Şimdi Ara

Sansui 4000 Receiver &Akaı GXC 710D Tape Tamir bakım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forum üyemiz İncesu , 13 yıllık arkadaşım geçen hafta başka bir arkadaşından aldığı Sansui 4000 Receiver ve Akaı 710 Tape bana getirdi .
    Sansuiden bir kanaldan az ses çıkıyor , tape de bir bak .
    severim bu Vintage cihazları hele cihaz receiver olunca bir başka keyif alırım . receiver 71 model . Sansui 9090 DB serileri yokken ilk atalarından sayılmasada sansuinin sansui olduğu dönemler . .
    Sansui yi açtım . offf bayağı yıpranmış , power katı elden geçmiş fakat kötü geçmiş . tamir eden şahsiyet , elinde ne varsa kullanmış , ,öncelikle şematiği buldum .
    bir kanal resmen katledilmiş , driver katı bozulmuş ,power transistörler değişmiş ,2SD213 yerine elinde ne varsa Allah ne verdiyse koymuş , match olmamış bu sebepten sukunet akımı ,dc offset tutmamış , dirençlere el atmış ,
    şematiğe göre orijinal olmayan ne varsa söktüm . bu kadar eski transistörleri bulmak güç , muadil tablosundan power transistörlerin o yılların popüleri 2N3055 uyuyor , driver katındaki başı SC ,SA ile başlayan yine bulunmayan transistörlerin tümünü muadilini tespit ettim .
    malzeme tedariğine gittim , uzun araştırmalar sonucu ,siemens sürücü transistörleri aldım , 10 ar adet , çıkış transistörlerinin orijinal ST markasını buldum , ortalıkta motorola damgalı replikalar dolu .
    ürün kalite olunca match kolay oluyor , seriler birbirine çok yakın değerler veriyor . tüm elektrolitikleri değiştirdim , kimini Roe sinyal hattının önemli kısmında sılmıc ıı kullanmakta acımadım
    dirençleri olması gereken olanla değiştirdim . sigorta soketi telle kısa devre edilmiş zaten yuvada bozulmuş , bakalit olan kaliteli yuva ve hızlı sigorta olması gereken değerde kullandım . düğmeye bastım ,her iki kanalın sukunet ve offset ayarlarını yeni trimpotlarla yaptım , istenen 20mA kolaylıkla tutturdum , offset her iki kanaldada 7-9 mV arasında sabitledim .
    potansiyometreler sökülüp temizledim . switchler contact clenear ile temizlendi ,
    audio sinyali verdim klasik N 3055 , bu sesi özlemişim

Ön paneli söktüm , kadran pislik içindeydi , temizledim , ön panelde siyah çerçeve kullanımdan dolayı çizikler mevcuttu , aynı renk sprey batırıp güzelce 2 kat boyadım , mümkün değil boyanmış gibi durmuyor

Daha çok işler yapılır , restorasyon çok büyük kapsamlı iştir , arkadaş güzel çalışsın yeter dedi , yapılacak işlerin pek çoğunu yapmadık . Power katından uzun yıllar sorunsuz çalışır .

Akaı deck tape . o yılların güzel cihazlarından , lastik değişimi yeni olmuş ama olmamış ,yapamamışlar , REW tuşuna basınca sarmıyordu , yeni uygun streste lastik ile değiştirdim , ön panel köpek yalasa doyar cinsinden , dikkatlice temizledim ,aşırı temizlikte özellikle akaı lerde serigraf yazılar silinir . dikkat etmek lazım . tuş takımı uzun uğraş sonucu pırıl pırıl oldu , demagnetizer ile kristal üzerindeki manyetiği alıp master kasetle ayar yaptıktan sonra , capstan mil ,pinch rollerler temizlendi bu da fıstık gibi oldu güle güle kullansın İncesu kardeşim .

Sansui 4000 Receiver  &Akaı GXC 710D  Tape Tamir bakım

Sansui 4000 Receiver  &Akaı GXC 710D  Tape Tamir bakım

• Eline sağlık Uğur abi, cihazlar muhteşem görünüyor.
  • Kısaca özetlemek gerekirse yeni amfi yapmış Uğur abi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustacim ürünleri oncesi ve sonrasi yaparsan cok keyifli olur bence :) elinize saglik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkerdi kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim , haklısınız genelde öncesi sonrası hatta yapım aşamalarını sergiliyorum ,bu sefer vaktim olmadı .
  • bama_boyy kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Tolgacım .
  • stakanar S kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle Alicim , Power ve sürücü katı neredeyse tamamen yenilendi . toleransları değişmemiş dirençler kaldı orijinal o kadar . bazı karbon dirençler bozulmuş 100 ohm olması gereken 138 ohm filan gösteriyor . hepsi çöpe
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eline sağlık abi.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ,Sağol İlkercim .
  • Ustacım içinin fotoğraflarını da çekseydin keşke feyk alırdık biraz. Elinize sağlık.

