Şimdi Ara

Santrale 1391 metre uzaklık sizce ne yapmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
2
Favori
2.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Turknet altyapı sorgulamasında bölgemde vdsl hizmeti verildiğini ve 35 mbps hız alabileceğim sonucu çıktı.

Şu an ADSL 'deyim ve yaklaşık 15 16 18 bazen 19 eğer YAPA ayarında HIZ'ı veya OYUNU seçersem çıkabiliyor. Ama arada bir de kopmalar oluyor o yüzden şimdilik standart da tutuyorum. Buna rağmen ara sıra kopma olabiliyor. Kullandığım modem Airties 6271.

OİM'e vdsl için yazdığım zaman bana şöyle bir yanıt verdiler.

YAPA aktif alt yapımıza bağlı olarak hizmet aldığınız için hattınıza hem adsl hem de vdsl sinyal tanımlı vdsl portundan hizmet alıyorsunuz. Santrale olan mesafeniz 1391 metre olduğu için vdsl sinyali alarak yüksek hız alamayacaksınız. Anlayışınız için teşekkür eder iyi günler dilerim.

Santral yerine baktığımda yani birisi bir tablo yollamış oradan bulunduğum bölgeye en yakın santral bana yaklaşık 600 metre civarı uzaklıkta ama artık dolambaçlı mı gidiyor kablo bilmiyorum. 1391 metre uzaklık söylenmiş.
    SpeedGuide
    SpeedGuide.net :: DSL Speed Calculator
    https://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php
    Bu siteden hat zayıflamasına bağlı olarak analiz ettiğimde yaklaşık 1370 civarı çıkıyor demek ki santrale olan uzaklık doğru.

Peki ben modemimi değiştirsem vdsl destekli bir modem alsam hızım da bir artış olur mu sizce ? Yani en azından 24 Mbps'lere çıkabilir miyim ? Yoksa illa VDSL 'e özel bir geçiş mi yapılması gerekiyor ? Yoksa hiç bulaşma bu hızlardan da olursun neme lazım falan mı diyorsunuz :))

veya YAPA değil de VAE'de olsam başka bir santrale daha yakın olabilir miydim ? yada daha yüksek hızlar almam mümkün olur muydu acaba ?

Turknet ayar sayfası ile modem ayarlarım şu şekilde gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 25 Eylül 2019; 19:40:59 >

• Adsl de iken maşallah 17-18 mbit geliyor. Bence ödünç bir vdsl modem ile mutlak test yapın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adsl2+ ta 16 yı zor alıyordu benim hattım(vae), vdsl2 de 50 alıyor(yapa). upload 29mpbps.
    zyxel vdsl2 bir modem ile deneme yap bence.
    1391 metreden adsl de o hız zor gibi.12-13mbps alınır anca.santrale o kadar uzak olmayabilirsin.

yarın modemimi adsl2+ alıp deneme yapacağım sonucu yazarım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 25 Eylül 2019; 19:55:3 >
  • Teşekkürler hocam.

Zaten modemi değiştirmek istiyorum. Şu an vatanda indirim varken şu modemi alsam mı ne dersiniz ? 299 TL şu an. Wifisi biraz zayıf diyorlar. Ama her modem için iyi kötü yorum bulmak mümkün.
    www.vatanbilgisayar.com
    ASUS DSL-AC750 300MBPS-433MBPS VDSL DESTEKLİ KABLOSUZ-AC 2 PORT ADSL2+ MODEM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-dsl-ac750-300mbps-433mbps-vdsl-destekli-kablosuz-ac-2-port-adsl2-modem.html

• mersinaki M kullanıcısına yanıt
    Asus alma, Yapa da problemli. Zyxel veya TP link olabilir. Öncelikle çevrede TT kullanan illa vardır 1 saat test için vdsl modemleri ile test et ne oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

Asus alma, Yapa da problemli. Zyxel veya TP link olabilir. Öncelikle çevrede TT kullanan illa vardır 1 saat test için vdsl modemleri ile test et ne oluyor
    Hocam maalesef test edecek bir modem bulma imkanım yok. Asus cidden o kadar kötüyse üzücü, fiyat indirimi güzeldi alıp geçecektim. Turknet kendisi de bu modemi indirimli satmıştı.
  • mersinaki M kullanıcısına yanıt
    Asus lar Yapa da tam randımanlı çalışmıyor. Zyxel uzun süre stabil çalışıyor ama arayüz kötü ve kullanım kolaylığı yok, tp link ise belli yerden sonra bayılıyor ancak kolay arayüz ve kullanım

Kişisel tecrübeler im bu yönde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

Asus lar Yapa da tam randımanlı çalışmıyor. Zyxel uzun süre stabil çalışıyor ama arayüz kötü ve kullanım kolaylığı yok, tp link ise belli yerden sonra bayılıyor ancak kolay arayüz ve kullanım

Kişisel tecrübeler im bu yönde
    Bu yüzden hepsine olumsuz eleştiri okumak mümkün :) Düzgün bir model yok anlaşılan. Birisinin memnun olduğuna başka biri olumsuz yorum yapıyor. Bir kısmı da çözemediği için muhtemelen kötülüyor. Kim bilir.

