Şimdi Ara

| | SANYO E-6 & E-60 Grubu & 84 Üye | | (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.010
Cevap
5
Favori
215.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar önce şunu belirteyim ben bu cihazı ilk teknosada gördüm ve inanın vuruldum diyebilirim ve yaklaşık 2 hafta kadar önce bu cihazı Teknosadan aldım. Aldım ama çilem o andan itibaren başladı. Eve gelip kullanmaya başladığımda ekranın ortasında parlayan bir nokta dikkatimi çekti bu nokta hem ekranda hemde fotoğrafta çıkıyordu (ölü piksel deniyormuş buna) ve hemen telefona sarıldım. Getirin değiştirelim dediler. Saat 21.00 da atladım arabama hiç üşenmeden km.lerce yol tepip aldığım yere geldim çok anlayışla karşılayıp içeriden başka bir makine getirdiler kontrol ettim ve aynı problemin ondada olduğunu gördüm. Ellerinde başka olmadığını söyleyip ancak 2 gün sonra geleceğini söylediler. Bende tamam diyip giderken teşhirdeki ürünü gördüm ve onu alayım bari dedim ama ufak bi kontrolün ardından aynı sorunun ondada olduğunu fark ettik (görevli personel şahit). Bana isterseniz başka bi marka seçin dediler ama ben ısrarla bu cihazı beğendiğimi ve onu istediğimi söyledim ve 2 gün beklemeye karar verdim. 2 günün sonunda makine geldi ve yine bir inceleme sonunda bu üründe bi problem olmadığını zannederek evin yolunu tuttum ama şimdi görüyorumki aynı problemi video çekerken yapıyor.Bu da ister istemez bu sorun hepsinde var galiba diye düşündürüyor insanı. Artık kaderime razı olup bu haliyle kullanıcam. Aynı zamanda ciddi bir şekilde kırmızı göz problemide mevcut bu cihazda. Kırmızı göz önleme fonksiyonuda bi işe yaramıyor. Yani anlayacağınız diğer tüm fonksiyonlar, dış görünüm ekran felan harika ama bu sorunlar yüzünden bu cihazdan soğudum diyebilirim. Bu yazılarım hakkında bu cihazı kötülemek için yazdığımı sananlar varsa kanıtları tüm detaylarıyla verebilirim. Bilginiz olsun... Saygılar.
    Bu gruba üye olmak isterim

• newfather,
    bilgilendirmelerinden dolayı çok teşekkür ederim.
    doğrusu çok merak ettim bu noktayı... ben böle birşeye hiç rastlamadım.. mümkünse bu probleme dair örnek fotoğraflar koyabilirmisin??

bu arada grubumuza hoşgeldin, imzamızı eklemeyi unutma
  • valla ilginc hepsindede olu piksel cıkması ve olu pikselin aynı yerde cıktıgını soyluyorunuz ki milyonda 1 rastlanır boylesıne ..anlamadıgım bu nokta fotograflarda nasıl cıkıyor? (yani bilgisayara attıgınız fotolardamı cıkıor). yanlıs anlamayın size inanmadıgımdan deıl ama ustuste aldıgınız tum cıhazlarda aynı yerde aynı sorunu vermesı ılgınc...benım cıhazda olu pıksel yok forumda bu cıhazı kullanan arkadaslarda boyle bir soruna rastlamadı. ayrıca benım hic umursamadıgım kırmızı goz sorunu var evet ..ufak programlarla cok cabuk halledılebılıyor ayrıca bendekı kırmızı goz onleme fonksıyonunda cektıgım fotolarda kırmızı goz cıkma sorununa henuz rastlamadım.
    bence cihazı mutlaka degıstırın .kim olsa cıhazdan sogur boyle bir durumda. olu piksel sinir bozucu bir durum gercekten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: metinalhan

e6 lion pili bulma şansımız varmı türkiyede , bu arada ebayda daha güçlü piller gördüm

bende çok şaşırdım o kadar makinede aynı problem çıkmış bahsettiğiniz yeri tam olarak neresi olduğunu ayrıntılı anlatırsanız biz de tekrar kontorl edelim benim gözüme çarpmadı hiç bende teknosadan aldım
  • öncelikle Arkadaşlar yaptığınız yorumlar için teşeküürler

