Arkadaşlar Santarosa diye bir işlemci çıkmış ,kendisi hakkında şu an pek bilgi sahibi olan yok sanırım,aşağıdaki linklerde bulunan bilgisayarı almak üzereyim,beni bu konuda yönlendirirseniz çok memnun olurum. Sonuçta bilgisayarı aldıktan sonra iş işten geçmiş oluyor bunu hepimiz biliyoruz,değerli fikirlerinizden yararlanabilirsem çok makbule geçecek. ...
Selamlar.. Santa rosa işlemci değildir. Platformdur. Alıntı yapıyorum Santa Rosa adı Intel’in taşınabilir standartı olan Centrino’nun 4. kuşağını tanımlar. Tanıtımı 9 Mayıs 2007 tarihinde yapılmıştır. Bu spesifikasyonun temel yapıları aşağıdaki şekildedir.
4MB L2 ön bellek destekli Merom kod aslı ikinci nesil Core 2 Duo taşınabilir işlemci ve yeni Socket P bağlantı yuvası. Crestline kod adlı yeni Intel Mobile 965 Express kontrol ipseti. GMA X3100 grafik teknolojisi ve ICHM8M güney köprüsü. Dinamik ön veri yolu hızı değiştirme zellikli 800 MT/s n veri yolu hızı. Kedron kod adlı Intel PRO/Wireless 4965AGN IEEE 802.11 a/b/g/n mini-PCI Wi-Fi adaptr ile 5 kata kadar hız ve 2 kata kadar erişim alanı artışı. Robson kod adlı NAND flash hafıza ön-bellek. DDR2-533,667,800 Mhz Hafıza desteği. EFI(Extensible Firmware Interface-Genişletilebilir Firmware Arabirimi) uyumlu BIOS. Windows Vista Aero için geliştirilmiş destek ve Intel Dynamic Acceleration teknolojisi. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Markaya yorum yapmak istemiyorum. Yanlış anlaşılıyor. Başka markalarında core2duo larına bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Yardımınız için Teşekkür ederim...
Santa Rosa aynı Centrino gibi işlemci değil platformdur.Anakart üzerinde entegre yer alırlar.Onboard ses kartı,ethernet çipi falan hepsinin toplamına platform denir.