Şimdi Ara

Şanslıyım ama çok şanssızım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi diceksin nasıl oluyor bu. Şöyle oluyor;
    Şansızlıkla başlamak isterim. Aslında her konuda şanssızımdır. Diyelim markette indirim olur tam alır kasaya giderim indirim biter. Ders çalışmam gerekir niyetlenirim yıllardır görmediğim insanlar çat kapı gelirler. Ders çalışırım elektrikler gider,her zaman eski kız arkadaşlarım vize veya final zamanı ayrılırız,bu konuda suçlu ben değilim(bazen benimde suçum oluyor tabi). Artık bu konu herkesin dikkatini çekmeye başladı . İki hafta önce başka eve taşındık, hala suyu, elektiriğiyle uğraşıyorum bir sorunları bitmedi. bu konu hakkında bir sürü şey söylebilirim kısacası.

Şanslı olduğum konular ise hep zorda kaldığım konulardır. Mesela acele merkeze gitmem gerekir. Metro,minibüs,otobüs beni hali hazırda bekler gibi bindiğim anda kalkar(acelem olmazsa yarım saat bile bekledğim olmuştur). En çokta paraya sıkıştığımda şanslıyımdır. Her hafta sayısal oynarım. Pazar günü cebimde bir lira yokken sayısaldan 4 tutturduğum çok oldu. Veya acil paraya ihtiyacım olduğunda karşılıksız para geldiğide çok oldu. Ama en çok sayısaldan kazandım param olmadıgında. İddaa da hiç sansım yoktur.Sizce bu şanslı tarafımı nasıl kullanabilirim?

• Aslında şans denen şey yoktur. İmzama bak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam işte planların tutup veya tutmaması için %50 oran vardır. Ya Tanrı planının destekler yada desteklemez. Şans desteklemesi oluyor .undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torr -- 1 Temmuz 2013; 13:59:19 >
  • Bilimsel açıdan şöyle anlatcam. Newton determinizm savunuyordu yani ona göre evren bir saatti ve olacakların hepsi önceden belliydi. Bu mantıkla katillerin, kitle katillerinin bir suçu yoktu çünkü yapacakları milyarlarca yıl önceden belirlenmişti. Einstein da deterministti ve şöyle dedi "Bir anlamda evet öyle. Kitle katlimacılarınn ne yapacağı bile önceden belirlenmiştir! Ama yine de onlar hapise gitmeliler!"

Daha sonra Heisenberg geldi ve belirsizlik ilkesiyle evrendeki tüm maddelerin belirsizlik içinde olduğunu söyledi. Einstein kabullenemeyip “Tanrı evrenle kumar oynamaz!” dedi. Einstein yanılmıştı. Elektrona her baktığınızda hareket eder tam bir belirsizlik hakimdir. Bu da özgür iradeyi kanıtladı.

Evren maddelerden, elektronlardan oluştuğuna göre burdan çıkarman gereken sonuç her şeyin senin elinde olduğu ve şanssızlığının bir kader olmadığı.

Bunu şans vardır yoktur tartışması için yazdım evrendeki her madde rastlantısal olarak oradadır yani evren şans/kumar üzerine kuruludur.

• Bilimsel açıklamalar için teşekkür ederim. Ben işin mizahındayım. Söyle tavsiyeler beklerdim; Tüm paranı bana ver ve sayısal oyna bakalım çıkıcak mı gibi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: lalala25

Aslında şans denen şey yoktur. İmzama bak.

Adam bu konu için yaratılmış

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.