e6 ile çekilmiş hareketli bir cismin , arabanın yada yürüyen birkişinin fotosunu çekip yayınlayabilirmisiniz?? birde topluhalde çekilmiş insanların fotosunu bunuda deyişik açılardaki gözlerin durumunu görmek için çünkü güncel hayatta makro çekim yapmıyoruz bunu yapmak isteyenlerde profosyonel makineler alıyorlar daha doğal fotolar yayınlarsanız daha iyi fikir sahibi oluruz ve iyi yada kötü çektiğiniz fotoları yayınlayın ki daha kolay karar verebilsinler. Ben panosonic kullanıcısıyım ve memnununm ama sanyonun küçüklüğü ve ekranı beni cezbettiği için deyiştirmek istiyorum. panosonicte titreme gibi bir problem olmuyordu ama sanyoda olduğu kanısındayım
  • Çok ilginç bir durum gerçekten...Ölü piksel sorunu olsa bile bunun çektiğin fotoğrafta çıkmaması gerek.Bilgisayarına görüntüyü atınca ölü pixel hatasını çektiğin fotoğrafta göremezsin. Daha doğrusu çıkması imkansız...Yeni alınan bir kamerada pixel hatası çıkma olasılığı en fazla %2'dir. Değiştirip yenisinde de aynı yerde çıkma olasılığı ise 0,02x0,02/262.000 ( Matematik Mühendisiyim)
    Kısaca milyarda 1,5 civarı ( Bence milli piyango almalısın, yılbaşında büyük ikramiyeyi kazanmak daha kolay. )
    Yok ikisinde de pixel hatası çıktı ama farklı yerlerde demiş olsaydın bu yüzde sadece 0,02x0,02 olarak hesaplanır, bununda anlamı 2500'de bir anlamına gelir.

Bende senin yaşadığın problemlerin hiçbiri yok. Bence sen problemini pek iyi açıklayamamış olabilirsin, zira yaşadığın bu sorunlarla Guinness rekoralar kitabına girebilirsin. Bu arada teknik servisle hiç görüştün mü? Yazılarından hiç aramadığın izlenimi uyandırdı bende... teknik servisle görüşmeden teşhis yapmak pek doğru değil kanımca...

Eğer sadece p
    quote:

Orjinalden alıntı: NewFather

Selam arkadaşlar önce şunu belirteyim ben bu cihazı ilk teknosada gördüm ve inanın vuruldum diyebilirim ve yaklaşık 2 hafta kadar önce bu cihazı Teknosadan aldım. Aldım ama çilem o andan itibaren başladı. Eve gelip kullanmaya başladığımda ekranın ortasında parlayan bir nokta dikkatimi çekti bu nokta hem ekranda hemde fotoğrafta çıkıyordu (ölü piksel deniyormuş buna) ve hemen telefona sarıldım. Getirin değiştirelim dediler. Saat 21.00 da atladım arabama hiç üşenmeden km.lerce yol tepip aldığım yere geldim çok anlayışla karşılayıp içeriden başka bir makine getirdiler kontrol ettim ve aynı problemin ondada olduğunu gördüm. Ellerinde başka olmadığını söyleyip ancak 2 gün sonra geleceğini söylediler. Bende tamam diyip giderken teşhirdeki ürünü gördüm ve onu alayım bari dedim ama ufak bi kontrolün ardından aynı sorunun ondada olduğunu fark ettik (görevli personel şahit). Bana isterseniz başka bi marka seçin dediler ama ben ısrarla bu cihazı beğendiğimi ve onu istediğimi söyledim ve 2 gün beklemeye karar verdim. 2 günün sonunda makine geldi ve yine bir inceleme sonunda bu üründe bi problem olmadığını zannederek evin yolunu tuttum ama şimdi görüyorumki aynı problemi video çekerken yapıyor.Bu da ister istemez bu sorun hepsinde var galiba diye düşündürüyor insanı. Artık kaderime razı olup bu haliyle kullanıcam. Aynı zamanda ciddi bir şekilde kırmızı göz problemide mevcut bu cihazda. Kırmızı göz önleme fonksiyonuda bi işe yaramıyor. Yani anlayacağınız diğer tüm fonksiyonlar, dış görünüm ekran felan harika ama bu sorunlar yüzünden bu cihazdan soğudum diyebilirim. Bu yazılarım hakkında bu cihazı kötülemek için yazdığımı sananlar varsa kanıtları tüm detaylarıyla verebilirim. Bilginiz olsun... Saygılar.
    Bu gruba üye olmak isterim

