|
Saniyeler içinde şarj edilebilen yeni sodyum batarya geliştirildi (2. sayfa)
-
-
vazgeçtikleri fln yok. 2030'u erken gördüler. çinle rekabet edemezler. adam 20 yıl demiş. 20 yıl gayet makul
-
çünkü voltaj arttıkça ömrü kısalıyor.
-
hidrojenin önü kapalı bence. Saklama koşulları dağıtımı dünyanın her yerine standart koşullarda istasyonu olması çok zor bir alan. Ancak pil olayında alt yapı olması verimli bir güneş paneli olsun altp yapıya ihtiyaç duymadan şarj istasyonu tertemiz.
-
Anlaşılan her şeye çok kolay muhalifsiniz. Sanırın güncel gelişmeleri hiç takip etmiyorsunuz. Hidrojen kullanan trenler var, büyük gemilerde hidrojen kullanma çalışmaları var, hatta havacılık sektöründe bile çalışmalar var. İnsanlar bu kadar savaşırken siz bir çırpıda tu kaka demeyi tercih ediyorsunuz. Çok üzücü.
-
Haftalık pil haberimiz nerde diyodum iyi oldu bu
-
Sodyumun sözü edilemeyen en büyük dezavantajı enerji yoğunluğunun düşük olması. Lityum gibi enerji yoğun değil. Tesla 3 Long Range ile WLTP şartlarında kullandığınızda örneğin 700km menzil tutturabildiğimizi düşünelim. Sodyum batarya olsaydı o 700km yalan olurdu. Teslanın değeri düşerdi. Yüksek fiyat etiketini haklı çıkaran en önemli avantajı giderdi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çinde peynir ekmek gibi satıyor. Şehiriçi kullanan adama 700 menzil ne lazım. Benim araba 300 fln gider, ayda 1-2 şarj ediyorum. Pil nmc. Sodyum olmasında zararım olmazdı. Üstelik yaz kış fark etmiyor sodyumda. Bildiğin tuz, bolca var
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Sodyum batarya evet bildiğin tuz
fakat lityum da kimyasal olarak işlenmiş tuz
lityum bataryayı açtık içinde naylona sarılı beyaz toz lityum cıktı.
o metal mi, işlenmiş tuz mu?
tuz tabi ki peki buna neden lityum adında özel bir metal diyorlar da tuz demiyorlar?
tuz deseler Ionic 'in bataryasını yedek parça olarak $50.000'den itekleyemezlerdi ondan demiyorlar.
Tesla 3 LR için verdiğim 700km ideal bir örnekti ancak diyelim ki gerçek, şehir içinde kullanan adama 700km neden gerekmesin ki?
hızlı şarjda 1 saat 300km'de bir beklemek yerine 700km'de bir bekler, bu yüzden güzel 700km.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Konu hakkında yeterli bilgi sahibi olmadığınıza inanıyorum. Yorumunuz, kerosenin petrol türevi ve karbon salınımına neden olduğu hakkında bilginiz olmadığını ortaya koyuyor. Gelecekteki havacılıkta öncelikli amaç, hafif yakıttan öte küresel ısınmaya neden olan karbon içerikli yakıtları kullanmamaktır. Neden hidrojen kullanılması gereltiği konusunda bilgi sahibi olsaydınız iddialı yorumunuzu yazmaya gerek duymazdınız. DH'de benim amacım kişileri küçük düşürmek değil, sadece bilgi sahibi yapmaktır. Emin olun ben kimse ile yarış halinde değilim.
-
hayal gören kendinsin farkında değilsin.800v mimamirisi tek parça şasi yeni milyon kmlik bataryalar ile elektrikli araçlar çoktan o tarihi kapıyı açtı bile.Sadece avrupalı üreticiler olaya geç uyandı ve çinlilerin en az 4 yıl gerisinde oldukları için rekabet güçleri çok az daha batarya fabrikaları bile yeni yeni kurulmaya baslanıcak avrupaya ki onlarında çoğu çin ekipmanı ile bu yüzden de avrupalı üreticiler bize zaman tanıyın yoksa çin bizi yok edecek diye ağlıyor.Bu sebepten dolayı avrupada elektrikli araç işi yavas çine bak bakalım elektrikli araçlar ne durumda bilmeden etmeden iddalı yorumlar yapmaya bayılıyorsunuz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emredvn -- 26 Nisan 2024; 10:36:22 >
-
Elektrikli araçlar hayalmiş, hahahaha
Yav kim petrole bağlı kalmak ister allah aşkına, 100 yıl boyunca belli ülkeleri zengin ettik dünyaca, Bedava enerji kaynakları (Güneş, Rüzgar) varken bu saatten sonra kimse petrol türevleri ile çalışan araçlara yönelmez.
