Şimdi Ara

SAnki bana tanrı yokmuş gibi geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
1.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 yıl öncesinde namazlı abdestliydim sonradan gördüklerim inançlarımı zayıflattı hayatta tanrı var gam yok diiyenler kendini avutuyor yani şöyle bir hayat var dünyada çekilen sıkıntılar ölümler herkesin yanına kar kalıyor örnek vermek gerekirse adam sabah tırın altına giriyor 2 kişi ölüyor gencecik yüzlerce örnek verebilirim sormak istediğiniz varsa sorabilirsiniz

• böyle iğrenç bir kahpe şerefsizlerin doldugu her şeyin çıkara bağlı oldugu dünyada kimseye inanmak zorunda degılım

konuyu acan haklı

adam tırın altında kıyma oluyor beynı yol kenarına ucuyor. sırf karsıdan karsıya gecmek ıstedıgı ıcın

burda senın sordugun kım yarrattı nasıl oldu soruları falan anlamsızlasıyor. zaten senın dusundugun gıbıde degıl

hepsi kendılıgınden oldu

zaten dedıgın gıbı olacaksada

bir araplara bakıyorum suan bir avrupalılara bu mucizeler araplardan çıkması ımkansız daha kendılerıne hayırları yok. çöl bedevileri.

Az buçuk okuması ve ortalama zekası olan bir insan "kendine dürüst olabilirse" 21. yüz yılda dinlere inanabilmesi için en ufak mantıklı bir sebep yok.

Toplumdan dışlanma korkusu, ölünce ne olacağını bilmediğinden dinlerin vaatlerinin cazip gelip inanma isteği, hem ayranım dökülmesin hem ... sevilmesin(!) mantığı ve küçüklükten beri empoze edilen şeyleri inkar etmenin zorluğu. Bunlar insanları dinde tutuyor. Ama insan azıcık cesaret edip mealli Kur'an okuyarak başlasa gerisi gelir zaten kendi aklıyla dalga geçip kendini kandırmazsa.

• Allah haşa yoksa sen, ben, canlı ve cansız tüm varlıklar nasıl yaratıldı hiç düşündün mü ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dünyaya kötü demiyorum sadece bazı insanlar kötüleştiriyor tehdit ediyor nefes alamaz hale getiriyor madem Allah var neden bunlara müsade ediyor örnek vermişsin mesela tecavüze uğraması çocuğun bu çocuk uğramak zorundamıydı neden oldu neden bırakıldı yani

• Blue Sky 77 kullanıcısına yanıt
    böyle iğrenç bir kahpe şerefsizlerin doldugu her şeyin çıkara bağlı oldugu dünyada kimseye inanmak zorunda degılım

konuyu acan haklı

adam tırın altında kıyma oluyor beynı yol kenarına ucuyor. sırf karsıdan karsıya gecmek ıstedıgı ıcın

burda senın sordugun kım yarrattı nasıl oldu soruları falan anlamsızlasıyor. zaten senın dusundugun gıbıde degıl

hepsi kendılıgınden oldu

zaten dedıgın gıbı olacaksada

bir araplara bakıyorum suan bir avrupalılara bu mucizeler araplardan çıkması ımkansız daha kendılerıne hayırları yok. çöl bedevileri.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tanrı olabilir(şahsi olarak inanmıyorum) fakat dinlerin tanrısı kesinlikle yoktur. ve evet kimse cezasını başka bir dünyada çekmeyecek

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • o zaman herkes hırsızlık yapsın?

• ufacık bir şey çalan sıradan 1 vatandaş cezasını bu dünyada çeker zaten. adamlar milyarları götürüyor ve hepsi yanlarına kâr kalacak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet hocam anlamışsın herkesin yanına kar kalacak sadece para olarakta bakma mesela haksızlık yapılıyor haksızlık yapan yaptığının farkında misal kar kalacak

• Din ; insanları uyuşturmak için kullanılan en iyi silahlardan biridir. Olan bir şeye inandırmak yerine olmayan veya göremediğimiz diyelim , göremediğimiz bir şeye inandırmak çok daha kolaydır. Tarihte dinden daha iyi bir uyuşturma olmamıştır. Olmayacaktırda.