• valla ya ben bu siteyi kullanmayı çözemedim yada bu site acayip sallıyor.canon eos400d ile e6 yı karşılaştırdım e6nın resmi daha güzel çıktı daha soğrusu 400d nin resmi iğrenç çıktı ki bu nasıl mümkün olabildi çok merak ediyorum.yine ixus65 ilede karşılaştırdım sonuç yine ayn linkleri aşağıya ekledim

http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=1&ma1=1&mo1=242&p1=1397&ma2=27&mo2=219&p2=1171&ph=2 canon eos400d karşılaştırma

http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=1&ma1=1&mo1=206&p1=1068&ma2=27&mo2=219&p2=1171&ph=2 canon ixus65 karşılaştırma

quote:

Orjinalden alıntı: pulp

Sanyo e6 ile Casio s600 arasında kalan arkadasları aydınlatmak icin cihazların farklı ortamda gosterdıklerı performansı karsılastırdım. verecegim linkte 'etape 3' kısmında degisik ortamlarda cıhazların performanslarını karsılastırabiliyoruz. acıkcası testte e6 ayrıntı yakalamada ve renklerin canlılıgı ,netlik gibi unsurlarda casiodan onde, ayrıca macro konusunda fark acıkca belli oluyor. aslında bu test, iki cihaz arasında son sozu soyluyor..baska soze gerek yok.
    http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=1&ma1=78&mo1=195&p1=1010&ma2=27&mo2=219&p2=1171&ph=2

not: diger cihazlarlada karsılastırmalı test yapabliecegımız bu site cihazlar arasında kararsız kalan bırcok arkadas icin cok faydalı olacaktır.

• quote:

Orjinalden alıntı: apolloturk2

valla ya ben bu siteyi kullanmayı çözemedim yada bu site acayip sallıyor.canon eos400d ile e6 yı karşılaştırdım e6nın resmi daha güzel çıktı daha soğrusu 400d nin resmi iğrenç çıktı ki bu nasıl mümkün olabildi çok merak ediyorum.yine ixus65 ilede karşılaştırdım sonuç yine ayn linkleri aşağıya ekledim

http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=1&ma1=1&mo1=242&p1=1397&ma2=27&mo2=219&p2=1171&ph=2 canon eos400d karşılaştırma

http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=1&ma1=1&mo1=206&p1=1068&ma2=27&mo2=219&p2=1171&ph=2 canon ixus65 karşılaştırma

quote:

Sanyo e6 ile Casio s600 arasında kalan arkadasları aydınlatmak icin cihazların farklı ortamda gosterdıklerı performansı karsılastırdım. verecegim linkte 'etape 3' kısmında degisik ortamlarda cıhazların performanslarını karsılastırabiliyoruz. acıkcası testte e6 ayrıntı yakalamada ve renklerin canlılıgı ,netlik gibi unsurlarda casiodan onde, ayrıca macro konusunda fark acıkca belli oluyor. aslında bu test, iki cihaz arasında son sozu soyluyor..baska soze gerek yok.
    http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=1&ma1=78&mo1=195&p1=1010&ma2=27&mo2=219&p2=1171&ph=2

not: diger cihazlarlada karsılastırmalı test yapabliecegımız bu site cihazlar arasında kararsız kalan bırcok arkadas icin cok faydalı olacaktır.

sitenin salladıgını farzedelim...onca marka varken niye sanyo'yu kayırsın??? kaldi ki biz sanyo e6 kullanıcıları biliyoruzki bu cihaz evet aynen bu sekilde guzel cekiyor detayları net ve makrosu mukemmel... kotu olsaydı evet haklısın bu site abartmıs derdim...