Yani arayüz ve kullanım kolaylığı muhtemelen çok sıkıntı yaratmaz. Yani ne kadar kurcalayabilirim ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mersinaki

Hocam maalesef test edecek bir modem bulma imkanım yok. Asus cidden o kadar kötüyse üzücü, fiyat indirimi güzeldi alıp geçecektim. Turknet kendisi de bu modemi indirimli satmıştı.

Alıntıları Göster
    ne yaptın hocam test edebildin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Man Of Earth

ne yaptın hocam test edebildin mi?

Alıntıları Göster
    Gittik Asus aldık :) ama modem değiştirerek otomatik vdsl alınmıyormuş. Turknet'e tekrar başvurdum vdsl'e geçirdiler sonunda.

Santral uzaklığı da bir süre sonra değişmiş 1131 metreye indi nasıl oluyor anlamadım. Binanın karşısına da saha dolabı koymuşlar.

Yan daireye taşındım. Önceki dairede hızlar daha yüksekti nedense şu an biraz daha düşük alıyorum. Eski dairede 35 40 civarı alırken şu an 25 upload ise 5 civarında. Ancak yeni daire dışarıdan bina girişine hat çekmiş. Daha iyi olması gerekirken daha kötü anlamadım.

Bu arada yapa profilini son günlerde değiştiremiyorum. Öyle bir sorun var. oim'e yazıp oyun profiline alın dedim şu an oyuna aldılar muhtemelen ama bu da ayrı bir gariplik. Birkaç kez telekom ekibinden gelip saha dolabına bina girişine bakıp sorun yok deyip gitmişlerdi.

Asus modem fena değil pek bir sıkıntı çıkartmıyor bana. 5GHZ olması da avantaj oldu.

Değerler bu şekilde. upload şu an düşük ama resetlemem lazım normalde 5 küsür civarı seyrediyor. Hat zayıflaması fazla geldi bana santralin uzaklığına göre daha iyi olması gerekiyordu. Bina dışından çekilen kabloyu mu yenilesem diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 12 Temmuz 2020; 20:23:55 >

• quote:

Gittik Asus aldık :) ama modem değiştirerek otomatik vdsl alınmıyormuş. Turknet'e tekrar başvurdum vdsl'e geçirdiler sonunda.

Santral uzaklığı da bir süre sonra değişmiş 1131 metreye indi nasıl oluyor anlamadım. Binanın karşısına da saha dolabı koymuşlar.

Yan daireye taşındım. Önceki dairede hızlar daha yüksekti nedense şu an biraz daha düşük alıyorum. Eski dairede 35 40 civarı alırken şu an 25 upload ise 5 civarında. Ancak yeni daire dışarıdan bina girişine hat çekmiş. Daha iyi olması gerekirken daha kötü anlamadım.

Bu arada yapa profilini son günlerde değiştiremiyorum. Öyle bir sorun var. oim'e yazıp oyun profiline alın dedim şu an oyuna aldılar muhtemelen ama bu da ayrı bir gariplik. Birkaç kez telekom ekibinden gelip saha dolabına bina girişine bakıp sorun yok deyip gitmişlerdi.

Asus modem fena değil pek bir sıkıntı çıkartmıyor bana. 5GHZ olması da avantaj oldu.

Değerler bu şekilde. upload şu an düşük ama resetlemem lazım normalde 5 küsür civarı seyrediyor. Hat zayıflaması fazla geldi bana santralin uzaklığına göre daha iyi olması gerekiyordu. Bina dışından çekilen kabloyu mu yenilesem diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Peki sorgulamada ne çıkıyor hızlarınız hocam?

netspeed sorguladığınızda santral uzaklığı ve kapasite kaç gözüküyor ?
    altyapisorgu.netspeed.com.tr
    Netspeed Altyapı Sorgulama | Netspeed
    https://altyapisorgu.netspeed.com.tr

Turknette kaç gözüküyor ?

Yordum kusura bakmayın ben de yapa olan yere geçebilirim. 400 metre santral uzaklığı çıkıyor. Turknet yapa var 50 mbps altyapınız var diyor. (400 metre santral 45 mbps yazıyor netspeed)

• quote:

Peki sorgulamada ne çıkıyor hızlarınız hocam?

netspeed sorguladığınızda santral uzaklığı ve kapasite kaç gözüküyor ?https://altyapisorgu.netspeed.com.tr

Turknette kaç gözüküyor ?

