Şimdi Ara

Sanırım anakart uçtu??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus AI Booster ile o/c denemesi yapmak istedim FSB ve voltaj değerleriyle oynadım makineyi yeniden başlatmak isteyince PC bir daha açılmadı. ASUS P5G2D-X anakart, 3.2 HT lga 775 intel işlemci, 2*1 Gb DDR2 533 mhz ram, Artic cooling freezer soğutuculu sistemim var, biosun pilini çıkarıp taktım bios jumperleriyle oynadım ama bir sonuç alamadım, işlemci veya anakart yanmış olabilirmi ??

• CPU RAM gibi parçaları çıkarıp sesli uyarı geliyormu diye bakabilirsin, sesi sedası çıkmıyorsa ihtimal gitmiş olabilir. Voltaj ile oynadım kısmını açarsan biraz daha aydınlatıcı olur
  • pili söküp taktıysan ve hala görüntü yoksa o anakart =
    geçmiş olsn kardesm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arınç -- 26 Kasım 2007; 14:15:08 >
  • Anakartın kitapçığında verilen talimata göre 1.bilgisayarı kapatın 2.pili çıkarın 3.Jumper pinini 1-2 konumundan 2-3 konumuna getirip 5-10 sn bekleyin daha sonra tekrar 1-2 konumuna getirin 4.pili yerine takın 5.bilgisayarı açıp biosa girin.. şu an işteyim akşama deneyeceğim ayrıca ramleri de çıkarıp uyarı verip vermeyeceğine bakacağım, umarım bir sonuç alırım..
  • Bekliyoruz haberlerini hocam
  • buyuk ihitimal anakart gitmiş ama yukarıda yazdıklarınıda yap bakalım sonuc ne olacak umarım anakartın saglamdır
  • ekrana gorüntü geliyorken, kalvyenin işiği da yanmıyorsa bios ucmus demektir biost update yaparsın disketden filan hallolur. Garantiye ver.

Bios update yaparken bios mutlaka default da olsun.

Anakartı çok ellemekten statik elektrik biriktirmiş olabilir betonun ustunde bi kaç saat beklet tekrar dene.

Geçmiş olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    anakart çok geç açılıyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: siux

Asus AI Booster ile o/c denemesi yapmak istedim FSB ve voltaj değerleriyle oynadım makineyi yeniden başlatmak isteyince PC bir daha açılmadı. ASUS P5G2D-X anakart, 3.2 HT lga 775 intel işlemci, 2*1 Gb DDR2 533 mhz ram, Artic cooling freezer soğutuculu sistemim var, biosun pilini çıkarıp taktım bios jumperleriyle oynadım ama bir sonuç alamadım, işlemci veya anakart yanmış olabilirmi ??

İlginc
    Bir Deneme İle Anakart Nasıl Uçar
  • quote:

Orjinalden alıntı: ylpc

quote:

Asus AI Booster ile o/c denemesi yapmak istedim FSB ve voltaj değerleriyle oynadım makineyi yeniden başlatmak isteyince PC bir daha açılmadı. ASUS P5G2D-X anakart, 3.2 HT lga 775 intel işlemci, 2*1 Gb DDR2 533 mhz ram, Artic cooling freezer soğutuculu sistemim var, biosun pilini çıkarıp taktım bios jumperleriyle oynadım ama bir sonuç alamadım, işlemci veya anakart yanmış olabilirmi ??

İlginc

Katılıyorum.Arkadaşım Eğer ilk defa Oc yapıyorsam biraz fazla V vermiş olabilir yada fazla zorlamadan Bir hasar vermiş Olmalısın.
    Bide Oc yüzünden Bios uçarmı ?

• quote:

Orjinalden alıntı: BuGrAx

quote:

Orjinalden alıntı: ylpc

quote:

İlginc

Katılıyorum.Arkadaşım Eğer ilk defa Oc yapıyorsam biraz fazla V vermiş olabilir yada fazla zorlamadan Bir hasar vermiş Olmalısın.
    Bide Oc yüzünden Bios uçarmı ?

Acaba Kac Volt Verdi
    Ama Bence Baska Bi Sebebden Dolayıdır Bi Denemeyle Uçan Anakart İlk Kez Görüyorum

• evet overclcok yüzünden bios uçar arkadaşım senin kesişn bios çökmüştür garantisi varsa yolla o hallolur
  • quote:

Orjinalden alıntı: zalman_1

evet overclcok yüzünden bios uçar arkadaşım senin kesişn bios çökmüştür garantisi varsa yolla o hallolur

bencede eğerki voltajı verip kaydettiysen anakartın biosu ucmus olabilr dua et biosun ucmus olsun bios uptade olur, belki anakartın da gitms olabilr ama sen ne kdr voltaj verdn arkadasm 1.20 den 2.2volta falan mı aldın direk naptın
  • Voltaj artırımını bahsettiğiniz derecede yüksek yapmadım, anakartın ışığı yanıyor power a basınca açılış sinyali gelmiyor ramleri tamamen söküp çalıştırdığımda uyarı vermedi, işlemci yanmış olabilirmi ? servis yolu göründü sanırım.
  • dostum hiç bi hayat belirtisi yok üzgünüm servis yolu göründü senin anakarta ver servise halletsinler zaten uçtuysa anakart yenisini verirler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.