Uydurma demeyelimde cok eksikler var < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SAnki bana tanrı yokmuş gibi geliyor (2. sayfa)
-
-
dünyayı ve içindekileri, güneşi, ayı, gezegenleri ateistler babasının çiftliğinden mi getirdi peki?
ona nasıl bir bilimsel(?) açıklamada bulunuyorsunuz merak ettim
bir damla su gözünün önünde 9 ay sonra insan oluyor nefes almaya başlıyor
o insan da büyüyünce bir damla sudan insan meydana getiriyor.
kimse de kendi yarattığını iddia etmiyor
zaten kendi bir damla atılan sudan oluştu altına yapıyordu bir sahip çıkan olmasa karnını doyuracak kadar yeteneği bile yoktu
-
ALLAHı inkar edenler neyi kazanıyor acaba merak ediyorum
ateist olmak için bir neden gösterebilir misin?
ALLAH cennet vadediyor
kendisini inkar edene veya başka ilahla birlikte tapana cehennem vaadediyor
ateistler ne vadediyor inkar edenlere?
boş bir aldanış mı?
-
Alıntı
metni:Bir yaratıcı var mıdır yok mudur bilemeyiz ama bütün dinler yalan, uydurma bundan eminiz. Okumakla veya okuduğunu anlamakla alakalı probleminiz var galiba.
-
din hakkında tüm soruların cevabını tarihte bulabilirsiniz. veya eski ahite göz atın mesela en eskilere bakın. kur an okuyun veya en basitinden kendiniz görürsünüz zaten neler dönüyor :D
-
inkar etmiyoruz sadece eksiklikleri anlatıyoruz
-
ALLAHın varlığını ve birliğini anlayabilecek kapasiteye sahibim en azından
-
burdan şunu çıkarabiliriz
el kadar bebeler bile ölüyor
ölümün yaşı yok
kimi kazadan kimi kalp krizinden
demek ki şu dünyada bir garantimiz yok
vakit saat geldi küt gidiyoruz
o zaman bu yaratıcının eksikliği değil
yaratılan insanın ne kadar aciz olduğunu gösterir.
-
Az buçuk okuması ve ortalama zekası olan bir insan "kendine dürüst olabilirse" 21. yüz yılda dinlere inanabilmesi için en ufak mantıklı bir sebep yok.
Toplumdan dışlanma korkusu, ölünce ne olacağını bilmediğinden dinlerin vaatlerinin cazip gelip inanma isteği, hem ayranım dökülmesin hem ... sevilmesin(!) mantığı ve küçüklükten beri empoze edilen şeyleri inkar etmenin zorluğu. Bunlar insanları dinde tutuyor. Ama insan azıcık cesaret edip mealli Kur'an okuyarak başlasa gerisi gelir zaten kendi aklıyla dalga geçip kendini kandırmazsa.
-
Sahsi fikrim varsa da herhangi bir dinle baglantili degildir. Bu durumda da olup olmamasının bi anlamı yok zaten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aznareps ingo etaicsal -- 26 Aralık 2021; 22:8:56 > -
Pilot kalem ile sana ispatlardım,yanlız pilot kalemi bulamadım🤔
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam konuyu tıra nasıl bağladın
Aha hoşgörülü dinci damlamış konuya, din tartisması konularının kilit adamı
-
Günaydın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
:D internette tir kazasinda ölen anne ve ogulun ustune
Arapca sarkimi sure mi ne eklemisler.
Arapca yazida eklemisler.
Lafta allah her seyden buyuktur vs insanlari avutmak istiyorlar.
Ama ben o videoyu izleyince yaradan denilenden tiksiniyorum onlara öyle bir kader verdigi içi
Bir şey kazanmiyoruz.
Deli degiliz bende isterim ölünce cennete gitmek sinirsiz yaşam huriler vs.
Ama sana desem kardeş dünya düz 50 bin km gidersen asagiya dusersin bana inanmazsin. Cunku yuvarlak oldugu zamanla ispatlandi.
Benim beynim de kendi içinde olmadigini ispatladi yukaridaki yazdigim örnek kadar sacma geliyor bana.
Sözde, dh inanç bölümü açmıştı. Oysa dh konu dışı yine belli grupların toplanma merkezi oldu.
Yönetim görmüyor, duymuyor, farketmiyor!
Ey insanlar! Ölümden sonraki dirilme hakkında, şüphede iseniz o zaman hatırlayın ki, biz gerçekten her birinizi topraktan yarattık. Sonra bir damla meniden, sonra döllenmiş yumurtadan, sonra temel unsurları itibariyle tamamlanmış, fakat bütün hususiyetleriyle henüz tamamlanmamış bir et parçasından yarattık, size apaçık kudretimizi gösterelim diye. Ve doğmasını dilediğimizin, anasının karnında bizce belirlenmiş bir süre için kalmasını sağlarız, sonra sizi çocuk olarak dünyaya getirir ve büyümenize imkan veririz de, böylece bir kısmınız olgunluk çağına erişir. Öyle ki, kiminize daha çocukluk çağında ölüm tattırılırken, kiminiz de yaşlılığın öyle düşkün çağlarına eriştirilir ki, bildiğini bilmez olur. Ve sen ey insanoğlu! Ölümden sonra tekrar kalkıştan şüphe ediyorsan düşün ki, bir bakıyorsun yeryüzü kupkuru, ama ona su indirdiğimizde bir de bakarsın canlanıp kabarmış ve her türden iç açıcı bitkiler vermiş!
https://www.kuranmeali.com/AyetKarsilastirma.php?sure=22&ayet=5
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
https://twitter.com/yukselhos/status/1473364811471851531
◀️⚓Dr.Yüksel Hoš ☪️twitter“🇮🇳Hafta sonuna Hindistan'daki Kast sistemini yazacağım. Hazır mısınız arkadaşlar? At fava bekle yapıyoruz şimdiden. + 🔂RT”https://twitter.com/yukselhos/status/1473364811471851531
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 28 Aralık 2021; 10:37:19 >
kimsenin yanına kar kalmaz emin ol , bu dünyada öyle algılarsın ama diğer tarafta en küçük haksızlığın dahi hesabını vereceksin bunu şu an tasavvur edemiyorsun diye sakın ki yok öyle bir şey deme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X