Ha ben bağımlı kalmak istiyorum diyen devlet varsa, Petrol almaya devam edebilir.
-
Biraz geç oldu ama kusura bakmayın :). Aslında yargılamak için erken davranmışsınız, hiçbir konuda mualif değilim,gerçekçiyim. Burada asıl anlatılmak istenen konu hidrojen sahaları depoları her yere konabilir fakat hidrojeni stabil kullanılabilir halde tutabilmek için yine ciddi oranda elektrik enerjisi gerekiyor. Meseleyi biraz büyük düşünmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Tabi diyebilirsiniz ki güneş enerjisi rüzgar enerjisi var ama bu enerjiyi de depolamak için bataryalara ihtiyacınız olacak. Bakın yine batarya ya geldik ve bu istasyonların dünyanın her yerinde olacağını düşünün, ticari olarak bunu yapan birisi her iki durumda da batarya depolama koyması gerekecek ise neden hidrojen yakıt istasyonunu için ekstra bakım maliyeti işletme maliyeti ve üretim maliyeti üstlensin ? Sadece batarya depolama istasyonu kurar bunu güneş rüzgar veya farklı bir enerji kaynağı ile besler devam eder. Buradaki mesele araçlara konulup konulamaması değil hidrojen diğer alana olan ihtiyacı ortadan kaldırmıyor en azından şimdilik.
Ayrıca bildiğiniz üzere piller kimyasaldan ibarettir. Mevcut düzende hergün kullandığımız pillerin elbette üretimde tüketimde çerreye verdiği zararı biliyorum fakat teknoloji bu kadar hızlı gelişirken pil teknolojisi elbette sonsuza kadar lityum ile ilerlemeyecektir. Yeni farklı kimyasallar ile daha temiz daha hızlı dayanıklı piller yıllardır patentleniyor.
Farklı bir görüşü direk sıfır saymak ile ilerleyemeyiz, her fikir değerlidir böylece birbirimizin fikirlerindeki açıkları görür tartışır ve daha iyibir fikir ortaya koyabiliriz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ts2000 -- 2 Haziran 2024; 18:39:32 >
-
Tartışalım da taştışmakla hiçbir sonuca varanmayız. Ben sadece olumsuz düşüncelere karşıyım. Biz ne dersek diyelim adamlar büyük çabalar harcayarak bir takım gelişmeler sağlamaya çalışıyorlar. Biz burada ne kadar kötülesek de onlar bildikleri yolda ilerlemeye devam edeceklerdir. Neyin daha başlarılı olacağını gelecek zaman gösterecektir. Bu nedenle bence fikirlerimizle birbirimizi yenmeye çalışmanın da çok anlamı yok. Dedim ya ben sadece olumsuz fikirlere karşıyım. Siz gene de bildiğinize inanmaya devam edebilirsiniz. Biz ortak fikirle şu doğrudur desek ne olacak, bizi kimsenin takacağını sanmam. Bu nedenle imkanınız varsa fiili olarak bu işlerrle uğraşmanız daha doğru olur. Ben bu konularla şu anda fiili olarak uğraşamam. Zaten hergün yaptığım işler başımdan aşıyor. Ayrıca o tür işlere girecek ekonomik ve teknik imkanlara sahip değilim. Projelerimi hayata geçirebilirsem belki enerji üretimi ve enerji depolama alanına da el atabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 2 Haziran 2024; 19:22:21 >
-
Elbette hocam haklısınız. Niyetim kesinlikle size karşı galip gelebilmek değil bende sizin yadıklarınızdan birşeyler öğreniyorum. Hepimizin kendi deneyimlerine göre farklı tezleri var. Olumlu olumsuz yanları zamanla çıkıcaktır her fikrin .Tek temennim hepimiz için en iyisinin olması. Umarım hayallerinizi hayata geçiricek fırsatı yakalarsınız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X