Şimdi Ara

Sandisk USB Bellek bilgisayar okumuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 adet usb belleğimde de aynı problem oldu. Raspberry pi de kullandıktan sonra pc'ye taktığımda bilgisayarda bir harf atanmış olarak görüyor ama tıklayınca pc donup kalıyor. Çıkarınca pc devam ediyor.

İnternette test disk programını gördüm bu programda, cmd de diskpart - list disk dediğimde ve disk yöneticisini açtığımda programlar donup kalıyorlar.

Pc de usb belleğin varlığı ile alakalı işaretler şunlar:
    1- Bilgisayarı açtığımda removable device (G) olarak görünüyor (ama bir işlem yapılmıyor, donuyor hemen.)
    2- Device managerda disk drivers listesi altında sandisk cruzer force usb device olarak görünüyor.

İçindeki verilerin bir önemi yok. Bir şekilde formatlayıp yeniden kullanabilmek istiyorum.

• USB Disk Storage Format Tool ile dener misin.
  • EresboSS kullanıcısına yanıt
    Üzgünüm. :( USB Disk Storage Format Tool da donup kalıyor usb belleği taktığımda. Yanıt vermiyor diyor.
  • msertcan M kullanıcısına yanıt
    Başka bir bilgisayarda deneme şansın var mı? Yoksa SwissKnife adlı programı da dener misin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EresboSS

Başka bir bilgisayarda deneme şansın var mı? Yoksa SwissKnife adlı programı da dener misin.

Başka bir bilgisayarda da aynı sonucu aldım. SwissKnife programını da bir türlü win8.1 işletim sisteminde çalıştıramadım. Uyumluluk sorunu ile alakalı sorunlar çıktı.
    Çaresizlikle birlikte 2 tane 16gb lık usb belleği kullanılmayanlar rafına kaldırma yolunda ilerliyorum.

Windows üzerinde değil, boot edilerek çalışan programların bu durumda etkileri nasıl olur?

Bu arada ilginiz alakanız ve desteğiniz için teşekkür etmeyi unuttum. Teşekkürler!
  • quote:

Orijinalden alıntı: msertcan

quote:

Orijinalden alıntı: EresboSS

Başka bir bilgisayarda da aynı sonucu aldım. SwissKnife programını da bir türlü win8.1 işletim sisteminde çalıştıramadım. Uyumluluk sorunu ile alakalı sorunlar çıktı.
    Çaresizlikle birlikte 2 tane 16gb lık usb belleği kullanılmayanlar rafına kaldırma yolunda ilerliyorum.

Windows üzerinde değil, boot edilerek çalışan programların bu durumda etkileri nasıl olur?

Bu arada ilginiz alakanız ve desteğiniz için teşekkür etmeyi unuttum. Teşekkürler!

Cdden çalışan linux sürümlerini deneyebilirsin. Bu şekilde birkez bende benzer olmasada başka bir sorunu halletmiştim.

Ayrıca rica ederim, keşke daha fazla yardımcı olabilsem.

• Sandisk Cruzer Blade kullanıyorum. Yakın zamana kadar bende de tanıma sorunu oluyordu.

-Bellek, mevcut kendine has ismiyle değil de, tıpkı sizdeki gibi "Çıkarılabilir Disk" adıyla gözüküyordu ve doluluk bilgisi yer almıyordu.
    -Bilgisayarım bölümüne girdiğimde pencere uzun bir süre donuyordu.
    -Donma geçtikten sonra sağ tıklayıp özelliklere girdiğimde veya bilgisayar yönetiminden kontrol ettiğimde, kapasite 0 bayt gözüküyordu.
    -İçine girmeye kalkınca da ya donuyordu, ya da boş gözüküyordu.

Şu çözümü uyguladım:
    http://kb.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/205

Daha önce Windows 7 üzerinde uyguladığımda olmamıştı ama Windows 8.1'de işime yaradı.

Sandisk USB Bellek bilgisayar okumuyor

Her ne kadar her takışımda sağ üst köşede çıkan bu yazıyla karşılaşsam da, artık belleği sistemimde sorunsuz kullanabiliyorum.

Bir deneyin. Belki sizin sorununuzu da çözebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Voxville -- 6 Kasım 2014; 17:36:45 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar;

Yaptığım hiçbir şey den bir sonuç alamadım malesef. Son olarak linux platformundan ubuntuyu da deneyeceğim. Daha sonrasında yapabileceğim bir şey yok.

İlgi ve alakanız için teşekkürler. Esen kalın.
  • rufus programı ile free dos seçeniğini kullanarak boot diski yapın. bu süreç diski tam olarak formatlayacak ve muhtemelen sorun kalmayacaktır. Ben de birçok başka yol denedim, ancak bu şekilde deneyerek çözdüm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.