Şimdi Ara

Sanırım Riot Yeni Skinleri; (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Farklı kültürlerde farklı tiplemeler var. Tolkien'ın elinde en az değişime uğrayan ırk cüceler oldu sanırım. Orc ve Hobbitler de kendi üretimi galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mediv

İstedigin kadar kabullenme, bu bi gerçek çocuk. Warcraft'ın evreni LOTR'den çok daha geniş. Sadece Dreanor bile LOTR'in 2 filminden daha geniştir :D Gelipte burda benim gibi 9 seneyi aşkın süredir Warcraft takipçisi olan adamla bilgini ölçme.

Ne kadar geniş olursa olsun ya , LOTR dediğin şuan ki eski çağlarda geçen tüm oyun/film/kitaplara ilham kaynağı olmuş.

Ayrıca :https://tr.wikipedia.org/wiki/J._R._R._Tolkien_Taraf%C4%B1ndan_Olu%C5%9Fturulan_Yapay_Diller

• quote:

İstedigin kadar kabullenme, bu bi gerçek çocuk. Warcraft'ın evreni LOTR'den çok daha geniş. Sadece Dreanor bile LOTR'in 2 filminden daha geniştir :D Gelipte burda benim gibi 9 seneyi aşkın süredir Warcraft takipçisi olan adamla bilgini ölçme.

Kardeş sende 60-70 yıllık tolkienin yarrattığı dünyayı okumayıp etmeyip sadece yüzüklerin efendisi kitaplarını okuyup filmini izleyipte gelip hobbiti izleyipte dünyanın yaratılışı mitolojisini bilmeyip 1.çağ başlamadan öncesini falan bilmeyip burdan sallaman çok komik lütfen üsteleme komik oluyorsun resmen şaşırıyorum şuan bukadar bilmeden biliyormuş gibi sallamana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MacUallis kullanıcısına yanıt
    Yok hayır, kabullen geç ;) Ben yeteri kadar biliyorum Tolkien ve LOTR'i.
  • quote:

Yok hayır, kabullen geç ;) Ben yeteri kadar biliyorum Tolkien ve LOTR'i.

Kardeş tolkienin yarattığı orta dünya sadece yüzüklerin efendisiyle alakalı değilki silmarion var hurinin çocukları var ne biliyim bitmemiş öyküler var bunlar başlı başına bi dünya lotr bunların sadece küçücük bi kısmı mini minnacık bir kısmı hatta sen sadece bunu bilip konuşuyorsun cidden komik oluyorsun bak cahil cesaretiyle sallıyorsun ama gülüyorum yani dostum yapma

• Eğer LOTR ile ilgisi olduğu doğrulanırsa bütün skinleri alıcam
    Not: Skinlere bakmadım inş çöp değildir.

• Her iki evreninde fanı olarak Warcraft'ın LoTR'dan daha geniş olduğunu söyleyebilirim. Bu demek değil ki Warcraft LoTR'dan daha iyi. Warcraft daha geniş ama LoTR daha ayrıntılı. Sadece WoWwiki'ye biraz baksanız anlarsanız ne kadar geniş olduğunu. LoTR'u sadece 2 kişi yazdı bildiğim kadarıyla, o da Tolkien ve oğlu Christopher. Fakat Warcraft'ı senelerdir yüzlerce kişi yazıyor. Bir karakterin wiki sayfası bile inanılmaz geniş.

Fanboyluğu bırakıp biraz objektif baksanız görecekseniz de işte.

Ayrıca LoTR'u Warcraft'tan daha çok severim, onu da belirteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fasmodey -- 12 Kasım 2015; 21:47:44 >
  • Fasmodey kullanıcısına yanıt
    Eyvallah bildiğini yazmışsın. LOTR daha ayrıntılı gibi geliyor insanlra çünki filmleri yapıldı düşününce öyle geliyor. Ayrıntı olarakta maalesef Warcraft'a yaklaşamaz... Her ne kadar orta dünyayı LOTR ile sevip baglansamda sonradan keşfettimki Warcraft bi başka...

