Şimdi Ara

Şanzıman yağı değiştirilir mi? Tecrübeleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araç 265 bin km'de. Önceki sahipleri değiştirdi mi bilmiyorum ben hiç değiştirmedim. Manuel 2006 polo. Vites geçişlerim gayet güzel. Değiştirmek macera mı olur? şanzımanım kötüleşir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinlikle macera olarak bakmayın olaya, sonuçta her yağın belli bir kullanım ömrü ve viskozitesini kaybetme durumu var, ustalara zor geldiği için şanzıman yağı değişmez diye bir şehir efsanesi var. Ben şanzıman yağını 80-100 bin arası difrasiyel yağı ile beraber değiştiririm.

• 10 yılı geçiren yağın kutuda bile ömrü kalmıyor. değiştirin.

• Kardeşim dükkan dolu bu hafta sıkıntı olmaz 1 sene daha gider bu yağ

• Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt

Hocam biz kendimiz değiştirmeyi düşünüyoruz arkadaşla. Çok zor olmasa gerek?

• medizinischen Labor kullanıcısına yanıt

Aracın altına yatarak bulunabilir mi tıpa bilmiyorum ben kendm motor yağını değiştiriyorum altına yatarak ama şanzıman yağı için servise gidiyorum. Yapabilirseniz banada bilgi verin nasıl yaptığınıza dair :)

• Kesinlikle değiştirilir ömürlük yağ diye bir şey yoktur. Baskı balata değişiminde manuel şanzıman yağınıda değiştirdi usta, gayet pamuk gibi oldu geçişler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i20 Yağ Değişimi Hakkında..
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Krikoyla kaldırarak hocam görebildiğimiz kadar artık :) bence basit bir yağ değişimi gibi duruyor ama ustaların yanaşmama sebebi farklı olabilir mi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medizinischen Labor -- 3 Şubat 2024; 19:31:10 >

Valla kriko kurtarmayabilir bilemiyeceğim platform lazım diye düşünüyorum.

Anladım hocam bakiyim duruma göre

• Eğer vuruntu veya herhangi bir sorun yoksa macera aramayın kendinize...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İleride vuruntu ya da herhangi bir sorun yaşamamak adına değişmenizi öneririm. Tek başınıza zor olabilir. Rahat bir şekilde boşaltırsınız ancak dolumu için pompa gerekebiliyor. kutunun sığmayacağı bir alanda yandan dolum oluyor genelde gördüğüm kadarıyla. yağ firmalarının yağ seçici sitelerinden uygun yağı bulup değiştirin derim. ya da kitapçığa da bakabilirsiniz daha garanti olur.

• Scotty Kilmer diye bir tamirci var onun tavsiyesini yazayım dedim.

Şanzıman tıpadan boşalan yağ kadar üstüne yeni yağ ekleyin, flush denen ekstra durulama işlemi yapmayın diyor.
    Bence de fazla uğraşmadan işi karıştırmadan en temizi bu şekilde

• 208 binde sattığım manuel astra j min yaklaşık 200.000 de değiştirdim bir faydasını ya da zararını görmedim. Vites biraz daha kemikli oldu o kadar. Astrayı alınca takasa verdiğim dualogic punto evonunkini yaklaşık 150.000 de serviste değiştirdim onun da bir farkını görmedim. İkisini de ben talep ettim. Olmasaydı da olurdu bence. Ama 265.000 deki araç için yorum yapamam. Bence değiştirin gitsin.

Ben kendim değiştirdim hocam.bosaltması değil ama doldurması biraz sıkıntı Allahtan YouTube da videosu vardı sıkıntısız hallettim

• hsn_33 kullanıcısına yanıt

Hocam linki atarsanız biz kendisi değişim yapmak isteyen kullanıcıları memnun edersiniz

• Bu gune kadar kendi araclarimda 4 defa sanziman yagi degisimi yaptim. Birkac yil once asagidaki konuda fotografli olarak anlatmistim islemi. Uygun filtre ve contayi aldiktan sonra zor bir islem degil.

https://forum.donanimhaber.com/mercedes-e320-sanziman-yagini-kendim-degistirdim-fotografli-anlatim--146047561

edit: aracinizin manuel oldugunu sonradan gordum, yazdiklarim otomatik icin gecerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seckin01 -- 5 Şubat 2024; 9:56:52 >

işlem zor değil ama bi sorun yoksa kasınma ,saatli bomba.

• Benim Nemo da 147 binde. 2012 model.
    Önceki sahibi ne zaman değişmiş ya da değişmiş mi belli değil.

Vites geçişlerinde sorun yok.

Kararsızım ben de degissem mi diye.

Benim sorunum bı de hangi yağı koyacagimi bulamamak.
    Direksiyon yağını degiscem onu bile öğrenemedim.

• Her yağın belli bir ömrü vardır kullanıldıkça zamanla özelliğin yitirir. Değişmez diyen usta kılıklı vampirlerden uzak durun. Değiştirdiğiniz zaman daha verimli ve sessiz çalıştığını hissedeceksiniz. Parçaların uzun ömürlü olması ve sorunsuz çalışması için periyodik olarak araçta sıvı halde bulunan her şeyin değişmesi gerekir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.