Yordum kusura bakmayın ben de yapa olan yere geçebilirim. 400 metre santral uzaklığı çıkıyor. Turknet yapa var 50 mbps altyapınız var diyor. (400 metre santral 45 mbps yazıyor netspeed)

Alıntıları Göster
    Rica ederim.

Aktif altyapımızdasınız diyor. 100 mpbsye kadarmış. Turknet ise şu an download 25 upload 5 civarı veriyor. Önceden hatırlıyorum 35 mbps alabilirsiniz gibi bir şey çıkıyordu. Belki bir değişiklik oldu ama bu bana pek yaramadı anlaşılan.

400 metre ise iyi mesafe 45 yada 50 çok dert etmeyin zaten onların dediği değil asıl aldığınız zamanki internet hızınız önemli oluyor.

Netspeed daha kötü durumda anlaşılan :) Şu yanıtı verdi. Santrale daha yakın olduğumu söylüyor ama hız olarak 15 diyor.

• quote:

Rica ederim.

Aktif altyapımızdasınız diyor. 100 mpbsye kadarmış. Turknet ise şu an download 25 upload 5 civarı veriyor. Önceden hatırlıyorum 35 mbps alabilirsiniz gibi bir şey çıkıyordu. Belki bir değişiklik oldu ama bu bana pek yaramadı anlaşılan.

400 metre ise iyi mesafe 45 yada 50 çok dert etmeyin zaten onların dediği değil asıl aldığınız zamanki internet hızınız önemli oluyor.

Netspeed daha kötü durumda anlaşılan :) Şu yanıtı verdi. Santrale daha yakın olduğumu söylüyor ama hız olarak 15 diyor.

Alıntıları Göster
    15 mbps çıkıp 25 almanız ilginçmiş hocam santrale göre, Turknet bana şunu diyor 50 mbps.

Yapa olayında pingler iyi mi hocam?

• quote:

15 mbps çıkıp 25 almanız ilginçmiş hocam santrale göre, Turknet bana şunu diyor 50 mbps.

Yapa olayında pingler iyi mi hocam?

Alıntıları Göster
    Ping konusunda bilgim yok hocam. Nereden bakabilirim ona? Pek oyunlara girmiyorum ping değerlerine bakmıyorum oradan. Hız sorgulamada ise 4 5 civarı çıkıyor.

Belki netspeed yapa profilini hesaba katmamıştır.

Kendi dairemi sorgulayamıyorum ama binada turknet olmayan başka bir daireyi sorgulayınca şöyle çıkıyor. Türk telekomdan gelen eleman bina girişinde 35 hız görünüyor diyor ama daireye o kadar gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 12 Temmuz 2020; 20:36:13 >

• quote:

Ping konusunda bilgim yok hocam. Nereden bakabilirim ona? Pek oyunlara girmiyorum ping değerlerine bakmıyorum oradan. Hız sorgulamada ise 4 5 civarı çıkıyor.

Belki netspeed yapa profilini hesaba katmamıştır.

Kendi dairemi sorgulayamıyorum ama binada turknet olmayan başka bir daireyi sorgulayınca şöyle çıkıyor. Türk telekomdan gelen eleman bina girişinde 35 hız görünüyor diyor ama daireye o kadar gelmiyor.

Alıntıları Göster
    4-5 iyi değer hocam. 5 mbps uploadı ben gerçek fiberde alıyorum üstünü vermiyor 5 mbps upload da iyi. 35 mbps'e 25 kayıp yüksek olsa da 25 mbps her işinizi görür 4 k film dahi zorlanmadan izlenir ben de 100 mbs den düşeceğim açıkcası 25 olsa bana yeter 100 mbps deyim indirme dışında 20 mbps üstü kullanmıyorum. (Tv'yi de internetten kullanıyoruz.)

• quote:

4-5 iyi değer hocam. 5 mbps uploadı ben gerçek fiberde alıyorum üstünü vermiyor 5 mbps upload da iyi. 35 mbps'e 25 kayıp yüksek olsa da 25 mbps her işinizi görür 4 k film dahi zorlanmadan izlenir ben de 100 mbs den düşeceğim açıkcası 25 olsa bana yeter 100 mbps deyim indirme dışında 20 mbps üstü kullanmıyorum. (Tv'yi de internetten kullanıyoruz.)

Alıntıları Göster
    Siz daha yakınsınız rahat görürsünüz hocam. 40 50 alırsınız bence. Tvmiz Full HD olduğundan çok zorlamıyor. Zaten zorlasın istemem ben pc kullanıyorum bizim aile salonda tv izliyor :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.