• merhaba..
    ben yaklaşık 8-9 aydır E6 kullanıcısıyım makinadan genel olarak memnunum fakat gece çekimleri çok tatmin edici değil (yada ben beceremiyorum) kısaca özellikle kırmızı göz sorununa çözüm bulamadım .. bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.. bu arada yeni E6 grubuna yeni katıldım sanırım bundan sonra bol bol makina ile ilgili yorumlarım yazarım yardım ve önerileriniz bekliyorum .. tabi bende çözdüğüm seyleri sizlerle paylaşırım.. teekkürler.. extra başarılar.. (imza:mümtaz insan değerli şahsiyet .. ozan... )
  • arkadaşlar bende sanyo e6 almayı düşünüyodum ve almadan listenize bile kendimi ekletmiştim. ancak gece çekimlerindeki etkisizliği, kırmızı göz sorunu video çekimindeki kafıza kartını yiyip bitirmesi beni biraz soğuttu.özelliklede geçen bir arkadaşımla karşılaştım oda 3 ay kadar kullanmış memmun olmayınca zararına satmış..bu yüzden soğudum almaktan vazgeçtim..bir kere alıp iyi birşey almak istiyorum..biraz daha bekleyceğim..
  • gece cekimlerindeki yetersizlikle neyi kastettin? hangi compact cihazı alırsan al , gece elinde cektıgın fotograflar tam anlamıyla net cıkmaz zaten ... sanyo gece cekımlerındede son derece basarılı gece moduna alıp ,cihazı sabitleyip self timer kullanmadan cekımlerde hangı cıhaz olursa olsun net fotograflar almassın..bu sanyonun eksıklıgı degıl...
  • gece çekimleri derken en basit ev içinde mesala bir aile fotoğrafı çekimi yada ne bileyim çocuğumun resmini çekimini bahsettim hem görüntüde bazen yuvarlak beyaz lekeler çıkıyor ve %98 i ise kırmızı göz çıkıyor ayrıca kırımızı göz azaltma açık olduğu halde .. zaten gece manzara çekimini falan geçtim ayrıca gece modu dediğin ayarlar nasıl oluyor çünkü ben gece modu ayarlarını yaptığımı sanıyorum ama eksik birşey varsa düzelteyim .. bu arada ilgine teşekkür ederim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: nurdozzy

gece çekimleri derken en basit ev içinde mesala bir aile fotoğrafı çekimi yada ne bileyim çocuğumun resmini çekimini bahsettim hem görüntüde bazen yuvarlak beyaz lekeler çıkıyor ve %98 i ise kırmızı göz çıkıyor ayrıca kırımızı göz azaltma açık olduğu halde .. zaten gece manzara çekimini falan geçtim ayrıca gece modu dediğin ayarlar nasıl oluyor çünkü ben gece modu ayarlarını yaptığımı sanıyorum ama eksik birşey varsa düzelteyim .. bu arada ilgine teşekkür ederim..

merhaba, gece modunda cekim yapıyorsanız mutlaka flash kapalı olmalı. tabi gece modunda 1/2 gibi cok dusuk degerlerde cekim yaptıgımız ıcın cihazı kesinlikle titretmemek gerekıor.cihazı tıtretmesek bile eger hareketli bir objeyi cekıyorsak cıkan fotoda objenın sadece golgesını goruruz mesela' eger hareket halindeki bir araba, fotoda gozukmez. sadece arkasında bıraktıgı isik gorunur.' kısaca ornegın ev ıcınde az ısklı bir ortamda cocugunuzun fotografını cekersenız ve eger cocuk hareket ediyorsa, cocuk fotoda bulanık gozukur. o yuzden gece modunu mumkun oldugu kadar manzara cekımlerınde cihazı sabıtleyıp self timer ayarlı olarak kullanmanızı tavsiye ederım.
    flash lı cekımlerde 'auto' modunda kapalı ortamlarda iso degeri 50 yada 100 degerlerınde guzel sonuclar alırsınız 1/30 gibi bir degerde cekim yapacagınız ıcın hareketli seylerı ceksenız bıle net fot fotograflar alırsınız. ayrıca cıhazı sabitlemeniz gerekmez.
    bahsettiginiz yuvarlak beyaz lekeler sorununu anlamadım. ornek foto koyarsanız yardımcı olmaya calısırım.
    kırmızı goz sorunu konusunda tek soyliyebılecegım bilgisayarda yardımcı programlarla cozulebıldıgı. kısıtlı bilgimle umarım yardımcı olabilmisimdir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulp -- 27 Aralık 2006; 22:25:03 >

