Şimdi Ara

SANYO Shiki SAIKAN DC CİNVERTER KLİMA hakkkında bilgisi olan yardım!...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili arkadaşlar, 20 gündür hangi klima uygun olur, hangisi daha tasarruflu doğru seçim demekten beynim bulandı. Lütfen yardım edin, Ben akvaryum süs balıkları üreticisiyim. Evimin altında 20 m2 odanın birini 3 cm sert straforlarla tavan ve tüm duvarlarla komple kapattım. yani ısı ve soğuk hava katiyetle ne giriyor ne çıkıyor.
    kapıda zaten pimapen.. bu oda, odaların en ortasında kalıyor pencere v.s. yok ve aynı zamandada, duvarların 2 tarafı 150 cm. toprağın altında kalıyor. Benim bu odada istediğim ısı 26-27 derece olmalı, tropikal balıkların yaşama ve üreme koşulları bu değerlerde olmalıdır. su ısısıda, ısı sabitleneceği için, 25-26 derecelerde kalacaktır.
    Yanlız birde dışarıya hortum uzatması sanırım 6 metreyi bulacaktır.
    Benim için, en büyük önem taşıyan şey; enerji sarfiyatıdır. Buna göre bana en az elektrik harcayacak bir klima tavsiyesi isteyeceğim sizlerden.
    Ayrıca, 24 saat devamlı açık kalacağı için, bu bahsettiğim alan ve yalıtımda, inverter klimalar ne kadar elektrik harcar dersiniz? ve kaç btu bir klima yeterli olabilir. ben sadece ısı için kullanacağım, soğutma katiyetle olmayacak.
    ısıtma ve soğutma sistemleri teknisyeni arkadaşım, bana SANYO dan şaşmamamı söyledi. hatta model ismide verdi sizler ne dersiniz? arkadaşımın önerdiği modeller mesela;

SANYO SHIKI SAIKAN modellerinden, SAP-KRCV126 EHDS
    SOĞUTMA=11.900 BTU - ISITMA=16.400

Bu durumda, 12.000 BTU luk sanyo dc inverter klimalar ısıtmada, 17.000 BTU ya kadar çıkabiliyor diğer klimalarda bu varmı? lütfen arkadaşlar bu konuda objektij yardım bekliyorum sizlerden..

Şimdiden teşekkürlermi sunuyorum. Saygılarımla..

Murat Ürkmez.

• Evet inverter klimalarda çalısma aralıgı cok genıs ornegın ılk baslarken soguk bır ortamı ısıtırken 17000 BTU ıle baslayabılıyor sızın bu cıhaz sonrada ortam sıcaklıgını yakaladıgında kapasitesini ıyıce dusurup sadece ısı kayıplarının gerektırdıgı BTU ya ( Tabiki sizin izolasyonda burada cok tasarruf ettirecek ) gore kapasitesini iyice dusurecek bu sizin oda icin belkide 3000 - 4000 BTU ya kadar bile dusebilir min seviyede calısıp toshibanın 100 watt dedigi kadar degil belki ama 300-400 watt/saat harcamaya baslayabilir. Ortam dercesinde de en ufak bir sapma olmaz elektrik kesintisi haric:-)

Maddi durumunuz elveriyorsa sanyo iyi cihaz fakat Sanyonun fiyatı bana gore cok, alacak kisi sizsiniz isterseniz birdehttp://www.iklimsa.com/TR.asp?iklimsa=klima&sub=KlimaDetay&Uid=65 adresinden mitsubishi heavy 9000 BTU inverter modeline bakın arada 1600 YTL fark var balık yetistiriciliginizde bol sanslar

• Merhabalar,
    Evet bende aslında kararımı mutsubishi heavy MHI DXK 12 Z2-S yönünde verdim gibi.. hem iklimsa güvencesinde olması, muhatap olacağım firmanın bütük olması her zaman avantaj olacaktır. Hem şuan %30 indirimde yapmışlar. bu yüzdende 1.476 ytl. Sizcede doğrumu bu kararım. ve bu yeterlimi yoksa 9000 btu mu almam gerek? ne dersiniz. yada elektirik sarfiyatında çok farketmez ise, sorun değil...

