< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 24 Temmuz 2022; 23:12:9 > |
Şanzıman yağında marka önemli mi?
-
-
motuldan çoğu kişi memnun kalıyor. zaten manuel şanzıman yağı çok uzun periyodlarda değişen bişey, bu yüzden 3-5'ten kaçıp ucuz bilinmedik yağ koymak çok mantıklı gelmiyor insana. bi kere yap düzgün yap, kafa rahat olsun. -
Mercedes için konuşayım evet önemli. Genelde çoğu yer mercedes ürünlerini kullanıyor. Ben swag kullanmıştım motor yağı da petronas denemek istedim. Millete kalsa mercedes logolu abi başka koyma diyorlar -
Konu ile direkt alakası yok ancak geçen ay ön fren balatalarını değiştirmek için sanayiye gittim. Ustam, orijinal parça konusundaki hassasiyetimi çok iyi biliyor. Balataları biz değiştiririz, bekleme dedi. 'Güvendim' oradan ayrıldım. Üç hafta seyir halinde balata sürtme sesi ile gezdim. Diskler sıfır olduğu halde... Yerine alıştırmak için bedding de yaptım. Nafile... Sürtme sesi sinir bozucu şekilde gelmeye devam etti. Tanıdık bir balatacıya gittim. Balataları söktük, markasız, nerede üretildiği belli olmayan hatta internette satışı bile olmayan bir şey takmışlar. Başıma böyle bir şey geleceğini tahmin ettiğim için elimdeki orijinal balataları da yanıma almıştım. Onları takınca hem ses gitti, hem fren performansı değişti. Usta elinde ne varsa onu takmış geçmiş. Markanın veya senin ne istediğinin çok bir önemi yok. O elindeki stoku eritme derdinde... Bir daha kesinlikle böyle bir maceraya girmem, aracıma markasız ürün bulaştırmam.
-
Daha kalitesiz yağ daha az dayanıma sahiptir fakat bu demek değil ki kullanılamaz. Diyelim siz evden işe işten eve senede de 5 bin km anca yapıyorsunuz, araç zorlanmıyor bile. Manuel şanzıman yağı 60-80 bin km veya 5 senede bir değiştirilmesi tavsiye edilir. 80 bin km zaten yapamayacaksın, 5 yılda bir değiştireceğin için daha ucuz marka olan tercih edilebilir.
Ama genel olarak kamyon gibi büyük araç sahibi veya araç filon yoksa bu kadar fiyatlara takılmanın da anlamı yok bence. Sonuçta yapacağın en ufak bir hata ciddi masraf olarak geri döner.
-
Benim aracım da 75w-80 yağ kullanıyor. GL-4, GL-5 ve GL-4+ şeklinde genel yağlar mevcut. Şimdiye kadar 3 farklı yağ kullandım. Özellikle soğuk havada, İlk çalıştırma ve sonrasında vites geçişi, vitesten gelen titreşim vb. çok fark ediyor. Castrol syntrans v fe 75w-80 bütçenize uygunsa kesinlikle ilk tercihiniz olmalı. Mükemmel bir yağ. (Markanın diğer yağlarını kesinlikle önermem bu arada) İkinci tercihim Petronas tutela multi mtf 700 75w-80. İlk yağ %100 PAO tam sentetik, ikinci yağ en az %70 PAO. O nedenle ciddi pahalıdır. Ancak 100 bin km kafanız rahat olur. Piyasada bulacağınız diğer yağlar liqui moly ve motul dahil, bu yağların yanına yaklaşamaz. -
Yazan herkese teşekkürler. -
Manuel şanzıman için fazla abidik gubidik olmamak kaydıyla kritik bir öneme sahip değil
Motul, castol yerine mesela petrol ofisinin, opetin ürünü rahatlıkla kullanılır hissedeceğiniz bir fark olmaz manuel şanzıman için -
Ben motul koydum vites gecisleri yağ gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 29 Temmuz 2022; 22:58:24 > -
Ortalama kaç binde değişim önerilir manuel sanzimanda ? -
