Şimdi Ara

SAnki bana tanrı yokmuş gibi geliyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
1.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bilim adamları neden anlamıyor hocam, özellikle elit bilim adamları, uluslararası bilim akademilerine üye olan insanların sadece %7'si inanıyor.

• Şu forumda bir kere bile mantıklı bir şey yazdığını görmedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dinler doğru olsa bile islam içlerinden en zararlısı bence. Deizm en güzeli benim görüşüme göre.

• Cross Thread kullanıcısına yanıt

zekat vermeyi

hacca gitmeyi zarar olarak görüyorsan o başka tabi

namaz kılmak da kalori kaybınıza neden olabilir

onun yerine aerobik fitness falan mı yapmalı?

• Neden inanmadıklarını onlara sormak daha isabetli olur

onlarla görüşmeden bir yargıya varmam doğru olmaz

iki tarafı da dinlemek lazım

inkar edenlerin çok olması da bir delil ifade etmez çünkü Kuranda şöyle bir ayet var

En’âm Suresi 116. Ayet

Eğer yeryüzündekilerin çoğunluğuna uyarsan seni Allah yolundan saptırırlar. Çünkü onlar sadece "zann"a uyarlar ve saçmalarlar.

ALLAHtan Alimler korkar diye bir söz vardır

bir kişi eğer gerçekten ilim sahibiyse ALLAHın varlığını ve birliğini kavrayabilir

cahil cesareti derler ya bilmeyen biri cesur oluyor korkmuyor demek ki

Fâtır Suresi 28. Ayet

Yine insanlardan, hayvanlardan ve davarlardan da türlü renklileri vardır. Kulları içinde Allah'tan ancak âlimler korkar. Şüphe yok ki Allah çok güçlüdür. Hüküm ve hikmet sahibidir.

Bununla birlikte bile bile inkar etmek diye bir kavram da var

bazıları bile bile inkar ediyorsa ona kızıldenizi de ikiye yarsan ne kadar mucize de göstersen onun iman etmeye niyeti olmuyor hatta ve hatta cehenneme girse ve tekrar dünyaya dönse bile inkar ediyor bu kadar da inat inkarında

"Onların, ateşin karşısında durdurulup, "Âh! keşke dünyaya geri gönderilsek de, bir daha Rabbimizin âyetlerini yalanlamasak ve inananlardan olsak!" dediklerini bir görsen! Hayır! daha önce gizlemekte oldukları şeyler (günahlar) kendilerine göründü. Onlar dünyaya geri gönderilseler bile, yine kendilerine yasaklanan şeyleri mutlaka tekrar yaparlardı. Onlar kesinlikle yalancıdırlar." (En'âm, 6/27-28)

Türkiye de avrupa birliğine giremiyor avrupa birliğine girenlerin yüzde bilmem kaçı dinsiz demek gibi birşey bu

Halbuki istediklerini alıyorlar istemediklerini almıyorlar

o grupta da buna benzer bir durum sözkonusu olabilir bilmiyorum işin içine çok fazla bilinmeyen giriyor

firavn(doğru yazılışı bu)ın Hz Musaya sorduğu soruya benziyor seninki de

önceki milletlerin durum nedir demeye benziyor

bkz

kalbler benzemesin dikkat

SAnki bana tanrı yokmuş gibi geliyor
    SAnki bana tanrı yokmuş gibi geliyorsorularla İslamiyet
    Hazreti Musa (a.s), Firavun'un, diğer milletlerin durumunun ne olacağı şeklindeki bir sorusuna muhatap olmuştur. Firavun niçin böyle bir soru sorma gereği duymuştur? » Sorularla İslamiyet
    https://sorularlaislamiyet.com/hazreti-musa-firavunun-diger-milletlerin-durumunun-ne-olacagi-seklindeki-bir-sorusuna-muhatap-0

• İnsanın doğasını anlamaya çalıştığımızda "tanrı" kavramı insanların kendi zihninde oluşturduğu veya oluşturabileceği, kendinden güçlü gördüğü bir üst varlığa atfettiği bir kavram iken kollektif bilgiyle zaman içinde şekillenerek bir inanç ve o inanca ait normatif kuralları olan dinlere dönüşmüş.

Tüm evrenin oluşumuna neden olan ve halen maddenin en küçük yapısında dahi mevcut olan güç/enerji de olabilir belki bu tanrı dediğimiz...

Ne bunun ne aksinin ne varlığının ne yokluğunun ispatı mümkün mü?

• Yazık kafana islamla beraber olup sapıtmak çok zor. Sen demekki en başında sapık niyetlerle başlamışsın. Sen seni yaratanı sınayamazsın bunu önce kafana sok. Keyfine göre dini yorumlayıp canını sıkan bir şey olunca beni kimse yaratmadı da diyemezsin. Sen kendi keyfine uygun olan tercihi yaptın. İnsanların kötü olduğunu biliyoruz zaten. İslam da değil sapkınlaşan insanlarda sıkıntı var. Herkes keyfine göre ayet yorumlarsa saçma sapan şeyler ortaya çıkar. Ehli sünnet dışında gerisi faso fiso. Samimi ve içten olan zaten İslamla yaşar. Türkler boşuna yüzlerce yıldır müslüman değiller. İslamdaki samimiyet ve gerçeklik olmasa bugüne gelmez milyarlarca insana hitap etmezdi zaten.

• Aferim doğru yoldasın.

Bir zamanlar zeus'da tanrıydı kimse sorgulamazdı.Tanıdık geldi mi?

Bundan yüzlerce yıl sonrada şimdikiler öyle olacak.

Tanrının kusursuz olması beklenir ancak bir tanrı var olursa bu onun kusurlu olduğu anlamına gelir.Var olmak tanrıda olsan mükemmel olmamaktır.

Bunlar çok felsefi konular. Daha çok araştırma yapmanı öneririm. ex-müslim olarak bende böyle böyle uyandım işe.

Tanrının olup olmadığını bilemeyiz ve belkide hiç bilemeyeceğiz.

• SAnki bana tanrı yokmuş gibi geliyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aklınızın ermediği şeyler hakkında yorum yapmayın. Size şu kadarını söyleyebilirim. Allah var. Hatta Hz. Muhammed kesinlikle onun peygamberi. Ölüm, hastalık vb. şeyler sizlerin idrak edemeyeceği şeylerdir. Bunları düşünüp Allah yok demek çok büyük bir saçmalıktır.

• C01aY kullanıcısına yanıt
    Dinde “bana göre” diye bir şey yoktur ki. Dinle ilgili mevzularda “bana göre” ler yüzünden karmaşıklık çıkıyor.

Allah(cc) yaratmış, kendisini bildirmek için kitaplar ve peygamber göndermiş. İnanmakta serbest bırakmış. İnananlar için kurallar koymuş. Sonucunda ne olacağını bildirmiş.

İmtihan meselesi olduğu İçin “iman, inandık” kavramı vardır. Yoksa perde açılsa görsen o zaman görünen kavram bilmek olur.

Bahsettiğin olaylar İçin zaten Allah(cc) imtihan edeceği bildiriyor. Üzücü olaylar karşısında hemen ümitsizliğe kapılıp inancı yitirmemek lazım.

Bu tür mevzular İçin dini sohbetinden faydalanabileceğin mekanlar bulmalısın. Bu sorunun çözümü elbette dini bilgiler kaynaklar olacaktır. Medrese, sohbet gibi mekanlar medyanın yansıttığı gibi öcü yerler değil inan ki. Tavsiye ederim...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.