sata Express arayüzüne uygun SSD'ler geldiği zaman onların fiyatı yine yüksek olacaktır.Bildiğim kadarıyla Sata Express arayüzünün ilk etapta geriye dönük uyumluluğu var ama daha sonradan bu uyumluluk kaldırılacak.

Ancak çokta önemli değil.Bana göre Sata 3 arayüzündeki hız bile gayet makul.Yani Sata Express gelince onu alanda alır, ama Sata 3 arayüzündeki SSD'lerin fiyatının düşmesi senin benim gibi kullanıcıların yüzünü güldürecektir.

Önümüzdeki 5 yıllık süreçte (ama en az 2 yıl sonrası için) artık HDD'ler yerine; şöyle izlenimler görebiliriz:

Sata 3 256GB SSD sistem diski + Sata 3 1TB SSD depolama

Sata Express 256GB SSD sistem diski + Sata 3 1TB SSD depolama

gibi.

@Uwais

Hayırlı olsun.

Gerçekten uygun bir fiyata aldınız böyle performanslı bir ürünü.Zamanında indirimde iken bile 380 TL'ye almıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

quote:

Orijinalden alıntı: El-Diablo

Hocam 1366/768 ultrabook ile sayfalari kaydirmak zorunda kaliyorum.

Anladım.

Dediğim gibi, yukarıda belirttim ya '' 1080P ve üzerini düşündüm... '' diye.Artık düşük çözünürlük kullanan arkadaşlarımızın affına sığınacağız.

1080p üzeri kullanıyorum ve bizde ne kadar iyi gözüktüğü 768p'de ne kadar kötü gözüktüğüne kıyasla umurumda değil, bence düzenleyin.

• Teşekkür ederim. Gelince notebooktaki çöpü değiştireceğim.
  • Sata 3 Ssd'ler yeterde artar hocam bence fazlasına gerek yok şimdilik dediğin gibi yeni ürünlerin ve farklı çözümlerin piyasaya çıkması bizim gibi kullanıcıların işlerine gelir son verdiğin örnek rüya gibi sanki
    Sata 3 256GB SSD sistem diski + Sata 3 1TB SSD depolama off off tadından yenmez
  • Arkadaşlar hizlial.com dan 313 TL ye 240 GB Sandisk ultra II SSd aldım. Notebooktaki sabit diski harddisk caddy ile dvd yuvasına taktım. Aldığım SSd yide notebook sabitdisk yuvasına taktım.

Ancak biosun şifresini hatırlamıyorum. O yüzden AHCI falan bakamadım. Sisteme önceki diskimin recoveryisini yükledim. Şuan SSd diskim 1 Ana bölüm olan C, birde recovery kısmı olan (Bilgisayarımda gözükmeyen kısım)

Ancak ben yaptığım testlerde özellikle Seq yazma kısmının yavaş olduğunu görüyorum.
    Tekin224 ün SEQ yazma 459,93 iken Benim SEQ yazma 231,03 (Yarı yarıya fark bir sorun olabilir şüphesi uyandırdı bende)
    Birde yukarda tekin224 arkadaşımızın sandisk ultra II ile yaptığı AS SSD Benchmark testi ile benimki arasında biraz sonuçlar farklı geldi. Test yazılımının sürümleri aynı olmasına rağmen, disk isminin olduğu kısım
    Tekin224 arkadaşımınkinde X31200RL yazıyor, Storahci yazıyor.
    Benimkinde ise X312 yazıyor, iaStor yazıyot.

Herhangi bir firmware yükleme yapmadım. Hatta Ahci de yapmadım ama sanırım benimki biostan ahci dir.

Bilgisayarıma gelirsek: Lenovo Y580 - I7 3630QM işlemci , 8 GB 1600 Mhz Ram , Windows Home premium 64 bit lisanslı OS

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.