Sadece Warcraft film fragmanında Durotan, Frostwolf'un lideri. Onun oglu Thrall, kucağındaki. Kardeşi, annesi, babası, dedesi bile belli Lore'de. Ve hepsinin kendine özgü geniş hikayeleri mevcut.
  • quote:

Savunmak gibi algılanmasın fakat, Warcraft LOTR'dan çok daha geniş. LOTR'da filmde gördüğümüz, ( hatırladıklarımı yazayım ) orc, human, elf, cüce, hobbit ve bi kaç yerde görünen treant'lar var. Aslında LOTR hobbit filmiyle ayıya dönüşen bi adam vardı hatırladın ? Orda Warcraft'dan iyi çalmış druidi dedim kendi kendime :)

Warcraft'da ise, Orc, Human, Treant, Dwarf, Night elf, Elf, Blood elf, High elf, Troll, Ogre, Worgen, Pandarian, Dreanei, Tauren, Undead, Goblin, Scourge, Lichs, Gnome, Darkspear troll... Bunlar aklıma gelenler, fazla daha karşılaştırmaya gerek yok sanırım ?

Lotrdaki elfler sadece tek cins saymissin ama wc deki elfleri ayirmissin :)

Lotrdaki elflerde high elfler, orman elfleri ve gri elfler olarak bolunuyor ornek olarak. Fanboyluk op ;)

• Glamdring26 kullanıcısına yanıt
    Bak orda ne yazıyor, ( HATIRLADIKLARIMI YAZAYIM )

Okumayı bilmemek OP ;)
  • quote:

Bak orda ne yazıyor, ( HATIRLADIKLARIMI YAZAYIM )

Okumayı bilmemek OP ;)

Sana bir kisi kanitlarla ispatlarla LOTR evreninin daha genis oldugunu anlatsa sen yine wc evreninin genis oldugunu savunursun cunku sen bir fanboysun.

Not: Agir derecede wc ve diablo faniyim ayni zamanda lotr faniyim.
    wc nin hikayesini okumadim fakat lotr un cok daha ayrintili oldugunu dusunuyorum. Sonucta birisini 2 insan yazmis digerini 100lerce insan ki ikisini karsilastirmak acayip derecede absürd.

• Glamdring26 kullanıcısına yanıt
    Benim söylemekten kaçınmadığım bir şey bu zaten, ben ÜST DÜZEY Bİ DERECEDE, AKLININ ALMAYACAGI BİR BİÇİMDE Warcraft hayranı biriyim. Bunu zaten söyledim, her 2 evrenide biliyorum kitaplarını okuyup oyunlarını / filmlerini bitirdim. LOTR filmlerini hiç izlemediysem her birini 4 kere izlemişimdir, hobbit hariç. Ve gördüğüm bi gerçektirki Warcraft evreni çok daha geniş. Warcraft fanı olabilirsin fakat okumadığın bilmediğin sürece hikayelerini bu bişey ifade etmez. O yüzden aklınca bişeyler yazmaya çalışma, yorumları oku önce öyle gel.
  • quote:

Benim söylemekten kaçınmadığım bir şey bu zaten, ben ÜST DÜZEY Bİ DERECEDE, AKLININ ALMAYACAGI BİR BİÇİMDE Warcraft hayranı biriyim. Bunu zaten söyledim, her 2 evrenide biliyorum kitaplarını okuyup oyunlarını / filmlerini bitirdim. LOTR filmlerini hiç izlemediysem her birini 4 kere izlemişimdir, hobbit hariç. Ve gördüğüm bi gerçektirki Warcraft evreni çok daha geniş. Warcraft fanı olabilirsin fakat okumadığın bilmediğin sürece hikayelerini bu bişey ifade etmez. O yüzden aklınca bişeyler yazmaya çalışma, yorumları oku önce öyle gel.

Lotr filmlerini izlemen bisey ifade etmiyor zaten lotrun genis olmasinin sebebi yaratilistaki ayrinti. wc oyununun ve hikayesinin hayraniyim fakat hikayesindeki bilgim sadece oyundaki lore ile kisitli. Bos bi zamanimda butun vaktimi diabloya yaptigim gibi onada harciyacagim fakat bukadar atarli olmana gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeidaraSanji

quote:

Warcraft ile alakası yok, LOTR ile ilgili.

