< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Manuel Şanzıman Yağını Sakın Değiştirmeyin.!! (4. sayfa)
-
-
Memleket bu unıversıtelerden gelişmiyor zaten. Kardeşim firmanın cayır cayır calısan muhendıslerı degıstırın dıyor , acıklamalı bılgı verıyorlar , sız ne dıyorsunuz Allah askına.Sız aynı devam.
-
Yağı sakın değiştirmeyin sonra vites geçişleri direnir. Geri vitese takmakta zorlanırsınız. şanzımandan ses gelir vss
Bir dost tavsiyesi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 28 Ocak 2024; 10:33:33 > -
12 yaşında ve 130.000 deki araçtan çıkan yağımsı sıvıyı gören böyle birşey demez. Üretici 75.000 km de değiştirin demiş üstelik.
Normalde 10 yıl çok fazla bir aralık ve bu aralıkta yağın özelliği gitmiş ve zaten parçalar aşınmış olduğundan şanzuman yağı değiştirmek riskti. Yeni yağ koyunca ses yapma ihtimali vardı. Ama ben değiştirttim ve bu sorunları yaşamadım. Araç bir tanıdıkda, şanzuman yağı değişeli 8 yıl olmuştur. Artık gittiği yere kadar gitsin.
Aynı tarihlerde fren ve direksiyon hidroliklerini de değiştirtmeme rağmen direksiyon kutusundan ses gelmeye başlamış. Değiştirtmeseydim herhalde 4-5 yıl önce ses gelmeye başlardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 29 Ocak 2024; 16:17:48 > -
Konunun özeti konu sahibi gtimiş şanzıman yağı yerine motor yağı almış,koymuş sonra aaa bu olmadı diyip yine başka motor yağı koymuş
-
2 önceki arabam Opel Corsa D nin manuel şanzıman yağını 80.000km 10.yıl sebebiyle değiştirmiştim. Doğru yağ kullanılırsa sorun olmaz , geçişler rahat ve sarsıntısız olmuştu. Şanzıman karter kapağını söktürerek boşalttırdım karter kapağında demir tozları bariz görünüyordu. Kapağı temizlediler sonra orijinal GM olarak contasını da bulmuştum onu taktılar , kitapçığa uygun yağda koyuldu. yani kafaya göre değilde bilinçli yapılması gerekiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Clio 3 Grandtour 2011 Model bir aracım vardı ve araç henüz 59000 Km de idi. Bu araçların tamamında 2. Vitese sert geçme sorunu vardı ve forumlarda herkes kronik diyordu. Hiç kimseyi dinlemedim, hatta tamircinin itirazını bile dinlemeyip, MOTUL yağ seçiciden tespit ettiğim MOTUL Şanzıman yağını aldım ve araca koydurdum, 90000 Km de satıncaya kadar vites geçişleri pamuk gibi olmuştu. Otomatik şanzıman gibi, manuel şanzıman yağını da değiştirmeyi ihmal etmeyin derim.
-
forumdonanımhaber olarak neye karar verdik.-)
şanzıman yağı değişiminde.
focus 2011 manuel vites. 140 bin km de. hala şanzıman yağı değişmedi.
vites geçişleri iyi ama şıkır şıkır değil hani.
usta ısrarla değiştirmeyelim diyor.
ne dersiniz.
-
2012 Nemo 152 bin.de.
Ben de ustaya değişelim yağı dedim. Gerek yok dedi tabi ki
Kontrol amaçlı az bı yağ aldı ekleme yerinden, gerçekten de yağ sapsariydi.
Ne kararmış ne beyazlamış, gayet berrak. Vazgeçtim değişmeyi. Zaten vites geçişlerinde de bı sorun yoktu.
Gerçi ben 2. el aldım önce değişti mi bilemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 18 Temmuz 2024; 6:41:57 >
2013 model 122 bin km de bende aynı durumdayım.yetkili servis bile ellemeyelim diyor.
değiştiğini zannetmiyorum
-
Şöyle konuları görünce forumun bittiği anlaşılıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X