2011 model manuel aracımda baskı balata değişiminde şanzıman yağınıda yeniledik, resmen pamuk gibi oldu geçişler. Utanmasa abi sen zahmet etme ben vites atarım diyecek
Yıllardır sanayide manuel şanzıman yağı değişmez gerek yok ömürlük o yağ olayının tamamıyla hikaye olduğunu canlı test etmiş oldum
-
Şanzıman yağında marka motor yağından daha önemli, çok uzun aralıklarla değiştiği için ucuza kaçmayın. -
Kaç km’de değişmeli? Değişim periyodunu etkileyen unsurlar var mı? -
Ben otomatik veya manuel farketmez her 80.000km’de değiştiriyorum ve çok faydasını görüyorum. -
100bin ile 150bin km arasında değişim tavsiye ediliyor, ideali 120-130bin km civarı. benim araçta 132bin km oldu, baskı-balata'nın biraz daha gideri var (tahminim 160-170bine kadar gider) ama bende kışa girmeden sadece şanzıman yağını değiştiricem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 5 Ağustos 2022; 23:59:6 > -
-
hiçbir önemi yok cunku standartlar bellı artık endustrı bellı noktaya geldı. Standart dısı ürün uretemıyorsun . Asıl onemlı olan ustanın aracını bozmaması ve sahte urun kullanmamaman. Bu da bızım gıbı muz cumhurıyetınde zor bır durum mlsf. Ustan duzgunse aracın pek arıza cıkartmaz sadece 10 yılı gecınce bazı eskıyen parçalar bellıdır... Ama gıdıp komple motor yedıyse habıre buyuk paralar harcıyorsan sanzıman yagını bosverde forumda baska konu aç derim
-
2 tane birer litrelik motul 75w80 şanzıman yağı aldım bölge bayisinden. Memnunum. Vites geçişleri düzeldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 28 Ocak 2023; 17:53:42 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
motuldan çoğu kişi memnun kalıyor. zaten manuel şanzıman yağı çok uzun periyodlarda değişen bişey, bu yüzden 3-5'ten kaçıp ucuz bilinmedik yağ koymak çok mantıklı gelmiyor insana. bi kere yap düzgün yap, kafa rahat olsun.
|
2011 model manuel aracımda baskı balata değişiminde şanzıman yağınıda yeniledik, resmen pamuk gibi oldu geçişler. Utanmasa abi sen zahmet etme ben vites atarım diyecek Yıllardır sanayide manuel şanzıman yağı değişmez gerek yok ömürlük o yağ olayının tamamıyla hikaye olduğunu canlı test etmiş oldum |
Konu ile direkt alakası yok ancak geçen ay ön fren balatalarını değiştirmek için sanayiye gittim. Ustam, orijinal parça konusundaki hassasiyetimi çok iyi biliyor. Balataları biz değiştiririz, bekleme dedi. 'Güvendim' oradan ayrıldım. Üç hafta seyir halinde balata sürtme sesi ile gezdim. Diskler sıfır olduğu halde... Yerine alıştırmak için bedding de yaptım. Nafile... Sürtme sesi sinir bozucu şekilde gelmeye devam etti. Tanıdık bir balatacıya gittim. Balataları söktük, markasız, nerede üretildiği belli olmayan hatta internette satışı bile olmayan bir şey takmışlar. Başıma böyle bir şey geleceğini tahmin ettiğim için elimdeki orijinal balataları da yanıma almıştım. Onları takınca hem ses gitti, hem fren performansı değişti. Usta elinde ne varsa onu takmış geçmiş. Markanın veya senin ne istediğinin çok bir önemi yok. O elindeki stoku eritme derdinde... Bir daha kesinlikle böyle bir maceraya girmem, aracıma markasız ürün bulaştırmam. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X