LOTR'da Dark Elfler ve Druidler yok.
    Warcraft zaten LOTR temasının geliştirilmişi gibi geliyor bana. Tolkien reyiz 10 sene daha yaşayadı iyidi...

Lotrda dark elf denebilecek elfler mevcut ve druidler de mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fasmodey

Her iki evreninde fanı olarak Warcraft'ın LoTR'dan daha geniş olduğunu söyleyebilirim. Bu demek değil ki Warcraft LoTR'dan daha iyi. Warcraft daha geniş ama LoTR daha ayrıntılı. Sadece WoWwiki'ye biraz baksanız anlarsanız ne kadar geniş olduğunu. LoTR'u sadece 2 kişi yazdı bildiğim kadarıyla, o da Tolkien ve oğlu Christopher. Fakat Warcraft'ı senelerdir yüzlerce kişi yazıyor. Bir karakterin wiki sayfası bile inanılmaz geniş.

Fanboyluğu bırakıp biraz objektif baksanız görecekseniz de işte.

Ayrıca LoTR'u Warcraft'tan daha çok severim, onu da belirteyim.

Katılıyorum. Warcraft'tın geniş olmasının nedeni çok olay olması. Yani bilmem ne şavası , o savaşı bu savaşı. Çok faazla karakter var. Ama Hobbit'de mesela karakter sayısı çok az , olay az. Warcraft'da Sargeras , Kelthuzad , Lich King ohooo oh. Geçen gördüm adam sadece Turalyon için makale yazmış neredeyse.

Ha bence karşılaştırmak saçma. Tolkien yaşasaydı belki daha neler yazacaktı. Benim hala anlamadığım şey adam Beorn , Warcraft çakması dedi ya.

• quote:

Savunmak gibi algılanmasın fakat, Warcraft LOTR'dan çok daha geniş. LOTR'da filmde gördüğümüz, ( hatırladıklarımı yazayım ) orc, human, elf, cüce, hobbit ve bi kaç yerde görünen treant'lar var. Aslında LOTR hobbit filmiyle ayıya dönüşen bi adam vardı hatırladın ? Orda Warcraft'dan iyi çalmış druidi dedim kendi kendime :)

Warcraft'da ise, Orc, Human, Treant, Dwarf, Night elf, Elf, Blood elf, High elf, Troll, Ogre, Worgen, Pandarian, Dreanei, Tauren, Undead, Goblin, Scourge, Lichs, Gnome, Darkspear troll... Bunlar aklıma gelenler, fazla daha karşılaştırmaya gerek yok sanırım ?

Hocam kitapları okumamışsın onu farkettim, lütfen bu yorumumu bir aşağılama yada hakaret olarak algılama fakat düzeltme gereği duyuyorum.

Önce şunu belirteyim ben türkiyede bulabildiğim her Lotr kitabını okumuş biriyim, wacraft serisinin her oyununu oynadım, çoğu comic'ini okudum (wow'da içinden geçtikleri lore'u toparlamaya yönelik çıkanları da), 2006'dan beri de aktif bir wow accountum var (arada 1-2 aylık aksaklıklar oluyor tabi ki). Bu konu hakkında genel bir bilgimin olduğunu anlatmak için bunları yazdım.