Edit : Vaktiniz olmamış anlaşılan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektrosenol -- 31 Ekim 2016; 19:31:22 >
  • elektrosenol kullanıcısına yanıt
    Üstadım haklısınız . genelde fotoğraflıyorum . Estağfurullah sizin gibi üstadlarımın eline su dökemem . Yerimi biliyorum . anlamadığım işlere uzak duruyorum
    Bu gün cihazları teslim ettim arkadaşa , eski halini biliyordu , çok sık girmediği foruma bir ara girerse aradaki farkı kendi kaleminden bekleriz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 31 Ekim 2016; 19:41:58 >
  • uğurcuğum
    herşey seninle başladı..))kanıma girdin ilk pionner sa-950 ie ondan sonra kendimi durduramıyorum..nerde böyle ölmek üzere olan alet bulursam hemen alıp doktoruma getiriyorum..yaptığı operasyonlardan sonra bu ölmek üzere olan aletler..senin ellerinden sonra daha uzun kulaklarımıza ve gözlerimize ziyafet çekecekler..ellerine sağlık))
    bu arada pionner ctf 750 nin durumu ne??kurtulma şansı nedir tohtorrr bey?)
    bu arada biraz yazma özürlüyümm.forumlarda fazla yazmıyorum)
  • mehmetincesu M kullanıcısına yanıt

Güle güle kullan , 3 ncü mesajın olmasından belli ,elini korkak alıştırma , yaz sor araştır , aramızda pek çok bilgili uzman arkadaşımız var .
    2 el .sağlam !!! cihazlar el yakıyor , sanki gayrimenkul , 3 sene önce 200 liraya satılan pioneer tuner şimdi 350 -400 liradan aşağı satmıyorlar . sepikülatif bir takım simsarların elinde . Yazık ..

CTF-750 taş gibi mekanizması olan bir cihaz . 80 sonlarına kadar olan bu tip mekanizmalar mekanik problem az çıkarır . aşırı zorlayıp kırmadıktan sonra evladiyelikdir .

daha sökmedim mekanizmayı , ilk tespitim microswitchlerin tümü oksidasyondan dolayı çalışmıyor . Motor çalışmıyor sebebi bu olabilir , dediğim gibi daha derinlere inmedim , vakit buldukça bakacağım .
    Bir lastik eksik , diğerleri çatlamış ,sorun değil onlar , yeterki motoru döndürelim
    Çalıştırırsam İnşallah zamanın güzel bir tape sine sahip olacaksın Auto reverse baba bir alet , çok sükse yapmış ,elime geçip tamir ettiğim CT-9 R nin temel yapı olarak atası mekanizmaya sahip .

şiir gibi çalışan mekanizmaları severim

http://www.doovi.com/video/pioneer-ct-f750-metal-tape-deck/PkWLAQjVCfQ

• Mehmetcim mikroswitchlerin tamamını temizledim ,hepsi oksit olmuş , Bu cihaz ötekiler gibi tamir edilmeye çalışılmış , Allahtan fazla uğraşmamış kasap amca
    Mikroswitchlerin temizliği sonrası motoru çalıştırdım , fakat mekanizma kurulu kalmış play pozisyonuna geçmiyor ,Motoru çalıştırmak tek derdimdi ,onu hallettik şimdi tamamen sökmem gerekecek .fakat bu da sana yol su elektrik olarak geri dönecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 31 Ekim 2016; 22:12:38 >
  • mehmetincesu M kullanıcısına yanıt
    Mehmetcim haydi gözünaydın CTF-750 bu gün aldığım yeni lastiklerle tıkır tıkır işliyor mekanik sorun halloldu , playde kurulu kalmış ,lastik eksik olduğu için normal konumuna gelemiyordu . Ve
    Autoreverse bağlı kart üzerine monte sürgülü switchlerde'de oksit sorunu vardı , reverse yapınca bantın arkasını berbat okuyordu , söktüm temizledim oldu . temizlik ayar vs derken daha işleri var .
    elimden geldikçe aklıma geldikçe fotoğraflıyorum ,bitsin konu açarım ,izlersin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.