çok teşekkürediyorum..
  • Sahsi gorusum 9000 BTU inverter yeterli gelir cunku inanılmaz bir izolasyon yapmıssınız yani klima tum gun acık devamlı calısacak zaten ısı kaybınızıda mınımum seviyeye indirmissiniz 9000 BTU yeterli gelecektir isterseniz kesifte cagirin onlarda gorsun izolasyonunuzu ama 12000 BTU da alsanız olur tabiki elektrik faturasında da bi fark yasayacagınızı zannetmem cunku ikiside min. kapasitede yeterli gelecek oraya iyi aksamlar.
  • Evet haklısınız aslında, ben bir keşif için ilgili arkadaşlarla görüşsem çok daha iyi olacaktır. Ev ortamı gibi düşünmemek lazım sanırım, zaten hiç bir evde bu şekilde bir izolasyon yoktur. hava alacak yer bile yok. Yanlız benim merak ettiğim. Balık üretiminde akvaryum ve su ile uğraştığımız için nem oluyor. bu klimanın ömrünü ne kadar etkiler? ve sarfiyatta ne gibi değişimler olabilir. zaten koku nem v.s. bir çok özelliğe sahip olduğunu düşünüyorum. doğru karar vermek istiyorum..

saygılarımla...
  • Murat arkadasım ne yaptınız klima seciminde bir sonuca varabildiniz mi? Kefaller normal sartlarına kavusabildiler mi?
  • Sametçim,
    kararım ;mutsubishi heavy MHI DXK 12 Z2-S yönünde daha almadım. umarım kampanya bitmez.
    keşif için geldiklerinde 9000 btu yada 12000arasında karar kılamadım. ancak fiyat konusundada 200 ytl kadarfark var aralarında, eğerki 9000 lik yeter derlerse, 9000 likte karar kılıcam. ancak Discus denen bir balık türüdaha var bende üretimini yaptığım. bu balık ise 28-30 derece de üreyen ve 28 sabit su ısısnda üremesi sağlanabilen değerli bir balık türüdür. Ben 9000 lik ile istediğimde iç ısıyı 28-30 lara çıakrabilirmiyim? yoksa en garanti kardeşim, 12000 btu almı dersin bana? cevabını bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueknight -- 12 Eylül 2008; 8:46:01 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Walla 200 YTL icin deymez tropical iklim balıgı heralde, girmeyin riske siz o zaman 12000 lik inverter alın. Kampanya yarın son bilginize hayırlısı olsun hoscakalın....
  • Zibro S2035 cihazdan daha az harcayan klima yok bu seride ,soğutma verimi EER 4,44,ısıtma verimi COP 5,05 bunları kıstaslayın karar verin. Soğutmada 2 700-12 000 btü ye,ısıtmada 2 400 -18 000 btü aralığında çalışabiliyor.Madde in Japan.
  • Birol Bey, kafam karıştı şimdi. bu cop değerleri yükseldikçe, daamı ekonomik oluyor sarfiyatta? zibro s2035 diğer klimalara göre, elektirik sarfiyatında en az harcayan klima olduğunu söylüyorsunuz. yazılarınızı okudum.
    Mutsubishi hevay almayı düşünüyordum. onunda kampanyasını kaçırdık. bu kez electric te karar kıldım. şimdide bu zibro ortaya çıktı. Sevgili Birol Bey, beim için gerçekten elektirik sarfiyatı çok önemli. ben sadece ısıtmada kullanacağım, benim için ısı çok önemli, ben memnun kalırsam bir çok üretimhanesi olan arkadaşım. peşimden gelecektir. Bu sektörde hatırım çok sayılır. bunun için lütfen bana yardımcı olun. En az sarfiyatlı klima hangisi ise onu almak istiyorum.

Bu dediğiniz zibro s2035 modeli 20m2 lik yalıtımı son derece mükemmel yapılmış üretimhanemde aylık ne kadar elektrik yakar. yani faturam ne olur? Ben ısıyı 27 derece sabitleyeceğim. 24 saat kapanmayacak, içeride hava alcak iğne deliği bile yok. fakat, Akvaryumlar olduğu için nem olacaktır. bunuda hesaba katarsak, bu ürün nem alma, havalandırma, koku v.s. özellikleride diğer klimalar gibi varmıdır.? kışın -15 dereceye kadar ısıtma yapabiliyor diğer klşmalar bundaki değer ne kadardı?

Bir klima satıcısı olarak bana şiddetle bu markayımı öneriyorsunuz? objektif olarak yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekürler..

saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueknight -- 21 Eylül 2008; 2:17:02 >

• Arkadaşlar kararımı verdim ve en doğru karar olduğuna eminim artık. Zibro 2035 modelini dün taktırdım. Kabus bitti arkadaşlar. Şunu diyebilirim. -20 dereceye kadar test edilmiş ve EER : 4,44 / COP : 5,05 gibi diğer klima emsallerinden çok üst değerleri vermektedir. orj japan.

Arkadaşlara tavsiye ediyorum. Kullanan üretici arkadaşlarımda aynı düşünceleri paylaştıkları i.in çok teşekkürediyorum kendilerine..

Saygılarımla...
  • Hayırlısı olsun iyi gunlerde kullanmanız dilegiyle hoscakalın....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.