Şu anda yeryüzünde yapılan ve yapılmış her fantastik evren gibi warcraft evreni de tolkienin lotr'undan ilham edinilerek hazırlanmıştır. "Warcraft çakması" dediğin şeyler aslında tolkienin temelini attığı şeyler. Druid dediğin adamın eski romanlarda deri değiştirenler diye lotr evrenine dahil olduğunu ve tolkienin bunu dünyada ilk oluşturan adam olduğunu biliyor muydun? İlk ejderha kültürünü de o oluşturdu, iyi ejderhaların yanına kız ve erkek kardeşlerin hafızalarını silip birbirleriyle birlikte olmalarını sonra hafızalarını geri verip intihar etmelerini sağlayan ejderhalar da ekledi. Evet bunu bir ejderha bir tolkien romanında yaptı. Çocuk hikayesi gibiydi değil mi Lotr evreni? Tabi filmleri izleyip koskoca DÜNYA hakkında yorum yapınca böyle sonuçlar ortaya çıkıyor. Cüce kültürünü de ilk yaratan tolkiendi. Onları dağlara yerleştirdi kişilik analizleri yaptı ve şuan her fantezi meraklısının aklındaki cüce profilini çizdi. Bazı yapımcılar gibi "cüceler hırçındır, dağda yaşarlar, konuşmayı sevmezler, aha da kralları bu" demedi tek tek dil yaptı onlara(ki cüce dili en az bahsedilen ve açıklanan dildir orta dünyada). İnsanların kafasında beliren ork ve elf figürünü de o tasarladı. Ve hayır o yandan yemiş ergene benzeyen acınası yaratıklar değildi orklar elfler kadar uzun sadece daha "demonic" tiler. Ama sadece filmleri izleyerek bunları bilmek mümkün değil malesef.

Kısaca demek istediğim her fantezi izleyicisi tolkienin evreninin ilham alınma merkezi olduğunu bilir, ve diğer yapıtlar ile karşılaştırmaya gerek duymaz. İlham alınmasında hiçbir yanlışlık olmadığını belirtmek isterim bu arada. Ben tolkien fanboyu değilim ama üzerinden senin benim ömrümün 3 katı zaman geçmesine rağmen hala bu adamın evreni yıllardır yüzlerce kişinin üzerinde çalıştığı sürekli yenilenen bir oyun evreniyle karşılaştırılıyorsa üzülürüm şahsen.

• LOL VS DOTA bitti şimdi LOTR VS WC başlamış forumda. Bu çekişmelere gireceğinize hepsinin ayrı ayrı tadını çıkarın.
  • Oo ayni dh warcraft bolumundeki lore kavgalari gibi polemik kokan bir konu. Severim

• SkylerDurden kullanıcısına yanıt
    Dediklerinde bi yanlışlık yok kardeşim. Benim savunduğum nokta bambaşka. Burada dediğim şey, Warcraft'ın bildiğimin Lord of the rings Evreninden çok daha geniş olduğudur. Yoksa Tolkien tabikide orda dünyayı oluşturdu. Tabikide orta dünya ile ilgili çıkan her kitap film derinlerde Tolkienin izlerini taşır. Buna kimse hayır diyemez bunu kimse tartışamazda... Burada söylenilen şey, WARCRAFT, LORD OF THE RİNG'den çok daha geniş, evren hikaye karakter olarak...

Örnegin birisi gelip LOTR izler okur orclardan nefret edebilir, fakat aynı kişiyi Warcraft evrenine sokarsan Orc'lara hayran olabilir... İkisi farklı şeyler, farklı evrenler, farklı kültürler...

@Mithrandir.

Bu konuyu senin kadar takmadım ben. Şahsen hobbitte o adamın ayıya dönüşme olayını görünce baya mutlu olmuştum, aha bir druid... Böyle yapılan şeyler çıkacak filmlere ilham kaynağı oluyor ve daha iyi seyir sunuyor.

• Konuyu açan @DeidaraSanji 'nin ruh hali

1. Çıkan kostümler Lort serisine aittir. Ryze Gandalf, Azir Sauron ve Gragas da bombur(hobbitteki şişko cüce) benziyor. Warcraftta bir kere bunlara benzeyen karakter görmedim.

2. WC ve LORT serisini birbiri ile karşılaştırmak bana göre saçma, bir kere lort Fantastik Kurgu türü kitapların , Warcraft'da MMORPG oyunların atası olduğunu söyleyebiliriz. Hatta Ünlü yazar Stephen king'in kara kule serisini yazmasında, Tolkien'den esinlendiğini de belirtir.

Konu hakkında fazla bilgim olmadığı için ortalığı daha da bulandırmak istemiyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.