• inanmak yada inanmamak kişi özelinde ama isteyerek yapılan birşey olduğunuda sanmıyorum,hani aklen kabul edemeyip sonrasında ben inanmayı seçiyorum demek doğru olabilir mi?

öte yandan bir bölgedeki her tür kötü durumdan yola çıkarak tanrı kavramını yok sayarsak farklı bir bölgedeki her tür iyi durumda da tanri hep yanımızda gibi bir anlam çıkarmamız gerekir ki buda ne derece kabul edilebilir tartışılır

ülkemizde adaletsizlik,haksızlık almış başını gitmiş, toplum aşırı bozuk, din adamı görünümü altında söylenen yalanlar, Allah kitap diyenlerin söylemleri ile yaptıklarının zıtlığı, bütün bunlara alkış tutan insanlar, en basitinden kurnazlık gibi birşeyin bile övülebilir hale gelmesi,torpilin güç göstergesi sayılması vs vs..neresinden tutsak elde kalacak yığınla şey ama bunun yanında toplumun düzgün olduğu,saygı nedir bilinen ve insan haklarının hiçe sayılmadığı yerler yok mu dünya üzerinde? şimdi bu durumda yaşadığımız bölge neticesinde bir inanç geliştirmek doğru kabul edilebilir ise tanrı burada yok ama şurada var gibi bir durum ortaya çıkar

birşeyler yazacak bir yer arıyormuşum galiba sonunda buraya denk gelmiş :)

banada bu aralar tanrı var ama bizi kendi halimize bırakmış gibi geliyor, kötü birşey gelince tanrı nerede şimdi yada iyi bir şey olunca çok şükür demekte bazen iki yüzlülük gibi geliyor.

evet maalesef ülkemizde çalanın,yapanın neredeyse hep yanına kalıyor ve bunlar sonraki yaşamda ceza çekecekler düşüncesi, burada cezasız kalmalarını aklamıyor ve asla insanı tatmin etmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 26 Aralık 2021; 10:59:6 >

• Tanrıya inancım tam fakat bazı güruhların tanrıyı kendi çıkarları için kullanması üstelik belli kesime dayatması delirtiyor beni

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 6 Mart 2022; 0:7:2 >
  • Maalesef yok evet.

• Bir şeylere inanmak tarih boyunca olmuş bir olgudur zaten. Dinlerden öncesine gidin, binlerce yıl öncesine gidin ilk insanlar bile Güneş’e, Ay’a, ateşe tapmışlar, hayvanlara bile tapınanlar olmuş. İslamiyet öncesi putlara, heykellere ibadet edilmiş. Yani ben şuna inanmıyorum kesinlikle, peygamberler geldi, insanları kendi uydurdukları dine inandırdı, kandırdı; bu doğru değil. Gerçekten dinler uydurulmuş bile olsa insanlar o zaman başka şeylere gene inanacak ve tapınacaktı. Çünkü kendilerini koruyacak, kollayacak bir şeylere inanmak isteyeceklerdi.

Bizler yaratılış olarak çekinen, korkan varlıklarız. Hayata o kadar aşığız ki ölüm korkusu herkesi öyle bir kapana sıkıştırmış ki biz insanlıktan daha büyük, daha güçlü bir şeyin bizi koruyor olduğu inancını seviyoruz, güvende hissettiriyor.

Ben böyle düşünüyorum. Örneğin ölmeyi göze almış, bir saniye bile düşünmeden intihar edenler, hayattan tamamen nefret eden insanlar, bu dünyanın en aşırı ateistleridir bana göre. Sözün özü günün birinde hücre yenilenmesi vs. bulunup, insan ömrü uzatılmayı başarırsa, değil İslamiyet, dünyadaki çoğu din yok olur gider. Bazıları bilim geliştikçe, teknoloji geliştikçe ateizmin artacağını savunuyor ama insanın içindeki o korku silinmeden bu mümkün değildir.

• anlamadım la

• Hayatta her istediğimizi elde etmek için bir bedel ödemeliyiz.

Sonsuz hayat için de bir bedel ödemek gayet mantıklı.

• Bir yaratıcı var mıdır yok mudur bilemeyiz ama bütün dinler yalan, uydurma bundan eminiz. @C01aY

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.