• arkadaşım ben sanyonun kötü çektiğini iddaa etmedim ki neden bu kadar alındın anlamadım.Ama o site kesinlikle güvenilir bi site değil benim görebildiğim kadarıyla yani makine karşılaştırmak için uygun bir site değil insanlar bu siteye aldanıp sonradan pişman olabilecekleri için yazmak istedim.sanyo e6 ne kadar kaliteli bir alet olsada canon eos400d den yada başka bir dslr makineden daha kaliteli bir çekim yapabileceğini hiç sanmıyorum.Ayrıca 400d ninde ixus65 inde o kadar kötü bir fotoğraf çekebileceğini sanmıyorum.

Not:Fotoğrafçı kasten manuel yarlar vasıtasıyla bir komplo yaparsa o başka tabii...
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: apolloturk2

valla ya ben bu siteyi kullanmayı çözemedim yada bu site acayip sallıyor.canon eos400d ile e6 yı karşılaştırdım e6nın resmi daha güzel çıktı daha soğrusu 400d nin resmi iğrenç çıktı ki bu nasıl mümkün olabildi çok merak ediyorum.yine ixus65 ilede karşılaştırdım sonuç yine ayn linkleri aşağıya ekledim

quote:

sitenin salladıgını farzedelim...onca marka varken niye sanyo'yu kayırsın??? kaldi ki biz sanyo e6 kullanıcıları biliyoruzki bu cihaz evet aynen bu sekilde guzel cekiyor detayları net ve makrosu mukemmel... kotu olsaydı evet haklısın bu site abartmıs derdim...

• bEN DE ALDIM BU HARİKA MAKİNAYI.
    Mükemmel bişi
    Bende katılabilirmiyim gruba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: yme61

bEN DE ALDIM BU HARİKA MAKİNAYI.
    Mükemmel bişi
    Bende katılabilirmiyim gruba?

hayırlı olsun güle güle kullannerden kaça aldın
  • H p s i b u r a d a . c o m dan 377 ye aldım . yanıda 1gb sd+çanta+üçayak verdiler
  • çok iyi almışsın resimlerini bekleriz topiğe canlılık kat biraz diğer arkadaslara kafana takılan yerleri sor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ft_fatalrhymer

çok iyi almışsın resimlerini bekleriz topiğe canlılık kat biraz diğer arkadaslara kafana takılan yerleri sor

evet gerginlik böylece sona erdi arkadaşında dediği gibi kfana takılan yerleri arkadaşlara sor güle güle kullan makinanıda
  • arkadaşlar sanyo e6 aklımdan geçen, almayı düşündüğüm makinelerden birisi, gördüğüm kadarıyla makinenin dizaynı kullanışlılığı,makro çekimleri,gündüz çekimleri harika ,gece çekimlerinin ise tatmin edici olmadığı görülüyor yanlız aklıma takılan bazı sorular var

1-en kaliteli video çekim süresi 45 sn mi gerçekten ?
    2-makinenin kullandığı şarj aleti ve bataryası,pili nedir kutu içeriğini fotoğraflayabilirmisiniz,uzun süre bu makineyi kullanacağımızı düşünürsek batarya veya şarj aletini piyasada bulabilrmiyiz.
    3-makinenin garantisi kaç yıl garantiyi kim veriyor,servisleri nasıl ?
    4-hızlı,hareketli nesne çekimleri nasıl ( örneğin bir f1 sahnesi çekebilirmiyiz)
    5-ard arda resim çekme süresi tatmin edicimi ?

not: daha önce sütten ağzı yanmış birisi olarak yapacağım tercihten pişman olmak istemiyorum o yüzden biraz ince elyip sık dokudum kusura bakmayın,teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.